رسپی

دستور تهیه ۳ مدل نان مغزدار خوشمزه و پرخاصیت در منزل (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

با نان‌های مغزدار، صبحانه را خاص‌تر میل کنید

رضیم : نان، نعمتی در سفره‌ است. نان انواع مختلفی دارد و به شیوه‌های گوناگون درست می‌شود. امروز می‌خواهیم چند نان خوشمزه و سالم به شما پیشنهاد دهیم که بتوانید برای خانواده‌تان تهیه کنید. دستور تهیه نان مغزدار را در این بخش آشپزی رضیم بخوانید.

دستور تهیه نان های مغزدار با سیب و دارچین

روش اول جهت تهیه نان مغزدار

مواد لازم:

  • شیر ولرم سه چهارم پیمانه
  • آب ولرم یک چهارم پیمانه
  • شکر یک قاشق چایخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • کره ذوب شده سه قاشق غذاخوری
  • نمک یک هشتم قاشق چایخوری
  • خمیر مایه دو قاشق مرباخوری
  • آرد تقریبا چهار پیمانه
  • کره ذوب شده دو قاشق اضافی برای مالیدن روی خمیر

دستور تهیه:

  1. ابتدا شکر و آب ولرم را با هم ترکیب کنید و سپس خمیر مایه را به آن اضافه کنید. این را کنار بگذارید تا کف کند. حالا کره و شیر و تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید و سپس خمیر مایه آماده شده را به آن اضافه کنید. بعد از آن سه پیمانه از آرد را اضافه کرده و خوب ورز دهید. اگر خمیر چسبناک بود، کم‌کم آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید. سپس آن را در مکانی گرم بگذارید تا یک ساعت استراحت کند تا حجمش دو برابر شود.
  2. برای مواد میانی، چهار یا پنج عدد سیب را به صورت ورقه‌های نازک ببرید و با سی گرم کره ذوب شده تفت داده تا نرم شوند و آب آن‌ها کشیده شود. سپس به دلخواه کمی شکر و مقداری گردو خرد شده و دو قاشق مرباخوری دارچین اضافه کنید و بگذارید تا کاملاً نرم شود. سپس این مواد را کنار بگذارید تا خنک شوند و آماده استفاده در خمیر شوند.
  3. پس از اینکه خمیر دو برابر شد، آن را روی سطح آردپاشی شده ورز دهید. سپس به شکل دلخواه درآورید و با برس روی آن کره بمالید، سپس مواد میانی را داخل آن بگذارید و خمیر را ببندید. در سینی فر که قبلاً آردپاشی کرده‌اید، با فاصله بچینید و دوباره نیم ساعت بگذارید تا استراحت کند. سپس با مخلوط زرده تخم مرغ، کمی زعفران دم‌کرده و یک قاشق چایخوری روغن مایع آن را رومال کنید و در فر که از نیم ساعت قبل گرم شده است، به مدت تقریبی بیست دقیقه بپزید. برای ترد شدن روی نان‌ ها، چند دقیقه گریل را روشن کنید.
  4. من خمیر را با وردنه نازک کردم، قالب زدم، روی آن کره مالیدم و از مواد میانی داخل آن گذاشتم. سپس یک ورقه خمیر دیگر روی آن گذاشتم و لبه‌ها را به هم چسباندم و رومال کردم. فقط هنگام شکل‌دهی، سطح کار را آردپاشی کردم.
  5. فراموش نکنید که یک ظرف کوچک آب در کف فر برای ایجاد بخار بگذارید تا نان بهتر پخته شود.

separator line

روش دوم جهت تهیه نان مغزدار

مواد لازم برای خمیر:

  • آرد 2 لیوان
  • کره یک لیوان
  • پودر شکر یک لیوان
  • مغز پسته خرد شده 2 لیوان

مواد لازم برای داخل نان:

  • خرمای بدون هسته نیم کیلو
  • کره: 4 قاشق غذاخوری
  • مغز پسته نرم شده: یک‌دوم لیوان

دستور تهیه خمیر:

  1. کره و پودر شکر را خوب با هم مخلوط کرده و با همزن برقی بزنید تا نرم و سفید شود.
  2. سپس آرد را به آن اضافه کرده و با دست هم بزنید تا خمیر صاف و یکدستی به دست آید.
  3. حالا به اندازه یک گردو از مواد بردارید و داخل آن را با مواد میانی پر کنید و دوباره خمیر را گرد کنید.
  4. سپس نان‌ها را در مغز پسته خرد شده غلتانده تا تمام سطح آن‌ها به پسته آغشته شود.
  5. در این مرحله نان‌های آماده شده را در فر با حرارت 375 درجه فارنهایت (190 درجه سانتی‌گراد) به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار دهید تا رنگ نان‌ها طلایی شود.
  6. سپس آن‌ها را از فر خارج کرده و اجازه دهید قدری خنک شوند.

“““html

  • می‌دهیم تا خنک شوند.
  • دستور تهیه مواد داخل نان:

    دستور تهیه ۳ مدل نان مغزدار خوشمزه و پرخاصیت در منزل (مرحله به مرحله)

    کره را در ماهیتابه گرم کرده و خرما را به آن اضافه می‌کنیم و با قاشق چوبی هم می‌زنیم تا خرما نرم شود.

    حالا مغز پسته نرم شده را به مواد اضافه می‌کنیم.

    دستور تهیه ۳ مدل نان مغزدار خوشمزه و پرخاصیت در منزل

    بیشتر بخوانید :

    دستور تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها

    دستور تهیه ۱۰ مدل نان موز خوشمزه و پر خاصیت + عکس

    دستور تهیه نان سیر خوشمزه و عالی

    separator line

    روش سوم جهت تهیه نان روغنی مغزدار

    مواد لازم:

    • کره:150 گرم
    • آرد:به مقداری که به دست نچسبه
    • خمیرمایه:2 ق سوپخوری
    • شیر گرم:1 لیوان
    • نمک:1 ق چایخوری
    • شکر:1 ق چایخوری
    • روغن :1/2 پیمانه

    برای وسطش:

    • آرد:5 ق غذاخوری
    • زردچوبه و زنجبیل :هرکدام 1 ق مرباخوری
    • شکر: 2 ق غذاخوری

    طرز پخت:

    1. خمیر مایه را با نمک و شکر و یک لیوان آب ولرم بگذارید جای گرم تا پف کند. بیشتر از 5 تا 6 دقیقه نگذارید چون نان شما بوی بد می‌گیرد. شیر را گرم می‌کنیم تا ولرم باشد و دست را نسوزاند. سپس در یک ظرف کره را می‌ریزیم و بعد شیر و خمیرمایه را به آن اضافه می‌کنیم و کم‌کم آرد را به آن افزوده و مخلوط می‌کنیم.
    2. خمیر را خوب ورز می‌دهیم و چندین بار به ظرف می‌کوبیم. این خمیر باید بسیار نرم و لطیف باشد.
    3. خمیر را در ظرف آردپاشی شده قرار می‌دهیم و روی آن را با نایلون می‌پوشانیم. همچنین یک دستمال تمیز مرطوب روی آن می‌گذاریم و در جای گرم قرار می‌دهیم تا حجمش دو تا سه برابر شود.
    4. در حین استراحت خمیر، به ساختن مواد وسط نان می‌پردازیم. روغن را در یک تابه گرم کرده، زردچوبه و زنجبیل را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم (من شکر هم اضافه کردم، در دستور اصلی شکر نبود). سپس آرد را به آن اضافه کرده و هم می‌زنیم تا ادویه‌ها به آرد بچسبند.
    5. با قاشق چوبی هم می‌زنیم تا خوب جمع شود. در این مرحله، نان هنوز آماده نیست.
    6. فر را روی 180 تا 200 درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم و یک ظرف آب را در کف فر قرار می‌دهیم. سپس وقتی خمیر آماده شد، چونه‌هایی به اندازه یک نارنگی متوسط برمی‌داریم، باز کرده و مقداری از مخلوط وسط را داخل آن می‌گذاریم و خوب می‌بندیم. سپس در سینی فر چرب شده می‌چینیم و می‌گذاریم کمی دوباره ور بیاد.
    7. بعد از استراحت دوم، اگر دوباره پف کرده بود، کمی روی آن را فشار می‌دهیم تا صاف شود و بعد روی آن نقش می‌اندازیم. زرده تخم‌مرغ را با خیلی کم شیر مخلوط کرده و با برس یک بار روی نان‌ها می‌کشیم. سپس در فر در طبقه وسط می‌گذاریم.
    8. وقتی زیر نان‌ها طلایی شد، در فر را باز کرده و دوباره کمی از ترکیب روی نان‌ها می‌زنیم و کنجد و سیاه دانه روی آن‌ها می‌پاشیم و شعله بالای فر را روشن می‌کنیم.

    دستور تهیه ۳ مدل نان مغزدار خوشمزه و پرخاصیت در منزل

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا