رسپی
دستور تهیه ۵ مدل نان شکم پر خوشمزه و ساده + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه انواع نان شکم پر
نان شکم پر با خمیرهای مختلفی درست میشود و میتوانید از موادی مثل مرغ، گوشت یا سبزیجاتی مانند اسفناج برای پر کردن آن استفاده کنید. همراه ما باشید تا طرز تهیه این نانها را یاد بگیرید.
دستور تهیه انواع نان شکم پر +دستور تهیه
۱. نان شکم پر صبحانه
مواد لازم | |
خامه | ۱/۳ پیمانه |
پنیر پارمزان رنده شده | ۱ پیمانه |
سوسیس | ۱ کیلوگرم |
پیازچه | ۲ عدد |
پودر سیر و پودر موسیر | ۱ قاشق مرباخوری از هر کدام |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق مرباخوری |
نان همبرگر | ۱۲ عدد |
تخم مرغ | ۵ عدد |
دستور تهیه
- فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و مواد میانی نان را آماده کنید.
- سوسیسها را ریز کرده و با کمی کره تفت دهید.
- پیازچهها را خرد کرده و به سوسیسهای سرخشده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شوند.
- پودر سیر، پودر موسیر، نمک، فلفل قرمز و پودر پیاز را به مخلوط سوسیس و پیازچه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها در بیاید.
- حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مواد سرد شوند.
- تخممرغها و خامه را با هم خوب مخلوط کنید.
- مخلوط خامه و تخممرغ را به مواد سرد شده اضافه کنید و خوب هم بزنید، سپس پنیر رندهشده را نیز اضافه کنید و مخلوط کنید تا یکدست شود.
- خمیر داخل نانهای همبرگر را بیرون آورده و آنها را با مواد میانی پر کنید.
- سینی فر را با کمی کره چرب کنید و نانهای شکم پر را در آن بچینید.
- سینی را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا نانها آماده شوند.
۲. نان شکم پر هندی
مواد لازم برای تهیه خمیر | |
آرد چند منظوره | ۴۵۰ گرم (معادل ۳ پیمانه) |
آب ولرم | ۲۰۰ میلیلیتر |
نمک | ۲ قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۱ قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تهیه مایه میانی | |
سیبزمینی آبپز و نگینی خرد شده | ۴۰۰ گرم |
پیاز متوسط خرد شده | ۲ عدد |
پیازچه خرد شده | ۳ عدد |
گشنیز خرد شده | ۳ “““html |
پودر تخم گشنیز و پودر زیره | 1 قاشق چایخوری از هرکدام |
فلفل و زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری از هرکدام |
پودر پاپریکا | 1 قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه
ابتدا خمیر نان شکم پر را آماده کنید:
- آرد، نمک و روغن را در یک کاسه بریزید و کم کم آب ولرم را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر درست شود.
- خمیر را با دست چند دقیقه ورز دهید و سپس آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند.
در این مدت، مواد داخل نان شکم پر را درست کنید:
- کمی روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
- سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و سرخ کنید تا کمی طلایی شود.
- بعد از آن، پیازچه و گشنیز خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
- در آخر، سیبزمینی آبپز شده و ادویهها را اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
- حرارت را خاموش کنید و بگذارید مواد داخل نان سرد شود.
- بعد از ۳۰ دقیقه استراحت خمیر، دست خود را کمی چرب کنید و خمیر را ورز دهید و آن را به چند چانه با اندازه دلخواه تقسیم کنید.
- روی میز کار کمی آرد بپاشید و هر چانه را یکی یکی با وردنه باز کنید.
- مقداری از مواد میانی را در وسط خمیر قرار دهید، اطراف خمیر را جمع کنید و لبهها را به هم بچسبانید.
- خمیر را با وردنه کمی فشار دهید تا باز شود و بعد با کمی کره چرب کنید.
- نانها را در تابه داغ قرار دهید و حرارت را کم کنید. هر طرف نان را به مدت ۲-۳ دقیقه بپزید و چندین بار آنها را برگردانید تا دو طرف نان طلایی شود.
- همه نانها را به همین روش آماده کنید و به عنوان عصرانه خوشمزه سرو کنید.
۳. نان شکم پر با خمیر جادویی
مواد لازم برای تهیه خمیر | |
آرد | 2 لیوان |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن | 4 قاشق غذاخوری |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق مرباخوری |
شیر یا آب ولرم | 1 لیوان سرخالی |
مواد لازم برای تهیه مایه میانی | |
گوشت چرخ کرده | 150 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
قارچ خرد شده | 4-5 عدد |
جعفری ساطوری | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
کنسرو ذرت | 1/2 پیمانه |
مواد لازم برای تهیه رومال | |
کره ذوب شده | 2 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ زده شده | 1 عدد |
دستور تهیه
- شکر و خمیر مایه را در یک فنجان بریزید و چند قاشق شیر گرم به آن اضافه کنید. درب فنجان را بگذارید و چند دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید و پف کند.
- تخممرغ، روغن و نمک را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس خمیر مایه را به آن اضافه کنید.
- آرد را کمکم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر درست شود. بعد از آن، خمیر را با دست ورز دهید تا کاملاً یکدست شود.
- خمیر را در یک نایلون بگذارید و بگذارید به مدت ۹۰ دقیقه بماند تا ور بیاید و حجمش دو برابر شود.
- در حینی که خمیر ور میآید، مواد داخل نان شکمپر را تهیه کنید.
- گوشت چرخکرده را در ماهیتابه روی حرارت ملایم سرخ کنید تا رنگش تغییر کند. سپس پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
- قارچ و جعفری خردشده و ذرت را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. بعد نمک و فلفل را بریزید.
- در آخر، رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و یکی دو دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس حرارت را خاموش کنید و بگذارید مواد میانی سرد شود.
- فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- بعد از اینکه خمیر ور آمد، دو تکه از خمیر به اندازه مورد نظرتان بردارید و با دست گرد کنید.
- روی یک سطح تمیز کمی آرد بپاشید، تکههای خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه پهن کنید تا ضخامتش به ۲ میلیمتر برسد.
- مقداری از مواد میانی را وسط یکی از خمیرها بگذارید و خمیر دیگر را روی آن قرار دهید.
- با فشار انگشت شست یا چنگال، لبههای دو خمیر را به هم بچسبانید. سپس با برس مقداری کره ذوبشده و زرده تخممرغ روی خمیر بمالید.
- اگر دوست دارید، مقداری کنجد روی خمیر بپاشید و خمیر را در سینی فر یا قالبی که با کره یا روغن چرب کردهاید، قرار دهید.
- قالب را در فری که از قبل گرم کردهاید قرار دهید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر بپزد و رویش طلایی شود و نان شکمپر آماده شود.
۴. نان شکم پر با اسفناج
مواد لازم | |
اسفناج پخته | 1 پیمانه |
پنیر خامهای | 1 پیمانه |
پنیر موزارلا رندهشده | 1 پیمانه |
کنگر فرنگی پاکشده و خرد شده | 1 پیمانه |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تهیه رومال | |
سیر خردشده | 2 حبه |
جعفری ساطوری | 2 قاشق غذاخوری |
کره آبشده | 4 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
- پنیر خامهای، اسفناج پخته، کنگر فرنگی و پنیر موزارلا رندهشده و پودر سیر را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند.
- داخل نانهای باگت را خالی کنید و سپس آنها را با مواد میانی پر کنید.
- کره ذوبشده، سیر و جعفری خردشده را در یک کاسه مخلوط کنید و سپس این مخلوط را با برس روی نانهای باگت بزنید.
- فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
- نانهای شکمپر را در سینی فر بچینید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا آماده شوند.
“““html
۵. نان شکم پر با گوشت
مواد لازم | |
آرد | ۶۰۰ گرم |
شیر ولرم | ۲۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن | ۱ فنجان |
مواد لازم برای تهیه مایه میانی | |
گوشت چرخ کرده یا مرغ پخته و ریش ریش شده | ۵۰۰ گرم |
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده | ۱ عدد |
پیاز نگینی خرد شده | ۱ عدد |
پودر پاپریکا | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزای رنده شده | ۲۰۰ گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه
- سیب زمینیها را بپزید، بعد پوست بکنید و خوب بزنید تا نرم شوند.
- خمیر مایه، نمک و شکر را در یک کاسه کوچک بریزید و کمی شیر ولرم به آن اضافه کنید. درب کاسه را بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا خمیر مایه فعال شود.
- تخم مرغ را بشکنید، روغن و شیر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
- آرد و پوره سیب زمینی را کم کم به مخلوط بالا اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بوجود آید.
- روی خمیر را با سلفون بپوشانید و حدود ۳۰ دقیقه در جای گرمی قرار دهید تا حجم آن زیاد شود. سپس به تهیه مایه میانی پاسخ دهید.
- پیاز خرد شده را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید.
- گوشت و پیاز را آنقدر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- فلفل دلمهای را اضافه کنید و یکی دو دقیقه تفت دهید تا نرم شود.
- سپس پودر پاپریکا، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا ادویهها خوب ترکیب شوند.
- بعد از اینکه حرارت را خاموش کردید، بگذارید مواد خنک شوند.
- فر را به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی فر را با کمی کره یا روغن چرب کنید.
- خمیر ور آمده را به چند قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را با وردنه باز کنید تا ضخامت آن به ۲ میلیمتر برسد.
- روی هر تکه خمیر کمی پنیر پیتزا بپاشید، سپس مقداری از مایه میانی را بگذارید و دوباره کمی پنیر روی آن بریزید.
- خمیر را رول کنید و روی آن زرده تخم مرغ بزنید و سپس در سینی فر قرار دهید.
- سینی را در فر بگذارید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا نان شکم پر آماده و طلایی شود.
نکته: به جای گوشت چرخ کرده، میتوانید از مرغ پخته و ریش ریش شده استفاده کنید و نان شکم پر با مرغ درست کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه نان سیر خوشمزه و عالی
دستور تهیه نان جو سبوس دار در خانه
دستور تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها
نان سیمیت : دستور تهیه نان محبوب ترکیه ای