رسپی

دستور تهیه ی هویج پلو خوشمزه با گوشت و دارچین (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه هویج پلو مرحله به مرحله

هویج پلو، غذایی است که اصالت آن به شیراز برمی‌گردد و بسیار خوشمزه است. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد تهیه آن بدانید.

هویج پلو _ دستور تهیه هویج پلوی شیرازی

مواد لازم برای هویج پلو

  • هویج یک کیلوگرم
  • برنج یک کیلوگرم یا 6 پیمانه
  • شکر نصف لیوان
  • روغن مایع سرخ کردنی 6 قاشق سوپ‌خوری
  • گوشت چرخ کرده 500 گرم
  • زعفران ساییده شده به مقدار لازم
  • پیاز متوسط دو عدد
  • دارچین نصف قاشق سوپ‌خوری
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه هویج پلو

  1. برنج را پاک کرده و با کمی نمک خیس کنید. هویج‌ها را پوست کنده و پس از شستشو به صورت خلالی خرد کنید.
  2. می‌توانید از رنده درشت هم برای این کار استفاده کنید.
  3. در یک تابه روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و تفت دهید، سپس هویج‌های خلالی را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  4. بعد از تفت دادن هویج، شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کرده و به تابه هویج اضافه کنید و بگذارید کمی بپزد.
  5. زعفران ساییده شده را هم به مخلوط اضافه کرده و بعد از یکی دو جوش زیر شعله را خاموش کنید تا مایه هویج پلو آماده شود.
  6. پیاز را پوست کنده، بشویید و در گوشت چرخ کرده رنده کنید. نمک و دارچین را به گوشت اضافه کرده و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفته‌های ریز درآورید.
  7. در تابه‌ای کمی روغن بریزید و کوفته‌ها را در روغن تفت دهید و سپس آنها را به مخلوط هویج اضافه کنید.
  8. در یک قابلمه آب را بجوشانید و برنج خیس‌خورده را به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه جوشیدن، برنج را آبکش کنید.
  9. در یک قابلمه بزرگ نیم‌پیمانه آب و کمی روغن بریزید و ته قابلمه نان یا سیب‌زمینی بچینید.
  10. سپس روی آن را با لایه‌ای از برنج آبکش‌شده بپوشانید و بعد مایه هویج پلوی روی برنج بریزید. این کار را لایه لایه ادامه دهید تا همه مواد تمام شود.
  11. در پایان روی برنج مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول دم کنید. سپس خلال پسته را در کمی روغن تفت دهید برای تزئین.
  12. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف سرو کرده و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.

چند نکته برای تهیه ی هویج پلوی خوشمزه

  • می‌توانید به جای مخلوط کردن کوفته‌ها با هویج، آنها را زمان سرو در دیس لابه‌لای برنج بریزید.
  • برخی افراد هویج پلو را با مرغ دوست دارند، بنابراین می‌توانند به جای گوشت چرخ کرده، از مرغ استفاده کنند. برای این مقدار، یک عدد یا 5/1 کیلوگرم مرغ نیاز است.
  • از آنجایی که هویج پلو شیرین است، احتمال سوختن آن بیشتر از دیگر پلوها است، بنابراین زیر اجاق را کم کنید یا از شعله پخش‌کن استفاده کنید.
  • معمولاً حدود 3 ربع ساعت زمان کافی برای دم کشیدن این پلو لازم است.
  • می‌توانید مقدار شکر را بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.
  • اگر هویج‌ها را رنده کرده‌اید، نیازی به پختن ندارند و فقط تفت دادن کافی است، اما اگر آن‌ها را خلالی خرد کرده‌اید باید بگذارید کمی بپزند.

گردآوری شده مجله ی رضیم

مریم امینی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا