دستور تهیه ۱۰ مدل ترشی تابستانی با طعم وسوسه انگیز (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه انواع ترشی خوشمزه به روش خانگی
سلام! در اینجا به شما دستور تهیه انواع ترشی های خوشمزه را ارائه میدهیم. این مقاله به چند قسمت تقسیم شده است. با ما همراه باشید.
انواع ترشی خانگی با دستور تهیه آسان
1 – دستور تهیه سبزیجات شور
مواد لازم :
- گل کلم
- هویچ
- کرفس
- خیار
- کلم برگ
- شوید
- ترخان
- برگ مو
- فلفل سبز
- حبه های سیر
دستور تهیه ترشی سبزیجات شور خوشمزه به روش خانگی
- سبزی ها را بشویید و خشک کنید. سپس آنها را در یک شیشه تمیز بگذارید و بین آنها برگهای معطر مانند شوید، ترخان، برگ مو، فلفل سبز و حبههای سیر بگذارید.
- برای هر لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری نمک به آب اضافه کنید و روی حرارت بجوشانید. وقتی آب جوش آمد، نیم لیوان سرکه به آن اضافه کنید و این محلول داغ را روی سبزیها بریزید تا کاملاً پوشش داده شوند، سپس در شیشه را محکم ببندید.
- بعد از یک ماه، شور آماده مصرف است. بعد از باز کردن شیشه، حتماً در یخچال نگهداری کنید و زود مصرف کنید.
- برای تهیه بادمجان شور، بادمجانها را برای پنج دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شوند، سپس آنها را بشکافید و سبزیجاتی مانند گل کلم، هویج، سیر و فلفل سبز را داخل آن قرار دهید و باقی روند مثل روش بالا است.
2 – دستور تهیه ترشی هلو
مواد لازم :
- هلو زعفرانی بدون لک و سفت
- سرکه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- ادویهجات (سیاه دانه، تخم گشنیز، هل، زیره سیاه، دارچین، میخک به مقدار کم)
دستور تهیه ترشی هلو خوشمزه به روش خانگی
- ادویهجات را آسیاب کرده و کمی نمک به آن اضافه کنید.
- سپس هلوها را از وسط نصف کنید، هسته را جدا کنید و حدود 2 قاشق مرباخوری از مواد را داخل هر نیمه هلو بریزید. دو تکه را روی هم قرار دهید و با نخ ببندید و در شیشه بچینید.
- روی آن سرکه و نمک بریزید و در جای مناسب قرار دهید تا ترشی برسد.
- این ترشی حدود 20 روز طول میکشد تا قابل مصرف شود.
- در زمان مصرف، نخ را باز کرده و هلوها را به چهار قاچ برش بزنید و طوری در ظرف قرار دهید که ادویهها جدا نشوند.
3 – دستور تهیه ترشی لیته بادمجان
مواد لازم :
- بادنجان 2 کیلوگرم
- فلفل سبز 200 گرم
- سیر یک کله بزرگ
- نمک و فلفل سیاه
- زردچوبه، نعناع خشک و گلپر به مقدار لازم
- بهتر است گلپر نسبت به بقیه بیشتر باشد
- سرکه به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی لیته بادمجان خوشمزه به روش خانگی
- بادنجانها را پس از تمیز کردن به قطعات کوچک برش بزنید و در مقداری سرکه کمی بپزید.
- سپس آن را در یک صافی بگذارید تا خنک شود.
- سپس آن را از چرخ گوشت رد کنید. فلفل سبز و سیر را هم از چرخ رد کنید.
- این مواد را با ادویهجات، نمک و سرکه مخلوط کنید و با سرکه غلظت آن را تنظیم کنید.
- سپس در شیشه ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.
4 – دستور تهیه ترشی گلپر
مواد لازم :
ساقهها و گلهای تازه گلپر به مقدار لازم و سرکه و نمک
دستور تهیه ترشی گلپر خوشمزه به روش خانگی
- ساقههای تازه گلپر را به…
“““html - اندازه یک بند انگشت خرد کرده
- گلهای آنرا بصورت خوشه ای جدا کرده در شیشه مناسب می ریزیم.
- رویش را نمک و سرکه می ریزیم و در جای خنک نگهداری میکنیم تا ساقهها در سرکه کمی نرم شود و قابل مصرف گردد.
5 – دستور تهیه ترشی گردو
مواد لازم :
- گردو 1 کیلو گرم
- سرکه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی گردو خوشمزه به روش خانگی
- گردوهایی که برای ترشی انتخاب می کنید باید کاملاً نرسیده باشند و اندازه آن در حدود یک فندق یا کمی درشتتر باشد.
- گردوها را با سوزن سوراخ کرده، سپس در ظرف بزرگ آبی با کمی نمک میجوشانیم.
- این عمل را یکی دو بار انجام میدهیم تا تلخی آن گرفته شود.
- سپس 24 ساعت در آب سرد میریزیم و مرتب آب آن را عوض میکنیم.
- دست به گردو که میمالیم یک لایه نازک از آن جدا میشود، سپس در آبکش ریخته، آب آن که جدا شد روی پارچه تمیز به مدت 2 روز پهن میکنیم. در هوای آزاد گردوها حالت خشک و پژمرده پیدا میکنند.
- سپس آنها را در شیشه ریخته و سرکه و نمک میریزیم. گردوها سرکه را جذب کرده و مجدداً به حالت اول برمیگردند و درشت میشوند.
- دقت کنید ظرف باید نصفه باشد چون پس از جذب سرکه، جای آن تنگ نباشد. این ترشی بسیار خوشمزه و مطلوب است به شرط اینکه به موقع آن را آماده نمایید.

6 – دستور تهیه ترشی کرفس کوهی
ساقه و برگهای تازه کرفس را که بهتر است غنچه و زرد رنگ باشد جدا کرده، پس از تمیز کردن به قطعههای 4 تا 5 سانتی میبریم سپس یک روز در آب سرد قرار داده و در جای خنک و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض میکنیم.
آنگاه آن را در آب ریخته و روی حرارت یک جوش دهید که این عمل را باید دوباره انجام داد. در مدت زمان خیلی کوتاه پس از جوش (حدود 2 دقیقه جوشیدن کافی است) در آبکش ریخته و آبش که رفت روی پارچه تمیز پهن کرده تا کاملاً آب آن گرفته و پژمرده شود.
سپس در شیشه ریخته و رویش نمک بریزید و سرکه، تا روی کرفسها کاملاً پوشیده از سرکه شود. در جای خنک قرار دهید. پس از یک هفته قابل مصرف است.
7 – دستور تهیه ترشی خرما خانگی
مواد لازم :
- خرما 1 کیلو گرم
- سرکه 2 لیوان
- نمک کمی
- هل 0.5 قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق مرباخوری
- زنجبیل 1 قاشق چایخوری
دستور تهیه ترشی خرما خوشمزه به روش خانگی
- خرما را از هسته جدا کرده و رویش 1 لیوان سرکه ریخته و میگذاریم چند ساعت بماند.
- سپس آن را با پشت قاشق له کرده و از چرخ گوشت رد کرده، هل، دارچین، زنجبیل و نمک را اضافه کرده و مخلوط مینماییم تا حدی که ترشی به سرکه نیاز دارد، مابقی سرکه را اضافه میکنیم.
- مایه ترشی باید تقریباً غلیظ باشد.
- هر چقدر خرمای شما سفت باشد بیشتر سرکه جذب میکند و در صورت لزوم به آن سرکه اضافه میکنیم.
8 – دستور تهیه ترشی چتنی
مواد لازم :
- بادنجان نیم کیلوگرم
- هویچ 100 گرم
- سیب درختی 2 عدد
- هلو 2 عدد
- زرد آلو 5 عدد
- گیلاس 200 گرم
- گلابی 2 عدد
- سیر 1 کله
- تمبر هندی 1 بسته کوچک
- سرکه و نمک به مقدار لازم
ادویه جات از قبیل :(سیاه دانه، گلپر، دارچین، تخم گشنیز، زیره سیاه، زردچوبه، هل، میخک، نعناع خشک، فلفل) از هر کدام یک قاشق مرباخوری برداشته و در آسیاب نرم کنید. اگر گلپر آن سه برابر باشد بهتر است.
دستور تهیه ترشی چتنی خوشمزه به روش خانگی
- بادنجانها را پس از تمیز کردن قطعه قطعه کرده و در ظرف لعابی با مقداری سرکه…
“““html - میپزیم تا کمی نرم شود.
- سیر و هویج و سایر میوهها را در سرکه میجوشانیم و سپس میگذاریم خنک شود.
- تمام مواد پخته شده را در صافی میریزیم و با چرخ گوشت رد میکنیم. دقت کنید که سرکه را زیاد نریزید، زیرا در انتها برای رقیق کردن ترشی به آن نیاز داریم.
- ادویههایی که آسیاب کردهاید به همراه نمک به مقدار لازم به ترشی چرخشده اضافه کنید. تمبر هندی را در کمی سرکه نرم کرده و از صافی رد کنید و به آن اضافه نمایید.
- مواد را خوب مخلوط کنید، در یک شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
9 – طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه
مواد لازم:
- انبه درشت نیمرس 1 عدد
- تمبر هندی 1 بسته
- سرکه 1 لیوان
- فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
- نمک به مقدار لازم
- بادیان و سیاهدانه 2 قاشق مرباخوری
- ادویه مخلوط 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه به روش خانگی
- انبه را پوست کنده و تکهتکه کرده و در یک شیشه میریزیم.
- تمبر هندی را در سرکه حل کرده و از صافی رد میکنیم.
- سپس با فلفل و نمک داخل شیشه روی انبه میریزیم و دانههای بادیان را هم با آن مخلوط میکنیم و در شیشه را میبندیم تا ترشی آماده شود.

بیشتر بخوانید :
ترشی گیلاس: طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل
۲ روش آسان برای تهیه ترشی کیوی ترش و ملس
طرز تهیه ترشی ازگیل، یک ترشی پاییزی + خواص آن
10 – طرز تهیه ترشی انار ترش و ملس
مواد لازم:
- 200 گرم گل کلم ریز خرد شده
- سه عدد بزرگ انار دانه شده
- دو عدد فلفل کبابی تند
- چهار عدد فلفل شیرین
- دو پیمانه ساقه کرفس ریز خرد شده
- 10 عدد گوجه مینیاتوری
- یک بوته سیر خرد شده
- یک قاشق مرباخوری فلفل سیاه نکوبیده
- نمک و سرکه سفید
- دو پیمانه آب انار
طرز تهیه ترشی انار خوشمزه به روش خانگی
- تمام مواد را با هم مخلوط کرده و در شیشه میریزیم و روی آن سرکه میریزیم تا تمام مواد را بپوشاند.
- پس از یک ماه ترشی آماده مصرف است.