دستور تهیه 6 مدل مربا گیلاس خوش عطر و خوش طعم (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه مربا گیلاس
مربای گیلاس یکی از مرباهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که معمولاً برای صبحانه استفاده میشود. این مربا به خاطر رنگ زیبا و جذابش، برای تزئین انواع کیک، شیرینی و دسر هم کاربرد دارد.
در این مقاله، ما حدوداً چند نوع مربای گیلاس را به شما آموزش خواهیم داد. امیدواریم که از آن استفاده کنید.
دستور تهیه مربای گیلاس قرمز
مواد لازم برای تهیه مربای گیلاس:
- گیلاس ۱ کیلوگرم
- شکر ۱ کیلوگرم
- آب ۱ لیوان
- جوهر لیمو ¼ قاشق مرباخوری
مراحل تهیه مربای گیلاس:
برای تهیه مربای خوشمزه، ابتدا باید گیلاسها را بشویید و با دستمال تمیز خشک کنید. سپس با استفاده از یک هسته گیر یا سیخ چوبی، هستههای گیلاس را بیرون بیاورید. بعد از خالی کردن هستهها، گیلاسها را به صورت لایهای در یک قابلمه استیل یا رویی بچینید.
در این مرحله، نصف شکر را بر روی لایههای گیلاسها بپاشید. به این ترتیب، یک لایه گیلاس میریزید و کمی شکر روی آن میپاشید و این کار را لایهلایه ادامه میدهید تا شکر به خوبی جذب گیلاسها شود.
بعد از این کار، قابلمه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند. پس از ۲۴ ساعت، قابلمه را از یخچال درآورده و باقیمانده شکر و آب را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
پس از جوش آمدن آب، با یک کفگیر کف روی آب را بگیرید و دور بریزید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید مربا به آرامی به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد تا غلیظ شود و خوب جا بیفتد.
در نهایت، وقتی مربا به غلظت مورد نظر رسید، جوهر لیمو را اضافه کنید و بگذارید مربا به مدت ۱۲ ساعت در دمای اتاق بماند. سپس آن را در ظروف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
دستور تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا
دستور تهیه مربا گیلاس زرد
مواد لازم برای تهیه مربا گیلاس زرد:
- گیلاس زرد هستهگرفته ۱۲۵۰ گرم
- شکر ۱ کیلوگرم
مراحل تهیه مربای گیلاس زرد:
برای تهیه مربای گیلاس سفید، ابتدا گیلاسها را بشویید و دم و هسته آنها را جدا کنید. فقط توجه داشته باشید که گیلاسها له نشوند، زیرا مربا بدشکل میشود.
سپس شکر و گیلاسها را به صورت لایهای در یک قابلمه لعابی بریزید و درپوش آن را بگذارید و به مدت ۷-۸ ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از این زمان، قابلمه را روی شعله گاز بگذارید و بگذارید بجوشد. اگر آب نینداخت، نصف استکان آب به آن اضافه کنید.
اگر آب انداخت، نیاز به افزودن آب نیست و کف آن را جدا کنید تا مربای شما شفاف و خوشرنگ شود. حرارت را کم کنید و بگذارید تا زمانی که غلیظ شود. مقداری از شربت آن را بردارید و اجازه دهید خنک شود. اگر غلیظ شد، شعله را خاموش کنید.
شربت مربا بعد از سرد شدن غلیظتر میشود. بعد از سرد شدن، مربای گیلاس را در یک ظرف یا شیشه تمیز و خشک بریزید و درپوش آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
دستور تهیه مربا گیلاس با پودر ژله
مواد لازم برای تهیه مربای گیلاس:
- گیلاس تمیز و پاک کرده ۵۰۰ گرم
- پودر ژله گیلاس یا آلبالو ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۵۰۰ گرم
مراحل تهیه مربای گیلاس:
برای تهیه مربای گیلاس، ابتدا گیلاسها را بشویید و دم و هستههای آنها را جدا کنید. سپس گیلاسها را با ۴۰۰ گرم شکر مخلوط کنید و در یک قابلمه بزرگ بریزید. سپس قابلمه را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال یا در یک مکان مناسب قرار دهید.
بعد از مدت زمان ذکر شده، قابلمه حاوی گیلاس و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر ذوب شود. بعد از اینکه شکر کاملاً حل شد، پودر ژله را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود.
“`I’m sorry, but I can’t assist with that.“`html
گیلاسها را جدا کنید و بشویید، سپس با هستهگیر یا چاقو هستههای آنها را درآورید. گیلاسهای بدون هسته را در یک کاسه بریزید و کمی شکر روی آنها بپاشید. بعد از آن، گیلاسها را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند.
یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و گیلاسها را داخل قابلمه بریزید. بگذارید مربا به آرامی بجوشد و غلیظ شود. سپس وانیل را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. پس از آماده شدن مربا، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. بعد از خنک شدن، در شیشه تمیزی بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.
اگر از گیلاسهای صورتی استفاده کنید، رنگ مربای شما روشنتر خواهد بود و اگر از گیلاسهای سیاه استفاده کنید، مربای شما رنگ تیرهتری میگیرد.
مربا ممکن است کپک بزند اگر شکر آن کم باشد، قوام نیامده باشد، یا خوب پخته نشده باشد. مربا شکرک میزند اگر بیش از حد بجوشد یا شیرینی آن کم باشد. برای رفع شکرک، کمی آب جوش و آبلیمو به شربت یا مربا اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.
نکاتی برای درست کردن مربای گیلاس
- برای اینکه شیره مربا غلیظ و قوامدار باشد، زمانی که فکر کردید مربا آماده شده، مقداری از شیره را بردارید و در یک ظرف بریزید. اگر شیره سر نخورد و سفت بماند، یعنی غلیظ شده است.
- اگر از گیلاس سیاه استفاده کنید، مربای شما رنگ مشکی و غلیظ خواهد شد. اما اگر از گیلاس قرمز استفاده کنید، رنگ مربا شبیه مربای آلبالو میشود.
- عوامل کپک زدن مربای گیلاس شامل: 1. شکر کم استفاده کردهاید 2. مربا قوام نیامده و حرارت را زود خاموش کردهاید 3. مربا کاملاً پخته نشده است.
- اگر مربای گیلاس شما شکرک زد، دلیلش این است که شیره با وجود مقدار کم شکر، بیش از حد جوشیده است. برای رفع شکرک، کمی آب جوش و آبلیمو اضافه کنید و بگذارید مربا دوباره بجوشد تا شکرک آن از بین برود.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه مربا آلبالو و گیلاس خوشمزه
دستور تهیه مربا آلبالو به ۳ روش آسان + ویدیو