دستور تهیه 3 مدل شربت زردآلو نوشیدنی سالم و مقوی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه شربت زردآلو
در فصل تابستان، به خاطر گرمی هوا، نوشیدنی های خنک خیلی خوشمزه و دلچسب هستند. یکی از این نوشیدنی ها، شربت زردآلو است که میتوانید خیلی راحت در خانه تهیه کنید.
در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، روش های مختلف تهیه شربت زردآلو را برای شما عزیزان اماده کردهایم.
دستور تهیه شربت زردآلو خانگی
مواد لازم برای تهیه شربت زردآلو ساده:
- یک کیلو زردآلو رسیده و شیرین
- یک کیلو شکر
مراحل تهیه شربت زردآلو ساده:
ابتدا هسته های زردآلو را جدا میکنیم. سپس یک لایه زردآلو خالی و یک لایه شکر را در یک ظرف میریزیم و آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال میگذاریم تا زردآلوها آب بیندازند. بعد از این زمان، زردآلوهای آب انداخته را روی شعله gas قرار میدهیم تا بجوشند و طعم و بوی خود را به شربت بدهند.
تا زمانی که شربت به غلظت مناسب برسد، اگر زردآلوها آب نینداختند یا کم بود، میتوانید کمی آب اضافه کنید. سپس شربت را از صافی رد میکنیم تا تفالهها جدا شوند و فقط بدون فشار دادن به آن، شربت آماده میشود.
اگر نگران شکرک زدن شربت هستید، کمی جوهر لیمو بعد از صاف کردن اضافه کنید و یک یا دو دقیقه بجوشانید. رنگ این شربت زرد روشن است؛ اگر دوست دارید رنگ تیرهتری داشته باشد، کمی زعفران اضافه کنید.
بهترین نوع زردآلو برای مربا و شربت، زردآلو “تبرزه” است که در آذربایجان موجود میباشد و بسیار آبدار و شیرین است. همچنین میتوانید از اسانسهایی مثل وانیل استفاده کنید.
شربت زردآلوی ساده
دستور تهیه شربت برگه زردآلو
مواد لازم برای تهیه شربت زردآلو:
- برگه زردآلو ۲۵۰ گرم
- عسل ۱ پیمانه
- زعفران دم کرده مقداری
مراحل تهیه شربت زردآلو:
زردآلو، که به آن شکرپاره نیز گفته میشود، میوهای کوهستانی است که در فصول ییلاق برداشت میشود. این میوه بسیار شیرین و معطر بوده و سرشار از ویتامین A است که برای سلامت چشم مفید است.
پزشکان قدیم مانند رازی، زردآلو را به عنوان خونساز میشناختند. اگر به میوه تازه زردآلو دسترسی ندارید، از برگه زردآلو (قیسی) استفاده کنید. این میوه هم مفید است و به کاهش عطش و التهاب کمک میکند.
ابتدا ۲۵۰ گرم برگه زردآلو را تمیز کرده و سپس آن را بشویید و در ظرفی بگذارید و آب بریزید تا یک شب خیسانده شود.
زردآلوهای خیسانده را در یک دیگ بریزید، یک لیتر آب به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی به مدت یک ساعت بپزند. سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید کمی سرد شود.
تمام زردآلوهای پخته شده را در بلندر بریزید تا مایهای نرم و یکدست به دست آید. سپس مایه را در یک پارچ ریخته، مقداری زعفران به آن اضافه کنید، عسل را در کمی آب گرم حل کرده و به مایه اضافه کنید. یک لیتر آب دیگر به این مخلوط اضافه کنید و همه چیز را خوب هم بزنید.
برای سرو، یخ را در لیوانها ریخته و سپس شربت زردآلو را اضافه کنید. نوش جان!
شربت زردآلو با زعفران
دستور تهیه شربت زردآلوی تازه
مواد لازم برای تهیه شربت زردآلو:
- زردآلوی رسیده بدون هسته ۲۵۰ گرم
- شکر ۲۵۰ گرم
- آب ۴۰۰ گرم
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران (اختیاری) یک تا دو دانه
“““html
مراحل تهیه شربت زردآلو:
زردآلوها را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم. ۲۰۰ گرم شکر را با ۲۰۰ گرم آب روی حرارت میگذاریم و به مدت نیم ساعت میجوشانیم؛ اگر روی آب کف جمع شد، با قاشق آن را جدا میکنیم.
پس از نیم ساعت، زردآلوها را از شربت بیرون میآوریم. سپس ۵۰ گرم شکر دیگر و ۲۰۰ گرم آب اضافه میکنیم و با حرارت زیاد میجوشانیم تا شربت به غلظت مطلوب برسد.
اگر میخواهید شربت رنگ بهتری داشته باشد، در این مرحله زعفران ساییده شده را به شربت اضافه کنید. وقتی شربت به غلظت مورد نظر رسید، گلاب را اضافه کرده و سپس شربت را از روی حرارت برمیداریم. بعد از خنک شدن، آن را در بطری میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم.
برای استفاده، شربت را روی یخ میریزیم و مقداری آب اضافه میکنیم و بعد از اینکه شربت حل شد، نوش جان میکنیم.
زردآلوهایی که از شربت خارج کردیم را دور نیندازید. اینها را میتوان فریز کرد و برای درست کردن بستنی استفاده کرد یا کنار بستنی سرو کرد و از طعم آنها لذت برد. همچنین میتوانید آنها را بین لایههای کیک بگذارید و طعم زردآلو را به کیکهای خود اضافه کنید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه 6 مدل کمپوت زردآلو (با هسته و بدون هسته)
دستور تهیه 7 مدل مربای زردآلو با طعمی باور نکردنی
دستور تهیه 5 مدل کیک زردآلو خوشمزه و مجلسی