رسپی

دستور تهیه ۱۰ غذای جدید و خوشمزه با مرغ (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

مجله رضیم | مرغ یکی از غذاهایی است که در همه جا طرفداران زیادی دارد. یکی از دلایل محبوبیت مرغ، قیمت مناسب آن است که بیشتر افراد می‌توانند آن را بخرند. همچنین، طعم خوشمزه آن و تنوع غذاهایی که می‌توان با آن درست کرد، بسیار مهم هستند. مرغ دارای خواص زیادی است و به خاطر پروتئین بالا، غذای اصلی بسیاری از ورزشکاران است. در ایران هم اوضاع مشابه است. غذاهای ایرانی تنوع زیادی دارند. از خورش‌ها تا کباب‌ها و دیگر غذاهای محلی، غذاهایی با مرغ جزء اصلی سفره‌های ایرانی محسوب می‌شوند. به طور کلی، بیشتر غذاهای ایرانی با گوشت یا مرغ تهیه می‌شوند. در ادامه با انواع غذاهای ایرانی و جدیدی که با مرغ درست می‌شود، آشنا خواهید شد.

غذا های جدید با مرغ

غذا های مجلسی و شیک با مرغ

1- زرشک پلو با مرغ

مواد لازم:

مرغ خرد شده ٥ یا ٦ تکه، برنج ٤ الی ٥ پیمانه، رب یک قاشق غذا خوری پر، آبلیمو 1 قاشق غذاخوری، زعفران یه هشتم قاشق چای خوری، زرشک یک لیوان پلوپزی، خلال بادام و خلال پسته (در صورت تمایل) به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم، یک عدد پیاز متوسط ریز خرد شده

دستور تهیه:

تکه‌های مرغ را کمی نمک زده و در روغن و کره سرخ کنید تا رنگ آنها طلایی شود. سپس مرغ‌ها را در قابلمه بگذارید. سیر و پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا نرم شوند. بعد رب گوجه‌فرنگی، آبلیمو، نمک و فلفل اضافه کرده و کمی تفت دهید. این مخلوط را با دو لیوان آب روی مرغ‌ها بریزید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم حدود دو ساعت بپزند و سس غلیظ شود. ده دقیقه قبل از پایان پخت، چند قاشق زعفران دم‌کرده روی مرغ‌ها بریزید. می‌توانید برای زیبایی بیشتر، خلال پسته یا بادام را برای تزئین روی مرغ استفاده کنید.

در قابلمه‌ای که آب در حال جوشیدن است، برنج را بریزید و بعد از چند دقیقه آن را آبکش کنید.

در تابه‌ای کوچک، کره، شکر، زعفران و زرشک را ریخته و بعد از ذوب شدن کره، کمی آب به آن‌ها اضافه کنید. این مخلوط را بردارید تا زرشک‌ها قرمز بمانند و زعفران رنگ خود را به سایر مواد بدهد.

برنج را بعد از دم کشیدن در ظرف بکشید و روی آن را با برنج مخلوط شده با زرشک و زعفران بپوشانید. همچنین مرغ را جداگانه در ظرفی سرو کنید و آب مرغ را در کاسه‌ای کوچک بریزید.

2- مرغ بریان در فر

مواد لازم:

مرغ: ۱ عدد درسته، زعفران دم کرده: ۱ استکان کوچک، آبلیمو دو قاشق غذاخوری، سیر دو حبه، فلفل دلمه‌ای ۱ عدد کوچک، گوجه: ۱ عدد

دستور تهیه:

ابتدا فر را با حداکثر دما روشن کنید و بگذارید کاملاً داغ شود.

مرغ را بشویید و داخل شکم آن را تمیز کنید، سپس ۱۵ دقیقه در آب نسبتاً گرم بگذارید تا خونابه آن خارج شود. بعد گردن و قسمت‌های اضافه سر و بال مرغ را با قیچی بچینید.

۱ استکان زعفران، ادویه و آبلیمو را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا سس یکنواختی به دست آید.

دستور تهیه ۱۰ غذای جدید و خوشمزه با مرغ (مرحله به مرحله)

مرغ را از آب بیاورید و در سبد بگذارید تا آب آن گرفته شود. دقت کنید که مرغ کاملاً خشک شود.

تمام سطح مرغ و داخل شکم آن را با نمک آغشته کنید و سپس با قلمو سطح و شکم مرغ را با سس آبلیمو بپوشانید. این کار را چند بار تکرار کنید تا طعم و رنگ مرغ تغییر کند.

مرغ مزه‌دار شده را به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال بگذارید و در این مدت چندین بار از سس آبلیمو روی تمام سطح مرغ بمالید تا مزه‌دار شود.

“““html

و داخل شکم آن بریزید.

گوجه را به دو نیم تقسیم کنید و فلفل دلمه‌ای و سیر را به قطعات بزرگ خرد کنید.

بعد از اینکه مرغ کاملا مزه‌دار شد و رنگ آن تغییر کرد، آن را از یخچال خارج کنید. مرغ را برعکس کنید تا هیچ سسی داخل شکم آن نماند و باعث تلخی این غذا نشود.

داخل شکم مرغ را با گوجه و مقداری از سیر و فلفل دلمه‌ای خرد شده پر کنید.

با نوک چاقو زیر پوست مرغ را کمی بخراشید تا بتوانید مقداری از سس، فلفل و سیر خرد شده را در آن جا دهید. زیر پوست مرغ را در قسمت‌های مختلف با بقیه فلفل و سیر خرد شده و مقدار کمی از سس پر کنید.

سپس به روش زیر انتهایی‌ترین قسمت یکی از پاهای مرغ را یک شکاف ۴ سانتی ایجاد کنید و پای دیگر مرغ را از داخل شکاف رد کنید.

(این عمل باعث می‌شود پاهای مرغ در حین پخت ثابت بمانند.)

وقتی پای مرغ ثابت شد، دو تکه فویل را دور قسمت‌های انتهای پای مرغ بپیچید تا در اثر حرارت مستقیم نسوزند. (قسمت‌های انتهایی پای مرغ چربی و گوشت کمی دارند و سریع می‌سوزند.)

بعد از انجام تمام مراحل، به کمک یک تکه نخ ضخیم مرغ را جمع و کاملاً ثابت کنید:

دوباره مقداری از سس آبلیمو روی تمام سطح مرغ بریزید و مرغ را به سیخ جوجه‌گردان دستگاه فر بکشید و داخل محل مخصوص قرار دهید.

شعله گریل را روشن کنید و سیخ را در حالت گردان تنظیم کنید.

هر ۱۵ دقیقه یکبار، با قلموی آشپزخانه سطح روی مرغ را با مخلوط کره ذوب شده و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده پوشش دهید تا هم خشک نشود و هم طعم‌دار و ترد شود.

برای پخت کامل مرغ با این روش حدوداً ۳ ساعت زمان لازم است که ممکن است بسته به نوع مرغ، این زمان کمتر یا بیشتر شود. می‌توانید با فرو کردن چنگال یا نوک کارد داخل گوشت مرغ از پختن آن مطمئن شوید.

و بعد به آرامی مرغ را از داخل سیخ خارج کنید، نخ دور آن و فویل‌ها را جدا کنید و در ظرف مناسب سرو کنید. بهتر است مرغ بریان را بلافاصله بعد از خارج کردن از فر سرو کنید تا حالت چرمی و کشدار پیدا نکند. به همین منظور ظرف سرو و مخلفات آن را قبل از خارج کردن مرغ از فر آماده کنید.

غذا با مرغ

3- مرغ هندی

مواد لازم:

مرغ خرد شده ۱ عدد، پیاز متوسط ۳ عدد، گوجه متوسط ۳ عدد، سیر ۳ حبه، جعفری خرد شده مقداری، روغن مایع نیم لیوان، نمک + دارچین + دانه‌های زیره ۱ قاشق کوچک، پودر زیره ۱ قاشق کوچک، ادویه هندی “کاری” (بهارات) ۱ قاشق غذاخوری، زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری، ماست نیم لیوان.

دستور تهیه:

مرغ را در روغن کمی تفت دهید سپس زیره، پودر زیره، دارچین، ماست و سیر و ادویه را به آن اضافه کنید. سپس زردچوبه را هم به همین ترتیب اضافه کرده و هم بزنید.

حدود ۵ دقیقه هم بزنید و بعد ۱٫۵ لیوان آب و نمک را به آن اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا مرغ نیم‌پز شود. سپس گوجه و پیاز درشت خرد شده و جعفری را به میکسر بریزید و کمی آب اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. مخلوط گوجه و پیاز را روی مرغ بریزید و ادویه را اضافه کنید و بگذارید تا مرغ بپزد. ماست را با کمی آب مخلوط کنید و به مرغ اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید و با برنج یا نان سرو کنید.

4- ته چین مرغ

مواد لازم:

برنج آبکش شده سه لیوان، زرده تخم‌مرغ دو عدد، ماست نصف لیوان، زعفران دم کرده نصف لیوان، مرغ پخته و ریش شده دو لیوان، نمک و دارچین به مقدار لازم.

دستور تهیه:

مرغ را در مقدار کمی آب با پیاز و کمی نمک بپزید و…

“““html

زردچوبه و دارچین را (در صورت تمایل) روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا بپزد. سپس ریش ریش می‌کنیم.

ماست، زرده تخم‌مرغ و نصف زعفران دم‌کرده را با تقریباً نصف مقدار برنجی که داریم مخلوط می‌کنیم و در قابلمه نچسبی که از قبل چرب کرده‌ایم می‌ریزیم. سپس مقداری از مرغ‌های ریش شده را روی آن می‌چینیم. بعد یک لایه از برنج و زعفران می‌ریزیم و دوباره مرغ‌های ریش شده را قرار می‌دهیم. این کار را تا زمانی که مرغ و برنج تمام شود تکرار می‌کنیم. سپس روی آن را با قاشق فشرده می‌کنیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا دم بکشد.

اگر دوست دارید می‌توانید از زرشک و خلال بادام و پسته که خیس خورده و کمی تفت داده‌اید در لایه‌ها استفاده کنید. در پایان کمی حرارت را بیشتر می‌کنیم تا ته‌دیگ بگیرد و بعد از یک دقیقه حرارت را خاموش می‌کنیم. وقتی که دم کشید برای اینکه به راحتی از کف قابلمه جدا شود، پشت قابلمه را کمی آب می‌زنیم و بعد قابلمه را برمی‌گردانیم تا ته‌چین به خوبی جدا شود.

می‌توانید با زرشک و خلال بادام و پسته تزیین کنید.

5- مرغ شکم‌پر

مواد لازم:

مرغ 1 عدد، مغز گردو 1/2 لیوان، پیاز 2 عدد، سیر 2 حبه، زعفران دم‌کرده 2 قاشق چای‌خوری، سبزی معطر (جعفری یا گشنیز) 2 قاشق غذاخوری، رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق چای‌خوری، رب انار 2 قاشق غذاخوری، زرشک 1 قاشق غذاخوری، کره به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم

دستور تهیه:

در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس سبزی معطر را اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شود. حالا گردوهای خرد شده، زرشک، زعفران دم‌کرده، رب گوجه‌فرنگی و رب انار را اضافه کرده و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید. مواد آماده شده را داخل شکم مرغ بریزید و خوب پخش کنید تا تمام فضای داخلی مرغ آغشته شود. سپس با نخ مرغ را ببندید.

نخ را از پشت گردن به سمت جلوی سینه بیاورید و زیر استخوان سینه بپیچید. سپس دو طرف نخ را به انتهای پای مرغ دو بار بچرخانید و گره بزنید (در زمان پیچاندن نخ را بکشید تا مرغ جمع شود).

نخ‌های اضافی را با قیچی ببرید. کره را ذوب کنید و با دست همه سطح مرغ را با کره آب شده ماساژ دهید (می‌توانید زیر پوست سینه را به آرامی بلند کنید و فاصله بین پوست و گوشت را نیز به کره آغشته کنید تا مرغ آبدار بماند).

بعد از آماده شدن مرغ، روی آن کمی نمک و فلفل بپاشید. مرغ را در ظرف پیرکس یا سینی فر قرار دهید و 2 لیوان آب داخل ظرف بریزید (می‌توانید از سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی، هویج و… نیز برای پر کردن زیر مرغ استفاده کنید).

مرغ را در فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 1 ساعت بپزید تا پخته و روی آن طلایی شود (شاید به زمان بیشتری نیاز باشد). سپس نخ‌های اطراف مرغ را جدا کرده و مرغ را سرو کنید.

6- مرغ بریان نمکی

مواد لازم:

مرغ درسته با پوست 1 عدد بزرگ، نمک 2 بسته، نمک و فلفل زردچوبه و زعفران به مقدار لازم، روغن زیتون یا کره به مقدار لازم، سیب‌زمینی با پوست درسته تعدادی، گوجه، فلفل دلمه‌ای، کرفس، پیاز و سیر برای داخل شکم مرغ

دستور تهیه:

ابتدا ته یک قابلمه یک ورقه آلومینیوم قرار می‌دهیم تا ته‌دیگ نسوزد. سپس 2 پاکت نمک را درون قابلمه می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم. در یک کاسه نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران آب‌کرده و روغن زیتون را مخلوط کرده و تمام سطح مرغ را به آن آغشته می‌کنیم. رو و داخل شکم مرغ را خوب با این مخلوط ماساژ دهید تا مزه‌اش به خورد آن برود. سپس گوجه، کرفس، پیاز و دو حبه سیر را خرد کرده و شکم مرغ را با آن پر کنید. شما می‌توانید شکم مرغ را با هر چیز دیگری که دوست دارید نیز پر کنید. بعد از آن، مرغ را که زعفران زده‌اید را روی نمک‌ها قرار دهید و سیب‌زمینی‌ها را دور آن بچینید. در قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید.

“““html

و روی آن محکم می‌کنیم. ابتدا به مدت 15 دقیقه با حرارت زیاد و یک ساعت و ربع با حرارت ملایم می‌گذاریم بپزد و بریان شود. در قابلمه را در این مدت نباید باز کنیم. ممکن است در ابتدا بوی نامطبوعی از نمک‌ها به مشام برسد که مهم نیست. این مرغ طعم بسیار خوبی دارد و با هر نمونه مرغی که تا حالا پخته‌اید متفاوت است و بسیار آسان و بدون دردسر آماده می‌شود. در ضمن به مقداری که ذائقه شما دوست دارد نمک به مرغ اضافه کنید و نگران نمک‌های ته قابلمه نباشید که تأثیری در شوری غذا ندارند.

7. سبزی پلو با مرغ

یکی از غذاهای رسمی و محبوب ایرانی، سبزی‌پلو با مرغ است. تفاوت اصلی این غذا با زرشک‌پلو در نوع برنج آن است؛ به طوری که برنج این غذا با سبزی خرد شده مخلوط می‌شود و طعمی خاص پیدا می‌کند. از طرف دیگر، مرغ این غذا می‌تواند به صورت کبابی یا سرخ شده سرو شود. سبزی‌پلو با مرغ هم یکی از غذاهای رسمی ایرانی است و در مراسم‌های رسمی و مهمانی‌ها معمولاً در صف اول میز شام یا نهار قرار دارد. طعم بی‌نظیر سبزی‌پلو با مرغ طرفداران خاص خود را دارد.

مواد لازم:

مرغ
برنج
روغن
سبزی پلویی
پیاز
سیر
نمک، فلفل و زردچوبه

ابتدا سبزی پلویی که شامل گشنیز، جعفری، تره، برگ سیر و کمی نعناع و ریحان است را بشویید و خرد کنید. سپس کمی در روغن تفت دهید. برنج را از قبل در آب خیس کنید و بعد در آب جوش ریخته و آبکش کنید. سپس در ته قابلمه روغن ریخته و ته‌دیگی که دوست دارید بگذارید تا کمی سرخ شود، بعد مخلوط برنج و سبزی را بریزید تا دم بکشد. مرغ را در روغن سرخ کنید و وقتی رنگ آن عوض شد، به آن پیاز داغ و سیر داغ و کمی رب گوجه‌فرنگی به همراه آب اضافه کنید تا بپزد.

غذا با مرغ

8. باقالی پلو با مرغ

یکی دیگر از غذاهای رسمی و محبوب ایرانی باقالی پلو با مرغ است. این غذا نیز مانند زرشک‌پلو از نوع برنج آن متفاوت است. برنج این غذا با سبزی خرد شده و باقالی پخته مخلوط می‌شود و طعمی خاص پیدا می‌کند. مرغ این غذا می‌تواند به صورت کبابی یا سرخ‌شده و حتی آب‌پز سرو شود. باقالی پلو با مرغ هم جزء غذاهای رسمی ایرانی به حساب می‌آید و معمولاً در مراسم‌های رسمی و مهمانی‌ها در صف اول میز شام یا نهار قرار دارد. برای علاقه‌مندان به آشپزی، دستور تهیه آن را توضیح می‌دهیم.

مواد لازم:

باقالی
شوید خشک
برنج
روغن
پیاز
سیر
رب‌ گوجه‌فرنگی
مرغ

ابتدا باقالی‌ها را در یک قابلمه با آب جوش بگذارید و کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس برنج آبکش شده را با باقالی و شوید مخلوط کرده و در قابلمه‌ای که کف آن را با روغن چرب کرده‌اید، بریزید تا دم بکشد. مرغ را هم به همان شیوه‌ای که در سبزی پلو با مرغ توضیح داده شد، پیش ببرید.

9. خورش مرغ و لبو

مواد لازم:

مرغ
لبو
پیاز
کره
رب انار
فلفل سیاه
شکر

ابتدا مقداری پیاز داغ درست کنید و مرغ را با آن سرخ کنید. می‌توانید مرغ را در تابه‌ای جدا با کره تفت دهید و سپس به پیازداغ اضافه کنید تا طعم کره را بگیرد. لبوها را به شکل خلالی ببرید، تفت دهید و به مرغ اضافه کنید. مقداری رب انار را با فلفل سیاه و شکر مخلوط کرده و به مرغ و لبو اضافه کنید، سپس روی آن آب بریزید و بگذارید به مدت یک ساعت روی حرارت بپزد.

10. سالاد سزار با مرغ

از محبوب‌ترین سالادها است که در بیشتر رستوران‌ها و کافه‌های تهران و دیگر نقاط کشور سرو می‌شود.

“““html

کشور سرو می‌شود. سالاد سزار که از کاهو، زیتون و نان تست خرد شده به همراه تکه‌های مرغ و پنیر مخصوص درست می‌شود، یکی از سالادهای محبوب است. این سالاد معمولاً به عنوان وعده اصلی مصرف می‌شود زیرا از لحاظ غذایی کامل به شمار می‌آید. همچنین، به عنوان یک پیش‌غذا خوشمزه هم پیشنهاد می‌شود. می‌توانید سالاد سزار با مرغ را به‌راحتی از طریق سفارش آنلاین غذا تهیه کنید و نیازی به درست کردن آن در خانه یا سفارش حضوری ندارید.

10. فاهیتای مرغ

فاهیتا یک غذای خوشمزه مکزیکی است که معمولاً با گوشت گریل شده سرو می‌شود. این غذا به همراه نان تورتیلا درست شده و می‌تواند شامل گوشت گاو، میگو یا مرغ باشد.

مواد لازم:

فلفل دلمه‌ای
پیاز
روغن
مرغ
نمک و فلفل
زیره
ساقه گشنیز

ابتدا فلفل دلمه‌ای و پیاز را خلالی برش دهید. در یک تابه کمی روغن ریخته و آن را گرم کنید، سپس پیاز و فلفل را درون آن تفت دهید. در ظرف دیگری، مرغ‌هایی که به صورت نواری بریده‌اید را با زیره، نمک، فلفل و ساقه‌های گشنیز بچینید و خوب مخلوط کنید. آن‌ها را در تابه تفت دهید تا کمی طلایی شوند. برای تهیه سس، رب گوجه‌فرنگی را با سس گوجه‌فرنگی و کمی شکر مخلوط کنید و به آن نمک و فلفل اضافه کنید. سپس کمی آب افزوده و خوب هم بزنید. در پایان پنیر چدار رنده شده را به آن اضافه کنید. حالا می‌توانید سبزیجات، مرغ و سس را در تابه مخلوط کرده و بگذارید تا با حرارت بپزد. فاهیتای مرغ آماده است، آن را در نان تورتیلا بگذارید و کمی گشنیز روی آن بریزید.

بیشتر بخوانید:

تعبیر خواب مرغ: ۴۲ نشانه دیدن مرغ در خواب

حکم خوردن خونی که در تخم مرغ دیده می‌شود چیست؟


اگر این مطلب را مفید می‌دانید، با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن از ما حمایت کنید. نظرات و پیشنهادات خود را از طریق قسمت دیدگاه‌ها برای ما ارسال کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا