رسپی
دستور تهیه ۵ غذای سبک و خوشمزه برای شام تابستان (مرحله به مرحله)

“`html
پیشنهادات غذایی سبک برای شب و شام
غذاهایی که برای شام تهیه میکنیم، هرچه سبکتر باشند، به سلامت بدن و تناسب اندام کمک میکنند. ما در اینجا چند پیشنهاد برای غذاهای سبک و سالم برای شبهای تابستانی معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
غذا های سبک برای شب های تابستان
دستور تهیه آرتیشو خوشمزه
مواد لازم :
- ۴ عدد نان گندم
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۶ پیمانه برگ اسفناج تازه
- ۱۷۰ گرم پنیر بز طعمدار شده با سیر و سبزیجات
- ۳۵۰ گرم مغز کنگر فرنگی (مزهدار شده)
- ۱ عدد گوجهفرنگی متوسط، خرد شده
- نصف قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- سس پیتزا (اختیاری)
دستور تهیه :
- دو طرف نانها را با روغن چرب کنید. فر را با حرارت متوسط روشن کرده و نانها را روی توری داخل فر بگذارید تا چند دقیقه بپزند و برشته شوند. همچنین میتوانید آنها را روی زغال هم کباب کنید.
- بر روی نانها، برگهای اسفناج، مغز آرتیشو و گوجههای خرد شده را قرار دهید و کمی نمک و فلفل بپاشید. مواد را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند. میتوانید آن را با سس پیتزا سرو کنید.
- برای تهیه آرتیشوی مزهدار، به یک عدد لیموترش، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، ۱ قاشق چایخوری نمک، ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه، ۲ حبه سیر خرد شده و مغز کنگر فرنگی (کنسروی ترجیحا) نیاز است.
- در یک کاسه بزرگ، همه مواد را با هم مخلوط کنید و مغز کنگرها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا طعمها به هم بروند.
۲. سالاد میگو و آووکادو در ۱۵ دقیقه
مواد لازم :
- ۱۸۰ گرم میگوی سایز متوسط (بهتر است میگوی فریز شده خریداری کنید) که دم آنها گرفته شده است.
- ۱ عدد گوجهفرنگی متوسط که دانههایش گرفته و خرد شده باشد.
- ۳ عدد پیازچه ریز خرد شده
- ۱ عدد سیر بزرگ له شده
- ۲ قاشق سوپخوری آبلیموی تازه
- ۱ قاشق سوپخوری سرکه بالزامیک
- ۱ عدد آووکادوی بزرگ و سفت که به قطعات ۳ سانتی خرد شده باشد.
- ۱ قاشق سوپخوری گشنیز خرد شده
- ۱ قاشق سوپخوری نعناع تازه خرد شده
- ۲ قاشق سوپخوری دانه کدو تنبل خرد شده
- نمک و فلفل برای مزهدار کردن
- فلفل دلمهای قرمز باریک خرد شده
- مقداری روغن زیتون خالص برای مزهدار کردن
- ۱ عدد کاهوی کوچک که برگهای بیرونی آن گرفته شده باشد.
دستور تهیه :
- اجازه دهید میگوها کاملاً یخش آب شود (اگر از قبل پخته و آماده خریداری کردهاید) و سپس آنها را با دستمال خشک کنید.
- سپس همه مواد به جز کاهو را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. برای اینکه طعم بهتری بگیرد، میتوانید مواد را به مدت ۱۵ دقیقه یا بیشتر در یخچال بگذارید.
- اما اگر این کار را نکنید هم طعم خوبی خواهد داشت. سپس مواد را بر روی برگهای کاهو سرو کنید.
۳. گراتن کدو (یا بادمجان) و گوجهفرنگی
مواد لازم :
- کدو سبز: ۴ تا ۶ عدد نازک و برش زده (به جای کدو میتوانید از بادمجان استفاده کنید)
- گوجهفرنگی: ۳ تا ۴ عدد بزرگ نازک برش زده
- روغن زیتون: ½ پیمانه
- برگ ریحان تازه: ۱۵ یا ۲۰ عدد
- پنیر پارمزان: ½ پیمانه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
“““html
نکته مهم: در آشپزی بینالمللی، مقدار هر پیمانه برای مواد جامد مانند آرد یا برنج حدود ۱۲۵ گرم و برای مایعات مثل آب و روغن بین ۱۷۵ تا ۲۵۰ میلیلیتر متفاوت است.
دستور تهیه :
- فر را روی دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۰ درجه سانتیگراد) تنظیم و روشن کنید.
- در یک ظرف مخصوص فر یک ردیف کدو بچینید، سپس یک ردیف گوجه فرنگی و این کار را ادامه دهید تا تمام مواد تمام شود. حتماً لایه بالایی باید گوجه فرنگی باشد. روی هر لایه کمی نمک و فلفل بپاشید.
- وقتی لایهها تمام شد، روی لایه آخر کمی پنیر پارمزان رنده شده، پودر نان سوخاری و روغن زیتون بریزید. مطمئن شوید روغن به همه لایهها برسد.
- ظرف را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا روی مواد طلایی شود. برگهای ریحان تازه را روی گراتن خرد کرده و بریزید.
4. دستور تهیه پیتزا پستو با مرغ گریل
مواد لازم :
- سینه مرغ بدون پوست و استخوان: ۱ عدد
- سس پستو: ۱ پیمانه
- ذرت تازه یا منجمد: ½ پیمانه
- فلفل قرمز: ¼ قاشق چایخوری
- پنیر موزارلا: ۲ پیمانه
- نان پیتزا: ۴ عدد
دستور تهیه :
- فر را روی دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۸۰ درجه سانتیگراد) تنظیم کرده تا گرم شود. سینه مرغ را به صورت طولی برش زده و با نمک مزهدار کنید.
- سپس دو طرف فیلهها را با سس پستو بپوشانید (این مرحله اختیاری است). مرغ را روی سینی فر که با روغن زیتون چرب شده، قرار دهید و به مدت ۴ تا ۵ دقیقه هر طرف را گریل کنید.
- در این حین، سطح نان پیتزا را با سس پستو بپوشانید و سپس پنیر، فلفل قرمز و ذرت را روی آن بپاشید. مرغهای گریل شده را نیز روی نانها قرار دهید و به مدت ۵ دقیقه در فر بگذارید.
- میتوانید در این مرحله دما را کاهش دهید. وقتي پيتزا پستو با مرغ گریل را از فر خارج کردید،حدود ۲ دقیقه صبر کنید تا خنک شود و سپس برش بزنید.
5. سالاد ماکارونی با فیله ماهی بخارپز یا دودی
مواد لازم :
- ماکارونی فرمی: ۵۰۰ گرم
- سس مایونز: ¼ پیمانه
- ماست یونانی ساده: ½ پیمانه
- نخود فرنگی پخته: ½ پیمانه
- سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک کاشر: ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه تازه: ½ قاشق چایخوری
- فیله ماهی قزل آلا دودی یا بخارپز: ۱ و ½ پیمانه
- ساقه کرفس جوان و کوچک: ۱ پیمانه
- جعفری تازه و خرد شده: ⅓ پیمانه
- پیازچه: ۱ قاشق غذاخوری خرد شده
- شوید تازه و خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه :
- ماکارونی را طبق راهنمای روی بسته در آبجوش بپزید و سپس آبکش کنید.
- در یک ظرف، سس مایونز، ماست یونانی، سرکه، پیازچه و جعفری، یک قاشق چایخوری نمک و فلفل را بریزید و مخلوط کنید تا یک مایع یکنواخت درست شود.
- فیلههای ماهی دودی یا بخارپز را ریز کنید و به این سس اضافه کنید. میتوانید به جای ماهی، از مرغ پخته یا تن ماهی هم استفاده کنید. سپس کرفس را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
- حالا ماکارونی آبکش شده را اضافه کنید و به آرامی با سایر مواد مخلوط کنید تا ماکارونی له نشود. سپس روی سالاد را با شوید خرد شده تزیین کنید.
- سالاد ماکارونی را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس سرو کنید. این سالاد تا ۴ روز قابل نگهداری در یخچال است.
بیشتر بخوانید :
۲۰ خوراکی که استخوان های بدن را قوی و محکم می کند
دستور تهیه ی خوراک جگر خوشمزه و پر از خاصیت
روشی آسان برای پخت خوراک مرغ مکزیکی با مایکروفر + عکس
۲ روش جدید و آسان جهت تهیه خوراک خاویار بادمجان