دستور تهیه ۵ مدل غذای لذیذ با گوشت بلدرچین (مرحله به مرحله)

“`html
انواع دستور تهیه بلدرچین با طعم و مزهای متفاوت
در این مطلب میخواهیم شما را با دستورهای مختلف غذا با بلدرچین آشنا کنیم؛ غذاهایی که هرکدام عطر و طعم خاصی دارند. بلدرچین در برگ مو، بلدرچین با نان پنیری، بلدرچین با کشمش و بادام، بلدرچین در سس پرتقال و عسل و دمی بلدرچین از جمله غذاهای خوشمزهای هستند که در این مقاله از مجله رضیم معرفی شدهاند.
دستور تهیه انواع غذاهای لذیذ با گوشت بلدرچین
بلدرچین، کوچکترین پرنده از خانواده قرقاولهاست و گوشت خوشمزهای دارد که هم برای افراد سالم و هم برای بیماران مناسب است. فعال بودن این پرنده باعث میشود که گوشتش لذیذتر و خوشطعمتر باشد. همچنین، گوشت بلدرچین به دلیل ترکیب خاص بافتش، هنگام پختن شکل خود را حفظ میکند و ظاهری زیبا به میز پذیرایی میدهد.
امکان تهیه غذاهای مختلف با گوشت بلدرچین بسیار زیاد است. غذاهایی مثل مرغ شکم پر، فسنجان و انواع غذاهای خوشمزه با مرغ را میتوان با بلدرچین نیز درست کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با دستور تهیه انواع غذا با بلدرچین که شاید کمتر آنها را امتحان کرده باشید، آشنا کنیم.
آشپزی با گوشت بلدرچین: انواع غذا با بلدرچین
۱. بلدرچین در برگ مو
یکی از غذاهای خوشمزه با بلدرچین، پیچیدن آن در برگ مو است که به دلمه بلدرچین معروف است. عطر و طعم برگ مو به گوشت بلدرچین طعمی جدید میبخشد.
مواد لازم:
- بلدرچین پاک کرده ۲ عدد
- کره ۲ قاشق غذاخوری
- برگ مو، نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه بلدرچین در برگ مو
- روی بلدرچینها نمک و فلفل بپاشید و با کره بپوشانید. داخل شکم هر کدام یک قاشق مرباخوری کره بگذارید.
- بلدرچینها را در برگ مو بپیچید و با نخ ببندید، سپس در ورق آلومینیوم بپیچید و درزهای آن را ببندید.
- فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بلدرچینها را به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
- در هر بشقاب یک برگ موی بزرگ بگذارید، بلدرچین را از ورق آلومینیوم بیرون آورید، نخ را ببرید و بلدرچین را روی برگ مو بگذارید.
- اطراف آن را با سیبزمینی سرخشده و سبزیجات پخته تزیین کنید.
۲. بلدرچین با نان پنیری
یکی دیگر از غذاهای خوشمزه با بلدرچین، سرو آن با نان پنیری ترد و برشته است که واقعا طعم لذیذی دارد.
مواد لازم:
- بلدرچین پاک کرده ۴ عدد
- پنیر سفت رنده شده ۱ پیمانه
- آرد الک شده ۲ پیمانه
- کره ۲-۳ قاشق غذاخوری
- روغن، نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه بلدرچین با نان پنیری
- هر بلدرچین را به دو نیم تقسیم کنید، نمک و فلفل بپاشید، با کره آغشته کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه استراحت دهید.
- سینی فر را چرب کنید، قطعات بلدرچین را داخل سینی قرار دهید و روی آن فویل بزنید.
- سینی را به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه در فر گرم شده روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
- ۴ پیمانه آب را با نمک و فلفل در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
- آرد را در آب جوش بریزید و به آرامی هم بزنید تا خمیری نرم به دست آید و با هم زدن به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید.
- پنیر را به همراه ۱ قاشق غذاخوری کره به خمیر اضافه کنید و مخلوط کنید، سپس خمیر را روی تخته کار که کمی مرطوب یا چرب است قرار دهید.
- خمیر را نازک پهن کرده و بگذارید خنک شود. سپس به شکلهای مربعی یا مثلثی کوچک برش بزنید.
- باقیمانده کره را با نیم پیمانه روغن در یک تابه داغ کنید و بعد خمیرهای بریده شده را در آن سرخ کنید.
- نانهای سرخ شده را در دیس بچینید و بلدرچین را کنار آن قرار دهید. آب و روغنی که در تابه مانده را روی بلدرچین بریزید و داغ سرو کنید.
“““html
۳. بلدرچین با کشمش و بادام
بلدرچین با کشمش و بادام یکی از غذاهای خوشمزهای است که کشمش طعم خاصی به آن میدهد.
مواد لازم :
- بلدرچین پاک کرده ۴ عدد
- کشمش بیدانه و خیس شده ۴ قاشق غذاخوری
- بادام بریدهشده و خیس شده ۱/۲ پیمانه
- سرکه انگور ۲-۳ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- آرد، کره، نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه بلدرچین با کشمش و بادام
- بلدرچین را با کمی نمک و فلفل مزهدار کنید، با نخ ببندید و در آرد بغلطانید. سرکه و شکر را در ۶-۵ قاشق آب حل کنید.
- ۲ قاشق غذاخوری کره را در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید و بلدرچین را در آن سرخ کنید تا رویه آن طلایی شود.
- محلول سرکه را روی بلدرچین بریزید، حرارت را کم کنید، درب تابه را ببندید و ۱۰-۱۵ دقیقه بگذارید بپزد. سپس کشمش و بادام را اضافه کنید و ۱۰-۱۲ دقیقه دیگر بپزید.
- بلدرچین را پس از پخت از تابه بیرون بیاورید، نخ را ببرید و در دیس بگذارید.
- آب و روغن تابه را با کشمش و بادام روی بلدرچین بریزید و داغ سرو کنید.
۴. بلدرچین در سس پرتقال و عسل
بلدرچین در سس پرتقال و عسل یکی دیگر از غذاهای خوشمزه است که عطر پرتقال و سس غلیظ آن، بسیار وسوسهانگیز است.
مواد لازم :
- بلدرچین ۴ عدد
- لیمو ورقه شده ۱ عدد
- پرتقال ۲ عدد
- آب پرتقال ۱ پیمانه
- سرکه انگور ۲-۳ قاشق غذاخوری
- پودر نشاسته ۱ قاشق مرباخوری
- کره ۲-۳ قاشق غذاخوری
- عسل ۲-۳ قاشق غذاخوری
- کارامل سیاه ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه بلدرچین در سس پرتقال و عسل
- پرتقالها را پوست کنده و به ورقههای نازک ببرید. پوست پرتقال را نیز به نوارهای باریک برش زده و ۸-۱۰ دقیقه در آب بجوشانید. سپس آنها را در آب یخ بگذارید.
- فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. نشاسته را در آب پرتقال حل کرده و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا غلیظ شود. خلال پوست پرتقال را با نیمی از کره و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و بلدرچینها را با آن آماده کنید.
- سینی فر را با باقیمانده کره چرب کرده و بلدرچینها را از سمت سینه روی آن بچینید. آنها را ۵۰-۵۵ دقیقه در فر بپزید و از مایعی که در سینی جمع میشود چند بار روی بلدرچینها بریزید و ۱۰ دقیقه قبل از پایان، آنها را برگردانید.
- بلدرچین را در دیس قرار داده و روی آن فویل آلومینیومی بکشید. عسل، سرکه و یک قاشق از کارامل سیاه را در ظرفی بریزید و مایع جمع شده در سینی فر را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
- برشهای پرتقال و لیمو را داخل این مایه بریزید و پس از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. ورق آلومینیومی را از روی بلدرچین برداشته و مایع آب پرتقال را روی آن بریزید.
- دیس را با برشهای پرتقال و لیمو و چند شاخه جعفری یا گشنیز تزیین کنید.
۵. دمی بلدرچین
این دمی یکی از غذاهای خوشمزه با بلدرچین است که به خصوص در آشپزی ترکی معروف است و میتوان به عنوان یک وعده غذایی متنوع از آن استفاده کرد.
مواد لازم :
- برنج خیس خورده ۳ پیمانه
- بلدرچین پاک کرده و نمک زده ۵ عدد
- گوجهفرنگی پوست کنده و خرد شده ۲ عدد
- کره ۵-۶ قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه دمی بلدرچین
- یک قاشق کره را در یک تابه بزرگ روی حرارت ملایم گرم کنید و بلدرچینها را یکی یکی در آن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- بلدرچینها را در تابه بچینید، یک پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید، درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید.
- باقیمانده کره را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم گرم کنید. برنج را ۴-۳ دقیقه در کره تفت دهید، سپس گوجهفرنگی را اضافه کنید و ۴-۳ دقیقه دیگر تفت دهید.
- آبتابه ای که بلدرچین ها در آن هستند را با ۴ پیمانه آب جوش (مجموعاً ۵ پیمانه) روی برنج بریزید، کمی نمک اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
- بعد از ۱۲-۱۰ دقیقه که آب برنج کم شد، برنج را زیر و رو کرده، حرارت را کاهش دهید. زیر قابلمه شعله پخشکن بگذارید و روی آن دمی قرار دهید.
- بعد از ۴۰-۳۵ دقیقه دمی آماده است. هنگام سرو، بلدرچینی که گرم نگه داشتهاید را روی دمی بگذارید.
“““html
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه خوراک جگر خوشمزه و پر از خواص
دستور تهیه خوراک دال عدس خوشمزه + خواص فوقالعاده عدس
۱۰ غذای برتر اسپانیایی : دستور تهیه خوراک رژیمی اسپانیایی + عکس
۲ روش جدید و آسان برای تهیه خوراک خاویار بادمجان
5. خوراک بلدرچین در فر
مواد لازم :
- بلدرچین ۵ الی ۶ عدد
- لیمو ۱ عدد
- فلفل ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- نمک، زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
- پیاز رندهشده ۱ عدد
- سیبزمینی سرخ شده و پیاز و جعفری و گوجهفرنگی برای تزئین
- روغن زیتون ۳ الی ۴ قاشق
دستور تهیه خوراک بلدرچین در فر
- داخل شکم بلدرچینها را قبل از شستن خوب تمیز کنید. بعد از این که بلدرچینها را شسته و آبشان را گرفتید، در ظرفی بگذارید و پیاز را ریز رنده کنید.
- سیر را بکوبید و پوست لیمو ترش را رنده کنید. لیمو را نصف کنید و آب آن را به همراه ترکیبی از روغن زیتون و ادویه، نمک و زعفران به سطح بلدرچین بمالید و در ظرف را ببندید.
- بعد از یک ساعت که مزهدار شد، فر را روشن کنید و روی ۳۶۰ درجه فارنهایت بگذارید. کف ظرف پیرکسی یا سرامیکی را چرب کنید و بلدرچینها را در آن بچینید و ۳ الی ۴ قاشق آب درون ظرف بریزید.
- با فویل روی ظرف را بپوشانید و آن را در وسط فر قرار دهید.
- بعد از یک ساعت و نیم، بلدرچین را از فر بیرون بیاورید. اگر روی بلدرچین طلایی نشده بود، شعله گریل را روشن کنید و چند دقیقه صبر کنید تا طلایی شود.
- بلدرچین را در دیس بکشید و مقداری سس خوشمزهای که در ظرف بعد از پختن بلدرچین باقی مانده است را روی گوشت بریزید تا طعمدار شود و با استفاده از سبزیجات مختلف این غذا را تزئین کنید.