رسپی

دستور تهیه 2 مدل کیک لبو خوشمزه با سس مخصوص (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه کیک لبو

کیک لبو یکی از کیک‌های خوشمزه و متفاوت است. در این مطلب از رضیم، می‌خواهیم به شما کدبانوهای عزیز، دستور تهیه کیک لبو را به‌صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم. امید داریم با استفاده از این دستور، کیک لبو خوش‌طعم‌تری در خانه تهیه کنید.

نکته جالب درباره کیک لبو این است که طعم لبو به‌خوبی حس نمی‌شود و افرادی که به لبو علاقه ندارند، مشکلی نخواهند داشت.

دستور تهیه کیک لبو خانگی

مواد لازم برای تهیه کیک لبو:

  • لبو رنده شده: ۲۵۰ گرم (حدود ۳ عدد لبوی کوچک تازه)
  • کره نرم شده: ۲۵۰ گرم
  • پوست لیمو ریز رنده شده: ۳ قاشق چای‌خوری
  • شکر: ۱ پیمانه (حدود ۲۲۰ گرم)
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • آرد کیک: ۳۰۰ گرم (حدود ۲ پیمانه)
  • بکینگ پودر: یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • کشمش بی‌دانه: ۱۵۰ گرم (می‌توانید از هر نوع کشمشی استفاده کنید و اگر کشمش‌ها بزرگ بودند، آن‌ها را خرد کنید)

دستور تهیه کیک لبو قرمز

مراحل تهیه کیک لبو:

دمای فر گازی و برقی بدون فن را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. برای فر گازی و برقی با فن، دما باید ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد باشد. برای فرهایی که شماره‌گذاری دارند، از درجه ۴ استفاده کنید. همه مواد کیک را بگذارید به دمای محیط برسند و کره کمی نرم شود.

فر را تا دما متوسط گرم کنید. یک قالب گرد ۲۰ سانتی متری را چرب کنید و کف و دیواره‌های آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. با پوست‌کن، پوست لبوها را خیلی نازک بگیرید و با رنده درشت رنده کنید.

کره نرم شده، پوست لیمو و شکر را در یک کاسه کوچک بریزید و با همزن برقی به مدت متوسط هم بزنید تا مواد کم‌رنگ و پفکی شوند. سپس تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید و با همزن بزنید، هر تخم‌مرغ که خوب مخلوط شد، تخم‌مرغ بعدی را اضافه کنید.

در این مرحله، شاید مایه کیک کمی دلمه شود، ولی نگران نباشید، بعداً دوباره یکدست خواهد شد.

حالا مخلوط کره‌ای را در یک کاسه بزرگ‌تر بریزید و با قاشق چوبی یا لیسک، لبو، کشمش و آرد و بکینگ پودر الک شده را به آرامی و به‌صورت دورانی اضافه کنید و مخلوط کنید تا پف کیک از بین نرود. مایه‌ی آماده را در قالب بریزید و روی آن را صاف کنید. کیک را در طبقه وسط فر بگذارید و حدود یک ساعت و نیم بپزید.

پس از اتمام پخت، کیک را از فر خارج کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه در قالب بماند. سپس کیک را روی یک سینی توری برگردانید و دوباره روی سینی توری دیگری برگردانید، طوری که سطح کیک به سمت بالا باشد. در صورت تمایل، بعد از اینکه کیک کاملاً خنک شد، بر روی آن پودر قند الک کنید.

کیک با طعم لبو

دستور تهیه کیک لبو برای شب یلدا

نکات:

برای پوست کندن و رنده کردن لبو، از دستکش یک‌بار مصرف استفاده کنید؛ زیرا لبو دست‌های شما را رنگی می‌کند. اگر از یک تخته چوبی برای رنده کردن استفاده می‌کنید، بلافاصله بعد از استفاده آن را بشویید تا رنگی نشود.

برای تمیز کردن تخته می‌توانید از کمی نمک درشت استفاده کنید تا لکه‌های رنگی راحت‌تر پاک شوند. می‌توانید بجای لبو، از کدو یا هویج رنده شده هم استفاده کنید.

دستور تهیه 2 مدل کیک لبو خوشمزه با سس مخصوص (مرحله به مرحله)

از هر نوع کشمش (طلایی، مویز و…) یا خرمای خرد شده می‌توانید در این کیک استفاده کنید. این کیک در هر برش، حدود ۱۰.۵ گرم چربی و ۸۲۵ کیلوکالری انرژی دارد.

“““html
کیک با لبو

دستور تهیه پخت کیک لبو

دستور تهیه کیک لبو با سس مخصوص

مواد لازم برای تهیه کیک لبو با سس:

  • تخم مرغ ۳ عدد
  • شکر ۲۲۰ گرم (یک لیوان)
  • پوره لبو (لبو پخته شده و رنده شده) ۱۴۰ گرم (نصف لیوان)
  • روغن مایع ۱۱۰ میلی (نصف لیوان)
  • آب لبو ۵۰ میلی ( تقریبا یک چهارم لیوان)
  • آرد سفید ۲۲۵ گرم ( یک و نیم لیوان)
  • بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری

مواد لازم جهت تهیه سس لبو:

  • آب لبو ۲۵۰ میلی (یک لیوان)
  • شکر ۱۰۰ گرم (تقریبا نصف لیوان)
  • نشاسته ذرت ۲۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری)
  • آب لیمو نصف قاشق غذاخوری
  • رنده پوست پرتقال نصف قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کیک لبو با سس مخصوص:

ابتدا بگذارید تا همه مواد به دمای اتاق برسند. برای تهیه این کیک تقریبا یک عدد لبو کافی است. لبو را بشویید و سر و ته آن را ببرید. سپس آن را با مقداری آب بپزید. بعد از پختن، پوست آن را بگیرید و رنده کنید.

آبی که برای پخت لبو استفاده کردید را دور نریزید زیرا برای درست کردن سس لازم است. تخم‌مرغ و شکر را با همزن ۳ الی ۴ دقیقه بزنید و سپس وانیل را اضافه کنید. پوره لبو را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید. همچنین آب لبو و روغن را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه هم بزنید.

حالا آرد و بکینگ پودر را ۳ بار الک کنید و به مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. فقط کافی است که مواد به خوبی مخلوط شوند. خمیر کیک را در قالب گرد به قطر ۲۳ سانت بریزید.

فر را ۱۵ دقیقه قبل از قرار دادن کیک روشن کنید. قالب را در وسط فر با دمای ۱۷۰ درجه قرار دهید و به مدت تقریبا ۵۰ دقیقه بپزید. بعد از این مدت، با خلال دندان چک کنید که کیک پخته یا نه. دمای فرها متفاوت است، پس حتما چک کنید.

پس از اینکه کیک خنک شد، دور آن را با چاقو آزاد کنید و از قالب بیرون بیاورید. اگر دوست دارید کیک رنگ قرمزرنگ‌تری داشته باشد، می‌توانید کمی رنگ خوراکی اضافه کنید.

مراحل تهیه سس برای کیک لبو:

آب لبو، نشاسته ذرت و شکر را با هم ترکیب کرده و روی حرارت کم قرار دهید و به طور مداوم هم بزنید. کمی آب لیمو اضافه کنید و وقتی به غلظت مناسب رسید، در آخر رنده پوست پرتقال را اضافه کنید. می‌توانید کمی وانیل هم اضافه کنید.

بعد از اینکه سس کمی خنک شد، آن را روی کیک بریزید و نوش جان کنید.

گردآوری توسط مجله اینترنتی رضیم

نیلوفر گلی فروشانی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا