دستور تهیه 6 مدل لواشک شلیل با طعمی بینظیر (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه لواشک شلیل
همانطور که میدانید، میتوانید با میوههای مختلف لواشک درست کنید. یکی از میوههایی که لواشکش خیلی خوشمزه است، شلیل است. درست کردن لواشک شلیل به مهارت خاصی نیاز ندارد.
شما عزیزان به راحتی میتوانید این لواشک را در منزل تهیه کنید و اعضای خانوادهتان را شگفتزده کنید. فقط کافیست تا انتها با مجله رضیم همراه باشید.
دستور تهیه لواشک شلیل خانگی
مواد لازم برای تهیه لواشک شلیل:
- نمک به مقدار لازم
- لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
- شلیل نیم کیلو
مراحل تهیه لواشک شلیل:
ابتدا شلیلها را به خوبی بشویید، پوست آنها را بکنید و آنها را از وسط نصف کرده و هستههایشان را بیرون بیاورید. سپس آنها را خیلی ریز خرد کنید و داخل مخلوط کن بریزید تا کاملاً پوره شود. (اگر دوست دارید میتوانید با رنده هم رندهشان کنید تا کاملاً نرم شود).
شلیلهای پوره شده را داخل یک ظرف مناسب ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی بجوشد. سپس نمک و آب لیمو ترش را اضافه کنید. در این مرحله میتوانید با توجه به سلیقهتان، مقدار آب لیمو را برای طعم ترش یا شکر را برای طعم شیرین تغییر دهید، همچنین میتوانید مزه آن را بچشید.
حالا بگذارید حدود نیم ساعت بجوشد و چند بار آن را هم بزنید تا ته نگیرد. سعی کنید از قابلمه نچسب استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر شلیلها سفت بودند یا آب کمی داشتند، زمان جوشیدن باید کمتر از نیم ساعت باشد.
حال یک سینی مناسب انتخاب کنید و درون آن یک نایلون تمیز پهن کنید. سپس شلیل پوره شده و مزهدار را روی آن بریزید و به مدت ۲۴ ساعت در هوای آزاد و زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شود (استفاده از نایلون تمیز باعث میشود بعد از خشک شدن به راحتی جدا شود و نیازی به چرب کردن سینی نیست).
بعد از خشک شدن میتوانید آن را جدا کنید و با قیچی به اندازههای متفاوت برش بزنید.
دستور تهیه لواشک شلیل در خانه
دستور تهیه لواشک شلیل و هلو
برای تهیه لواشک شلیل و هلو، ابتدا شلیلها و هلوها را بشویید، سپس آنها را تکهتکه کنید. میوههای خرد شده را داخل قابلمه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا آب آنها کاهش یابد.
وقتی میوهها خوب پخته و له شدند، آنها را داخل غذاساز یا مخلوطکن بریزید و آنقدر هم بزنید تا به شکل پوره درآید.
در این مرحله، مواد را در یک سینی چرب شده پهن کنید یا در کف سینی یک سلفون یا پلاستیک فریزری قرار دهید و مواد لواشک شلیل را به طور یکدست بر روی سینی بریزید.
سینی را زیر نور آفتاب قرار دهید. تقریبا بعد از دو روز لواشک شما آماده خواهد شد. تنها دقت کنید که بیش از دو روز زیر نور خورشید نگذارید، زیرا در این صورت بسیار خشک و غیرقابلخورده خواهند شد.
لواشک آماده شده را به تکههای کوچک برش بزنید و برای تازه ماندن آن را داخل فریزر یا یخچال نگه دارید.
چطور لواشک شلیل درست کنیم ؟
دستور تهیه لواشک شلیل در فر
مواد لازم جهت تهیه لواشک شلیل در فر:
- شلیل رسیده ۱ کیلوگرم
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- آب ۱ لیوان
مراحل تهیه لواشک شلیل در فر:
شلیلها را پس از شستن، در آبکش بریزید تا خشک شوند. سپس هستههای آنها را بگیرید و با آب و نمک داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید با شعله خیلی ملایم به مدت ۲-۳ ساعت بپزند.
در انتها، وقتی احساس کردید آب اضافی میوه گرفته شده است، شعله را خاموش کنید. سپس مواد را در مخلوطکن بریزید و با هم زن برقی خوب هم بزنید تا گوشت و پوست شلیلها کاملاً یکدست شوند.
یک سینی فلزی را کمی چرب کرده و مواد را در آن پهن کنید. فر را روی…
“““html
دمای فر را بین ۵۰ تا ۸۰ درجه تنظیم کنید و سینی فر را داخل آن قرار دهید. (در فر را نیمه باز بگذارید.)
بعد از حدود یک ساعت، متوجه میشوید که آب اضافی لواشک کم کم تبخیر میشود. وقتی لواشک به رطوبت دلخواه شما رسید، فر را خاموش کرده و لواشک را بیرون بیاورید. (این فرایند ممکن است بین ۳ تا ۵ ساعت طول بکشد!)
دستور تهیه لواشک شلیل
دستور تهیه لواشک شلیل و سیب
اگر دوست دارید لواشک شلیل شما کمی شیرینتر یا ملستر باشد، میتوانید ۳ عدد سیب درشت و رسیده به مواد اضافه کنید تا طعم شلیل و سیب را تجربه کنید.
دستور تهیه لواشک شلیل و آلو
اگر به دنبال لواشک شلیل ترش هستید، از ترکیب ۵۰-۵۰ آلو و شلیل استفاده کنید تا طعم ترشتری بگیرد. همچنین میتوانید کمی رب آلوچه، رب انار یا نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو به ترکیب اضافه کنید.
دستور تهیه لواشک شلیل ملس
مواد لازم جهت تهیه لواشک شلیل ملس:
- شلیل ۱ کیلوگرم
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق غذاخوری
مراحل تهیه لواشک شلیل ملس:
ابتدا شلیلها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس هستههای شلیلها را جدا کرده و به قطعات کوچک تقسیم کنید. شلیلهای برش خورده را در مخلوط کن ریخته و پوره کنید.
بعد از پوره شدن، آنها را در یک قابلمه نچسب بریزید و با حرارت کم بپزید. سپس کمی رنگ خوراکی، شکر و نمک به آن اضافه کنید و بعد از ۱۵ دقیقه زیر گاز را خاموش کنید.
پس از اینکه مواد خنک شد، سینی را آماده کرده و با سلفون بپوشانید. مواد لواشک را در سینی بریزید و آنها را به مدت ۳ روز جلوی پنکه یا کولر قرار دهید. وقتی که لواشکها خشک شدند، میتوانید آنها را از سلفون جدا کنید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه لواشک انبه به روشی آسان در منزل
دستور تهیه ۲ مدل لواشک آلو زرد خوشمزه و آسان