دستور تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه زولبیا و بامیه به صورت بازاری در منزل
زولبیا بامیه یکی از محبوبترین شیرینیها در ماه مبارک رمضان است که اگر خودتان آن را در خانه درست کنید، خیلی خوشمزهتر و سالمتر خواهد بود. همراه با ما باشید تا طرز تهیهاش را یاد بگیرید.
دستور تهیه شیرینی های ماه رمضان و اصول پخت حرفه ای آن
1 – دستور تهیه زولبیا
مواد لازم برای شربت :
- شکر ۲ فنجان
- آب یک فنجان
- گلاب ۲ قاشق سوپخوری
- زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
- آبلیمو یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه شربت :
- آب و شکر را در یک قابلمه روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد.
- سپس گلاب و زعفران را اضافه کنید و بعد آبلیمو را بریزید.
- بعد از اینکه چند بار جوش خورد، شربت را از روی حرارت بردارید.
مواد لازم برای تهیه زولبیا
- ۲۰۰ گرم نشاسته
- ۱۸۰ گرم ماست
- ۲۰ گرم آرد
- یک قاشق سوپخوری زعفران حل شده
- یک قاشق چایخوری روغن جامد
- نصف قاشق چایخوری جوش شیرین
- یک قاشق سوپخوری آب یا گلاب
طرز تهیه:
- نشاسته و ماست را با هم مخلوط کنید و بگذارید چند دقیقه بماند تا نشاسته نرم شود.
- سپس آرد را اضافه کنید و با همزن خوب بزنید تا مایع یکدست شود. روغن جامد را هم اضافه کنید و در حین هم زدن، آب یا گلاب را به همراه زعفران حل شده اضافه کنید و همه را در قیف مخصوص بریزید.
- حالا جوش شیرین را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید. در حالی که روغن داغ شده، زولبیا را با قیف به شکل دایرهها درست کنید و به محض شروع سرخ شدن، آنها را برگردانید.
- زولبیاها را در شربت بخوابانید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از شربت بیرون آورده و روی صافی بگذارید تا شربت اضافی خارج شود.
نکته..
برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، زیرا روغن جامد باعث سفت شدن آنها میشود.
2 – دستور تهیه بامیه خوشمزه در منزل
مواد لازم :
- آرد ۲۰۰ گرم
- آب ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن جامد یک قاشق سوپخوری
- شکر نیم کیلو
- نمک یک سوم قاشق چایخوری
- آب ۱۵۰ گرم
- آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری
- گلاب کمی
طرز تهیه :
- آب را به جوش بیاورید، سپس آرد را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر سفتی درست شود. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا خمیر یکپارچه شود.
- بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخممرغها را یکی یکی اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و لطیف شود.
- برای اینکه بامیه رنگ زیبایی داشته باشد، بهتر است یک قاشق سوپخوری شربت بامیه را به خمیر اضافه کرده و باهم مخلوط کنید. سپس خمیر را در قیف با ماسوره کنگرهدار بریزید.
- بعد از اینکه بامیهها را درست کردیم، آنها را در روغن مایع سرخ میکنیم.
- برای راحتتر شدن کار، بهتر است روغن را کمی داغ کنیم. سپس بامیهها را با دست یا قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن بیندازیم و بعد روی حرارت مجاز بگذاریم تا خوب سرخ شوند.
- در حین سرخ شدن، بامیهها را مرتب هم میزنیم تا به هم نچسبند و کاملاً یکدست سرخ شوند. وقتی بامیهها داغ هستند، آنها را به شربت گرم اضافه میکنیم تا شربت را خوب به خود بگیرند؛ در غیر این صورت، شربت را جذب نخواهند کرد.
- اگر بعد از چند ساعت بامیه شربت خود را از دست داد، دلیلش رقیق بودن شربت است.
“““html
3 – دستور تهیه گوش فیل شیرینی مخصوص ماه رمضان
مواد لازم:
- تخممرغ : 3 عدد
- ماست : 150 گرم
- آرد : نیم کیلو
- نمک و بکینگ پودر : از هرکدام نصف قاشق چایخوری
- روغن مایع : به اندازهای که گوش فیل در آن غوطهور باشد
دستور تهیه:
- تخممرغها را با روغن مایع، نمک، بکینگپودر و یک قاشق سوپخوری شربت و ماست مخلوط کنید.
- آرد را کمکم اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بهدست آید.
- خمیر را روی سطحی صاف با وردنه به قطر نازک باز کنید، سپس به شکل دلخواه برش دهید و با دست فرم دهید. بعداً در روغن داغ سرخ کنید و در صافی بگذارید تا روغنش گرفته شود.
- در نهایت، گوش فیلها را در شربت بگذارید و بعد از اینکه شربت را جذب کردند، آنها را در ظرف مناسب بکشید و نوش جان کنید.
4 – دستور تهیه نان شیرمال برای افطار ماه رمضان
مواد لازم:
- آرد سفید : 5 لیوان
- تخممرغ : 3 عدد
- شکر : نصف لیوان
- خمیر مایه : یک قاشق غذاخوری
- کره : 5 قاشق غذاخوری
- نمک : کمی
- وانیل : نصف قاشق چایخوری
دستور تهیه:
- آرد، نمک، وانیل و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید.
- شیر و شکر، کره و دو عدد تخممرغ را هم به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید.
- خمیر آماده شده را یک ساعت در دمای معمولی قرار دهید تا به عمل بیاید و روی آن را بپوشانید.
- سپس به هر شکلی که دوست دارید به آن فرم دهید و زرده تخممرغ سوم را با کمی زعفران مخلوط کرده و با برس روی نان بمالید.
- 10 تا 15 دقیقه به همین حالت بگذارید. فر را از قبل گرم کنید و خمیر نانها را به مدت 30 دقیقه و با حرارت 220 درجه سانتیگراد در فر بپزید تا طلایی شود. اگر دوست دارید نان نرمتری داشته باشید، یک ظرف کوچک آب در فر بگذارید.
- نان شیرمال با یک لیوان شیر، افطاری خوبی برای روزهداران است.
“““html
5 – دستور تهیه باقلوا خوشمزه ( لواش باقلوا )
تهیه این شیرینی سنتی کمی دشوار است. اما اگر خودتان در خانه درست کنید، طعم آن را بیشتر خواهید پسندید.
برای تهیه باقلوا باید خمیری شبیه خمیر نان درست کنید که به آن لواش باقلوا میگویند. در باقلوا، یک مایهای از پودر پسته وجود دارد که در بین لایهها قرار میگیرد و همچنین یک شربت برای شیرینتر کردن روی آن ریخته میشود.
1 – مواد لازم برای تهیه مایه داخل باقلوا
- 300 گرم پودر پسته یا بادام
- 150 گرم پودر قند
- نصف قاشق غذاخوری هل
دستور تهیه:
پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل به خوبی مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
2 – مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا
- نیم کیلو شکر
- دو لیوان آب
- نصف لیوان گلاب
دستور تهیه:
- شکر را با آب ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید.
- وقتی که مایع به جوش آمد و کمی غلیظ شد، گلاب را اضافه کنید و بعد از چند جوش، شربت را از روی اجاق بردارید و از صافی رد کنید تا بعداً استفاده کنید.
3 – دستور تهیه لواش باقلوا
مواد لازم :
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- 3 قاشق سوپخوری روغن مایع
- نصف قاشق مرباخوری بکینگ پودر
- یک استکان شیر
- 100 گرم کره
- کمی نمک
- کمی گلاب
- به مقدار کافی آرد سفید
دستور تهیه لواش باقلوا :
- بکینگ پودر و نمک را در شیر حل کنید. سپس روغن و زردههای تخممرغ را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- آرد را الک کرده و کم کم به مایع اضافه کنید تا خمیری به دست آید که به دست نچسبد. خمیر را در یک کیسه نایلونی بگذارید و حدود 1 تا 2 ساعت بگذارید بماند.
- سپس از خمیر، قسمتی به اندازه یک نارنگی برداشته و با وردنه کاملاً نازک کنید.
- یک ظرف فلزی (یا هر قابلمهای که در فر قابل استفاده باشد) را انتخاب کنید و خمیر را کف آن پهن کنید.
- لواش دوم را به همین ترتیب نازک کنید و روی لایه اول قرار دهید. سپس مایع پسته یا بادام را روی دو لایه خمیر ریخته و با دست به خوبی فشار دهید. بعد به آرامی کمی گلاب روی لایههای مواد بپاشید.
- یک لواش دیگر باردیگر نازک کنید و روی مواد قرار دهید.
- سپس لبههای اضافی خمیرها را با کارد جدا کرده و مواد را به شکل لوزی یا مربع برش دهید.
- کره را ذوب کرده و روی شیرینی بریزید. بعد از این که کره کاملاً جذب شیرینی شد، ظرف باقلوا را در قسمت پایین فر که از قبل با دمای 350 درجه گرم شده، قرار دهید و بعد از 20 دقیقه، 10 الی 15 دقیقه دیگر شیرینی را در بالای فر بگذارید تا روی باقلوا طلایی شود.
- پس از خارج کردن باقلوا از فر،
“““html
شربت تهیه شده را کم کم روی باقلوا بریزید تا شیرینی کامل شیرین شود. سپس بگذارید شیرینی خنک شود. حالا باقلوای شما آماده است. - اگر خواستید، میتوانید کمی دیگر شربت به آرامی روی باقلوا بریزید.
چند نکته برای بهتر شدن شیرینی بامیه مخصوص ماه رمضان
- اضافه کردن ۲ قاشق شربت به مواد بامیه باعث قهوهای شدن آن میشود.
- شربت باید خنک و مانند عسل روان باشد، و بامیه باید داغ باشد تا در شربت خنک بیفتد؛ ۵ دقیقه کافی است و هر چه بیشتر بماند شیرینتر میشود.
- اگر قیف و ماسوره ندارید، میتوانید مواد را در کیسه نایلونی ریخته و سر آن را کمی قیچی کنید و فشار دهید، سپس برش دهید و در روغن سرخ کنید.
- در صورت تمایل، میتوانید یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین به خمیر شیرینی اضافه کنید.
- اگر به سرعت عمل در تهیه بامیه مشکل دارید، نگران نباشید؛ میتوانید همه بامیهها را برش بزنید و به آرامی در روغن سرد بریزید و سپس روی حرارت بگذارید تا سرخ شود.
- اگر بامیه شما بعد از گذاشتن در شربت، خمیر شد، بدانید که شربت شما شل بوده و باید آن را کمی بیشتر غلیظ کنید؛ باید شربت مانند عسل باشد.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه شیرینی پفک گردویی به سبک بازاری
۶ راز خوشمزه برای تازه نگه داشتن انواع کیک و شیرینی
شیرینی کونفه یا کنافه : دستور تهیه شیرینی محبوب ترکیه
شیرینی پیروک : روشی آسان و جدید برای تهیه شیرینی پیروک