دیگه نگو شام چی درست کنم؟ (پیشنهادات ویژه جمعه ۲۵ خرداد)

“`html
امشب برای شام چه چیزی درست کنم؟ چه غذایی بپزم که تکراری نباشه؟ نونی باشه یا رژیمی؟ یکی از بزرگترین چالشهای خیلی از افراد، چه کسانی که در خانه کار میکنند، چه شاغل و چه دانشجو، پیدا کردن ایده و درست کردن یک غذای خوشمزه و سالم برای شام است.
به همین دلیل، ما در بیست و پنجمین روز خردادماه ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا بر اساس سلیقه خود یکی از آنها را برای شام امشبتان تهیه کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
پیشنهاد ۵ غذا برای شام امشب شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای شام به همراه رسپی آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- کلم پلو شیرازی
همانطور که از نام کلم پلو شیرازی پیداست، زادگاه این غذای خوشمزه و محبوب، شهر شیراز است و به عنوان یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی شناخته میشود که میتوانید آن را در مهمانیها، جشنها یا برای شام امشبتان تهیه کنید.
این غذای مقوی و پرخاصیت تنها در شیراز پخته نمیشود و به خاطر طعم منحصر به فردش به سرعت در بین خانوادههای ایرانی جا افتاده است. کلم پلو تهیهاش بسیار آسان است و از کلم سفید، گوشت چرخکرده، برنج و سبزی خشک درست میشود.
مراحل تهیه کلم پلو شیرازی
مراحل تهیه کلم پلو شیرازی به شرح زیر است:
- ابتدا کلم سفید را بشویید و خرد کنید. اگر از کلم پیچ استفاده میکنید، آن را به قطعات مناسب برش بزنید تا موقع خوردن آسانتر باشد. در صورتی که کلم قمری داریم، بهتر است مشابه خلالکردن سیبزمینی آن را خرد کنیم.
- یک تابه مناسب انتخاب کرده و در آن روغن بریزید. سپس کلمهای خرد شده را به تابه منتقل کرده و به آرامی تفت دهید تا آب آنها بگیرد و حجمشان کم شود. در این مرحله میتوانید به سلیقه خود حدود ۲ یا ۳ قاشق آبلیمو به کلمها اضافه کنید.
- حال باید گوشتهای قلقلی را آماده کنید. نکته مهم این است که قلقلیها حین پخت از هم باز نشوند. چطور باید این کار را انجام دهیم؟
- در ابتدا پیازها را با میکسر پوره کنید. اگر به میکسر دسترسی ندارید میتوانید آنها را با رنده ریز پوره کنید. آب پیازها را کاملاً بگیرید تا انسجام لازم برای قلقلیها ایجاد شود.
- پس از اضافه کردن پیازهای پوره شده به گوشت چرخکرده، وقت آن است که گوشتها را خوشعطر و طعمدار کنید. در این مرحله نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه گوشت را به مواد اضافه کنید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و محبوب بر روی لینک رسپی کلم پلو شیرازی کلیک کنید.
۲- خورشت شیرین قورمه
خورشت شیرین قورمه یکی از خورشتهای بسیار خوشمزه و لذیذ است که اصالت آن به شهر گیلان برمیگردد. این خورشت سنتی که با گوشت گوسفند تهیه میشود، علاوه بر شام میتواند در مجالس و مهمانیها نیز سرو شود، چرا که طعم و عطر و رنگ فوقالعادهای دارد و رسپیاش نیز بسیار آسان است.
مراحل تهیه خورشت شیرین قورمه
مراحل تهیه خورشت شیرین قورمه به شرح زیر است:
- در مرحله اول، به سراغ گوشت گوسفندی بروید و پس از شستن کامل، آن را خرد کرده و به همراه ۳ پیمانه آب در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
- اگر گوشت در دسترس ندارید میتوانید از مرغ به جای آن استفاده کنید. برای آنکه گوشت بهتر بپزد، زمانی که آب به جوش آمد، کفی که روی آن جمع میشود را با ملاقه یا قاشق جدا کنید.
- پس از آنکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید گوشت گوسفندی به آرامی برای ۳ ساعت بپزد؛ البته بعد از گذشت دو ساعت از این مدت، بله…
“““html
- ادویهها شامل نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و بگذارید یک ساعت بپزد.
- پیاز را بشویید و به شکل نگینی خرد کنید. سپس در تابهای ۳ قاشق روغن بریزید و آن را گرم کنید. پیاز را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا نرم و سبک شود.
- وقتی پیاز طلایی و نرم شد، قیسی را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید. سپس ترکیب پیاز و قیسی و کمی زعفران دمکشیده را به خورشت بیفزایید و به مرحله بعد بروید.
برای ادامه دستور پخت این غذای محلی خاص، روی لینک دستور پخت خورشت شیرین قورمه کلیک کنید.
۳- پاچینی مرغ
پاچینی مرغ یک غذای بینالمللی خوشمزه است که ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانیها و دورهمیها مناسب است. میتوانید این غذا را با مواد ساده مانند کتف مرغ، فلفل دلمهای، تخممرغ و زعفران دمکشیده برای شام امشب درست کنید.
مراحل تهیه پاچینی مرغ
مراحل تهیه پاچینی مرغ به روش فست فودی به این صورت است:
- پاچینی مرغ شکلی جذاب و بامزه دارد و برای آماده کردن آن باید استخوان را جدا کنید و گوشت را به شکل دستهای درآورید.
- ابتدا باید انتهای کتف مرغ را با چاقو برش بزنید تا گوشت از استخوان جدا شود و آن را به سمت ابتدای استخوان بکشید و شکل دهید.
- کتفهای مرغ را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. فلفل قرمز، پاپریکا، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را به آن اضافه کنید.
- پیاز و فلفل دلمهای خلالی را به کتف مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و بگذارید ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بماند.
- بعد از اینکه طعمها به خوبی به کتف مرغ نفوذ کرد، آنها را از کاسه خارج کنید. زعفران دمکشیده و تخممرغها را در یک کاسه جدا هم بزنید تا یکنواخت شوند.
برای ادامه دستور پخت این غذای خوشمزه، روی لینک دستور پخت پاچینی مرغ کلیک کنید.
۴- مافین کدو سبز
مافین کدو سبز یکی از خوشمزهترین نوع مافینها است که به روشهای مختلف تهیه میشود و کدو سبز ماده اصلی آن است. دیگر مواد اصلی این غذای رژیمی میتواند پنیر و سبزیجات دلخواه باشد.
مراحل تهیه مافین کدو سبز
مراحل تهیه مافین کدو سبز به این صورت است:
- برای تهیه این فینگرفود از قالب مافین استفاده کنید. قالب را با کمی روغن چرب کنید و کنار بگذارید. فر را روشن کنید تا داغ شود و در همین حین مواد مافین را آماده کنید.
- کدو سبز را بشویید و پوست آن را نکنید. با رنده درشت آن را رنده کنید و سپس آب اضافی آن را بگیرید.
- تخممرغها را در یک کاسه مناسب بشکنید و کمی هم بزنید. برای کنترل بوی زهم، مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
- حالا کدو سبز رندهشده را به تخممرغها اضافه کنید. شیر، پنیر موزارلا و روغن زیتون را هم بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
- سپس آرد سمولینا را به مخلوط اضافه کنید و ادامه دهید.
- بیکینگ پودر و آرد سفید را به مواد مافین اضافه کنید و همه مواد را به خوبی به هم زنید تا ترکیبی شبیه به بافت کیک حاصل شود.
“““html
برای ادامه رسپی این غذای فینگرفودی پرطرفدار روی لینک رسپی مافین کدو سبز کلیک کنید.
۵- آلو تیکا (آلو تیکی)
آلو تیکا، یک غذای هندی خوشمزه و تند است که شباهت زیادی به کتلت سیبزمینی خودمان دارد. در زبان هندی، سیبزمینی را «آلو» مینامند و «تیکا» به معنی کتلت یا کراکت کوچک است. بنابراین، آلو تیکا یعنی کتلت کوچک سیبزمینی.
مراحل تهیه آلو تیکا (آلو تیکی)
مراحل تهیه آلو تیکا به این شکل است:
- ابتدا سیبزمینیها را خوب بشویید. آنها را در یک قابلمه قرار دهید و مقداری آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا آب به جوش بیاید. سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا سیبزمینیها ۲۰-۳۰ دقیقه خوب بپزند و نرم شوند.
- بعد از پخت، سیبزمینیها را از قابلمه خارج کرده و بگذارید خنک شوند. سپس پوست آنها را بگیرید و با رنده یا چنگال پوره کنید.
- فلفل تند را بشویید و خرد کنید. پیازچه را هم به همین صورت خرد کنید. توجه داشته باشید که میزان تندی غذا بستگی به سلیقه شما دارد و میتوانید فلفل تند را به میزان دلخواه اضافه کنید.
- حالا پوره سیبزمینی، فلفل تند، پیازچه خرد شده و آرد برنج را در یک ظرف بزرگ ریخته و نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را به آن بیفزایید.
- در مرحله بعد گشنیز و جعفری خرد شده را هم به مخلوط اضافه کرده و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید. سپس با دست مواد را ورز داده تا تبدیل به یک خمیر یکنواخت شود.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه روی لینک رسپی آلو تیکا (آلو تیکی) کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، به شما لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای شام ارائه دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان قرار دهید و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید.