رسپی
دستور تهیه ۳ مدل نان مغزدار خوشمزه و پرخاصیت در منزل (مرحله به مرحله)

“`html
با نانهای مغزدار، صبحانه را خاصتر میل کنید
رضیم : نان، نعمتی در سفره است. نان انواع مختلفی دارد و به شیوههای گوناگون درست میشود. امروز میخواهیم چند نان خوشمزه و سالم به شما پیشنهاد دهیم که بتوانید برای خانوادهتان تهیه کنید. دستور تهیه نان مغزدار را در این بخش آشپزی رضیم بخوانید.
دستور تهیه نان های مغزدار با سیب و دارچین
روش اول جهت تهیه نان مغزدار
مواد لازم:
- شیر ولرم سه چهارم پیمانه
- آب ولرم یک چهارم پیمانه
- شکر یک قاشق چایخوری
- تخم مرغ یک عدد
- کره ذوب شده سه قاشق غذاخوری
- نمک یک هشتم قاشق چایخوری
- خمیر مایه دو قاشق مرباخوری
- آرد تقریبا چهار پیمانه
- کره ذوب شده دو قاشق اضافی برای مالیدن روی خمیر
دستور تهیه:
- ابتدا شکر و آب ولرم را با هم ترکیب کنید و سپس خمیر مایه را به آن اضافه کنید. این را کنار بگذارید تا کف کند. حالا کره و شیر و تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید و سپس خمیر مایه آماده شده را به آن اضافه کنید. بعد از آن سه پیمانه از آرد را اضافه کرده و خوب ورز دهید. اگر خمیر چسبناک بود، کمکم آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید. سپس آن را در مکانی گرم بگذارید تا یک ساعت استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.
- برای مواد میانی، چهار یا پنج عدد سیب را به صورت ورقههای نازک ببرید و با سی گرم کره ذوب شده تفت داده تا نرم شوند و آب آنها کشیده شود. سپس به دلخواه کمی شکر و مقداری گردو خرد شده و دو قاشق مرباخوری دارچین اضافه کنید و بگذارید تا کاملاً نرم شود. سپس این مواد را کنار بگذارید تا خنک شوند و آماده استفاده در خمیر شوند.
- پس از اینکه خمیر دو برابر شد، آن را روی سطح آردپاشی شده ورز دهید. سپس به شکل دلخواه درآورید و با برس روی آن کره بمالید، سپس مواد میانی را داخل آن بگذارید و خمیر را ببندید. در سینی فر که قبلاً آردپاشی کردهاید، با فاصله بچینید و دوباره نیم ساعت بگذارید تا استراحت کند. سپس با مخلوط زرده تخم مرغ، کمی زعفران دمکرده و یک قاشق چایخوری روغن مایع آن را رومال کنید و در فر که از نیم ساعت قبل گرم شده است، به مدت تقریبی بیست دقیقه بپزید. برای ترد شدن روی نان ها، چند دقیقه گریل را روشن کنید.
- من خمیر را با وردنه نازک کردم، قالب زدم، روی آن کره مالیدم و از مواد میانی داخل آن گذاشتم. سپس یک ورقه خمیر دیگر روی آن گذاشتم و لبهها را به هم چسباندم و رومال کردم. فقط هنگام شکلدهی، سطح کار را آردپاشی کردم.
- فراموش نکنید که یک ظرف کوچک آب در کف فر برای ایجاد بخار بگذارید تا نان بهتر پخته شود.
روش دوم جهت تهیه نان مغزدار
مواد لازم برای خمیر:
- آرد 2 لیوان
- کره یک لیوان
- پودر شکر یک لیوان
- مغز پسته خرد شده 2 لیوان
مواد لازم برای داخل نان:
- خرمای بدون هسته نیم کیلو
- کره: 4 قاشق غذاخوری
- مغز پسته نرم شده: یکدوم لیوان
دستور تهیه خمیر:
- کره و پودر شکر را خوب با هم مخلوط کرده و با همزن برقی بزنید تا نرم و سفید شود.
- سپس آرد را به آن اضافه کرده و با دست هم بزنید تا خمیر صاف و یکدستی به دست آید.
- حالا به اندازه یک گردو از مواد بردارید و داخل آن را با مواد میانی پر کنید و دوباره خمیر را گرد کنید.
- سپس نانها را در مغز پسته خرد شده غلتانده تا تمام سطح آنها به پسته آغشته شود.
- در این مرحله نانهای آماده شده را در فر با حرارت 375 درجه فارنهایت (190 درجه سانتیگراد) به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار دهید تا رنگ نانها طلایی شود.
- سپس آنها را از فر خارج کرده و اجازه دهید قدری خنک شوند.
“““html
دستور تهیه مواد داخل نان:
کره را در ماهیتابه گرم کرده و خرما را به آن اضافه میکنیم و با قاشق چوبی هم میزنیم تا خرما نرم شود.
حالا مغز پسته نرم شده را به مواد اضافه میکنیم.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها
دستور تهیه ۱۰ مدل نان موز خوشمزه و پر خاصیت + عکس
دستور تهیه نان سیر خوشمزه و عالی
روش سوم جهت تهیه نان روغنی مغزدار
مواد لازم:
- کره:150 گرم
- آرد:به مقداری که به دست نچسبه
- خمیرمایه:2 ق سوپخوری
- شیر گرم:1 لیوان
- نمک:1 ق چایخوری
- شکر:1 ق چایخوری
- روغن :1/2 پیمانه
برای وسطش:
- آرد:5 ق غذاخوری
- زردچوبه و زنجبیل :هرکدام 1 ق مرباخوری
- شکر: 2 ق غذاخوری
طرز پخت:
- خمیر مایه را با نمک و شکر و یک لیوان آب ولرم بگذارید جای گرم تا پف کند. بیشتر از 5 تا 6 دقیقه نگذارید چون نان شما بوی بد میگیرد. شیر را گرم میکنیم تا ولرم باشد و دست را نسوزاند. سپس در یک ظرف کره را میریزیم و بعد شیر و خمیرمایه را به آن اضافه میکنیم و کمکم آرد را به آن افزوده و مخلوط میکنیم.
- خمیر را خوب ورز میدهیم و چندین بار به ظرف میکوبیم. این خمیر باید بسیار نرم و لطیف باشد.
- خمیر را در ظرف آردپاشی شده قرار میدهیم و روی آن را با نایلون میپوشانیم. همچنین یک دستمال تمیز مرطوب روی آن میگذاریم و در جای گرم قرار میدهیم تا حجمش دو تا سه برابر شود.
- در حین استراحت خمیر، به ساختن مواد وسط نان میپردازیم. روغن را در یک تابه گرم کرده، زردچوبه و زنجبیل را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم (من شکر هم اضافه کردم، در دستور اصلی شکر نبود). سپس آرد را به آن اضافه کرده و هم میزنیم تا ادویهها به آرد بچسبند.
- با قاشق چوبی هم میزنیم تا خوب جمع شود. در این مرحله، نان هنوز آماده نیست.
- فر را روی 180 تا 200 درجه سانتیگراد روشن میکنیم و یک ظرف آب را در کف فر قرار میدهیم. سپس وقتی خمیر آماده شد، چونههایی به اندازه یک نارنگی متوسط برمیداریم، باز کرده و مقداری از مخلوط وسط را داخل آن میگذاریم و خوب میبندیم. سپس در سینی فر چرب شده میچینیم و میگذاریم کمی دوباره ور بیاد.
- بعد از استراحت دوم، اگر دوباره پف کرده بود، کمی روی آن را فشار میدهیم تا صاف شود و بعد روی آن نقش میاندازیم. زرده تخممرغ را با خیلی کم شیر مخلوط کرده و با برس یک بار روی نانها میکشیم. سپس در فر در طبقه وسط میگذاریم.
- وقتی زیر نانها طلایی شد، در فر را باز کرده و دوباره کمی از ترکیب روی نانها میزنیم و کنجد و سیاه دانه روی آنها میپاشیم و شعله بالای فر را روشن میکنیم.