دستور تهیه ۵ سوپ مقوی و ساده برای درمان سرماخوردگی (مرحله به مرحله)

“`html
با این چند سوپ به جنگ سرماخوردگی و آنفلوانزا بروید + دستور تهیه
این روزها آمار سرماخوردگی و آنفلوانزا به شدت بالا رفته است. سرماخوردگی، با وجود اینکه به نظر ساده میرسد، میتواند چندین روز شما را از کار و زندگی بیندازد و بسیار کلافهکننده باشد. به همین خاطر، بسیاری از افراد به دنبال راههای ساده و سریع برای درمان آن هستند.
در زمان سرماخوردگی، بهترین غذا سوپهای ساده با مواد مغذی و خوب برای درمان این بیماری است. دستور تهیه 5 سوپ ساده برای درمان سرماخوردگی را در مجله رضیم مطالعه کنید.
5 مدل سوپ خوشمزه مخصوص سرماخوردگی به توصیه طب سنتی ایرانی
1. دستور تهیه سوپ جوجه و برنج
سوپ جوجه و برنج یک غذای مقوی و البته یک سوپ ساده برای درمان سرماخوردگی است.
مواد لازم برای ۶ نفر
- سینه مرغ با استخوان: ۹۰۰ گرم
- هویج متوسط: ۲ عدد خلالی خرد شده
- برگ بو: ۱ عدد
- نمک: نوک قاشق چایخوری
- آب مرغ کم نمک: ۶ پیمانه
- کره بدون نمک: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ: ۱ عدد نازک برش زده شده
- زردچوبه: ۱ و ½ قاشق چایخوری
- شکر: ۱ قاشق چایخوری
- برنج: ۱/۳ پیمانه
- نعنا تازه و ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
- شوید تازه و ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
دستور تهیه سوپ جوجه و برنج
- برای درست کردن این سوپ ساده، ابتدا سینه مرغ، پیاز، زردچوبه، هویج، برگ بو و کمی نمک را در یک قابلمه بریزید و به آن سه پیمانه آب مرغ اضافه کنید. شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید، سپس شعله را کم کنید تا مواد بپزند.
- در همین حین، در یک قابلمه دیگر کره را روی شعله ملایم آب کنید. شکر و کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس سه پیمانه آب مرغ باقی مانده و برنج را به آن اضافه کنید. شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برنج بپزد.
- مرغ پخته را از قابلمه بیرون بیاورید و وقتی کمی سرد شد آن را ریش ریش کنید. مواد داخل قابلمه برنج را در مخلوطکن بریزید و خوب میکس کنید تا یکدست شود. سپس گوشت مرغ ریش شده را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
- در مرحله بعد، هویجهای پخته شده را به مخلوط مرغ و برنج اضافه کنید. شوید و نعنا خرد شده را هم اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. بعد از چند دقیقه شعله را خاموش کنید و سوپ را با لیموترش سرو کنید.
2. دستور تهیه سوپ هویج و زنجبیل برای سرماخوردگی
مواد لازم برای ۸ نفر
- روغن زیتون فرابکر: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ساطوری خرد شده: ۱ پیمانه
- نمک کاشر: نوک قاشق چایخوری
- سیر له شده: ۱ قاشق غذاخوری
- زنجبیل ساطوری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
- هویج: ریز رنده شده: ۱ کیلوگرم
- سیبزمینی ریز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- استاک مرغ یا سبزیجات کم نمک: ۶ پیمانه
- ماست یونانی: ۱ و ۱/۳ پیمانه
- عسل: ۱ قاشق چایخوری
- آویشن تازه ساطوری خرد شده: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه تازه و پودر شده: به مقدار دلخواه
دستور تهیه سوپ هویج و زنجبیل
- روغن زیتون را روی شعله متوسط گرم کنید. پیاز خرد شده و کمی نمک را اضافه کنید. پیاز را آرام تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر و زنجبیل را اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه تفت دهید.
- در مرحله بعد، هویج و سیبزمینی را به قابلمه اضافه کنید و استاک مرغ یا سبزیجات را هم بریزید، سپس همه چیز را کمی هم بزنید و بگذارید بپزد.
- مواد لازم را اضافه کنید و آن را روی شعله ملایم گاز بپزید. هویج و سیبزمینی باید کاملاً پخته و نرم شوند.
- در یک ظرف جدا، ماست یونانی، عسل، آویشن و ½ قاشق چایخوری نمک را با هم مخلوط کنید. تمام مواد سوپ را در میکسر یا غذاساز بریزید و با هم میکس کنید تا همه چیز یکنواخت شود. سوپ هویج و زنجبیل باید شکل پوره و کرمی و همگن داشته باشد.
- نمک و فلفل سوپ را تنظیم کنید و در صورت تمایل میتوانید کمی بادام زمینی خرد شده روی سوپ بریزید و سرو کنید.
“““html
3. دستور تهیه سوپ کاری با سبزیجات برگ سبز برای درمان آنفولانزا
نصف فنجان اسفناج یا کلم پیچ را به خوبی خرد کرده و با 1 قاشق غذاخوری پیاز بنفش خرد شده، 2 قاشق چایخوری پودر کاری و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل کاین در ظرف مخصوص سوپ خود مخلوط کنید.
4. دستور تهیه سوپ لیمو، عسل و سیر
یک قاشق غذاخوری از هر کدام پیاز، کرفس و هویج خرد شده، یک حبه سیر له شده، یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه و 2 قاشق غذاخوری لیموی رنده شده را به ظرف سوپ خود اضافه کنید.
به این مواد یک و نیم فنجان سوپ داغ سبزیجات اضافه کرده و عسل را کمکم به آن بیفزایید. مواد را به خوبی مخلوط کرده و سپس نوش جان کنید.
5. سوپ مرغ و زنجبیل با نودل برای سرماخوردگی
نصف فنجان نودل (رشته) برنجی پخته شده را با یک چهارم فنجان مرغ پخته و ریز شده مخلوط کنید، سپس 1 تا 2 قاشق غذاخوری سس سویا با سدیم کم، 1 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده، یک دوم تا یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده و یک دوم قاشق چایخوری دانه کنجد به مواد بیفزایید.
سپس این مواد را با سوپ مرغ داغ بپوشانید و به خوبی هم بزنید تا مواد کاملاً مخلوط شوند.
دلیل ضد سرما خوردگی بودن سوپ
خواندن کتابی به نام “سوپمرغ برای روح” میتواند بسیار مفید و سرگرمکننده باشد، اما خوردن یک کاسه سوپ مرغ داغ و خوشمزه برای مبارزه با سرماخوردگی و سرفه حقیقاً مؤثرتر است.
توصیهای که مادربزرگها همیشه میدادند و ما به آن توجه نمیکردیم، حالا توسط متخصصان ثابت شده است – سوپ مرغ در مبارزه با سرماخوردگی، سرفه و آنفولانزا یک یاریدهنده خوب است. البته نمیتوان آن را جایگزین دارو کرد، اما به عنوان یک درمان خانگی مؤثر در نظر گرفته میشود.
بنابراین، چرا فکر میکنید این سوپ داغ خوشمزه چنین تأثیر جادویی بر سرماخوردگی و آنفولانزا دارد؟
بیایید ابتدا دلایل آن را بشنویم و سپس دستور تهیه سوپ مرغ را یاد بگیریم.
۱. سوپ مرغ حاوی آنتیاکسیدان است
سوپ مرغ دارای اسید آمینه طبیعی به نام سیستئین است که میتواند با عفونتها مبارزه کند. نوعی از این اسید آمینه به نام استیلسیستئین یکی از آنتیاکسیدانهای قوی است و همه ما میدانیم که آنتیاکسیدانها به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند. بنابراین، سوپ مرغ میتواند هم از ابتلا به بیماری جلوگیری کند و هم در درمان آنفولانزا کمک کند.
۲. مخاط را از بین میبرد
در سال ۱۹۷۸، ماروین سکنر تحقیقی انجام داد و نشان داد که سوپ مرغ در کاهش مخاط بینی و مجاری تنفسی بیشتر از آب داغ یا سرد تأثیرگذار است.
این تحقیق در سال ۱۹۸۰ توسط پژوهشگری به نام ایروین زیمنت ادامه یافت و او نشان داد که تأثیر سوپ مرغ بر کاهش مخاط به دلیل این است که این غذایی داغ و دلپذیر میتواند مخاط مجاری تنفسی را نازک کند؛
پس از آن، یک مطالعه مشابه در سال ۲۰۰۰ توسط استفان رنارد انجام شد و وی اعلام کرد که سوپ مرغ باعث کاهش میزان مخاط در ریهها میشود و به گلبولهای سفید خون در مبارزه با عفونتها کمک میکند.
۳. سوپ مرغ مجاری تنفسی را نرم میکند
“““html
البته ممکن است سوپ مرغ بهتنهایی کافی نباشد. اگر کمی فلفل به سوپ مرغتان اضافه کنید، ممکن است هنگام خوردن آن احساس کنید که اشک از چشمانتان سرازیر میشود و بینیتان نیز آب میافتد. این تند بودن میتواند به بدنتان کمک کند تا با سرفه کردن از شر مخاط در ناحیهی تنفسی خلاص شود.
بسیاری از داروهایی که برای درمان گرفتگی مجاری تنفسی تجویز میشوند، مدتی اثر دارند و بعد از اتمام دورهی مصرفشان، مشکل دوباره برمیگردد.
اگر با خوردن یک سوپ مرغ تند، بتوانید گرفتگی مجاری تنفسیتان را برطرف کنید، واقعاً به بدنتان کمک بزرگی کردهاید؛ و اگر هم بازگشت مخاطها را تجربه کردید، دیگر همراه با سرفههای آزاردهنده نخواهد بود. بخور دادن هم یکی دیگر از روشهای مفید است که میتوانید امتحان کنید.
بیشتر بخوانید :
خواص شگفتانگیز شیر و زردچوبه در درمان سریع سرماخوردگی
۲۸ راهکار خانگی برای درمان سرماخوردگی + معرفی روشهایی که مؤثر نیستند
۴. درد و التهاب بدن را کاهش میدهد
زمانی که سوپ مرغ را میپزید، کلسیم و کندروایتین موجود در استخوان مرغ به سوپ اضافه میشود و این غذا را غنی از کلسیم میکند. کلسیم و کندروایتین دارای خواص ضدالتهابی هستند؛ بنابراین سوپ مرغ میتواند درد ناشی از آنفولانزا را کم کند.
۵. پروتئین بدنتان را تأمین میکند
مرغ منبع خوبی از پروتئین است و چون بعد از پخت، گوشتها را از استخوان جدا کرده و به سوپ برمیگردانید، میزان پروتئین این غذا کم نمیشود.
غذای سبک و سرشار از پروتئین به شما کمک میکند تا در طول دورهی درمان انرژی کافی داشته باشید. معمولاً در زمان مبتلا شدن به آنفولانزا احساس ضعف میکنیم، اما یک کاسه سوپ مرغ میتواند ما را در طول مدت مبارزه با آنفولانزا قوی نگه دارد.