دستور تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه تافی خوشمزه با طعم و مزه فوق العاده
دسر کرم تافی خیلی خوشمزه و لطیف هستش حتما امتحانش کنید. این دسر برای ماه رمضان هم مناسب و مقویه. با رضیم همراه شوید.
دستور تهیه تافی | تافی کاراملی و شکلاتی
1 – دستور تهیه تافی سیب با طعم بی نظیر
مواد لازم :
- سیب 4 عدد (خوب شسته شود)
- شکر قهوهای 220 گرم (موجود در قنادیها)
- آب 110 میلیلیتر
- سرکه یک قاشق چایخوری
- کره 25 گرم
- یک قابلمه و یک قاشق چوبی
- یک دیس
- کاغذ مخصوص شیرینیپزی
دستور تهیه :
- سیبها را به سیخ بکشید.
- ساقهها را جدا کرده و سیخها را به نصف درون سیبها وارد کنید.
- مخلوط تافی را آماده کنید.
- یک قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید و ابتدا شکر و بعد آب را به آن اضافه کنید تا شکر حل شود. وقتی کمی جوشید، سرکه و کره را اضافه کنید و 7 تا 10 دقیقه بپزید.
- برای مطمئن شدن از آماده شدن کارامل، کمی از آن را در آب بریزید. اگر فوری سفت شد، آماده است.
- سیبها را در کارامل غوطهور کنید.
- هر سیب را در کارامل بچرخانید تا تمام سطح آن روکش شود. سپس روی سینی که کاغذ شیرینیپزی دارد، بچینید.
- حالا آماده سرو هستند.
- وقتی سیبها کاملاً خنک شدند، میتوانید نوش جان کنید.
2 – دستور تهیه تافی خرما و ارده
مواد لازم :
- ۱ فنجان رطب هسته گرفته
- ۱/۲ فنجان ارده
- ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل
- ۱/۲ قاشق چایخوری هل سابیده
- ۱/۸ قاشق چایخوری نمک
دستور تهیه:
- تمام مواد را در غذاساز یا مخلوط کن کاملاً له کنید.
- خمیر به دست آمده را در ظرف مستطیلی که کف آن را کاغذ روغنی گذاشتهاید به ضخامت ۲ سانت پهن کنید.
- ظرف را در فریزر قرار دهید تا سفت شود.
- بعد از سفت شدن، آن را به مکعبهای یک اندازه ببرید.
- در ظرف در بسته تا یک ماه در فریزر میماند.
پیشنهاد:
- بهتر است پوست رطبها را بگیرید.
- میتوانید روی سطح شیرینی کنجد بریزید.
- میتوانید کمی زنجبیل هم به مواد اضافه کنید.
“““html
3 – دستور تهیه اسلایس تافی و گردو
مواد لازم برای خمیر :
- 1 قاشق سوپخوری پودر قهوه
- 1 قاشق سوپخوری آب جوش
- 115 گرم کره نرم
- 2 قاشق سوپخوری کره بادام زمینی
- 75 گرم شکر ریز
- 75 گرم آرد ذرت
- 150 گرم آرد
مواد لازم برای رویه :
- 175 گرم کره
- 175 گرم شکر قهوه ای
- 2 قاشق سوپخوری گلدن سیروپ یا عسل
- 175 گرم گردوی خرد شده
دستور تهیه :
- اول از همه فر را با دمای 180 درجه روشن کنید و بگذارید گرم شود.
- یک قالب مستطیلی 18 در 28 بردارید و پس از چرب کردن کف آن، با کاغذ روغنی بپوشانید (اگر قالب شما دقیقاً این اندازه را نداشت، اشکالی ندارد؛ اگر کمی بزرگتر باشد، لایه خمیری شیرینی نازکتر میشود و اگر کوچکتر بود، لایه خمیری ضخیمتر میشود).
- آب و پودر قهوه فوری را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید و 5 دقیقه کنار بگذارید تا خوب ترکیب شود. سپس کره نرم شده، کره بادامزمینی و شکر را در یک کاسه بزرگ با همزن برقی بزنید تا حالت کرمی پیدا کند.
- آرد ذرت و آرد سفید را در یک ظرف الک کنید و سپس به مخلوط قبلی اضافه کرده و خوب هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
- خمیر را در کف قالب بریزید و تمام قالب را با آن پر کنید (این کار را میتوانید با دست یا غلطک مخصوص خمیر انجام دهید).
- با چنگال روی تمام خمیر سوراخهایی ایجاد کنید و به مدت 20 دقیقه خمیر را در فر بپزید.
- درباره مواد رویه: برای تهیه رویه، کره، شکر و سیروپ را در یک قابلمه قرار دهید و روی حرارت متوسط بگذارید. هم بزنید تا مواد ذوب شوند و سپس حرارت را کم کنید تا غلیظ شوند. این کار حدود 5 دقیقه طول میکشد. سپس شعله را خاموش کرده و گردوها را اضافه کنید.
- مواد رویه را روی خمیر پخته و خنک شده بریزید و بگذارید تا کاملاً بماند. بعد از سرد شدن، با چاقو شیرینی را به اندازههای دلخواه برش بزنید. یادتان باشد هر 100 گرم از این شیرینی 267 کالری دارد، پس در مصرف آن افراط نکنید.
4 – دستور تهیه تافی کاراملی با طعم به یاد ماندنی
مواد لازم:
- شکر دو سوم لیوان
- عسل ربع لیوان
- کره ۵۰ گرم
- خامه ۱۰۰ گرم
دستور تهیه:
- اول از همه قالبی که قرار است کارامل را در آن بریزید، آماده کنید. من از قالب ۱۰ در ۱۵ سانتیمتر استفاده کردهام. اندازه قالب خیلی مهم نیست.
- یک تکه بزرگ کاغذ روغنی را خوب چرب کرده و در قالب قرار دهید.
- خامه را روی حرارت متوسط گرم کنید یا در مایکروویو بگذارید. کره را در آن بریزید و هم بزنید تا ذوب شود. سپس آن را کنار بگذارید و به سراغ شکر و عسل بروید.
- شکر و عسل را در یک قابلمه بریزید. بهتر است از قابلمه بزرگتری استفاده کنید.
- از عسل طبیعی استفاده نکنید. عسلهای معمولی موجود در بازار برای این کار مناسب هستند.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد ذوب شوند. بعد از مدتی شکر ذوب شده و کم کم رنگ طلایی به خود میگیرد.
- به حرارت دادن ادامه دهید. نیازی نیست که حتماً از دماسنج استفاده کنید. به شما میگویم که چطور چشمچشمی کار کنید.
- شما قرار است یک کارامل تیره داشته باشید، یعنی با مرور زمان و حرارتی که شکر و عسل میبینند، کارامل رنگش تیرهتر میشود. حرارت نباید خیلی زیاد باشد تا شکر فرصت کافی برای کاراملی شدن را داشته باشد. از کنار قابلمه دور نشوید.
- نیازی به هم زدن نیست. شما فقط باید…
“““html - من از قاشق چوبی استفاده کردم تا رنگ کارامل و غلظتش را به شما نشان دهم. بنابراین فقط کافیست دیگ را تکان دهید و بچرخانید تا کارامل در تمامی سطح دیگ به یک رنگ یکنواخت درآید.
- در این مرحله دقت کنید هر چه کارامل را بیشتر بپزید، در نهایت تافی کاراملی سفتتری خواهید داشت و اگر کمتر بپزید، تافی شما نرمتر خواهد بود.
- شخصا توصیه میکنم تا مرز سوختن پیش بروید (البته مراقب باشید که نسوزد. در این زمینه باید تجربه کافی داشته باشید) زیرا هم طعم بهتری خواهد داشت و هم ظاهری زیباتر.
- زمان را فراموش کنید. تمرکزتان بر روی رنگ کارامل باشد. بسته به نوع ظرف و میزان حرارت اجاق، زمان تهیه کارامل متفاوت است. بنابراین مرتبا به آن نگاه کنید و زمانی که به رنگ دلخواه رسید، از روی حرارت بردارید.
- حالا خامه و کره را اضافه کنید و همزمان هم بزنید.
- دقت کنید که وقتی خامه را اضافه میکنید، کارامل کف میکند و حجم آن تقریباً سه برابر میشود و سطحش در دیگ بالا میآید. به همین خاطر باید از یک دیگ نسبتا بزرگ استفاده کنید.
- به هم زدن ادامه دهید تا کاملاً یکنواخت شود. حجم آن کاهش پیدا میکند و به اندازه اولیه برمیگردد.
- حالا دوباره دیگ را روی حرارت متوسط قرار دهید.
- در این مرحله اگر مایلید میتوانید وانیل و نمک اضافه کنید یا سایر ادویهها، اما پیشنهاد میکنم در بار اول به همین شکل ساده پیش بروید.
- خب، شما دوباره نیاز دارید که کارامل را بپزید. رنگ کارامل کمی تیرهتر خواهد شد. به هم زدن کارامل روی حرارت ادامه دهید تا وقتی که احساس کنید کارامل از ظرف جدا میشود.
- از روی حرارت بردارید و مستقیماً در قالبی که قبلاً آماده کردهاید بریزید.
- حالا اجازه دهید که استراحت کند.
- معمولاً دو تا سه ساعت بعد آماده است، اما میتوانید اجازه دهید شب تا صبح بماند تا سفت شود.
- پس از اینکه تافی کاراملی به خوبی سرد شد و شکل گرفت، کاغذ روغنی را از داخل قالب بالا بکشید و روی تخته کار قرار دهید.
- اگر به کارامل خوب حرارت داده باشید و خوب پخته باشد، شکل زیبایی خواهد داشت و اگر به خوبی حرارت ندیده باشد، عملاً یک سس کاراملی خواهید داشت!
- یک چاقوی بزرگ را با روغن چرب کنید. چرب کردن چاقو به شما کمک میکند راحتتر کارامل را برش بزنید.
- برشهایی از کاغذ روغنی روی تخته کار قرار دهید و روی هر تیکه کاغذ یک تکه تافی کاراملی بگذارید و سر و ته کاغذ را بپیچید.
- همچنین میتوانید در صورت تمایل کاغذ روغنی را هم طولی با کارامل در نظر بگیرید و کاغذ را دورش بپیچید و بعد آن را در زرورق یا فویلهای ظریف بپیچید.
- تافیهای کاراملی را میتوانید تا چند هفته در یخچال نگهداری کنید و اگر به خوبی تهیه شده باشند، هرگز شکرک نخواهند زد و بافتشان به همین شکل باقی خواهد ماند.
چند نکته:
- تافی کاراملی میتواند سفت یا نرم باشد و همانطور که گفتم در مرحله پخت شکر میتوانید این را تنظیم کنید.
- این تافی کاملاً کشدار است و همانطور که میبینید بعد از اینکه گازش میزنید، کش میآید و جای دندان رویش میماند.
- این شیرینی نیاز به فر یا امکانات مدرن ندارد و طعمش هم بسیار عالی است. امیدوارم از آن لذت ببرید.
5 – تافی شکلاتی خوشمزه و خانگی
مواد لازم :
- 200 گرم شکلات تختهای
- ۴ /۳ پیمانه شکر
- ۲ /۱ پیمانه شکر قهوهای
- ۲ /۱ پیمانه کره
- نوک قچ وانیل
- ۱ پیمانه گردو
- ۸/۱ قچ بیکینگپودر
- ۸ /۱ قچ نمک
دستور تهیه:
- سینی فر یا یک سینی فلزی را با کاغذ روغنی بپوشانید. کره را به تکههای کوچک برش دهید. گردوها را هم به تکههای کوچک تقسیم کنید.
- شکرها، کره، وانیل و مقداری کمی نمک را در یک تابه کوچک بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را دائماً هم بزنید تا ترکیب شوند.
- به هم زدن را تا جایی ادامه دهید…
- اجازه دهید مواد شروع به جوشیدن کنند. وقتی حبابهای ریزی در مواد شما ایجاد شد، تابه را از روی حرارت بردارید.
- دوباره به هم زدن ادامه دهید و بیکینگ پودر را اضافه کنید تا خوب با سایر مواد مخلوط شود.
- مخلوط تافی گرم را روی کاغذ روغنی بریزید و به آرامی پهن کنید. باید سریع عمل کنید تا مخلوط سخت نشود. حالا بگذارید تا تافی سفت و سرد شود.
- در این حین، شکلات را به روش بنماری (حرارت غیرمستقیم) ذوب کنید و هم بزنید تا همه جای شکلات به طور یکنواخت گرم شود.
- بعد از اینکه شکلات را از روی حرارت برداشتید، آن را به آرامی روی تافی سرد شده بریزید و با پشت قاشق یا کاردک مخصوص آشپزی صاف و پهن کنید.
- در اینجا سریع عمل کنید. تا شکلات سرد نشده، تکههای گردوی خرد شده را روی شکلات بریزید.
- قبل از سرو کردن تافی شکلاتی، بهتر است آن را به قطعات کوچکتر برش دهید.
“““html
نکته:
این شکلات برای پوست شما مفید است.
امگا۳ موجود در گردو به تقویت غشای سلولهای پوست کمک میکند و با حفظ رطوبت و مواد مغذی، باعث میشود پوست درخشانتر شود.
۶ – دستور تهیه تافی عسلی کشدار
مواد لازم:
- یک قوطی شیر عسلی
- کمی وانیل
- دو عدد زرده تخممرغ
- یک بسته کارامل
- اسانس کره
- یک قاشق غذاخوری کره
دستور تهیه:
- شیر عسلی را با یک زرده تخممرغ خوب هم بزنید و روی حرارت کم بگذارید و مرتب هم بزنید تا جوش بیاید. اگر از بوی تخممرغ بدتان میآید، نگران نباشید؛ بوی آن حس نمیشود.
- من چند قطره اسانس کره هم اضافه کردم. سپس یک قاشق غذاخوری کره را به وانیل اضافه کرده و بعد کارامل را که از بستههای کوچک کرم کارامل است، بریزید.
- بهطور مداوم هم بزنید تا مخلوط کشدار شود. اگر حرارت زیاد باشد، سفت میشود و اگر کم باشد، شل خواهد شد. این کار تقریباً ۲۰ دقیقه زمان میبرد.
- وقتی که غلظت آن مانند خامه شد، از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود، سپس آن را لوله کرده و با چاقو برش دهید. به این ترتیب تافیهای شکلاتی ما آماده سرو است.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه دسر ماست و کدو + خواص ماست و کدو
دسر خامه قهوه : دستور تهیه دسر خامهای با قهوه
کمپوت سیب : دستور تهیه بهترین دسر برای بچهها
دسر رنگین کمان جذاب برای بچهها