دیگه نگو شام چی درست کنم؟ (لیست غذای دوشنبه ۴ تیر)

“`html
امشب چی برای شام درست کنم؟ چه غذایی بپزم که تکراری نباشه؟ اگر شما هم با چنین سوالاتی دست و پنجه نرم میکنید، نگران نباشید! چون رضیم بلاگ پیشنهادهای متنوع و جذابی برای شما آماده کرده که به راحتی میتوانید برای شام امشب تصمیم بگیرید.
پیشنهاد ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه، با غذاهای مختلف برای شام و روش تهیه آنها آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.
۱- بادمجان پلو
بادمجان پلو غذایی گیاهی و خوشمزه است که ریشهاش به قزوین برمیگردد و در آن از هیچ نوع گوشتی استفاده نمیشود. اگر شما هم از طرفداران طعم بادمجان هستید، حتماً طعم این غذا را امتحان کنید.
در تهیه این غذا میتوانید از سایر سبزیجات مورد علاقهتان هم استفاده کنید. پیشنهاد میشود از بادمجانهای کشیده و براق با پوست صاف استفاده کنید تا غذایتان خوشطعم و زیبا شود.
مراحل تهیه بادمجان پلو بدون گوشت
مراحل تهیه بادمجان پلو به این صورت است:
- بادمجانها را بشویید و پوست بکنید. آنها را به صورت حلقهای برش بزنید. برای کم کردن تلخی بادمجان، حلقههای بادمجان را در آب نمک قرار دهید تا تلخیشان از بین برود.
- بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، بادمجانها را بشویید و در یک صافی بگذارید تا آبش خارج شود. در یک تابه کمی روغن بریزید و بادمجانها را سرخ کنید. بعد از سرخ کردن، آنها را کنار بگذارید.
- پیاز را بشویید و پوست بکنید. آن را به صورت نگینی خرد کنید و در همان تابه بریزید. کمی تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
- سیر را هم بشویید و پوست بکنید. آن را پهن کنید و به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی دلنشین سیر در بیاید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه روی لینک رسپی بادمجان پلو بدون گوشت کلیک کنید.
۲- خورش سیب و آلبالو
این خورش یکی از خورشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با طعم ترش و شیرین، طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید این غذای تابستانی خوشمزه را با چند ماده اولیه ساده مثل گوشت گوسفند یا گوساله، سیب، آلبالو، پیاز و شکر تهیه کنید.
مراحل تهیه خورش سیب و آلبالو
مراحل تهیه این خورش به شکل زیر است:
- ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید. در یک قابلمه، روغن را گرم کنید. پیاز را به روغن اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
- گوشتی که به قطعات کوچک خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش تغییر کند. زردچوبه و زعفران را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها بیرون بیاید.
- سیبها را پوست بکنید و به صورت خلالی یا مکعبی خرد کنید. سیبهای خرد شده را به گوشت اضافه کنید و آرام هم بزنید. کمی آب به خورش اضافه کنید تا سیبها بپزند. ۲۵ تا ۳۵ دقیقه بگذارید تا گوشت و سیب نیمپز شوند.
- آلبالوها را بشویید و هستههایشان را جدا کنید. آلبالوهای بدون هسته را به خورش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد.
- ۲۵ تا ۳۵ دقیقه دیگر زمان بدهید تا خورش جا بیفتد و سیبها و آلبالوها کاملاً پخته شوند. یادتان باشد که آلبالوها را در اوایل پخت اضافه کنید تا له نشوند.
برای ادامه رسپی این غذای تابستانی خوشمزه روی لینک رسپی خورش سیب و آلبالو کلیک کنید.
۳- دلمه پیاز؛ غذایی اصیل برای شام
شاید تا حالا نام دلمه پیاز را نشنیده باشید یا فکر کرده باشید که این دلمه طعم خوبی ندارد؛ اما دلمه پیاز یکی از خوشمزهترین دلمههایی است که میتوانید آن را درست کنید.
“““html
شما میتوانید دلمه پیاز را به سادگی در خانه با استفاده از موادی مانند گوشت چرخ کرده، لپه، برنج و پیاز آماده کنید و سرو نمایید.
مراحل تهیه دلمه پیاز
برای تهیه دلمه پیاز مراحل زیر را دنبال کنید:
- در ابتدا برنج و لپه را پاک کرده و شستشو دهید. سپس آنها را در یک ظرف مناسب بریزید و با آب بخیسانید. خیساندن حبوبات باعث میشود نفخ آنها کاهش یابد و زمان پخت نیز کمتر شود. بهتر است چند بار آب آنها را عوض کنید.
- پیازها را بشویید و دو سر آنها را با چاقو جدا کنید. یک قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
- حالا یک برش عمیق از بالای پیاز تا پایین آن بزنید، طوری که لایهها جدا شود ولی پیاز نصف نشود.
- وقتی آب جوش آمد، پیازها را در آن بریزید و اجازه دهید ۱۰-۱۵ دقیقه بپزند تا نرم شوند.
- پس از این زمان، پیازها را از آب خارج کرده و در یک آبکش بگذارید تا خنک شوند. سپس لایههای پیاز را آرام جدا کنید.
- در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت کم گرم کنید. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگش تغییر کند و بوی خامیاش برطرف شود.
- پس از تفت دادن، کمی فلفل و گرد لیمو را به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. سپس پیاز داغ را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا همه چیز مخلوط شود.
برای ادامه دستور تهیه این غذای اصیل و متفاوت، روی لینک رسپی دلمه پیاز کلیک کنید.
۴- ناگت مرغ پنیری
ناگت مرغ پنیری یکی از خوشمزهترین فست فودها است که میتوانید به روشهای مختلف در خانه با موادی مانند گوشت مرغ، پنیر پروسس، پیاز، سیر، زعفران دم کرده، پودر سوخاری و تخم مرغ تهیه کنید.
مراحل تهیه ناگت مرغ پنیری
برای تهیه ناگت مرغ پنیری مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا استخوانهای سینه یا ران مرغ را جدا کرده و آن را در غذاساز یا چرخ گوشت بریزید و دو بار میکس کنید.
- پنیر پروسس را رنده کرده و به مرغ میکس شده اضافه کنید. سپس پوست پیاز و سیر را جدا کرده و آنها را به صورت ریز رنده کنید.
- سپس سس قرمز تند، خردل، نمک و پاپریکا را به مایه ناگت اضافه کرده و همه مواد را در غذاساز با هم ترکیب کنید تا یک بافت چسبناک و یکنواخت ایجاد شود.
- مواد ناگت را در یک ظرف ریخته و روی آن را با سلفون بپوشانید. سپس ظرف را حدود نیم ساعت در یخچال بگذارید.
- در این مدت، پفک را در یک کیسه پلاستیکی ریخته و با گوشت کوب له کنید تا کاملاً پودر شود. سپس پودر پفک را در یک کاسه بریزید.
- حالا تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید. مقداری زعفران را در یک ظرف با آب جوش ترکیب کنید و پس از دم کشیدن آن را به تخم مرغ اضافه کنید. همه مواد را با یک چنگال هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
برای ادامه دستور تهیه این غذای فست فودی خوشمزه و پرطرفدار، روی لینک رسپی ناگت مرغ پنیری کلیک کنید.
۵- سالاد طالبی و سس کنجد
سالاد طالبی و سس کنجد یک نوع سالاد خوشمزه و متفاوت است که معمولاً به عنوان پیش غذا یا میان وعده و یا یک غذای سبک در وعده شام استفاده میشود. این سالاد به راحتی و با مواد اولیه در دسترس مانند طالبی، خیار، هندوانه، کاهو، گشنیز، شکر و سرکه سفید آماده میشود.
“““html
مراحل تهیه سالاد طالبی
مراحل تهیه سالاد طالبی و سس کنجد به شکل زیر است:
- برای درست کردن سس کنجد، ابتدا باید شکر، سرکه، نمک و زنجبیل را در یک قابلمه کوچک بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر به خوبی در سرکه حل شود. وقتی شکر حل شد، کمی دیگر صبر کنید (حدود ۲ تا ۳ دقیقه) و سپس حرارت را خاموش کنید و مواد را در یک کاسه بریزید.
- حالا میتوانید روغن زیتون را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. در آخر کنجد، روغن کنجد و فلفل قرمز را هم به سس اضافه کنید و بگذارید تا سس کاملاً خنک شود.
- برای تهیه سالاد، کاهو را بشویید و به صورت نسبتاً ریز خرد کنید. سپس طالبی و هندوانه را نیز خرد کنید و به کاهو اضافه کنید. بهتر است که طالبی و هندوانه را کمی ریز خرد کنید.
- حالا نوبت به اضافه کردن خیار خرد شده به سالاد است. شما میتوانید از خیار با پوست یا بدون پوست استفاده کنید. اگر میخواهید سالاد شما زیباتر به نظر برسد، میتوانید مواد را به صورت لایهلایه در ظرف بچینید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد این غذای سبک و راحت، روی لینک رسپی سالاد طالبی و سس کنجد کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای مناسب برای وعده شام را برایتان آماده کردهایم. پیشنهاد میکنیم حتماً این غذاهای خوشمزه و معطر را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از طعمهای بینظیر آنها لذت ببرید.