رسپی

دستور تهیه ۵ مدل غذای خوشمزه با مرغ برای افطاری (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه غذا با مرغ برای افطاری

دستور تهیه غذا با مرغ برای افطار موضوع ماست. گوشت مرغ یکی از خوشمزه ترین نوع گوشت هاست و می‌توان انواع غذاهای نونی و پلویی را با آن تهیه کرد. در ماه رمضان، می‌توانید برای افطار غذاهای خوشمزه با مرغ درست کنید و از آن لذت ببرید.

دستور تهیه کوکوی مرغ

مواد لازم برای تهیه کوکوی مرغ:

  • سینه مرغ ۱ عدد
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • زعفران به دلخواه

دستور تهیه کوکو مرغ:

ابتدا سینه مرغ را همراه با مقداری آب، یک عدد پیاز، مقداری نمک و زردچوبه داخل یک قابلمه می‌گذاریم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا کاملاً بپزد. بعد از اینکه مرغ پخته شد، می‌گذاریم تا خوب سرد شود.

سپس آن را به صورت ریش ریش خرد می‌کنیم. حالا پیاز باقی‌مانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن سرخ می‌کنیم. بعد از اینکه پیازها آماده شدند، آن‌ها را تا حد ممکن از روغن جدا کرده و به مرغ اضافه می‌کنیم.

در این مرحله تخم مرغ‌ها را در یک ظرف جدا می‌شکنیم و خوب هم می‌زنیم، سپس به مواد کوکو اضافه کرده و همه را خوب مخلوط می‌کنیم تا مواد یکدست شوند. اگر دوست داریم، زعفران دم‌کرده را نیز به مایه کوکو اضافه می‌کنیم تا رنگش زیباتر شود.

یک تابه مناسب برای مایه کوکو روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. سپس مایه کوکو را مانند کوکو سبزی، به صورت یکجا داخل تابه می‌ریزیم و با پشت قاشق صاف می‌کنیم. حرارت زیر کوکو را باید متعادل کنیم تا کوکو مغز پخت شود.

بهتر است بعد از اینکه روی کوکو را صاف کردیم، درب تابه را بگذاریم. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان نیاز است تا قسمت زیرین کوکوی مرغ سرخ شود. بعد از اینکه قسمت زیرین سرخ شد، کوکو را برمی‌گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.

دستور تهیه غذا با مرغ برای افطار

دستور تهیه خورش مرغ

مواد لازم برای تهیه خورش مرغ:

  • ران مرغ ۴ قطعه
  • نخود فرنگی ۱۰۰ گرم
  • هویج ۲ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر ۱ حبه
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه خورش مرغ:

ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می‌کنیم و با کمی روغن و زردچوبه در یک تابه تفت می‌دهیم. سپس سیر را رنده کرده و به تابه اضافه می‌کنیم و آن را نیز تفت می‌دهیم و بعد از این که آماده شد، از تابه خارج می‌کنیم.

ما در این دستور از ران مرغ استفاده کرده‌ایم، ولی می‌توانید از سینه یا ران مرغ به دلخواه خود استفاده کنید. قطعات مرغ را در قابلمه‌ای که برای تهیه خورش در نظر گرفته‌ایم، همراه با مقداری روغن خوب سرخ می‌کنیم. سپس سیر و پیاز را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

در این مرحله، رب گوجه‌فرنگی را با مقدار کمی روغن تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود، سپس به قابلمه اضافه می‌کنیم. بعد از اینکه مواد در قابلمه کمی تفت خوردند، ۲ لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا آب به جوش بیاید.

پس از جوش آمدن آب، حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا مرغ‌ها با حرارت ملایم خوب بپزند. بعد از آن، نخود فرنگی را به خورش اضافه می‌کنیم.

دستور تهیه ۵ مدل غذای خوشمزه با مرغ برای افطاری (مرحله به مرحله)

سپس ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به خورش اضافه می‌کنیم. در مرحله بعد، هویج‌ها و فلفل دلمه‌ای را به صورت دلخواه خرد کرده و در تابه‌ای جداگانه تفت می‌دهیم.

پس از اینکه فلفل و هویج خوب سرخ شدند، آن‌ها را به خورش اضافه می‌کنیم. درب قابلمه را می‌گذاریم و منتظر می‌مانیم تا خورش جا بیفتد.

“““html

را می‌گذاریم و حدود ۱۵ دقیقه بعد نمک و فلفل خورش را اندازه می‌کنیم. حدود ۵ دقیقه پس از اضافه کردن ادویه‌ها، خورش مرغ ما آماده سرو است.

حالا سیب‌زمینی‌ها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم و به‌صورت جداگانه سرخ می‌کنیم. در پایان کار، هنگام کشیدن خورش در ظرف خورشت‌خوری، مقداری سیب‌زمینی نیز کنار ظرف می‌ریزیم. خورش مرغ را به همراه زرشک‌پلو یا برنج ساده سرو کنید.

غذا با مرغ و قارچ

طرز پخت خورش مرغ با برنج

دستور تهیه ته‌چین مرغ

مواد لازم برای تهیه ته‌چین مرغ:

  • برنج ۳ لیوان
  • زرشک ۱ لیوان
  • ماست چکیده ۱ لیوان
  • تخم‌مرغ ۳ عدد
  • سینه مرغ ۲ عدد
  • روغن مایع نصف لیوان
  • کره ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران ۴ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه به میزان کافی
  • نمک به میزان کافی

دستور تهیه ته‌چین مرغ:

در ابتدا، برنج را به‌همراه ۴ لیوان آب و کمی نمک در یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم. پس از ۱۰ دقیقه که جوشید، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و برنج را با آب ولرم آبکش می‌کنیم. برنج باید نیم‌پز باشد.

گوشت مرغ را به‌همراه ۳ لیوان آب و کمی نمک و فلفل داخل یک قابلمه می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم با حرارت ملایم بپزد. بگذارید آب داخل قابلمه کاملاً تبخیر شود. پس از پختن مرغ، آن را خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

بهتر است زرشک را حداقل یک ساعت قبل در آب بخیسانیم. در این مرحله، زرشک را به‌همراه ۲ قاشق غذاخوری کره داخل یک تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم. پس از اینکه کمی زرشک را تفت دادیم، تکه‌های مرغ را به تابه اضافه می‌کنیم.

برنج آبکش‌شده را به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم. قسمت اول برنج را با ماست چکیده، تخم‌مرغ‌ها، ۲ قاشق غذاخوری زعفران و نصف روغن مایع خوب مخلوط می‌کنیم. بهتر است تخم‌مرغ‌ها را جداگانه بشکنیم و سپس به برنج اضافه کنیم.

قسمت دوم برنج را با ۲ قاشق غذاخوری زعفران، باقی‌مانده روغن مایع و کمی نمک مخلوط کرده و کنار می‌گذاریم. در این مرحله، دیواره‌های قابلمه‌ای که برای تهیه ته‌چین انتخاب کرده‌ایم را با روغن مایع چرب می‌کنیم.

این کار باعث می‌شود ته‌چین مرغ به قابلمه نچسبد و به‌راحتی خارج شود. نیمی از برنج مخلوط‌شده با تخم‌مرغ را کف قابلمه می‌ریزیم و با پشت قاشق فشار می‌دهیم تا فشرده شود و به ته قابلمه بچسبد.

نیمی از مخلوط زرشک و تکه‌های مرغ را داخل قابلمه می‌ریزیم و باقی‌مانده برنج تخم‌مرغی را روی مرغ و زرشک می‌ریزیم و با دست خوب فشار می‌دهیم. سپس نیمی دیگر از باقیمانده زرشک و تکه‌های مرغ را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

حالا برنج زعفرانی (برنجی که با زعفران، روغن و نمک مخلوط کردیم) را به‌طور کامل در قابلمه می‌ریزیم و خوب فشار می‌دهیم تا هیچ فضایی بین مواد ته‌چین باقی نماند. باقی‌مانده کره را ذوب کرده و روی ته‌چین می‌ریزیم. در این مرحله، قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می‌دهیم.

تقریباً به‌مدت یک ساعت و نیم برای آماده شدن ته‌چین زمان نیاز است. هرچقدر حرارت ملایم‌تر باشد، ته‌چین خوشمزه‌تر و زیباتر خواهد شد. پس از آماده شدن، آن را روی دیس برگردانید و با زرشک، خلال پسته و… تزیین کنید.

غذا با مرغ ریش ریش

دستور تهیه پخت غذا با مرغ برای افطاری

دستور تهیه ناگت مرغ

مواد لازم برای تهیه ناگت مرغ:

“““html

  • سینه مرغ کامل ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • آرد سوخاری به میزان لازم
  • روغن مایع به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه ناگت مرغ:

اول از همه، گوشت سینه‌های مرغ را از استخوان جدا می‌کنیم و آن‌ها را قطعه‌قطعه می‌کنیم. قطعات باید کمی بزرگ‌تر از گوشت خورشتی باشند، مثلاً به اندازه جوجه کباب. حالا باید گوشت را طعم‌دار کنیم. برای این کار، مرغ را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم.

پیاز را به صورت نگینی بزرگ خرد کرده و روی مرغ می‌ریزیم. سپس سیر را خرد می‌کنیم و به کاسه اضافه می‌کنیم. در نهایت مقداری نمک و فلفل به مرغ اضافه کرده و درب کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و حداقل برای ۱ ساعت در یخچال می‌گذاریم.

بعد از این زمان، مرغ را از یخچال بیرون می‌‌آوریم. در این مرحله، می‌توانیم به دلخواه کمی پنیر پیتزا رنده‌شده به قطعات مرغ اضافه کنیم. برای این کار، قطعات مرغ را از کاسه خارج کرده و در ظرف دیگری با پنیر مخلوط می‌کنیم.

حالا در یک کاسه آرد سوخاری می‌ریزیم و به هر قطعه مرغ اجازه می‌دهیم که به خوبی در آرد غلتیده شود. سپس باید ناگت‌ها را سرخ کنیم. برای این کار، مقداری روغن در یک تابه مناسب می‌ریزیم.

اجازه می‌دهیم روغن کاملاً داغ شود. سپس ناگت‌های مرغ را داخل روغن می‌ریزیم تا سرخ شوند. بعد از اینکه یک سمت ناگت‌ها سرخ شد، آن‌ها را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود. به همین ترتیب تمام ناگت‌ها را سرخ کرده و با سس کچاپ سرو می‌کنیم.

غذا با مرغ در فر

غذا با مرغ برای مهمانی افطار

دستور تهیه پاستا با مرغ و قارچ

مواد لازم برای تهیه پاستا با مرغ:

  • پاستا ۳۰۰ گرم
  • سینه مرغ ۱ عدد
  • قارچ ۲۰۰ گرم
  • آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری
  • آب مرغ ۲ لیوان
  • شیر ۱ فنجان
  • پنیر پارمزان ¼ فنجان
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • فلفل سیاه به اندازه کافی
  • نمک به اندازه کافی
  • جعفری به اندازه کافی

دستور تهیه پاستا با مرغ:

یک قابلمه بزرگ و مناسب انتخاب می‌کنیم و مقداری روغن داخل آن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم. قارچ و مرغ را خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم. حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه این مواد را تفت می‌دهیم تا رنگ مرغ تغییر کند.

مقداری نمک و فلفل به مرغ و قارچ می‌زنیم و بعد از اینکه رنگ مرغ کاملاً عوض شد، آن را به همراه قارچ از قابلمه خارج می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. حالا مقداری روغن به قابلمه اضافه می‌کنیم و آرد را داخل آن می‌ریزیم.

آرد را کمی تفت می‌دهیم و سپس شیر و آب مرغ را به آن اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم تا مواد مخلوط شوند. وقتی مواد به جوش آمدند و سس پاستا غلظت کافی گرفت، حرارت را کم می‌کنیم.

حالا قارچ و مرغ را به همراه پاستا به قابلمه برمی‌گردانیم و با سس مخلوط می‌کنیم تا سس به همه مواد برسد. درب قابلمه را گذاشته و برای مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه می‌گذاریم تا پاستا آماده شود. در این مدت هر چند وقت یک‌بار مواد را هم می‌زنیم تا پاستا ته نگیرد.

در این مرحله طعم غذا را می‌چشیم و اگر نیاز باشد کمی نمک و فلفل اضافه می‌کنیم. اگر با طعم و بوی سیر مشکلی ندارید، می‌توانید در این مرحله کمی پودر سیر هم اضافه کنید. در پایان، پاستا را با جعفری و پنیر پارمزان تزئین کرده و سرو می‌کنیم.

غذا با مرغ برای افطاری

غذای سبک با مرغ برای افطاری

غذاهای سبک اما مقوی مخصوص افطار در ماه مبارک رمضان

مواد غذایی مناسب افطار : افطاری چی بخوریم ؟

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا