رسپی

دسر فرانسوی : دستور تهیه ۴ مدل دسر محبوب فرانسوی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه چند مدل دسر مجلسی فرانسوی ساده و خوشمزه

رضیم : دنیای دسرها در فرانسه بسیار بزرگ است، در این میان مدل های مختلفی از دسر را می توان تهیه کرد که بدون فر بوده اما طعم و رنگ دلچسبی دارند و کمک می کنند تا مهمانی شما بیش از پیش بدرخشد.

در این دنیای رنگارنگ خوشمزه می توان به انواع مختلفی از دسر ها همچون چیز کیک، کلافوتی، کرم کارامل، کرم بروله، سوفله، کرپ، تارت لیمویی و .. اشاره کرد.

دستور تهیه دسر فرانسوی مرحله به مرحله

1. دستور تهیه انواع دسر یخچالی فرانسوی بدون فر

مواد لازم:

  1. شکر: سه چهارم پیمانه
  2. آب: ۴ قاشق غذاخوری
  3. گلاب: ۲ قاشق چایخوری

مواد لازم برای کرم:

  • تخم مرغ: ۶ عدد
  • شیر: ۲ پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • وانیل: یک قاشق چایخوری

دستور تهیه کرم کارامل:

با مواد گفته شده بسته به اندازه ظرف هایتان بین ۴ تا ۶ ظرف دسر کرم کارامل در اختیار خواهید داشت.
برای تهیه کارامل باید ابتدا شکر، آب و گلاب را بر روی حرارت قرار دهید تا شکر ذوب شده و کمی به غلظت کارامل برسد.

سپس داخل ظروف خود را کمی چرب کرده و کارامل را اخل آنها بریزید. حالا شیر و شکر را مخلوط کرده و آنها را روی حرارت قرار داده تا به جوش آید.

تخم مرغ را در ظرفی دیگر همراه با وانیل به خوبی هم بزنید تا وانیل با تخم مرغ کاملا مخلوط شود.

حالا باید با سرعت عمل بالا شیر جوش را داخل مواد تخم مرغی ریخته و مداوم هم بزنید. این کار را با سرعت و مرحله به مرحله انجام دهید تا تخم مرغ ها بسته نشوند.

زمانیکه کار مخلوط کردن تمام شد، توسط یک صافی شیر و تخم مرغ را صاف کنید تا در آن ذرات ریزی باقی نماند.

دو thirds از ظرف را با کرم پر کنید و اجازه دهید یک سوم باقی مانده از ظرف خالی باشد.

ظرف ها را داخل قابلمه ای بریزید و قابلمه را تا جایی با آب پر کنید که ظرف ها تا نیمه داخل آب باشند. سپس درب ظرف را بسته و اجازه دهید تا آب به جوش آید. پس از جوش آمدن آب به مدت ۲۰ دقیقه به کرم ها زمان می دهیم تا پخته شوند.

زمانی که مرحله پخت کرم کارامل به اتمام رسید ظرف ها را حدود ۱ ساعت داخل یخچال قرار داده و پیش از گذشت این زمان، ابتدا با کارد، به آرامی لبه‌های کرم کارامل را از ظرف جدا می‌کنیم، سپس آن را در ظرفی مناسب برمی‌گردانیم.

دسر فرانسوی : دستور تهیه ۴ مدل دسر محبوب فرانسوی (مرحله به مرحله)

بیشتر بخوانید : آشنایی با دستور تهیه ی کرم باواریای فرانسوی

2. دستور تهیه دسر تارت لیمویی فرانسوی

مواد لازم :

  1. تخم مرغ کامل ۴ عدد
  2. زرده تخم مرغ ۴ عدد
  3. شکر ۱۰۰ گرم
  4. آب لیمو ترش ۲۰۰ میلی لیتر
  5. پوست لیموی رنده شده به مقدار لازم
  6. کره
  7. ۲۵۰ گرم

مواد لازم برای نان تارت:

  • آرد ۲ لیوان
  • شکر ۱ قاشق چایخوری
  • کره سرد ۲۰۰ گرم
  • نمک ¼ قاشق چایخوری
  • آب سرد به میزان لازم

دستور تهیه تارت لیمویی فرانسوی:

برای تهیه کراست (قسمت نان) در این دسر مجلسی و شیک ابتدا باید آرد، نمک و شکر را در ظرف یا میکسر ریخته و مخلوط کنید. سپس کره سرد را به تکه های کوچک خرد کرده و مواد اضافه کنید.

پس از اینکه تکه های کره کمی با آرد مخلوط شد، چند قاشق آب سرد اضافه کنید تا مواد به شکل خرده نان در بیایند.

خرده خمیر ها را بر روی نایلون بریزید و با نوک انگشتان خود ورز دهید تا خمیری یکدست حاصل شود. و آن را به مدت ۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید.

حالا خمیر را با وردنه پهن کرده و به انداز قالب های خود برش دهید و آن را کف قالب پهن کنید. سپس با چنگال روی آن سوراخ های ریزی ایجاد کنید تا خمیر پف نکند.

خمیر را در دمای ۱۷۵ درجه و نیم ساعت داخل فر قرار دهید تا کاملا طلایی شود. برای تهیه کرم تارت لیمویی باید ابتدا یک ظرف شیشه ای (پیرکس) را روی قابلمه آب در حال جوشیدن قرار دهید، به طوری که بخار آب به ته ظرف شیشه ای برخورد
“““html

سپس ۴ زرده تخم مرغ، ۴ تخم مرغ کامل، ۱۰۰ گرم شکر، ۲۰۰ میلی‌لیتر آب لیمو تازه و پوست لیمو رنده شده را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و خوب هم بزنید تا یک مایه یکنواخت به دست آید.

حالا ۲۵۰ گرم کره را به مخلوط اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کرمی زرد و نرم بدست بیاید.

از این ترکیب داخل نان‌های پخته شده بریزید و به مدت ۶ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید. بعد از پخت، می‌توانید روی آن را با خامه فرم گرفته یا پودر قند تزئین کرده و سرو کنید.

۳. دستور تهیه دسر کاسترد فرانسوی

مواد لازم:

  1. میوه‌های مختلف (به انتخاب شما)
  2. شیر: دو نیم لیوان
  3. شکر: ۳ قاشق غذاخوری
  4. پودر وانیل: اگر دوست دارید
  5. پودر کاسترد: ۲ قاشق غذاخوری (می‌توانید طعم این پودر را با توجه به میوه‌ها انتخاب کنید)

دستور تهیه دسر کاسترد مجلسی:

پودر کاسترد را می‌توانید از همه فروشگاه‌ها خریداری کنید.

می‌توانید از میوه‌های خرد شده برای تزئین روی کاسترد استفاده کنید یا آن‌ها را با هم مخلوط کنید. برای طعم بهتر، می‌توانید کمی بیسکوییت خرد شده در کف ظرف قرار دهید.

دو لیوان شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و وانیل را به آن اضافه کنید. سپس باقی‌مانده شیر را با پودر کاسترد مخلوط کنید و به شیر جوشیده اضافه کنید. نکته مهم این است که باید کاسترد را به آرامی و به صورت مرحله به مرحله اضافه کنید و حتماً به طور مداوم هم بزنید.

زمانی که مایع به غلظت فرنی رسید، یعنی کاسترد آماده است. وقتی کاسترد خنک شد، می‌توانید کمی خامه برای طعم بهتر به آن اضافه کنید.

حالا کاسترد را به دلخواه داخل لیوان ریخته و میوه‌ها را به هر شکلی که دوست دارید روی آن یا درونش بگذارید. این دسر باید چند ساعت در یخچال بماند و بعد سرو شود.


۴. دستور تهیه شارلوت مجلسی فرانسوی

شارلوت یکی از دسرهای مجلسی است که از یک پایه کیک یا رولت خامه‌ای درست می‌شود و غالباً با خامه، میوه یا ژله و کرم‌های خوشمزه پر می‌شود.

مواد لازم دسر شارلوت مجلسی:

  1. رولت خامه‌ای: ۲۰ عدد
  2. ژلاتین: ۱۰ ورق
  3. شیر: ۵۰۰ میلی‌لیتر
  4. زرده تخم‌مرغ: ۶ عدد
  5. شکر: ۲۲۰ گرم
  6. آرد گندم: ۵ قاشق غذاخوری
  7. وانیل: یک قاشق چای‌خوری

دستور تهیه دسر شارلوت مجلسی فرانسوی:

بهترین کار این است که به جای تهیه رولت، آن را از فروشگاه تهیه کنید. کف ظرف را سلفون بکشید و رولت‌ها را به طوری بچینید که هیچ حفره‌ای باقی نماند.

برای مواد میانی می‌توانید از انواع کرم و یا خامه فرم گرفته استفاده کنید. در اینجا دستور تهیه یک کرم خوشمزه برای این دسر را توضیح می‌دهیم.

برای تهیه کرم، زرده‌های تخم‌مرغ را همراه با شکر و وانیل خوب بزنید تا پف کند و کش‌دار شود.

سپس آرد و مقداری از شیر را اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا مایه یکدستی حاصل شود. باقی شیر را اضافه کرده و مواد را دوباره مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.

وقتی که مایه غلیظ شد، از روی حرارت بردارید و بگذارید به مدت ۱ ساعت در یخچال بماند.
ژلاتین‌ها را در مقداری آب سرد به روش بن ماری ذوب کرده و با کرم آماده شده مخلوط کنید و داخل رولت‌ها بریزید.

داخل این مخلوط می‌توانید از انواع میوه‌ها استفاده کنید تا طعم بهتری به دسر بدهید.

نکته مهم درباره ژلاتین:

ژلاتین به دو شکل پودر و ورقه‌ای وجود دارد. برای جایگزینی آن‌ها باید توجه کنید که ورقه‌های ژلاتین در دو سایز بزرگ (۴ گرمی) و کوچک (۲ گرمی) وجود دارد. برای جایگزینی آن‌ها می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین معادل ۴ گرم و یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۵/۷ گرم است.
  • هر ورق ژلاتین معادل یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین می‌باشد.

“““html

  • یک ورق بزرگ ژلاتین معادل یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است. (وزن هر دو ۴ گرم می‌باشد.)
  • دو ورق بزرگ ژلاتین به اندازه یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین است. (حدود ۸ گرم)
  • دو ورق کوچک ژلاتین به اندازه یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین می‌باشد. (۴ گرم)
  • چهار ورق کوچک ژلاتین معادل یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین است. (۸ گرم)
  • شش ورق کوچک ژلاتین معادل سه قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است. (۱۲ گرم)

بیشتر بخوانید :

دسر خربزه | دستور تهیه ۷ مدل دسر خوشمزه با خربزه + عکس

دسر کدو حلوایی : دستور تهیه ۴ مدل دسر با کدو حلوایی

۲ روش برای تهیه محلبی شکلاتی و ساده : دسر محبوب ترکی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا