دستور تهیه 8 مدل لواشک زردآلو با طعمی شگفت انگیز (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه لواشک زردآلو
زردآلو یکی از میوههای خوشمزه تابستانی است که میتوانید از آن در تهیه دسرها و خوراکیهای مختلف استفاده کنید. یکی از این خوراکیهای عالی، لواشک زردآلو میباشد.
به راحتی میتوانید این لواشک را در خانه درست کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. کافیست تا انتهای این مطلب از مجله رضیم همراه ما باشید.
دستور تهیه لواشک زردآلو ساده و خانگی
مواد لازم برای تهیه لواشک زردآلو:
- زردآلو ۲ کیلو
- آب نصف لیوان
مراحل تهیه لواشک زردآلو:
ابتدا زردآلوها را بهخوبی بشویید و هسته آنها را درآورید (البته میتوانید آنها را با هسته هم بپزید، ولی در این صورت کار شما در مرحله صاف کردن کمی سختتر میشود. چون درآوردن هسته کار سختی نیست، بهتر است از ابتدا هستهها را جدا کنید).
زردآلوهای بدون هسته را در قابلمهای بریزید و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید. (نیازی به آب بیشتر نیست؛ زیرا خود میوهها آب کافی دارند.) قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید تا به تدریج آب از پایین شروع به جوشیدن کند و میوهها نرم شوند.
اجازه دهید میوهها به آرامی بجوشند و کاملاً بپزند. به طوری که وقتی با قاشق فشار میدهید، پوست و گوشت میوه از هم جدا شوند و میوه له شود.
یک صافی را در ظرف عمیقتری قرار دهید و میوههای پخته را درون آن بریزید. آب میوهها از صافی جدا میشود. با استفاده از پشت قاشق میوهها را له کنید تا گوشت آنها هم از صافی عبور کند. (میتوانید صبر کنید تا میوهها کمی خنک شوند و با دستتان هم کمک بگیرید).
وقتی خالصی و گوشت میوهها کاملاً از صافی رد شد و فقط پوست آن باقی ماند، صافی را کنار بگذارید و مواد داخل ظرف را مخلوط کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
توجه داشته باشید که افزودن شکر یا نمک به لواشک اختیاری است! اما از آنجایی که زردآلو میوه شیرینی است، معمولاً لواشک آن هم شیرین میشود و نیازی به افزودن نمک یا شکر نیست.
اگر مایلید چاشنی دلخواهتان را اضافه کنید، این مرحله مناسب است. مواد را بگذارید بجوشد تا آب اضافی تبخیر و غلیظتر شود. هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد! وقتی غلظت مناسب را پیدا کرد، حرارت را خاموش کنید و بگذارید کمی خنک شود.
سینیها را با نایلون ضخیم بپوشانید و مایه لواشک را داخل آنها بریزید و بهصورت یکنواخت پخش کنید. سینیها را به زیر نور آفتاب بگذارید تا کاملاً خشک شوند. بسته به ضخامت لواشک و گرمای هوا، این پروسه ممکن است دو تا سه روز طول بکشد.
چطور لواشک زردآلو درست کنیم؟
دستور تهیه لواشک زردآلو ملس
مواد لازم برای تهیه لواشک زردآلو:
- زردآلو رسیده به میزان دلخواه
- آب به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- چاشنی ترش دلخواه
مراحل تهیه لواشک زردآلو:
ابتدا زردآلوهای شسته و تمیز را در قابلمه بزرگی بریزید. نیازی به درآوردن هسته وجود ندارد زیرا در مراحل بعدی به راحتی جدا میشوند. روی زردآلوها مقداری آب بریزید، تا حدی که نصف میوهها در آب باشند.
توجه کنید که میوهها در حین پخت کمی آب میاندازند، بنابراین نباید قابلمه را پر از آب کنید. همچنین، لواشک رقیق دیرتر خشک میشود و در نهایت نازکتر خواهد شد.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید میوهها کاملاً پخته و له شوند. بعد از پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید میوهها کمی خنک شوند تا هنگام صاف کردن، دستتان نسوزد.
یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و یک آبکش یا صافی،
“““html
این مواد را بر اساس اندازه دهانه کاسه روی آن قرار دهید. وقتی مایه لواشک کاملا خنک شد، آن را داخل صافی بریزید و با دست چنگ بزنید تا هسته و پوسته جدا شوند و عصاره میوه در کاسه جمع شود.
به طور گاهبهگاه کمی آب روی دستتان و محتویات سبد بریزید تا جدا شدن تفالهها راحتتر شود. برخی افراد پیش از پخت، پوست و هسته میوه را جدا میکنند و سپس میوه پختهشده را با غذاساز یا گوشتکوب برقی میکس میکنند که این کار در کل آسانتر است.
اما روشی که در اینجا توضیح داده شده، روش سنتی تهیه لواشک زردآلو است و گفته میشود خاصیت این لواشک بیشتر است زیرا پوست بسیاری از میوهها سرشار از ویتامین و مواد مفیدی است که در روش دوم، دور ریخته میشوند.
اگر بعد از عبور مواد از صافی متوجه شدید که مایه لواشک خیلی رقیق است، میتوانید دوباره آن را در یک قابلمه ریخته و مقداری حرارت دهید تا به غلظت مناسب برسد.
در این مرحله به لواشک زردآلو ادویه یا چاشنی مورد نظر خود را اضافه کنید و بعد آن را داخل سینی آلومینیومی بریزید و روی آن با سلفون یا نایلون بپوشانید. نیازی نیست که سینی را چرب کنید
زیرا لواشک زردآلو به راحتی از سینی جدا میشود، ولی اگر میخواهید خیالتان راحت باشد، میتوانید کف سینی یک لایه سلفون بکشید و مایه لواشک زردآلو را روی آن بریزید و در جایی مناسب برای خشک شدن قرار دهید.
لواشک زردآلو در منزل
دستور تهیه لواشک زردآلوی شیرین
مواد لازم برای تهیه لواشک زردآلو:
- زردآلوی رسیده و خوش رنگ 1 کیلوگرم
- نمک نوک قاشق چایخوری
- شکر (اختیاری) 1 فنجان
دستور تهیه لواشک زردآلو در خانه:
ابتدا زردآلوهای خوشرنگ و خوشطعم را به خوبی بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس آنها را به دو نیم تقسیم کرده و هستهها را خارج کنید.
تکههای زردآلو را درون سینی فری که کاغذ روغنی روی آن پهن کردهاید، قرار دهید و به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد گذاشته تا کمی نرم شوند. اگر نمیخواهید از فر استفاده کنید، میتوانید آنها را درون قابلمه و روی گاز کمی له کرده و اجازه دهید 30 دقیقه بپزند.
زردآلوها را در مخلوط کن ریخته و یا با گوشکوب برقی آنها را کاملا پوره کنید. سپس نمک و به دلخواه خود شکر یا عسل را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. مایع لواشک را در سینیهای آماده شده بریزید و اجازه دهید در زیر نور مستقیم آفتاب خشک شوند؛ سپس آنها را رول کرده و نوش جان کنید.
نحوه درست کردن لواشک زردآلو
دستور تهیه لواشک زردآلو در فر
برای تهیه این لواشک در فر، بعد از تهیه مایه لواشک، یک سینی فلزی را کمی چرب کرده و مواد را درون آن پهن کنید. فر را روی دمای 50 تا 80 درجه تنظیم کرده و سینی را درون آن قرار دهید. (درب فر را نیمه باز بگذارید.)
بعد از حدود یک ساعت، متوجه میشوید که کمکم آب اضافی لواشک در حال تبخیر شدن است. زمانی که لواشک به رطوبت دلخواه شما رسید، فر را خاموش کرده و لواشک را بیرون بیاورید.
دستور تهیه لواشک زردآلو و هلو
برخی افراد برای افزودن عطر بیشتر به این لواشک، کمی هلو نیز به ترکیب اضافه میکنند و پیشنهاد میشود حتماً امتحان کنید! برای یک کیلوگرم زردآلو، 5 عدد هلوی رسیده استفاده کنید.
دستور تهیه لواشک زردآلو و گوجه سبز
برای ترشتر شدن طعم لواشک خوشمزه زردآلو…
“““html
شما میتوانید مقداری گوجه سبز یا آلوچه هم به این ترکیب اضافه کنید. به این صورت که هسته 30 عدد گوجه سبز را جدا کنید و با زردآلوها در سینی فر قرار دهید تا به خوبی پخته و نرم شوند.
دستور تهیه لواشک زردآلو و آلو
ترکیب آلو و زردآلو باعث میشود مزه لواشک ترش تر و قویتر شود. برای این کار، هسته آلوها را جدا کرده و آنها را با زردآلوها در فر بگذارید و مراحل بعدی را هم به همین صورت انجام دهید.
لواشک با طعم زردآلو
دستور تهیه لواشک زردآلو ترش و شیرین
مواد لازم برای تهیه لواشک زردآلو ترش و شیرین:
- زردآلو خرد شده: 3 پیمانه
- آب لیمو تازه: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 1/4 پیمانه
- آب: 1/4 پیمانه
مراحل تهیه لواشک زردآلوی ترش و شیرین:
ابتدا زردآلوها را بشویید و نصف کنید. هسته زردآلو را قبل از پخت جدا کنید. سپس 3 پیمانه زردآلو بدون هسته را با 1/4 پیمانه شکر، 1/4 پیمانه آب و 1 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید.
اجازه دهید مدت 20 دقیقه بجوشد تا زردآلوها نرم شوند و گهگاهی هم بزنید تا سر نرود. وقتی زردآلوها نرم شد، شعله را خاموش کرده و اجازه بدهید خنک شود. سپس تمام محتویات قابلمه را در مخلوطکن یا غذاساز بریزید و پوره کنید.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. یک سینی فر انتخاب کرده و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. هرچه سینی بزرگتر باشد، ضخامت لواشک شما کمتر میشود.
میتوانید روی سینی یک سلفون مخصوص پخت بکشید، یا اینکه این کار را نکنید. سینی لواشک را به مدت 5 ساعت در فر قرار دهید. بعد از 5 ساعت، سینی را از فر خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس سلفون را از روی لواشک بردارید و منتظر بمانید تا کاملاً خنک شود.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه 2 مدل ترشک زردآلو ملس و خوش طعم
دستور تهیه 6 مدل کمپوت زردآلو (با هسته و بدون هسته)
دستور تهیه 7 مدل مربای زردآلو با طعمی باور نکردنی