رسپی
دستور تهیه ی عدس پلو + رموز خوشمزه شدن پلو عدس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه عدس پلو نذری + به همراه نکات طلایی
این بار عدس پلو را با این روش درست کنید، این غذا در عین سادگی بسیار خوش طعم و مغذی میباشد. با رضیم همراه شوید.
دستور تهیه عدس پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای پخت عدس پلو مجلسی
- برنج 3 پیمانه
- عدس 1 پیمانه
- کشمش 1 پیمانه
- کره 1 قاشق غذاخوری
- پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
- پیاز رنده شده 1 عدد
- گوشت چرخ کرده 400 گرم
- روغن 3-4 قاشق غذاخوری
- پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز از هر کدام 1/2 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
- زعفران ساییده 1 قاشق چایخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دستور تهیه عدس پلوی خوشمزه
- برنج را در آب خیس کنید، طوری که ۲ بند انگشت آب روی آن را بگیرد. به ازای هر پیمانه برنج، ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و بگذارید برنج ۳-۲ ساعت خیس بخورد.
- عدس را در نیم لیتر آب به مدت ۴۵-۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. مواظب باشید عدس بیش از حد نپزد، چون پوست آن جدا میشود و موقع دم کشیدن لای برنج له میشود.
- زمان پخت عدس به نوع آن بستگی دارد، بنابراین مرتب تست کنید و اگر هنوز آب آن تمام نشده، حرارت را زیاد کنید تا آب عدس کاملاً بخورد.
- کشمش را پس از پاک کردن، در آب سرد خیس کنید. بعد از ۳۰ دقیقه آبکش کرده و اجازه دهید خشک شود، سپس با کره، کمی زعفران و دارچین تفت دهید و کنار بگذارید.
- در حین پختن عدس، مایه گوشت را درست کنید. برای این کار میتوانید از دو روش استفاده کنید:
- در روش اول، گوشت چرخ کرده را در تابه روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا گوشت خوب سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.
- بعد از اینکه گوشت کاملاً سرخ شد و آب آن کشیده شد، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز داغ را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مواد خوب مخلوط شوند.
- در روش دوم، پیاز را رنده کرده و به همراه نمک، زردچوبه، فلفل، پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید و به صورت گلولههایی به اندازه نصف گردو درآورید.
- گلولههای گوشت را در تابه بچینید و روی حرارت ملایم بگذارید تا آب آن کشیده شود، سپس کمی زعفران و کره ذوب شده روی آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند و عطر زعفران را بگیرند.
- یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه بریزید. مقدار نمک آن را بچشید.
- بعد از ۱۰ دقیقه چند دانه برنج را تست کنید و اگر مغز آن خشک نبود، برنج را آبکش کنید.
- در یک قابلمه ۳-۲ قاشق روغن داغ کنید، حرارت را کم کنید و تکههای نان لواش را کف قابلمه بچینید. برنج و عدس را لایهبهلایه در قابلمه بریزید.
مراحل دم گذاشتن برنج
درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. بعد از ۱۰ دقیقه که بخار برنج بالا آمد، نیم پیمانه آب روغن روی برنج بدهید، یک دمی روی درب قابلمه بگذارید و حرارت را ملایم کنید. ۵۰-۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد و غذا آماده شود.
بعد از دم کشیدن پلو، مقداری برنج ساده را با محلول زعفران غلیظ و کره مخلوط کنید و برای تزئین روی عدس پلو کنار بگذارید.
غذا را بعد از مخلوط کردن در دیس بکشید و روی آن را با کشمش، پیاز داغ و مایه گوشت یا گوشت قلقلی تزئین کنید.
عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده
نکات طلایی در تهیه عدس پلو
- در صورت تمایل میتوانید مایه گوشت، کشمش و پیاز داغ را همراه با عدس پخته لای برنج آبکش بریزید و دم بگذارید.
- میتوانید در مایه گوشت به جای زردچوبه از زعفران استفاده کنید تا هم خوشرنگ شود و هم عطر و طعم زعفران را بگیرد.
- در استفاده از زعفران در این غذا دست و دلباز باشید.
“““html
- برای اینکه پلویی رنگینتر و خوشمزهتر داشته باشید، میتوانید نکات زیر را رعایت کنید.
- اضافه کردن ادویههایی مثل پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت، بوی ناخوشایند آن را از بین میبرد و طعم عدس پلو را بهتر میکند.
- اگر دوست دارید، میتوانید برای تزئین این غذا از خرما، خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.
- اگر میخواهید عدس پلو بدون گوشت درست کنید، مراحل تهیه مایه گوشت را از دستور قبلی حذف کنید و باقی مراحل را همانطور که گفته شده پیش بروید.
- برای درست کردن نسخه سادهتری از این غذا، میتوانید کشمش، پیاز داغ و گوشت را هم از دستور حذف کنید.
- برای تهیه عدس پلو با مرغ، مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، کمی نمک و فلفل و محلول زعفران بپزید. بعد از پختن، استخوانها را خارج کرده و آن را ریشریش کنید و همراه با عدس و پیاز داغ لابهلای برنج آبکش شده دم کنید.
جمعآوری شده از مجله رضیم
مریم امینی