دستور تهیه ۳ مدل غذای خوشمزه با جگر مرغ + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کامل خوراک جگر مرغ خوشمزه
جگر یکی از قسمتهای داخلی مرغ است که دارای کلسترول میباشد. بعضی از مردم فکر میکنند نباید جگر بخورند چون جگر محل ذخیره سموم در بدن است.
اما یکی از کارهای مهم جگر، از بین بردن سمومی مثل مواد شیمیایی، سموم و حتی داروهاست. جگر همچنین دارای ویتامینهای مهمی مانند A، D، E، K، B12 و مواد معدنی مثل مس و آهن است که در دفع سموم به بدن کمک میکنند. با ما همراه باشید.
دستور تهیه “خوراک جگر مرغ” و سبزیجات
1 – دستور تهیه خوراک جگر با مرغ و جعفری
این میزان مواد لازم برای تهیه دو دیس کوچک از “خوراک جگر” کافی است.
مواد لازم :
- سه عدد پیاز متوسط (حدود 300 گرم)
- یک کاسه جعفری تازه خرد شده (حدود 80 تا 100 گرم)
- 250 گرم جگر (در یک بشقاب میوه خوری)
- یک عدد هویج متوسط (حدود 80 گرم)
- نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
- یک فنجان روغن (حدود 100 گرم)
- چهار عدد مغز ران مرغ یا دو عدد ران کامل یا یک سینه کامل مرغ (حدود 500 الی 600 گرم)
- یک چهارم قاشق مرباخوری زعفران
- چهار قاشق غذاخوری پوست پرتقال خلالی (خشک شده، حدود 20 گرم)
دستور تهیه :
- یک عدد پیاز را حلقه حلقه کرده، چهار عدد مغز ران مرغ (یا یک سینه کامل مرغ)، 250 گرم جگر و ادویهها (نمک، فلفل و زردچوبه) و یک لیوان آب را با هم بپزید. این کار به مدت یک تا یک و نیم ساعت انجام میشود تا مرغ و جگر پخته و آب آن تبخیر شود.
- دو عدد پیاز را با یک فنجان روغن سرخ کنید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
- حالا مرغ پخته شده و خرد شده را به همراه زعفران دم کرده به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- پوست پرتقال خلالی را سه بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
- هویج را رنده کرده و به همراه پوست پرتقال و جگر خرد شده به خوراک اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- در انتها، نصفی از جعفری خرد شده را به غذا اضافه کنید تا خوراک حاضر شود.
- خوراک جگر را در ظرف بریزید و با بقیه جعفری روی آن را تزئین کنید تا آماده سرو شود. نوش جان!
کالری موجود در خوراک جگر با مرغ و جعفری
مجموع کالری این غذا حدود 2600 کیلوکالری است.
کالری موجود در یک دیس کوچک از “خوراک جگر با مرغ” حدود 1300 کیلوکالری میباشد.
2 – دستور تهیه خوراک جگر مرغ با زیره
مواد لازم :
- جگر مرغ :نیم کیلو
- پیاز :سه عدد بزرگ
- سیر :یک حبه
- روغن مایع :چهار قاشق غذاخوری
- کره :30 گرم
- فلفل قرمز :یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه :یک قاشق چایخوری
- زیره :یک قاشق چایخوری
- رب گوجه :یک قاشق غذا خوری سر صاف
- رب انار :یک قاشق غذا خوری
- سیب زمینی بزرگ :دو عدد
- نخودفرنگی پخته :یک لیوان
- نمک :به میزان لازم
دستور تهیه :
- پیازها را خلالی خرد کنید و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا پیازها نیمپز شوند.
- وقتی آب تمام شد، روغن مایع را اضافه کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا رنگ پیازها طلایی شود (اینطوری…)
“““html
روغن کمتری مصرف میشود. سیر رندهشده را به آن اضافه میکنیم و یکی دو دقیقه دیگر تفت میدهیم تا رنگ سیر تغییر نکند. - جگر مرغ را به صورت قطعاتی با عرض یک سانتیمتر برش میدهیم به گونهای که هر جگر مرغ تقریباً پنج قطعه شود.
- آن را به مواد اضافه میکنیم و به همین ترتیب کره را نیز میافزاییم. کمی آن را جابهجا میکنیم تا رنگ جگر تغییر کند.
- حالا رب انار و گوجه و ادویهها و نمک را با نصف استکان آب جوش مخلوط کرده و به تابه اضافه میکنیم.
- فقط حدود ده دقیقه: در تابه را میگذاریم تا جگر پخته شود (اگر بیش از این زمان بگذاریم، جگر سفت میشود) و سپس در تابه را برمیداریم و حرارت را زیاد میکنیم تا خوراک به روغن بیفتد.
- سیبزمینی را به صورت خلالی سرخ میکنیم.
- نخود سبز را اگر تازه فریزر کردهایم میتوانیم با سه قاشق غذاخوری آب و یک قاشق چایخوری نمک به مدت پنج دقیقه با قدرت صد درصد (900 وات) در مایکروویو بپزیم و یا از نخودفرنگی کنسرو شده استفاده کنیم.
- حالا از سیبزمینی سرخشده و نخودفرنگی پخته شده برای دورچین آن استفاده میکنیم.
- در ساندویچ هم از جگر، نخودفرنگی و سیبزمینی به یک اندازه استفاده میکنیم… خیلی خوشمزه است… نوش جان!
3 – دستور تهیه جگر مرغ و تخم بلدرچین
امروزه با صنعتی شدن و گسترش دستگاههای بستهبندی، قسمتهای مختلف مرغ مانند جگر، ماهیچه، بال، ران و سینه به صورت جداگانه بستهبندی و فروخته میشوند. شاید قبلاً کسی مرغی سر میبُرید و دلش جگر مرغ میخواست، اما امروز این کار دیگر رایج نیست! احتمالاً جگر این مرغهای پرورشی با مرغهای خانگی مادربزرگ خیلی فرق دارد!
آشپزی با جگر مرغ
اگر کسی خواسته باشد از جگرهای بستهبندیشده غذایی درست کند، این بار با دستور تهیه یک نوع غذای ترکیبی از جگر مرغ و تخممرغ آشنا میشوید.
مواد لازم :
- 500 گرم جگر مرغ.
- یک عدد پیاز.
- دو حبه سیر.
- دو عدد تخممرغ.
- 3-4 قاشق غذاخوری آرد.
- مقداری نمک و فلفل سیاه.
- 10 عدد تخم بلدرچین.
دستور تهیه :
- جگر مرغ را شسته و آب آن را میگیریم. سپس با استفاده از مخلوطکن یا چرخگوشت پیاز، سیر و جگر را با هم چرخ میکنیم.
- تخممرغ و نمک و فلفل را به جگر چرخکرده اضافه کرده و هم میزنیم.
- آرد را کمکم اضافه کرده و هم بزنید تا خمیر یکنواختی درست شود.
- مواد را در قالب بریزید و تخم بلدرچین آبپز شده را پوست بکنید و وسط هر قالب بگذارید.
- قالب را به مدت 25 دقیقه در دمای 200 درجه در فر قرار دهید و سپس نوش جان کنید!
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه جگر مرغ به همراه برنج لذیذ و خوشمزه
دستور تهیه خوراک جگر خوشمزه و پرخاصیت
دستور تهیه میرزا قاسمی به روشی متفاوت با مرغ