دستور تهیه 7 مدل لواشک سیب در خانه (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه لواشک سیب
سیب یکی از میوههای خوشمزه و پرخاصیت است که میتوانید با آن خوراکیهای عالی درست کنید.
یکی از این خوراکیها، لواشک سیب است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این لواشک را به شما آموزش بدهیم.
طرز تهیه لواشک سیب خانگی
مواد لازم برای تهیه لواشک سیب:
- سیب: ۳ کیلوگرم
- آب: ۱ و ۱/۲ پیمانه
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
مراحل تهیه لواشک سیب:
برای تهیه لواشک سیب نیازی به جدا کردن پوست نیست. چون بعد از پختن و نرم شدن سیب، پوست هم به خوبی نرم میشود.
سیبها را بشویید و با پوست خرد کنید. هستههای سیب را جدا کنید. سیبهای خرد شده را داخل قابلمه بریزید. سپس آب را اضافه کنید تا سطح سیبها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا سیبها نرم شوند. این کار حدود ۱ ساعت زمان میبرد.
وقتی سیبها نرم شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مخلوط را از صافی رد کنید تا مواد درشت جدا شود و پورهای نرم بماند.
سینی بزرگی را کمی نمناک کنید. روی آن را با نایلون بپوشانید و کمی چرب کنید. پوره سیب را روی نایلون بریزید و به طور یکنواخت در سینی پخش کنید. لواشک نباید خیلی نازک یا خیلی ضخیم شود.
سینی را در مقابل آفتاب یا جریان باد کولر و پنکه قرار دهید تا کاملاً خشک شود. لواشک سیب خانگی آماده است و میتوانید آن را به شکل دلخواه برش بزنید و سرو کنید.
چطور لواشک سیب درست کنیم ؟
دستور تهیه لواشک سیب در خانه
مواد لازم برای تهیه لواشک سیب:
- سیب: ۲ کیلوگرم
- عصاره لیمو ترش یا بادام درختی: ۱/۴ قاشق چایخوری
- آب: ۱/۲ لیوان
مراحل تهیه لواشک سیب:
برای تهیه لواشک سیب ابتدا سیبها را خوب بشویید و چوب و هستههای آنها را درآورید و سپس خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، سیبهای خرد شده را با کمی آب بجوشانید. حرارت باید ملایم باشد.
بعد از جوشاندن، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید که سیبها کمی خنک شوند. سپس آنها را در آبکش بریزید و میتوانید با یک گوشتکوب برقی یا مخلوطکن، آنها را پوره کنید.
پس از اینکه سیبها را پوره کردید، دوباره آن را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. بعد از غلیظ شدن، ماده را در قالب فر بریزید و سطح آن را صاف کنید. سپس عصاره لیمو یا بادام را بر روی پوره سیب بریزید.
قالب را در فر با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۱ تا ۲ ساعت قرار دهید. فراموش نکنید در کف قالب کاغذ روغنی بگذارید.
همچنین میتوانید پوره سیب را داخل سینی بریزید و آن را به مدت ۱ تا ۲ هفته در فضای باز بگذارید تا خشک شود. بهتر است آبکش را به صورت معکوس روی سینی قرار دهید تا لواشک آلوده نشود. همچنین میتوانید یک توری روی سینی بگذارید.
زمانی که لواشک آماده شد، آن را از قالب فر جدا کنید و به شکل استوانهای بپیچید و سپس در پوشش پلاستیکی قرار دهید. میتوانید آن را به اشکال دلخواه برش بزنید و داخل پوشش پلاستیکی بگذارید.
طرز تهیه لواشک سیب و انار
مواد لازم جهت تهیه لواشک سیب و انار:
- سیب
“““html- سیب: ۲.۵ کیلوگرم
- آب: ۱ لیوان
- نمک: به مقدار لازم
- شکر: به مقدار لازم
دستور تهیه لواشک سیب بدون فر:
اول سیبها را با دقت بشویید و هسته آنها را جدا کنید و به قطعات کوچک خرد کنید. اگر سیبها شیرین بودند، میتوانید شکر را حذف کنید. حالا بسته به مزهای که میخواهید، نمک و شکر را به آنها اضافه کنید.
سپس سیبها را داخل یک قابلمه بریزید و آب را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا سیبها بپزند و نرم شوند. گاهی قابلمه را هم بزنید تا مواد به هم نچسبند.
بعد از اینکه سیبها خوب پخته شدند و نرم شدند، آنها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی سرد شوند. بعد میتوانید سیبها را با استفاده از یک صافی از مواد جامد جدا کنید.
بعد از این که پوره سیب را به خوبی تهیه کردید، آن را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا کمی غلیظ شود. این کار به شما کمک میکند که لواشک خوشمزهتری داشته باشید.
حالا یک سینی بزرگ بردارید و روی آن نایلون بکشید. پوره سیب را روی نایلون بریزید و سطح آن را صاف کنید. مهم است که ضخامت لواشک نه خیلی زیاد باشد و نه خیلی نازک.
سپس سینی را در مقابل نور آفتاب یا جای خنک بگذارید تا خشک شود. بعد از چند روز که لواشک شما کاملاً خشک شود، آن را به اندازههای دلخواه برش بزنید و نوش جان کنید.
“““html
اگر دوست دارید، میتوانید میوه دیگری را هم به سیبها اضافه کنید و در قابلمه بریزید.
سپس آب را روی سیبها بریزید و شعله را روشن کنید. حدود ۱ تا نیم ساعت صبر کنید تا سیبها کاملاً پخته و نرم شوند. در پایان، نمک یا شکر را اضافه کرده و با کمک گوشتکوب برقی یا نوک قاشق، سیبها را خوب له کنید.
بعد از اینکه سیبها را له کردید، آنها را داخل صافی بریزید و خوب فشار دهید تا آب سیب خارج شده و تفالهها در صافی بمانند.
در یک سینی فلزی، نایلون بکشید و خیلی کم با قلمو چرب کنید. سپس مایه لواشک را به طور یکنواخت داخل سینی بریزید و خوب صاف کنید. بعد آن را جلوی آفتاب بگذارید تا خشک شود. به همین راحتی، لواشک سیب ما آماده است.
لواشک سیب ملس
دستور تهیه لواشک سیب با فر
همه مراحل بالا را انجام دهید. حالا سینی فر را با نایلون بپوشانید و فر را روی کمترین دما تنظیم کنید. سپس لواشک را روی سینی فر بریزید و به مدت ۴ ساعت با در نیمه باز داخل فر بگذارید تا خشک شود.
نکاتی درباره تهیه لواشک سیب
- میتوانید از میوههای لک دار و بیکیفیت برای تهیه لواشک سیب استفاده کنید، اما مطمئن شوید که میوهها خراب نباشند و طعمشان به خاطر کپک تغییر نکرده باشد.
- در حین پخت میوهها در قابلمه، آنها را با قاشق چوبی هم بزنید تا طعم و کیفیت لواشک بهتر شود.
- هنگام پهن کردن مایه صاف شده در سینی، سعی کنید لایه ضخیم نباشد تا احتمال کپکزدگی آن در حین خشک شدن کم شود.
- سینیای که برای پهن کردن مایه لواشک استفاده میکنید، باید تمیز باشد، زیرا وجود آلودگی در سینی ممکن است باعث کپک زدن شود. در بعضی مناطق، مایه لواشک را روی سفرهای تمیز که قبلاً چرب شده، میریزند تا جدا کردن لواشک از آن راحتتر باشد.
- اگر بیشتر طعم ترش را میپسندید، میتوانید ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به مایه لواشک اضافه کنید.
- بهتر است در روزهای اول که لواشک را پهن کردهاید، آن را در فضای باز یا جلوی نور آفتاب بگذارید و در هفته دوم آن را در اتاق بگذارید تا کامل خشک شود.
- لواشکهای آماده شده را به برشهای مساوی تقسیم و در یخچال یا فریزر قرار دهید تا در زمان دلخواه مصرف کنید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه 2 مدل لواشک آلو زرد خوشمزه و آسان
دستور تهیه 8 مدل لواشک زردآلو با طعمی شگفت انگیز
دستور تهیه لواشک انبه به روشی آسان در منزل