دستور تهیه 2 مدل هوموس غذای لبنانی بی نظیر و عالی در منزل (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه حمص (هوموس) خانگی
هوموس اصالتاً مربوط به لبنان است. این غذا را به روشهای مختلفی میتوان درست کرد. هوموس به عنوان یک میانوعده نیز استفاده میشود و برای بدن فواید زیادی دارد. ماده اصلی هوموس، ارده است که به همین دلیل بسیار مغذی میباشد.
در کنار ارده، از حبوبات و سبزیجات به همراه ادویههای مختلف بهره میبرید و در نهایت غذایی خوشمزه آماده میشود. در ادامه شما را با نحوه تهیه حمص لبنانی آشنا میکنیم.
دستور تهیه هوموس معروف لبنانی
مواد لازم برای تهیه حمص:
- کنسرو نخود یا نخود پخته شده 2 پیمانه
- ارده 3 قاشق سوپخوری
- روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
- آبلیمو تازه 1 و نیم قاشق سوپخوری
- سیر 1 حبه
- نمک 1 قاشق چاییخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چاییخوری
حمص لبنانی
مراحل تهیه حمص:
اولین نکتهای که درباره درست کردن هوموس وجود دارد این است که نخودها را باید به خوبی بپزید. اگر از کنسرو نخود استفاده نمیکنید، باید نخودها را 24 ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس آنها را به خوبی بپزید تا نرم شوند.
پس از پخته شدن نخودها، آنها را با ارده، روغن زیتون، لیموترش، سیر، نمک و فلفل به داخل غذاساز یا مخلوطکن بریزید و به مدت حدود 5 دقیقه روشن کنید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
مدت زمان لازم برای میکس کردن بستگی به نوع دستگاهی دارد که شما استفاده میکنید. باید چک کنید که مواد کاملاً نرم و یکدست شده باشند. پس از مدتی، دستگاه را خاموش کنید و با قاشق مواد را زیر و رو کنید و دوباره آن را روشن کنید تا همه قسمتها نرم و یکدست شوند.
حالا مقداری از هوموس را بچشید و اگر لازم بود، کمی نمک، فلفل یا لیموترش اضافه کنید و دوباره غذاساز را روشن کنید. حالا هوموس لبنانی شما آماده است. آن را داخل یک ظرف بگذارید و نوش جان کنید.
برای دفعات بعدی میتوانید ادویههایی مانند پاپریکای دودی، سبزیجاتی مثل گشنیز و جعفری خرد شده یا مغزهای تست شده و زیتون نیز اضافه کنید. هوموس را میتوانید به عنوان پیش غذا یا شام سبک در کنار انواع سبزیجات خام یا نان پیتا و یا چیپس سرو کنید.
نکات اساسی برای تهیه هوموس
- نسبت نخود، ارده و آبلیمو را بنا به سلیقه خود تغییر دهید.
- میتوانید کمی جعفری یا گشنیز خرد شده نیز به هوموس اضافه کنید.
- یکی از ویژگیهای خاص ارده این است که با آب سفت میشود.
- هوموس جزو پیش غذا و پورهها محسوب میشود.
- زمان تهیه مواد اولیه حدود 15 دقیقه و زمان پخت و انتظار تقریباً 1 ساعت است.
- هوموس را میتوانید به عنوان پیش غذا سرو کنید.
- مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب است.
هوموس با ماست
دستور تهیه حمص با ماست
مواد لازم برای تهیه هوموس:
- نخود 1 پیمانه (140 گرم)
- ماست (بدون چربی) 2 پیمانه (280 گرم)
- آب لیمو 2 قاشق سوپخوری (28 میلی لیتر)
- سیر 2 حبه (10 گرم)
- ارده نیم پیمانه
- روغن زیتون 1 پیمانه (160 میلی لیتر)
- آب 3 قاشق سوپخوری (42 میلی لیتر)
- فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- زیره (پودر شده) قاشق چایخوری
مراحل تهیه هوموس:
اگر از کنسرو نخود استفاده نکنید، باید…
“““html
اگر از نخود استفاده نمیکنید، آنها را ۲۴ ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید. سپس نخودها را در آبکش بریزید و همراه با آب در یک قابلمه بپزید. نیاز دارید که نخودها کاملاً پخته شوند و این کار تقریباً ۴ ساعت طول میکشد.
بعد از پخت، نخودها را در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود. در این مرحله از تهیه هوموس با ماست، نخودها را به همراه ماست، آب لیمو، سیر، ارده، روغن زیتون، آب، نمک، فلفل و زیره در مخلوطکن بریزید و حدود ۱۰ دقیقه دستگاه را روشن بگذارید تا همه مواد کاملاً مخلوط و یکدست شوند.
وقتی که مواد خوب مخلوط شد، آن را در یک ظرف بریزید و رویش را با روغن زیتون و فلفل سیاه تزئین کنید و از آن لذت ببرید.
گردآوری توسط مجله اینترنتی رضیم
نیلوفر گلی فروشانی