رسپی

دستور تهیه ۴ نوع سس گوجه فرنگی خوشمزه و پرطرفدار (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

سس گوجه فرنگی | دستور تهیه انواع سس گوجه فرنگی

در بسیاری از کشورها، غذاها به صورت بخارپز تهیه می‌شوند و کمتر از غذاهای سرخ کردنی استفاده می‌شود. به همین دلیل، مزه غذاها را با سس‌های مختلف تغییر می‌دهند و این سس‌ها نقش مهمی در آشپزی آن‌ها دارند.

در این مقاله از رضیم، شما را با دستور تهیه سس گوجه فرنگی فرانسوی، یونانی و آمریکایی آشنا خواهیم کرد و برخی خواص گوجه فرنگی و سس آن را بررسی می‌کنیم.

دستور تهیه سس گوجه فرنگی خانگی با روش های آسان و سریع

1. سس گوجه فرنگی فرانسوی

مواد لازم :

این مواد برای تهیه 1 پیمانه سس گوجه فرنگی فرانسوی کافی است. اگر بیشتر می‌خواهید، مقدار را افزایش دهید.

  • گوجه فرنگی پوست کنده: 2 تا 3 عدد
  • سس فرانسوی: 3 قاشق
  • پیاز کوچک ساطوری: 1 عدد
  • برگ نازک کرفس: 2 شاخه
  • جعفری ساطوری: 1 تا 2 ق غ خوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم

دستور تهیه سس گوجه فرنگی فرانسوی:

تمامی مواد را در مخلوط‌کن بریزید و خوب مخلوط کنید.

سپس مخلوط را برای چند ساعت در یخچال بگذارید.

شما می‌توانید این سس را به تنهایی یا با روغن زیتون برای طعم‌دار کردن سالاد، گوشت، فلافل، ماهی و میگو استفاده کنید.

2. سس گوجه فرنگی یونانی

مواد لازم :

با این مواد می‌توانید 3 تا 4 پیمانه سس گوجه فرنگی یونانی درست کنید. اگر نیاز به مقدار بیشتری دارید، نسبت‌ها را تغییر دهید.

  • گوجه فرنگی پوست کنده و خردشده: 4 تا 5 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1 تا 2 ق غ خوری
  • پیاز ساطوری: 1 عدد
  • سیر کوبیده: 1 تا 2 حبه
  • جعفری یا گشنیز ساطوری: 2 تا 3 ق غ خوری
  • آویشن و مرزه خشک: 1 ق چ خوری
  • روغن زیتون: 3 ق غ خوری
  • آب: 1 لیوان
  • زیره ساییده‌شده: به مقدار لازم
  • فلفل بهار ساییده‌شده: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم

دستور تهیه‌ی سس گوجه فرنگی یونانی:

پایه اصلی این سس، روغن زیتون است. این روغن را در یک قابلمه بریزید و با شعله ملایم کمی گرم کنید.

همیشه برای گرم کردن روغن زیتون از شعله کم استفاده کنید و اجازه ندهید داغ شود.

پیاز را در روغن گرم شده تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. حالا گوجه فرنگی، رب، جعفری، آویشن و مرزه را به همراه یک پیمانه آب به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید.

در قابلمه را ببندید و بگذارید 20 تا 25 دقیقه بپزد. سپس ادویه‌ها، نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید 20 دقیقه‌ی دیگر بپزد.

این سس را می‌توانید با تمام غذاهای گوشتی مثل کباب شامی میل کنید.

دستور تهیه ۴ نوع سس گوجه فرنگی خوشمزه و پرطرفدار (مرحله به مرحله)

این سس را تا یک هفته می‌توانید در یخچال نگهداری کنید. هنگام استفاده، مقداری از آن را در یک تابه کوچک گرم کنید و اگر نیاز شد، کمی آب به آن اضافه کنید تا سس نرم شود.

3. سس گوجه فرنگی (کچاپ)

این سس همان چیزی است که به نام کچاپ در بازار به فروش می‌رسد و مردم آمریکا آن را با بیشتر غذاهایشان مصرف می‌کنند. در ایران، افراد معمولاً کچاپ را روی غذا می‌ریزند، در حالی‌که آمریکایی‌ها از کچاپ در پخت غذا نیز استفاده می‌کنند. کچاپ در بسیاری از غذاهای دیگر نیز کاربرد دارد.

مواد لازم برای تهیه‌ی کچاپ:

با رعایت این دستور می‌توانید حدود دو پیمانه سس کچاپ داشته باشید. این…

“““html

سس به سادگی در یخچال نگهداری می‌شود. بنابراین، می‌توانید مقدار بیشتری از آن تهیه کنید! حداکثر زمان نگهداری این سس در یخچال یک هفته است.

علت اینکه سس‌های خانگی زمان نگهداری کمتری دارند نسبت به سس‌های خریدنی، نبود نگهدارنده‌های شیمیایی در آن‌هاست.
  • رب گوجه فرنگی: 1 پیمانه
  • زنجبیل ساییده‌شده: 1 ق چ خوری
  • جوز بویا ساییده‌شده: 1 ق چ خوری
  • فلفل قرمز: 1.2 ق چ خوری
  • آب جوشیده: 2 تا 3 ق غ خوری
  • آب لیموی تازه: 2 ق غ خوری
  • سرکه: 1.2 پیمانه
  • شکر: 1 ق غ خوری
  • نمک: 1 ق م خوری

دستور تهیه‌ی کچاپ:

تمام مواد را در مخلوط‌کن بریزید و خوب هم بزنید.

سپس آن را در یک شیشه دربسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

می‌توانید به سلیقه خودتان میزان ترشی، شیرینی، شوری و تندی آن را تنظیم کنید.

دستور تهیه ۴ نوع سس گوجه فرنگی خوشمزه و پرطرفدار

4. سس گوجه فرنگی آمریکایی

در نواحی جنوبی آمریکا، گاهی از این سس برای طبخ مرغ و ماهیچه استفاده می‌کنند. با میزان مواد گفته شده، حدود 4 پیمانه سس گوجه‌فرنگی آمریکایی خواهیم داشت.

مواد لازم :

  • رب گوجه فرنگی: 1.2 پیمانه
  • پیاز رنده‌شده و سیر: 1 عدد
  • شکر: 4 تا 5 ق غ خوری
  • خردل: 1 ق م خوری
  • فلفل قرمز: 1 ق چ خوری
  • سرکه: 1 پیمانه
  • روغن: 1 پیمانه
  • آب: 2 پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم

دستور تهیه‌ی سس گوجه‌فرنگی آمریکایی:

پیاز را به همراه 2 پیمانه آب و رب گوجه‌فرنگی در قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. آن را روی شعله بگذارید.

صبر کنید تا مخلوط به جوش بیاید.

به محض اینکه سس به جوش آمد، شعله را کم کنید و اجازه دهید حدود 30 دقیقه بجوشد.

سپس شعله را خاموش کنید و بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود.

بعد از آن، باقی مواد را در قابلمه بریزید و هم بزنید.

این سس را در شیشه دربسته می‌توان به مدت 3 تا 4 هفته در یخچال نگهداری کرد.

خواص شگفت‌انگیز گوجه‌فرنگی برای سلامت قلب و زیبایی پوست

95 درصد گوجه‌فرنگی از آب و 5 درصد آن از کربوهیدرات‌ها و فیبر تشکیل شده است. این سبزی خوشمزه حاوی ویتامین C است که تقریباً 28 درصد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند.

پتاسیم موجود در گوجه‌فرنگی، برای کنترل فشار خون و بیماری‌های قلبی مفید است. ویتامین K نیز برای انعقاد خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

این ماده غذایی غنی از ویتامین B9 است که برای رشد سلول‌ها بسیار مهم است و مصرف آن در زنان باردار اهمیت بیشتری دارد.

استفاده از گوجه‌فرنگی و محصولات آن، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات، ریه و معده را کاهش دهد. به نظر می‌رسد علت اصلی این اثر، خاصیت لیکوپن موجود در آن می‌باشد. محصولاتی که از گوجه‌فرنگی تهیه شده و غنی از لیکوپن و دیگر ترکیبات گیاهی هستند، می‌توانند پوست را از آفتاب‌سوختگی محافظت کنند.

بیماری‌های قلبی و عروقی مانند حملات قلبی و سکته‌های مغزی، از جمله دلایل اصلی مرگ و میر در جهان هستند. مطالعات نشان داده است که کمبود لیکوپن و بتاکاروتن در خون می‌تواند احتمال حملات قلبی و سکته‌های مغزی را افزایش دهد.

شواهد مختلف از آزمایش‌های بالینی نشان می‌دهد که مکمل‌های لیکوپن می‌توانند کلسترول بد خون را کاهش دهند. گوجه‌فرنگی به علت داشتن ویتامین‌های A، B، C و K و همچنین مواد معدنی چون کلسیم، فسفر و آهن در تامین انرژی بدن نقش موثری دارد.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه‌ی سس سالسا به روش رستورانی

دستور تهیه‌ی سس فلفل ترکیه‌ای تند و بی‌نظیر

دستور تهیه‌ی سس قارچ با طعمی بی‌نظیر در خانه

دستور تهیه تصویری سس انچیلادا + دستور تهیه انچیلادای مرغ

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا