رسپی
دستور تهیه ی پیتزا کردی (نان کلانه) غذای محلی کردستان (مرحله به مرحله)

“`html
کلانه، نان سنتی کردی با قدمتی 300 ساله
کلانه یکی از غذاهای سنتی و سوغات استان کردستان بخصوص در شهرستان پاوه است که معمولاً در فصل بهار درست میشود. این غذا خیلی شبیه به پیتزای فرنگی است اما با این تفاوت که به روش سنتی روی ساج تهیه میشود. برای آشنایی با دستور تهیه این نان خوشمزه، با ما همراه باشید.
دستور تهیه نان و خمیر کلانه (پیتزا کردی)
مواد لازم برای تهیه نان کلانه
- آرد: 2 لیوان
- آب: مقداری
- نمک: 1/2 قاشق چایخوری
- پیچک کوهی خرد شده یا پیازچه و تره: یک دسته بزرگ
- کره: 50 گرم
دستور تهیه نان کلانه
- تره یا پیازچه و یا پیچک را بشویید و ریز خرد کنید و بگذارید آب آن برود.
- آرد را با نمک مخلوط کرده و به آن آب ولرم اضافه کنید و هم بزنید. آب را کمکم بریزید تا خمیر یکدست و نرمی بدست بیاید.
- خمیر نباید چسبناک باشد و همچنین نباید خشک شود. این نان بدون خمیر مایه تهیه میشود و چون خمیر خیلی نازک باز میشود، نان لطیفی بدست میآید.
- خمیر را ورز داده و سپس روی آن را بپوشانید و بگذارید به مدت 10-15 دقیقه استراحت کند.
- خمیر را به 8-9 قسمت تقسیم کنید، روی میز کمی آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر را نازک باز کنید.
- حال خمیر را با دست کمی بکشید تا نازکتر شود. این کار به کمی مهارت و تجربه نیاز دارد.
- خمیر را روی میز پهن کنید و یک طرف آن را با پیازچه خرد شده پر کنید، سپس طرف دیگر خمیر را روی آن برگردانید و کنارههای خمیر را با انگشت به هم بچسبانید.
- حالا یک تابه را آماده کنید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. حرارت باید متوسط باشد؛ چون نان زود میسوزد و اگر حرارت کم باشد، نان خشک و سفت میشود، پس دقت کنید.
- خمیر را داخل تابه بگذارید تا کلانه بپزد. وقتی یک طرف خمیر پخت و رنگ قهوهای به خود گرفت، طرف دیگر را برگردانید تا بپزد.
- بعد از پخت نان کلانه، آن را داخل یک ظرف بگذارید و روی آن کره بمالید. این نان را با دوغ نوش جان کنید.
نکتهی آخر برای پخت نان کلانه
- کلانه معمولاً روی ساج پخته میشود. اگر دسترسی به ساج دارید که عالی است، در غیر اینصورت میتوانید از پشت سینی برای پخت نان کلانه استفاده کنید.
- اگر دوست داشتید، کمی سیر رنده شده و زعفران هم به خمیر اضافه کنید.
گردآوری شده مجلهی رضیم
مریم امینی