دستور تهیه ۲ خوراک خوشمزه با شاخه های مفید بامبو + خواص (مرحله به مرحله)

“`html
چرا و چگونه باید در رژیم غذایی خود از بامبو استفاده کنیم؟
در میان انواع مختلف گیاه بامبو، بامبو شوت یا جوانه بامبو به عنوان یک خوراکی مفید شناخته میشود که میتوان آن را همانند گیاهان دیگر مصرف کرد.
جوانه بامبو یا بامبو اسپرائوتس، به ساقه و جوانههایی اشاره دارد که از دانهی بامبو به دست میآید و در ایران به نام شاخه بامبو شناخته میشود.
این گیاه عمدتاً در کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار میگیرد. مردم این کشورها خوراک بامبو را به وعدههای غذایی خود اضافه میکنند و بر این باورند که دارای خواص و فواید زیادی برای سلامتی است.
چند دستور غذایی برای تهیه خوراکهای خوشمزه با بامبو
1. خوراک بامبو و اسفناج
مواد لازم:
- ¼ پیمانه بامبو ریز خرد شده
- ¼ پیمانه روغن بادامزمینی یا هر روغن گیاهی دیگر
- 1.5 قاشق چایخوری نمک
- 2 قاشق چایخوری شکر
طرز تهیه خوراک بامبو:
1- ابتدا اسفناجها را با آب سرد بشویید و بگذارید آب آنها به خوبی خارج شود.
2- روغن را در یک تابه روی حرارت ملایم گرم کنید. بامبوها را اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقه هم بزنید تا پخته شوند.
سپس اسفناج را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا اسفناج آبش را بگیرد و بپزد.
3- نمک و شکر را به مخلوط اضافه کنید و چند دقیقه دیگر هم بزنید تا آماده سرو شود.
4- مخلوط را با کفگیر از تابه به ظرف دیگری منتقل کنید تا مایعات اضافی گرفته شود. نوش جان!
2. خوراک سالمون با سس کاری و بامبو
مواد لازم:
- 350 میلیلیتر شیر نارگیل
- 3 قاشق غذاخوری سس ماهی
- 3 تا 4 قاشق غذاخوری خمیر کاری
- 1 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده
- 140 گرم بامبو
- 10 عدد گوجهفرنگی نصف شده
- آب نصف لیمو
- 1 یا 2 عدد فیله ماهی سالمون با پوست
- نمک، فلفل و روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه:
1- تابهای را روی حرارت ملایم قرار دهید و شیر نارگیل، خمیر کاری، زنجبیل و سس ماهی را ترکیب کنید.
2- سپس بامبو، گوجهفرنگی، آبلیمو و قارچ را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۵ دقیقه بپزد.
3- نمک، فلفل و روغن زیتون را به فیله سالمون بزنید.
4- سالمون را سرخ کنید تا کاملاً بپزد و سپس با سس بامبویی که تهیه کردهاید سرو کنید.
مزایای خوراک بامبو برای سلامتی
شاخههای بامبو سرشار از پروتئین، ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و مقدار کمی چربی هستند. این شاخهها دارای تیامین، نیاسین و ویتامینهای A ،B6 و E میباشند.
همچنین حاوی فیبر بالا و فیت استرول هستند که به کاهش چربی و کلسترول خون کمک میکند. این فیبر خوراکی میتواند فشار خون را بهبود بخشد و در درمان چاقی و برخی سرطانها موثر باشد.
بنابراین خواص و فواید بامبو شامل موارد زیر است:
1- بامبو و کاهش وزن
تحقیقات نشان میدهد که شاخههای بامبو به طور موثری میتوانند چاقی ناشی از چربی بالا را برطرف کنند.
فیبر موجود در Bامبو خواص پروبیوتیک دارد که به تعادل میکروبیوتای گوارشی و روده کمک کرده و متابولیسم بدن را بهبود میبخشد.
همچنین فیبر شاخههای بامبو در مقایسه با فیبرهای دیگر، در جلوگیری از افزایش وزن بسیار مؤثرتر است.
2- بامبو و سلامت قلب
شاخههای بامبو غنی از پتاسیم هستند. پتاسیم،
“““html
بامبو یک ماده معدنی سالم است که به تنظیم قند خون کمک میکند. فیبر موجود در بامبو همچنین به کاهش سطح کلسترول بالا کمک میکند و به طور کلی برای قلب مفید است.
تحقیقات نشان میدهد که در داروهای کنترلی که برای کلسترول استفاده میشوند، از عصاره بامبو بهره میبرند. همچنین پتاسیم موجود در بامبو میتواند ضربان قلب را تقویت کرده و سلامت قلب را افزایش دهد.
3- بامبو به بهبود زخم کمک میکند
مدتهاست که از بامبو برای تمیز و ضدعفونی کردن زخمها استفاده میشود. تحقیقات نشان داده که برگهای این گیاه در بهبود زخمهای پوستی نیز موثر است.
4- بامبو میتواند از سرطان جلوگیری کند
گفته میشود که لگنین موجود در فیبر بامبو خواص ضد سرطانی دارد و میتواند به جلوگیری از سرطان روده بزرگ کمک کند و عملکرد روده را بهبود بخشد.
ترکیبات فنولی موجود در بامبو نیز خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که به پیشگیری از سرطان کمک میکند.
5- بامبو مشکلات قاعدگی را درمان میکند
مصرف منظم بامبو میتواند به کاهش مشکلات مربوط به باروری در زنان کمک کند.
مدتهاست که قبایل مختلف از این گیاه برای درمان خانگی چرخههای قاعدگی نامنظم، مشکلات نازایی، خونریزی شدید پس از زایمان و کاهش درد زایمان استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید :
بهترین روش برای پخت مارچوبه در مایکروویو در ۴ مرحله
با خواص درمانی گیاه بامبو بیشتر آشنا شویم
آیا میدانید گیاه بامبو فقط برای تزئین نیست؟!