دستور تهیه 2 مدل استیک (گوشت و مرغ) با سس قارچ (مرحله به مرحله)

“`html
استیک با سس قارچ رستورانی
استیک یکی از غذاهای محبوب است و تقریباً همه آن را دوست دارند. این غذای خوشمزه را میتوان با گوشت گوسفند، گوساله یا مرغ درست کرد. اما چیزی که آن را خوشمزهتر میکند، سس قارچ است.
در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چطور دو مدل استیک با سس قارچ درست کنید تا در خانه آن را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. پس حتماً با ما همراه باشید.
استیک با سس قارچ و خامه
دستور تهیه استیک گوشت با سس قارچ
مواد لازم برای تهیه استیک با سس قارچ:
- تکههای گوشت استیکی به وزن ۱۵۰ تا ۲۵۰ گرم، بسته به ضخامت و سایز دلخواه
- ۱/۲ پیمانه شیر
- ۱/۲ قاشق غذاخوری آرد
- ۱۰۰ گرم قارچ
- ۲۰ گرم کره
- ۱/۲ قاشق مرباخوری سیر رنده شده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
مقدار مواد برای یک تکه استیک گفته شده و برای تعداد استیکهای مورد نظرتان، مقدار مواد را بیشتر کنید.
مراحل تهیه استیک با سس قارچ:
قبل از اینکه استیک گوشت با سس قارچ را درست کنید، بهتر است از گوشت بیات شده استفاده کنید. بنابراین آن را به مدت یک روز در یخچال بگذارید و سپس نیم ساعت قبل از پخت بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد.
اگر خواستید میتوانید گوشت را کمی بکوبید، اما نباید خیلی کم کنید تا شکل خود را از دست ندهد. حالا دو طرف گوشت را با نمک و در صورت تمایل، فلفل بپوشانید.
اگر نمیخواهید فلفل طعم سوختگی بگیرد، بهتر است بعد از پخت آن را اضافه کنید. حالا کف یک ماهیتابه چدنی را کمی چرب کنید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود.
گوشت را داخل ماهیتابه بگذارید و دو طرف آن را سرخ کنید. اگر حرارت خیلی کم باشد، استیک آب میاندازد و اگر خیلی زیاد باشد میسوزد. بنابراین حرارت باید متوسط باشد و درب ماهیتابه را نبندید.
حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه برای پخت و سرخ شدن استیک کافی است؛ بیشتر از این زمان باعث سفت شدن استیک میشود. اگر میخواهید استیک شما مغزپخت شود، ضخامت گوشت را کمتر کنید ولی زمان پخت را عوض نکنید.
حالا استیک آماده است و به مرحله درست کردن سس قارچ میرسیم.
سس قارچ برای استیک
مراحل تهیه سس قارچ:
نکته مهم این است که اول سس قارچ را درست کنید و بعد به تهیه استیک بپردازید، زیرا استیک سریعتر آماده میشود و اگر بخواهید سس را بعد از آن درست کنید، استیک سرد میشود و کیفیتش را از دست میدهد.
اول قارچها را به صورت خلالی خرد کنید و سپس نصف کره را در یک ماهیتابه بریزید تا ذوب شود. بعد قارچها و نمک را اضافه کنید و تفت دهید تا آب بیندازند و سپس اجازه دهید سرخ شوند. حالا قارچها را کنار بگذارید.
در یک قابلمه باقیمانده کره و سیر را روی حرارت ملایم تفت دهید. دقت کنید که سیر نسوزد، فقط میخواهیم کمی مزه کره بگیرد. سپس آرد را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. حالا شیر را به آرامی اضافه کنید و سریع هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
در این مرحله از دستور تهیه استیک با سس قارچ، حرارت باید ملایم باشد تا سس غلیظ شود. وقتی سس غلیظ شد، قارچها را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. در آخر سس را روی استیک بریزید و نوش جان کنید.
“““html
استیک با سس قارچ در ماهیتابه
فوت و فن پخت استیک با سس قارچ:
- برای تهیه استیک گوشت با سس قارچ، بهترین انتخاب گوشت راسته یا فیله گوساله است. گوشت فیله نرمتر است و مزه بهتری دارد. اما اگر دوست دارید استیک شما کمی چرب باشد، میتوانید از گوشت دوش (پشت گردن گاو) که چربی دارد استفاده کنید.
- برای پخت استیک با سس قارچ، بهتر است از تابه چدنی یا تفلون که دارای خط است استفاده کنید. این کار به زیبایی و پخت بهتر استیک کمک میکند. فقط کافی است که کمی کف تابه را چرب کنید، نیازی به روغن زیاد نیست.
- هرگز از گوشت تازه برای تهیه استیک استفاده نکنید. بهتر است گوشت را به مدت 24 تا 36 ساعت در یخچال بگذارید تا کمی بیات شود.
- قبل از پخت، از چاشنیهای ترش مانند آبلیمو بر روی گوشت استفاده نکنید.
- ضخامت گوشت استیک به سلیقه شما بستگی دارد. اگر میخواهید استیک آبدار باشد، ضخامت را بیشتر کنید. هر چه گوشت نازکتر باشد، سریعتر پخته میشود. مراقب باشید که اگر ضخامت گوشت کمتر از نصف بند انگشت شود، کاملاً سرخ میشود و به آن بیفتک میگویند.
- برای مزهدار کردن استیک، نیازی به خواباندن گوشت در پیاز یا مواد دیگر نیست؛ فقط نمک کافی است.
- اگر میخواهید هنگام سرو استیک آب نیندازد، بعد از پخت، دور استیک را با فویل بپوشانید و خوب بپیچید تا آب گوشت به بافت آن جذب شود.
استیک مرغ با سس قارچ
دستور تهیه استیک مرغ با سس قارچ
مواد لازم برای تهیه استیک مرغ با سس قارچ:
- سینه مرغ یک عدد
- پیاز یک عدد
- آب لیمو نصف پیمانه
- نمک و فلفل به میزان لازم
- آرد یک قاشق سوپ خوری
- قارچ خرد شده یک پیمانه
- خامه دو قاشق سوپ خوری
- روغن دو قاشق سوپ خوری
مراحل تهیه استیک مرغ با سس قارچ:
این نوع استیک نیاز به مزه دار کردن و خواباندن در پیاز دارد. ابتدا، سینه مرغ را از استخوان جدا کنید و بشویید. سپس پیاز را خرد کرده و نمک، فلفل و آبلیمو را به آن اضافه کنید و سینههای مرغ را به مدت دو الی سه ساعت در آن قرار دهید تا مزهدار شود.
حالا تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و کمی آن را چرب کنید. سپس مرغها را در تابه بگذارید و هر دو طرف آن را سرخ کنید. استیک مرغ آماده است و حالا باید سس قارچ را درست کنید.
برای تهیه سس قارچ انواع مختلفی وجود دارد؛ یک نوع آن را در بالا توضیح دادیم، اما اگر میخواهید با دستور تهیه سایر سسهای قارچ آشنا شوید، به لینک زیر مراجعه کنید.
دستور تهیه 3 مدل سس قارچ
بعد از اینکه سس قارچ آماده شد، آن را روی استیکها بریزید و نوش جان کنید.
گردآوری توسط مجله اینترنتی رضیم
نیلوفر گلی فروشانی