رسپی

دستور تهیه ی عدس پلو + رموز خوشمزه شدن پلو عدس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه عدس پلو نذری + به همراه نکات طلایی

این بار عدس پلو را با این روش درست کنید، این غذا در عین سادگی بسیار خوش طعم و مغذی می‌باشد. با رضیم همراه شوید.

دستور تهیه عدس پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای پخت عدس پلو مجلسی

  • برنج 3 پیمانه
  • عدس 1 پیمانه
  • کشمش 1 پیمانه
  • کره 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
  • پیاز رنده شده 1 عدد
  • گوشت چرخ کرده 400 گرم
  • روغن 3-4 قاشق غذاخوری
  • پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز از هر کدام 1/2 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
  • زعفران ساییده 1 قاشق چایخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

دستور تهیه عدس پلوی خوشمزه

  1. برنج را در آب خیس کنید، طوری که ۲ بند انگشت آب روی آن را بگیرد. به ازای هر پیمانه برنج، ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و بگذارید برنج ۳-۲ ساعت خیس بخورد.
  2. عدس را در نیم لیتر آب به مدت ۴۵-۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. مواظب باشید عدس بیش از حد نپزد، چون پوست آن جدا می‌شود و موقع دم کشیدن لای برنج له می‌شود.
  3. زمان پخت عدس به نوع آن بستگی دارد، بنابراین مرتب تست کنید و اگر هنوز آب آن تمام نشده، حرارت را زیاد کنید تا آب عدس کاملاً بخورد.
  4. کشمش را پس از پاک کردن، در آب سرد خیس کنید. بعد از ۳۰ دقیقه آبکش کرده و اجازه دهید خشک شود، سپس با کره، کمی زعفران و دارچین تفت دهید و کنار بگذارید.
  5. در حین پختن عدس، مایه گوشت را درست کنید. برای این کار می‌توانید از دو روش استفاده کنید:
  6. در روش اول، گوشت چرخ کرده را در تابه روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا گوشت خوب سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.
  7. بعد از اینکه گوشت کاملاً سرخ شد و آب آن کشیده شد، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مواد خوب مخلوط شوند.
  8. در روش دوم، پیاز را رنده کرده و به همراه نمک، زردچوبه، فلفل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید و به صورت گلوله‌هایی به اندازه نصف گردو درآورید.
  9. گلوله‌های گوشت را در تابه بچینید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آب آن کشیده شود، سپس کمی زعفران و کره ذوب شده روی آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند و عطر زعفران را بگیرند.
  10. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه بریزید. مقدار نمک آن را بچشید.
  11. بعد از ۱۰ دقیقه چند دانه برنج را تست کنید و اگر مغز آن خشک نبود، برنج را آبکش کنید.
  12. در یک قابلمه ۳-۲ قاشق روغن داغ کنید، حرارت را کم کنید و تکه‌های نان لواش را کف قابلمه بچینید. برنج و عدس را لایه‌به‌لایه در قابلمه بریزید.

مراحل دم گذاشتن برنج

درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. بعد از ۱۰ دقیقه که بخار برنج بالا آمد، نیم پیمانه آب روغن روی برنج بدهید، یک دمی روی درب قابلمه بگذارید و حرارت را ملایم کنید. ۵۰-۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد و غذا آماده شود.
بعد از دم کشیدن پلو، مقداری برنج ساده را با محلول زعفران غلیظ و کره مخلوط کنید و برای تزئین روی عدس پلو کنار بگذارید.
غذا را بعد از مخلوط کردن در دیس بکشید و روی آن را با کشمش، پیاز داغ و مایه گوشت یا گوشت قلقلی تزئین کنید.

عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده

نکات طلایی در تهیه عدس پلو

  • در صورت تمایل می‌توانید مایه گوشت، کشمش و پیاز داغ را همراه با عدس پخته لای برنج آبکش بریزید و دم بگذارید.
  • می‌توانید در مایه گوشت به جای زردچوبه از زعفران استفاده کنید تا هم خوشرنگ شود و هم عطر و طعم زعفران را بگیرد.
  • در استفاده از زعفران در این غذا دست و دلباز باشید.

“““html

  • برای اینکه پلویی رنگین‌تر و خوشمزه‌تر داشته باشید، می‌توانید نکات زیر را رعایت کنید.
  • اضافه کردن ادویه‌هایی مثل پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت، بوی ناخوشایند آن را از بین می‌برد و طعم عدس پلو را بهتر می‌کند.
  • اگر دوست دارید، می‌توانید برای تزئین این غذا از خرما، خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید عدس پلو بدون گوشت درست کنید، مراحل تهیه مایه گوشت را از دستور قبلی حذف کنید و باقی مراحل را همانطور که گفته شده پیش بروید.
  • برای درست کردن نسخه ساده‌تری از این غذا، می‌توانید کشمش، پیاز داغ و گوشت را هم از دستور حذف کنید.
  • برای تهیه عدس پلو با مرغ، مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، کمی نمک و فلفل و محلول زعفران بپزید. بعد از پختن، استخوان‌ها را خارج کرده و آن را ریش‌ریش کنید و همراه با عدس و پیاز داغ لابه‌لای برنج آبکش شده دم کنید.

جمع‌آوری شده از مجله رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا