دستور تهیه 6 مدل آب انبه + خواص و مضرات آب انبه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه آب انبه
انبه یکی از خوشمزهترین و پرخاصیتترین میوههای گرمسیری است که در کشورهای هند، پاکستان و فیلیپین به وفور یافت میشود. این میوه در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد و سرشار از مواد مغذی بوده که به بهبود مشکلات گوارشی و گردش خون کمک میکند.
علاوه بر این، نوشیدنی انبه به طرز شگفتانگیزی پر از پتاسیم است که برای سلامت قلب بسیار مهم است. انبه پوستی زرد رنگ دارد و اگر نارس باشد، رنگ آن سبز است و داخلش زردرنگ است. انبه رسیده طبعی گرم و خشک و انبه نارس طبعی سرد و خشک دارد.
دستور تهیه آب انبه خانگی
مواد لازم برای تهیه آب انبه در خانه:
- انبه رسیده: ۲ عدد
- آب خنک: ۶ لیوان
- شکر: ۱۰ قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو: ۲/۳ قاشق چایخوری
مراحل تهیه آب انبه در خانه:
انبهها را پوست بگیرید و خرد کنید و هسته آنها را جدا کنید. سپس همه مواد را در میکسر یا غذاساز بریزید و خوب میکس کنید. آب انبه شما آماده است. آن را با یخ سرو کنید و میزان شکر را بر اساس سلیقهتان تنظیم کنید.
دستور تهیه آب انبه خوشمزه
دستور تهیه آب انبه کافی شاپی
مواد لازم جهت تهیه آب انبه:
- ۶ انبه بزرگ یا ۵ فنجان (۵۲۵ گرم) تکه انبه
- ۴ فنجان (۹۵۰ میلی لیتر) آب یا شیر
- ۳ قاشق غذاخوری (۳۶ گرم) شکر، اختیاری
- ۱/۲ فنجان (۷۰ گرم) مکعبهای یخ، اختیاری
مراحل تهیه آب انبه:
انبهها را به تکههای ۱ در ۱ سانتیمتر خرد کنید. برای بریدهکاری انبه، گوشت را از دانه جدا کنید. دو قسمت را با بیشترین گوشت انبه به هم بچسبانید و میوه را با قاشق درآورید.
سپس، با دقت از یک چاقوی کوچک استفاده کنید تا میوه اطراف دانه را جدا کنید. این کار باید حدود ۵ فنجان (۵۲۵ گرم) تکه انبه را به شما بدهد. مطمئن شوید که لایهای از پوست روی هیچکدام از قطعات نباشد.
بسته به اندازه و نوع انبه، ممکن است تعداد انبههای مورد نیاز متفاوت باشد. مثلاً انبههای نوع آلفونسو کوچکترند، پس ممکن است به تعداد بیشتری احتیاج داشته باشید.
تکهها را همراه با آب یا شیر و شکر (اختیاری) در مخلوطکن بریزید. اگر میخواهید طعم انبه واقعاً عالی باشد، ۴ فنجان (۹۵۰ میلی لیتر) آب را به مخلوطکن اضافه کنید.
اگر نوشیدنی خامهای را ترجیح میدهید، میتوانید به جای آب از شیر استفاده کنید. اگر دوست دارید که آب انبه شیرینتر باشد، میتوانید ۳ قاشق غذاخوری شکر (۳۶ گرم) اضافه کنید.
اگر به دنبال گزینهای غیر لبنی هستید، میتوانید از شیر نارگیل به جای آب یا شیر استفاده کنید. همچنین میتوانید از شیرینکنندههایی مثل عسل استفاده کنید یا اگر انبهها به اندازه کافی شیرین بودند، شیرینکننده را کنار بگذارید.
مخلوط را به مدت ۳۰ ثانیه یا تا زمان صاف شدن بزنید. درپوش مخلوطکن را بگذارید و اجازه دهید مواد به خوبی با هم ترکیب شود تا انبه کاملاً پوره شود.
اگر به آب انبه نازک تر تمایل دارید، میتوانید آب را از طریق یک صافی بگذرانید. اگر از انبههایی استفاده میکنید که رشتههای فیبر زیادی دارند، ممکن است بخواهید آب آن را صاف کنید. یک صافی خوب را روی پارچ قرار دهید و آب انبه را درون آن بریزید.
آب داخل پارچ میرود و الیاف پالپ در صافی باقی میمانند. بعد از اینکه آب را صاف کردید، میتوانید الیاف را دور بریزید. اگر انبههای شما نرم بودند یا آب غلیظتری را ترجیح میدهید، میتوانید آن را صاف کرده و از سرو کردن لذت ببرید.
آب انبه را درون…
“““html
لیوانهای سرو را آماده کنید. اگر دوست دارید آب شما سرد باشد، قبل از ریختن آب انبه، چند مکعب یخ را در هر لیوان قرار دهید. برای تزئین، میتوانید قطعاتی از انبه را در کنار لیوانها بگذارید و از نوشیدنیتان لذت ببرید!
میتوانید پارچ آب انبه را بپوشانید و تا دو روز در یخچال نگهدارید. متأسفانه، هیچ چیزی نمیتواند مدت زمان نگهداری آن را افزایش دهد. اما اگر میخواهید آن را برای مدت طولانیتری نگه دارید، میتوانید آب یخ را تا چهار ماه در فریزر ذخیره کنید.
چطور آب انبه درست کنیم ؟
دستور تهیه آب انبه زنجبیلی
برای تهیه آب انبه زنجبیلی، مراحل قبلی را انجام دهید، سپس کمی زنجبیل یا نعناع به آن اضافه کنید تا طعمی خاص بگیرد. اگر دوست دارید آب انبه کمی تند باشد، پوست زنجبیل را ریز خرد کرده و حدود 1 اینچ (2.5 سانتیمتر) از آن را به مخلوط کن اضافه کنید و با آب انبه مخلوط کنید. همچنین میتوانید از نعناع تازه یا حتی انواع مختلف ریحان مانند ریحان لیمو یا ریحان تند استفاده کنید.
اگر دوست دارید طعمی قویتر داشته باشید، میتوانید ادویههایی مثل زنجبیل خشک شده، هل زمینی یا دارچین را به میزان 1/2 قاشق چایخوری (1 گرم) به آب انبه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن ادویه، آن را بچشید و اگر نیاز بود، ادویه بیشتری بزنید.
دستور تهیه لیموناد انبه
آب انبه را که تهیه کردید، با لیموناد مخلوط کنید تا یک لیموناد انبه خوشمزه درست کنید. اگر دوست دارید طعم تندتری داشته باشد، نسبتهای مساوی از لیموناد و آب انبه را با هم ترکیب کنید.
لیموناد انبه را بچشید و اگر تمایل دارید میتوانید کمی عسل یا شربت ساده به آن اضافه کنید.
دستور تهیه رانی انبه
رانی انبه یکی از نوشیدنیهای خنک و خوشمزه است که به ویژه در تابستان توصیه میشود و برای رفع عطش بسیار مناسب است.
مواد لازم برای تهیه رانی انبه:
- انبه: یک کیلوگرم
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- آب: 1 لیوان
- آب لیموی تازه: چند قطره
مراحل تهیه رانی انبه:
ابتدا انبهها را بشویید، پوست بگیرید و هسته آنها را جدا کنید. دو عدد از انبهها را به قطعات کوچک برش بزنید و کنار بگذارید.
سپس باقیمانده انبهها را در مخلوطکن قرار دهید و مخلوط کنید تا پوره شوند. در یک قابلمه، انبههای برشزده، پوره انبهها، آب و شکر را بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
بعد از اینکه تکههای انبه نرم شدند، چند قطره آب لیمو به آن اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
پس از اینکه رانی انبه خنک شد، آن را در یخچال بگذارید و هنگامی که خواستید میتوانید این نوشیدنی خوشمزه را نوش جان کنید. این نوشیدنی انبه میتواند برای سلامت شما مفید باشد.
تهیه آب انبه در منزل
دستور تهیه آب انبه و هلو
مواد لازم برای تهیه آب انبه و هلو:
- 1 عدد هلو بزرگ و شیرین
- 1 عدد انبه بزرگ و رسیده
- 2 قاشق غذاخوری آب لیمو
- یخ
- برگ نعناع
مراحل تهیه آب انبه و هلو:
“““html
هلو و انبه را پوست بکنید و میوهها را خرد کنید. سپس میوه و تکههای یخ را در یک مخلوطکن بریزید. بعد از مخلوط کردن، آبمیوه را در یک کاسه بزرگ بریزید و آب لیمو را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
آبمیوه را از صافی رد کنید و سپس آن را در لیوانهای مخصوص پذیرایی بریزید. تکههای یخ را به آبمیوه اضافه کنید. برای زیبایی میتوانید روی آبمیوه برگ نعناع بگذارید.
دستور تهیه آب انبه طبیعی
خواص و مضرات آب انبه
انبه یکی از منابع خوب آهن است. آب انبه یا خود انبه برای کسانی که کمخونی دارند، مانند کودکان و زنان باردار، بسیار مفید است. بهترین زمان خوردن انبه برای افراد با کمخونی بعد از شام است.
انبه کم کالری و سرشار از فیبر، ویتامین A و C، فولات، B6، آهن، کلسیم، روی و ویتامین E است. به همین دلیل برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار خوب است.
پزشکان طب سنتی میگویند انبه و آب انبه رسیده طبع گرم و خشک دارد، در حالی که انبه نارس سرد و خشک است. انبه نارس ممکن است باعث تولید بلغم و سودا در بدن شود. اگر بدن شما گرم است، بهتر است انبه را با سکنجبین بخورید.
انبه به دلیل فیبر زیادی که دارد، یبوست را درمان میکند. همچنین برای کاهش تشنگی و گرمازدگی مفید است. هسته انبه ضداسهال است، ولی میوه انبه به خاطر فیبرش، برای کسانی که یبوست دارند خوب است. انبه همچنین درمان طبیعی برای هموروئید خونی محسوب میشود.
انبه در زمان دمای بالا، تب را کاهش میدهد و سردرد و مشکلات تنفسی را رفع میکند. به ویژه در روزهای شیوع ویروس کرونا، مصرف انبه بسیار توصیه میشود. انبه به خاطر خاصیت ضدالتهابیاش برای افراد مبتلا به آسم هم مفید است.
انبه سرشار از پتاسیم است و برای کنترل فشارخون و ضربان قلب بسیار خوب است. البته انبه برای بعضی افراد مضراتی هم دارد. به دلیل پتاسیم زیاد، برای کسانی که نارسایی کلیه دارند و نیز سالمندان ممکن است مضر باشد.
انبه دیر هضم است و برای بعضی افراد ممکن است باعث ناراحتی شود. ممکن است با خوردن انبه دچار نفخ شوید، بنابراین بهتر است انبه یا آب انبه را با کمی زنجبیل بخورید.
انبه سرشار از ویتامین E و C است که به تولید کلاژن کمک میکند. کلاژن در بازسازی سلولهای پوست و افزایش خاصیت کشسانی پوست بسیار مهم است و مانع از چروک شدن آن میشود.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه 6 مدل شربت انبه نوشیدنی مفید تابستانی
دستور تهیه 6 مدل مربا انبه با عطر و طعم دلچسب