راهنمای استفاده از لوازم خانگی

طرز استفاده مایکروویو (0 تا 100 نکات مهمی که باید بدانید)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

فهرست مطلب

در مقاله نکات مهم درباره مایکروفر ما به بررسی جنبه‌های کلیدی و دانستنی های مایکروفر و مایکروویو پرداخته‌ایم. اگر قصد خرید چنین دستگاهی را دارید یا در حال حاضر در خانه خود از مایکروفر استفاده می‌کنید، این مقاله به شما کمک می‌کند تا با اطمینان بیشتری از آن بهره‌برداری کنید. مایکروفر تقریباً در هر آشپزخانه‌ای در سراسر کشور یافت می‌شود، اما همه افراد از تمامی قابلیت‌های آن آگاه نیستند. در این مطلب از رضیم، به بررسی این دستگاه پرداخته‌ایم تا با دانش بیشتر از آن استفاده کنید.

چکیده‌ای از اطلاعات و نکات استفاده از مایکروویو

کاربران عزیز رضیم، جدول زیر جهت ارائه سریع اطلاعات درباره دانستنی های مایکروفر طراحی شده است. از این رو اگر فرصت محدودی برای مطالعه دارید، می‌توانید از این جدول بهره ببرید:

سوالاتی مرتبط با دانش مایکروفر پاسخ

مایکروویو چیست؟

  • وسیله‌ای که غذا را با استفاده از امواج الکترومغناطیسی گرم می‌کند و از درون غذا را می‌پزد.
  • برای گرم کردن سریع غذا، ذوب کردن کره و گرم کردن آب به کار می‌رود.
  • برخلاف فرهای سنتی که غذا را از بیرون می‌پزند، مایکروویو غذا را از داخل می‌پزد.

چه کسی مایکروفر را اختراع کرد؟

  • مایکروفر به طور تصادفی توسط دکتر پرسی لبارون اسپنسر، یک مهندس الکترونیک خودآموز که در شرکت رایتئون فعالیت می‌کرد، کشف شد.

نکات و اطلاعات مهم درباره مایکروفر

  • مایکروویو امواج الکترومغناطیسی را با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و طول موج 12.2 سانتی‌متر به غذا ارسال می‌کند.
  • این امواج مولکول‌های آب در غذا را به حرکت در می‌آورند و گرما تولید می‌کنند.
  • غذا در مایکروفر از داخل می‌پزد که منجر به دشواری در پخت یکنواخت غذاهای یخ‌زده یا خشک می‌شود.
  • غذاهایی با رطوبت کم به امواج مایکروویو به طور کُند و ناهماهنگ پاسخ می‌دهند.
  • جهت اطمینان از پخت یکنواخت، مایکروویوهایی با صفحه چرخان طراحی شده‌اند.

استفاده از چه ظروفی در مایکروفر مناسب است؟

  • ایده‌آل است از ظروف مخصوص مایکروفر استفاده کنید.
  • ظروف شیشه‌ای انتخاب مناسبی هستند.
  • برای غذاهای چرب، ظروف شیشه‌ای بیش از پلاستیکی کاربرد دارند.
  • ظروفی که خودش گرم می‌شود، مناسب استفاده در مایکروفر نیستند.
  • از ظروف گرد و بیضی استفاده کنید.
  • ظروف عمیق به دلیل سطح تماس بیشتر، برای گرم کردن مناسب‌ترند.
  • از ظروف سرامیکی بدون حاشیه‌های فلزی استفاده کنید.
  • کاغذ موم، کاغذ پوست و کیسه‌های پخت مایکروویو نیز خوب هستند.

نکات مهم ظروف نامناسب در مایکروفر

  • از فویل آلومینیومی نازک به عنوان پوشش استفاده کنید.
  • ظروف فلزی را در مایکروفر نگذارید.
  • مواد جوهری، چسبی و بازیافتی در مایکروفر قرار ندهید.
  • ظروف پلاستیکی معمولی مناسب نیستند.
  • ظروف یکبار مصرف مانند ظروف مارگارین یا ماست مناسب نیستند.

نکاتی درباره مواد غذایی قابل پخت در مایکروویو

  • بیکن، ترجیحاً با کاسه مخصوص
  • پیتزای یخ‌زده
  • تخم‌مرغ‌ها
  • سیب‌زمینی یا چیپس
  • لیمو جهت افزایش آب‌گیری
  • پاپ‌کورن در بسته‌بندی مخصوص
  • سبزیجات، به خصوص بادمجان
  • دسر: مانند کیک اسفنجی و کیک شکلاتی.

آیا می‌دانید چه غذاهایی را نباید در ماکروفر قرار دهید؟

  • انگور: ممکن است بسیار داغ شوند.
  • تخم مرغ یا تخم مرغ پخته شده.
  • فلفل داغ خشک.
  • برنج خام پخته نشده.
  • چغندر و اسفناج
  • سیب‌زمینی پخته.
  • شیر مادر

چه مواردی را می‌توان در مایکروفر قرار داد؟

  • اسفنج مرطوب برای ضدعفونی کردن.
  • اطمینان داشته باشید که ابتدا صابون‌ها را از بین برده‌اید.
  • خاک برای استریل کردن.
  • حوله‌های ظرف را در کیسه زیپ کیپ قرار دهید.
  • کیسه گرم کردن مخصوص برنج، لوبیا و غیره.
  • محصولات زیبایی، مثل روغن داغ و موم گرم.
  • با لیمو محفظه داخل را پاک کنید.

مواردی که نباید در ماکروویو باشند

  • اسفنج خشک که ممکن است آتش بگیرد.
  • فندق و مواد مشابه به ذوب شدن و جرقه منجر شود.
  • موجودات زنده
  • هر نوع فلزی
  • پلاستیک‌های بدون برچسب مایکروفر.
  • مواد سمی و قابل اشتعال

اثر مایکروفر بر ویتامین‌های غذا

  • مدت زمان کمتر در برابر آب و حرارت بالا در مایکروفر نسبت به روش‌های سنتی.
  • کاهش ویتامین‌ها و مواد معدنی کمتر از دیگر روش‌ها.
  • ویتامین‌های محلول در آب مثل C و B1 بیشتر حفظ می‌شود.

قطعاتی که در ماکروفر استفاده می‌شوند

فیوز

  • اگر دستگاه داغ شود، فیوز آن را خاموش می‌کند.

ترنسفورماتور

  • مبدل ولتاژ که به مگنترون برق می‌رساند.

مگنترون

  • پرتوها در مگنترون تولید و به سمت غذا هدایت می‌شوند.

صفحه میکا

  • دیواره داخلی از میکا است تا پرتوها را بازتاب کند.

میکروسوئیچ درب

  • برای قطع انرژی وقتی در مایکروفر باز است استفاده می‌شود.

تایمر

  • تایمر دستگاه را به طور خودکار متوقف می‌کند.

پنل کنترل

  • صفحه کلید برای انتخاب برنامه‌ها توسط کاربر.

سنسور

  • قفسه و سنسور برای جلوگیری از پخت بیش از حد.

چند نوع مایکروفر وجود دارد؟

رومیزی

  • مایکروفر رومیزی نخستین در بازار.

کابینتی

  • بالای گاز و کابینتی جدیدترند.

کانوکشن

  • کانوکشن با المنت گرم کننده و فن برای پخت غذا.

مصرف برق ماکروفر

    • مصرف انرژی مایکروفر معمولاً میان 750 تا 1100 وات است.

یخچال در مکانی قرار دارد که در پایین تر از اتو است.

نکاتی درباره فواید استفاده از مایکروویو

  • مایکروویوها غذا را سریع‌تر از اجاق‌های قدیمی می‌پزند و گرم می‌کنند.
  • بهتر از اجاق‌های سنتی ویتامین‌ها را حفظ می‌کند.
  • مایکروویو با استفاده از برق به جای گاز به کاهش گرمایش زمین کمک می‌کند.
  • مایکروویو غذا را برشته نمی‌کند، به ویژه پروتئین‌ها.
  • میکروب‌های مضر فرصت رشد زیادی ندارند زیرا غذا به سرعت گرم و استفاده می‌شود.

معایب مایکروفر چیست؟

  • بعضی باکتری‌ها در غذاها از بین نمی‌روند.
  • این به علت این است که ممکن است همه قسمت‌های غذا یکسان گرم نشوند.
  • داخل مایکروفر کثیف می‌شود و باید مرتب تمیز شود.
  • عدم تمیزکاری باعث بوی نامطبوع می‌شود.
  • بعضی‌ها باور دارند که غذا در مایکروفر خوشمزه‌تر نیست.

آیا مایکروویو خطرناک است؟

  • مایکروویو ممکن است به چشم و بافت‌ها آسیب برساند.
  • برخی مطالعات نشان داده‌اند که مواجهه با امواج مایکروویو می‌تواند به آب مروارید منجر شود.
  • تاثیرات امواج مایکروویو بر باروری مردان نیز بررسی شده است.
  • این امواج می‌توانند به اسپرم‌ها آسیب بزنند یا آنها را از بین ببرند.
  • آب ممکن است در مایکروویو بیش از حد گرم شده و باعث سوختگی شود.
  • فلزات می توانند جرقه بزنند و به دستگاه آسیب بزنند.
  • تماس مستقیم با امواج مایکروویو می‌تواند منجر به سوختگی شود.
  • این موارد زمانی رخ می‌دهند که درب دستگاه خراب باشد.
  • اگر درب سالم باشد، مایکروویو خطرناک نیست.
  • برخلاف شایعات، مایکروویو هیچ اشعه هسته‌ای تولید نمی‌کند.

آیا مایکروویو باعث سرطان می‌شود؟

  • اشعه مایکروویو غیر یونیزان بوده و سرطان‌زا نیستند.
  • اما تماس با پوست می‌تواند باعث سوختگی شود.

 

طرز استفاده مایکروویو (0 تا 100 نکات مهمی که باید بدانید)

ترفندها و نکات استفاده از مایکروویو

این مقاله مجموعه‌ای از ترفندها و نکات استفاده از مایکروویو را به کاربران ارائه می‌دهد تا از این دستگاه به بهترین نحو بهره‌برداری کنند. مایکروویوها برای پخت و پز، گرم کردن و یخ‌زدایی عملکردی عالی دارند، به شرطی که با نکات و ترفندهای مربوطه آشنا باشید.

در این بخش به موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

  1. نکاتی برای پخت سبزیجات، تخم‌مرغ و غذاها
  2. ظروف ایمن در مایکروویو
  3. ظروف غیرایمن در مایکروویو
  4. مواد غذایی ایمن در مایکروویو
  5. مواد غذایی ناایمن در مایکروویو
  6. نکاتی درباره اشیاء ایمن در مایکروویو
  7. اشیاء ناایمن در مایکروویو

دانستنی‌های پخت سبزیجات، تخم‌مرغ و غذاها در مایکروویو

پخت سبزیجات در مایکروویو:

  • سبزیجات را به راحتی بخارپز کنید.
  • استفاده از کاسه‌ای ایمن برای مایکروویو و پوشش پلاستیکی توصیه می‌شود.
  • قطعات سبزیجات را هم‌اندازه (حدود یک اینچ) ببرید.
  • فقط یک سوراخ در پلاستیک بگذارید تا بخار خروج کند.

پخت تخم‌مرغ:

  • می‌توانید آنها را جوشانده یا آب‌پز کنید.
  • قبل از پخت، بشقاب را گرم کنید.
  • کمی کره بمالید، تخم‌مرغ را روی بشقاب بگذارید و به مدت 45 ثانیه حرارت دهید.
  • برای آماده کردن تخم مرغ در مایکروویو، ظرفی مناسب مخصوص مایکروویو را تا نیمه پر از آب کنید.
  • تخم مرغ را درون آب بگذارید، روی ظرف را با یک بشقاب بپوشانید و برای مدت ۶۰ ثانیه بپزید.

آشپزی کردن با مایکروویو:

  • اگر از بشقاب استفاده می‌کنید، غذا را به شکل دایره در بشقاب بچینید به طوری که مرکز بشقاب خالی باشد.
  • اگر مایکروویوتان دارای چرخ دنده زیر سینی گردان است، می‌توانید غذا را در لبه‌های سینی قرار دهید تا به طور یکنواخت گرم شود.
  • در نهایت، اگر مسائلی در پخت غذا بوجود نیامد، باید حتما نقاط داغ مایکروویو خود را بررسی کنید.

ظروف مطمئن برای مایکروویو

در بخش نکاتی درباره مایکروفر به موضوع ظروف مطمئن برای استفاده در مایکروویو پرداخته‌ایم. نظر کارشناسان در این باره به شرح زیر است:

  • در مایکروویو از ظروف مناسب و قابل استفاده در این دستگاه استفاده کنید.
  • ظروف شیشه‌ای عموماً به عنوان بهترین گزینه برای مایکروفر توصیه می‌شوند.
  • برای گرم کردن غذاهای چرب، به استفاده از شیشه به پلاستیک اولویت دهید.
  • ظروفی که در مایکروفر گرم می‌شوند مناسب نیستند، اما ظروفی که خنک می‌مانند بهتر عمل می‌کنند.
  • در ظروف گرد یا بیضی، لبه‌های غذا نمی‌سوزند زیرا به طور یکنواخت گرم می‌شوند؛ اما در ظروف مربعی، معمولا لبه‌ها بیشتر می‌سوزند.
  • ظروف عمیق به خاطر تماس بیشتر با غذا، برای گرم و پختن در مایکروفر مناسب‌ترند.
  • بنیاد ملی بهداشت (NSF) توصیه می‌کند که تنها از محصولاتی که دارای برچسب “ایمن برای مایکروویو” هستند استفاده گردد.
  • طبق گفته NSF، کاغذ مومی، کاغذ روغنی و حتی کیسه‌های پخت مخصوص مایکروویو بی‌خطر هستند.

طرز استفاده مایکروویو (0 تا 100 نکات مهمی که باید بدانید)

ظروف نامطمئن برای مایکروویو

در بخش نکاتی درباره مایکروفر به ظروفی که نباید در مایکروویو استفاده شوند پرداخته‌ایم.

  • فویل آلومینیومی: از نظر فنی ممکن است از فویل در مایکروویو استفاده شود، اما باید با دقت انجام شود.
  • ظروف فلزی در مایکروفر قرار ندهید.
  • مثلاً کنسرو، بشقاب‌های مسی یا فلزی و قاشق و چنگال و…
  • کیسه‌های زباله و غیر بهداشتی: اینها می‌توانند به آتش‌سوزی منجر شوند و گازهای سمی منتشر کنند.
  • حرارت شدید ممکن است باعث آتش گرفتن کیسه شود.
  • جوهر و چسب موجود در مواد بازیافتی ممکن است در مواجهه با حرارت گازهای سمی آزاد کنند.
  • ظروف پلاستیکی متعارف برای مایکروویو مناسب نیستند زیرا ممکن است مواد شیمیایی خطرناکی آزاد کنند.
  • ظروف یکبار مصرف مانند ظروف مخصوص غذا، ظروف مارگارین یا ماست و غیره

طرز استفاده مایکروویو (0 تا 100 نکات مهمی که باید بدانید)

آیا می‌دانید چه غذاهایی را می‌توان در مایکروویو پخت؟

چه غذاهایی برای پختن در مایکروویو مناسب هستند؟ شناسایی این موارد باعث بهبود کارایی دستگاه و استفاده بهینه از آن می‌شود.

  • بیکن مرغ
  • پیتزای منجمد
  • سیب‌زمینی یا چیپس
  • لیمو، برای استخراج عصاره بیشتر
  • پاپ‌کورن در کیسه مخصوصش
  • سبزیجات، به ویژه بادمجان
  • دسرهایی مثل کیک اسفنجی و کیک شکلاتی و خیلی دیگر

مواد غذایی خطرناک در مایکروویو

در صفحه راهنمای استفاده از مایکروفر به مواد غذایی که نباید در مایکروویو قرار گیرند می‌پردازیم.

  • انگور: می‌تواند آتش بگیرد و تبدیل به پلاسمای براق شود.
  • تخم‌مرغ در پوسته یا تخم‌مرغ آب‌پز.
  • تخم‌مرغ با پوسته، حتی اگر سخت آب‌پز باشد، ممکن است منفجر شود.
  • پیش از قرار دادن تخم‌مرغ در مایکروویو بهتر است آن را سوراخ کنید.
  • فلفل‌های خشک شده داغ.
  • برنج نیم‌پخته
  • اسفناج و چغندر
  • سیب‌زمینی پخته
  • شیر مادر

وب‌سایت شیمی هشدار می‌دهد که ترکیبات کپسایسین موجود در فلفل می‌توانند آتش بگیرند.

  • هرگز مواد شیمیایی را در مایکروویو قرار ندهید، زیرا ترکیبات آنها با هوا مخلوط شده و ممکن است آتش بگیرند.

نکاتی درباره اشیاء قابل استفاده در مایکروویو

شناخت اشیاءی که می‌توان در مایکروویو استفاده کرد به جلوگیری از آسیب به دستگاه و وسایل کمک می‌کند. برخی اشیاء در مایکروویو ممکن است بسوزند، جرقه بزنند یا دود کنند. تکنسین‌ها توصیه می‌کنند که اشیاء زیر در مایکروویو مشکلی نخواهند داشت.

  • اسفنج مرطوب، می‌تواند برای ضدعفونی استفاده شود.
  • ابتدا مواد شوینده اسفنج را خارج کنید.
  • خاک استریل برای مایکروویو
  • حوله‌های آشپزخانه در کیسه‌های زیپ دار
  • کیسه‌های گرم‌کننده برای برنج، لوبیا و نظیر آن
  • استفاده از آب و لیمو برای تمیزکردن داخل مایکروویو.

با رعایت نکیکات استفاده از مایکروویو می‌توانید عمر دستگاه را افزایش دهید.

اشیاء ناامن در مایکروویو

نکات مهم درباره مایکروویو را با اشیاءی که باید از مایکروویو دور بمانند ادامه می‌دهیم.

  • اسفنج‌های خشک که ممکن است آتش بگیرند.
  • استفاده از اسپری رنگ بر روی اشیاء می‌تواند باعث ذوب و جرقه شود.
  • هرگز موجودات زنده را در مایکروویو قرار ندهید.
  • اشیاء فلزی در مایکروویو ممنوع است.
  • بهتر است از پلاستیک‌های بدون برچسب در مایکروویو استفاده نشود.
  • موادی که بخار سمی تولید می‌کنند نباید در مایکروویو قرار گیرند.
  • اشیاء سمی یا قابل اشتعال نباید در مایکروویو باشند.

تاثیرات مایکروویو بر کیفیت غذا

سوال بسیاری از کاربران از رضیم این است: آیا مایکروویو ویتامین‌های غذا را از بین می‌برد؟ در پاسخ باید گفت:

    • به دلیل مدت زمان کمتر قرار گرفتن غذا در معرض گرما در مایکروویو، کاهش ویتامین‌ها و مواد معدنی کمتر از روش‌های پخت سنتی است.
      • ویتامین‌های محلول در آب، همچون ویتامین C و B1، نسبت به گرما بسیار حساس‌اند. از این رو می‌توان آن‌ها را بیشتر در مایکروویو حفظ کرد.
      • یکی از مزایای مایکروویو این است که از بین رفتن ویتامین‌ها در آب را به حداقل می‌رساند و این کار مشابه با بخارپز کردن است.

اطلاعات و نکات درباره استفاده درست از مایکروویو

چطور می‌توان از مایکروویو استفاده نمود که بهینه عمل کند و به دستگاه آسیبی نرسد؟ استفاده صحیح و اصولی از مایکروویو باعث بهبود کیفیت پخت و پز و افزایش عمر دستگاه می‌گردد. در این قسمت به مبحث استفاده درست از مایکروویو می‌پردازیم.

      • غذایی که در مایکروویو پخته می‌شود ممکن است به‌طور یکنواخت گرم نشود و میکروارگانیسم‌های مضر در بخش‌های کمتر گرم شده باقی بمانند.
      • عمق نفوذ گرما به غذا بستگی به ضخامت آن، میزان رطوبت و ترکیب غذا دارد.
      • بهتر است غذا را برای پخت در مایکروویو به قطعات کوچک تقسیم کنیم.
      • مایکروویوها اغلب دارای صفحه چرخان و فن‌های همزن هستند.
      • پیشنهاد می‌شود در حین پخت، غذا را دو تا سه بار هم بزنید.
      • مواد یخ‌زده باید پیش از گذاشتن در مایکروویو به‌طور کامل یخ‌زدایی شوند زیرا آب بهتر از یخ امواج مایکروویو را جذب می‌کند.
      • اگر درب مایکروویو آسیب دیده یا درست بسته نمی‌شود، نباید از آن استفاده کنید.
      • اشیای فلزی نباید درون مایکروویو قرار گیرند مگر اینکه برای استفاده در مایکروویو طراحی شده باشند.
      • گرم کردن مایعات در مایکروویو باید با احتیاط صورت گیرد و هنگام بیرون آوردن از دستکش فر استفاده شود.
      • مایکروویو باید به‌طور منظم تمیز شود و در حالت خالی نباید روشن گردد.

موارد مهم درباره مایکروویو

در این مقاله به موضوعات مهم موارد لازم پیرامون مایکروویو پرداخته‌ایم:

      1. مایکروویو چیست؟
      2. نحوه کارکرد مایکروویو
      3. تاریخچه مایکروویو
      4. اجزا و ملحقات مایکروویو
      5. انواع مختلف مایکروویو
      6. مصرف انرژی مایکروویو
      7. مزایای استفاده از مایکروویو
      8. معایب استفاده از مایکروویو
      9. خطرات مایکروویو

مایکروویو چیست؟

در اولین بخش از موارد لازم درباره مایکروویو، به معرفی این دستگاه می‌پردازیم. زیرا اطلاعات مهم درباره مایکروویو نیازمند شناخت اولیه از این وسیله و کارکرد آن است. برای دانستن نکات ضروری درباره مایکروویو با رضیم همراه شوید.

      • مایکروویو یکی از لوازم خانگی است که تغییری شگرف در آشپزخانه‌های مدرن ایجاد کرده است.
      • این دستگاه برای پخت غذا با استفاده از امواج الکترومغناطیسی طراحی شده و اشیا را از درون گرم می‌کند.
      • از این دستگاه برای گرم‌کردن سریع غذاها و کارهایی مانند آب کردن کره و گرم‌کردن سریع آب استفاده می‌شود.
      • برخلاف فرهای قدیمی، مایکروویوها غذاها را از درون می‌پزند.
      • مایکروویوها ابتدا در آشپزخانه‌های تجاری مورد استفاده قرار گرفتند، اما اکنون در اکثر منازل و دفاتر موجود می‌باشند.

تاریخچه مایکروویو

شناخت تاریخچه مایکروویو برای بسیاری ممکن است جذاب باشد. اینکه ماکروویو چگونه اختراع شد؟ و مخترع آن کیست؟ از موضوعات داغ در این زمینه است. در این بخش نگاهی مختصر به تاریخچه و سرگذشت این دستگاه خواهیم داشت:

      • مایکروویو نتیجه کشفی تصادفی توسط دکتر پرسی لبارون اسپنسر بود، که مهندس الکترونیک خودآموخته‌ای در شرکت Raytheon بود.
      • در سال 1946، هنگام کار روی لوله‌های مگنترون برای بهبود رادار، متوجه شد که شکلات در جیبش ذوب شده است.
      • او دریافت که امواج مایکروویو ساتع شده از لوله‌های خلا می‌توانند غذا را گرم کنند و برای آزمودن این نظریه، دانه‌های ذرت را در همانجا گذاشت.
      • نتیجه کار او اولین پاپ‌کُرن جهان بود که با مایکروویو ساخته شد.
      • در سال ۱۹۴۷، شرکت ریثیون اولین کوره مایکروویو را تولید کرد که وزن آن بیش از ۷۵۰ پوند و ارتفاعش ۵ فوت بود و فقط در آشپزخانه‌های صنعتی استفاده می‌شد و قیمت آن ۲۰۰۰ دلار بود.
      • در سال ۱۹۵۲، ریثیون مجوز استفاده از فناوری مایکروویو را به شرکت تاپن استوو داد، اما اولین مایکروویو این شرکت که در سال ۱۹۵۵ عرضه شد، حدوداً قیمتی معادل ۱۰۰۰ دلار داشت که بازار ریثیون را تهدید کرد.
      • سپس ریثیون در سال ۱۹۶۵ شرکت آمانا را خرید که در سال ۱۹۶۷ یک مایکروویو با قیمت ۶۰۰ دلار تولید کرد، که البته همچنان قیمت زیادی برای مصارف خانگی بود.
      • در ابتدا، مایکروویو در ژاپن محبوبیت بیشتری پیدا کرد نسبت به آمریکا.
      • اما در سال ۱۹۷۵، آمریکایی‌ها به مایکروویو علاقه بیشتری نشان دادند، زیرا می‌توانستند اجاق‌های خود را بفروشند.
      • در سال ۱۹۷۶، مایکروویو که در ۵۲ میلیون خانه آمریکایی وجود داشت، حتی از ماشین ظرفشویی هم محبوب‌تر شد.

آیا با روش کار مایکروویو آشنا هستید؟

نحوه عملکرد مایکروویوها بسیار حائز اهمیت است زیرا درک این موضوع می‌تواند به استفاده بهتر از این دستگاه‌ها کمک کند. در این بخش از اطلاعات مایکروویو به این موضوع می‌پردازیم. کارشناس نحوه کار مایکروویو را به شکل زیر توضیح می‌دهد:

      • مایکروویو امواج الکترومغناطیسی با فرکانس ۲.۲۴ گیگاهرتز و طول موج ۱۲.۲ سانتی‌متر به داخل غذا می‌فرستد.
      • این باعث ارتعاش مولکول‌های آب در غذا می‌شود و با ایجاد اصطکاک بین مولکول‌ها، گرما تولید می‌شود.
      • بنابراین، غذای مایکروویو از درون پخته می‌شود و به همین دلیل است که غذاهای منجمد یا خشک (مانند برنج) به خوبی در مایکروویو پخته نمی‌شوند.
      • غذاهایی که رطوبت ندارند به سرعت و به صورت یکنواخت به تشعشعات مایکروویو واکنش نشان نمی‌دهند.
      • برای اطمینان از پخت یکنواخت غذا، مایکروویوها یک صفحه گردان برای چرخاندن غذا در حین پخت دارند.

آیا بخش‌ها و لوازم جانبی مایکروویو را می‌شناسید؟

در این بخش از مقاله نکات مایکروویوها به انواع قطعات، بخش‌ها و لوازم جانبی مایکروویو که آشنایی با آنها می‌تواند شما را با کارکرد دستگاه بهتر آشنا کند اختصاص‌ دارد. اینکه مایکروویو از چه اجزایی تشکیل شده و قطعات به کار رفته در مایکروویو ها چه هستند را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

      • همه مایکروویوها از اجزای اصلی مختلفی تشکیل شده‌اند.
      • یکی از این قطعات فیوز است که به کابل برق متصل می‌شود.
      • فیوز می‌تواند در صورت گرم شدن بیش از حد یا اتصال کوتاه در یکی از مدارها، دستگاه را خاموش کند.
      • جزء دیگر یک مبدل ولتاژ بالا است که برق را به قسمت بعدی که مگنترون است می‌فرستد.
      • این دو قسمت در کنار هم میزان تشعشع مورد نیاز مایکروویو برای پخت غذا را تنظیم می‌کنند.
      • تشعشع توسط مایکروویو در مگنترون تولید می‌شود و پرتو در امتداد یک راهنما که در بالای محفظه داخلی مایکروویو، جایی که غذا قرار می‌گیرد، حرکت می‌کند.
      • سپس این پرتو از یک تیغه چرخان عبور کرده و به غذا می‌رسد و آن را گرم می‌کند.
      • دیواره داخلی مایکروویو از فلز ساخته شده است تا امواج همیشه منعکس شده و به سمت غذا هدایت شوند.
      • در مایکروویوهای مدرن، یک کلید ایمنی وجود دارد که اگر درب دستگاه باز باشد، برق را قطع می‌کند.
      • مایکروویو ها همچنین دارای تایمری هستند که دستگاه پس از زمان مشخصی به طور خودکار خاموش می‌شود.
      • اکثر مایکروویو های امروزی دارای ساعت، تایمر دیجیتال و صفحه گردانی برای چرخاندن غذا هنگام پخت هستند.
      • همچنین مایکروویو ها دارای صفحه کلید هستند تا کاربر بتواند برنامه مورد نظر خود را انتخاب کند.
      • علاوه بر این، مایکروویو ها ممکن است دارای قفسه‌های متحرک و حسگرهایی برای جلوگیری از بیش پختن غذا باشند.

کاربران گرامی، در صورتی که سوالی درباره لوازم جانبی و اطلاعات مایکروویو دارید، از طریق نظرات در پایان این صفحه مشارکت کنید.

طرز استفاده مایکروویو (0 تا 100 نکات مهمی که باید بدانید)

انواع مختلف مایکروفر

در این بخش از مقاله همه چیز درباره مایکروفر به انواع مختلف این دستگاه می‌پردازیم. این دستگاه‌ها در اندازه‌ها و طرح‌های گوناگون وارد بازار شده‌اند. از جمله:

      • مایکروویو رومیزی که اولین مدل عرضه شده بود.
      • پس از آن، مایکروفر گازی و مایکروویو کابینتی معرفی شدند.
      • مایکروفرهای رومیزی ارزان‌تر و راحت‌تر جابجا می‌شوند.
      • هرچند روی پیشخوان فضای زیادی اشغال می‌کنند.
      • مزیت آنها این است که می‌توانید هنگام جابجایی منزل آنها را همراه خود ببرید.
      • مدل‌های گازی و کابینتی فضای پیشخوان را نمی‌گیرند، اما گران‌ترند و جابجا نمی‌شوند، و ممکن است نیاز به نصب توسط فرد متخصص داشته باشند.
      • مایکروویوهای کانوکشن، با استفاده از المنت گرمکن و فن، غذا را هم از درون و هم از بیرون می‌پزند.

ماکروفر چقدر انرژی یا برق مصرف می‌کند؟

آگاهید که مصرف برق مایکروفر چقدر است؟ اصولاً این دستگاه‌ها پرمصرف هستند و مصرف انرژی مایکروویوها به شرح زیر است:

      • مصرف انرژی مایکروفرها معمولا بین ۷۵۰ تا ۱۱۰۰ وات می‌باشد.
      • این مصرف بیشتر از یخچال و کمتر از اتو است.
      • هر کیلووات ساعت مصرف مایکروفر حدود ۲۰۰ کیلووات ساعت است، بیشتر از تلویزیون رنگی و کمتر از اجاق برقی.
      • برای جوشاندن یک فنجان آب، مایکروویو ۲۵ درصد بیشتری نسبت به اجاق برقی انرژی مصرف می‌کند.
      • البته این تفاوت زیاد نیست و تاثیر چشمگیری در هزینه‌ها نخواهد داشت.
      • گرم کردن مجدد غذا در مایکروویو نسبت به اجاق گاز معمولی ۸۰ درصد انرژی کمتری می‌برد.
      • این نکته نشان می‌دهد که اولین فایده استفاده از مایکروفر در گرم کردن سریع غذا و پختن مقدار کمی غذا است.

مزایای استفاده از مایکروفر

فواید استفاده از مایکروفر بسیار مهم است، زیرا در مقایسه با روش‌های دیگر پخت و پز، می‌تواند مفید باشد. کارشناسان می‌گویند فواید مایکروویو عبارتند از:

      • غذا را سریع‌تر از اجاق‌های معمولی می‌پزند و گرم می‌کنند.
      • بهتر از اجاق گاز در حفظ ویتامین‌ها و پروتئین‌ها عمل می‌کند.
      • مایکروویوها از برق به جای گاز و سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند و این به کاهش گرمایش زمین کمک می‌کند.
      • غذا را برشته نمی‌کنند.
      • زمان کمی برای رشد موجودات مضر وجود دارد، زیرا سریع به دمای بالا می‌رسد و فوراً مصرف می‌شود.

مطابق با قوانین FDA، همه مایکروفرهای مدرن کلیدهای روشن/خاموش دارند که باز شدن درب، کار دستگاه را متوقف می‌کند. برخی مدل‌ها سنسورهایی دارند که بخار یا دما را تشخیص داده و پختن را در لحظه مناسب متوقف می‌کنند تا غذا خشک نشود.

معایب استفاده از مایکروویو

هر وسیله‌ای با وجود تمامی مزایایی که دارد ممکن است دارای معایبی نیز باشد. بنابراین می‌پردازیم به برخی مضرات کار با مایکروفر:

      • باکتری‌های خاصی در غذا هستند که مایکروویو نمی‌تواند از بین ببرد.
      • چراکه تمام قسمت‌های غذا به صورت یکنواخت گرم نمی‌شوند.
      • داخل ماکروفر کثیف می‌شود و نیاز به تمیزکاری هفتگی دارد.
      • بی‌تمیزکردن مایکروفر، بوی ناخوشایندی منتشر می‌شود.
      • برخی معتقدند غذاهای پخته شده در مایکروویو به طعم غذاهای سنتی نمی‌رسند.

آیا درباره ایرادهای مایکروویو می‌دانید؟

      • امواج مایکروویو می‌توانند به چشم‌ها و بافت‌هایش آسیب وارد کنند.
      • برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که آب مروارید ممکن است به خاطر تماس مستقیم با امواج مایکروویو به وجود آید.
      • همچنین برخی پژوهشگران تأثیر امواج مایکروویو بر روی اسپرم‌های مردانه را بررسی کرده‌اند.
      • این امواج می‌توانند سبب تغییر یا حتی تخریب اسپرم‌ها شوند.
      • علاوه بر این، مطالعات دیگری نشان داده‌اند که غذاهای پخته شده در مایکروویو ممکن است مقدار بیشتری آکریل آمید نسبت به روش‌های دیگر مانند سرخ کردن تولید کنند و مایکروویوهای قوی‌تر از ضعیف‌ترها آکریل آمید بیشتری تولید می‌کنند.
      • آب می‌تواند در مایکروویو بیش از حد داغ شود و ناگهان فوران کرده و سوختگی ایجاد کند.
      • اگر اشیاء فلزی در داخل مایکروویو باشند، ممکن است تشعشع دچار خرابی شود.
      • این به دلیل انعکاس انرژی مایکروویو توسط سطح فلز اتفاق می‌افتد.
      • اشیاء فلزی با شکل مناسب مثل سینی‌ها قادر به هدایت انرژی به سمت غذا هستند و می‌توانند باعث برشته شدن بیش از حد غذا شوند.
      • قرار گرفتن مستقیم در مسیر تشعشعات مایکروویو ممکن است به سوختگی‌های جدی منجر شود.
      • به همین دلیل است که باید هنگام کار کردن، درب دستگاه بسته باشد.
      • برخی از ظروف پلاستیکی ممکن است در مایکروویو ذوب شوند.
      • افرادی که از دستگاه‌های قلبی استفاده می‌کنند، ممکن است در معرض خطر قرار گیرند.
      • باتری‌های جدید به صورتی طراحی شده‌اند که در برابر چنین تشعشعی مقاومت کنند.
      • با توجه به تکنولوژی جدید، آسیب تابش مایکروویو تقریباً غیرممکن شده است.
      • برخلاف باورهای نادرست، مایکروویو تابش هسته‌ای تولید نمی‌کند.

آیا استفاده از مایکروویو باعث سرطان می‌شود؟

بسیاری از کاربران از ما می‌پرسند: آیا امواج مایکروویو سرطان‌زا هستند؟ یا خطرات دیگر آن چیست؟ در پاسخ باید بگوییم:

      • امواج مایکروویو غیریونیزان بوده و در تماس با پوست باعث سرطان نمی‌شوند.
      • سازمان غذا و داروی ایالات متحده می‌گوید که برخی غذاها می‌توانند حاوی آکریل آمید شوند که یک ماده سرطان‌زا است.
      • با این حال اگر با پوست تماس مستقیم پیدا کند، ممکن است باعث سوختگی شود.

خلاصه مقاله نکاتی درباره استفاده بهینه از مایکروویو

اطلاعات و نکته‌های کاربردی در مورد مایکروویو به شما کمک می‌کند تا از این دستگاه با بهترین روش استفاده کنید. استفاده ایمن و صحیح از مایکروویو به شما امکان پخت و پز ساده و سریع را می‌دهد، بدون اینکه خطرات سلامتی داشته باشید.

سایت آموزشی آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا