گل و گیاهان

راهنمای نگهداری و تکثیر کاکتوس سرئوس  (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

معرفی کاکتوس سرئوس

کاکتوس سرئوس (Hylocereus undatus) یا کاکتوس شکوفه شب یک نوع کاکتوس بالا رونده با گل‌های سفیدی است که در شب شکوفا می‌شود. هرچند نام “سرئوس” به طور کلی به کاکتوس‌های ستاره‌ای شکل که دارای بدنی بلند هستند اشاره دارد، اما امروزه این نام به طور خاص برای این گونه استفاده می‌شود.

کاکتوس‌های سرئوس یکی از قدیمی‌ترین و گاهی کلکسیونی‌ترین کاکتوس‌ها به شمار می‌آیند و بومی کشورهایی مثل آمریکا، آرژانتین و برزیل هستند. این گیاهان بدنه‌ای ستون مانند و کشیده دارند و رنگشان از سبز تا سبز خاکستری و سبز آبی متغیر است. ارتفاع این کاکتوس‌ها ممکن است به ۱۶ متر برسد. خارهای آن‌ها نیز به رنگ‌های سفید، زرد، سیاه و قرمز دیده می‌شوند. گل‌ها در شب و در فصل تابستان باز می‌شوند و زیبایی خاصی به این گیاهان می‌بخشند. بدنه این کاکتوس‌ها معمولاً از ۴ تا ۹ شیار عمیق تشکیل شده و آروئل‌ها، که نقاطی کوچک هستند، این شیارها را از هم جدا می‌کنند. میوه‌های سرئوس نیز بزرگ و گاهی خوراکی هستند و در رنگ‌های سبز، زرد و قرمز پیدا می‌شوند.

گیاه‌شناسی کاکتوس سرئوس

کاکتوس سرئوس به خاطر ساختار ستونی و تیغ‌هایش که از ساقه‌ها خارج شده‌اند، شناخته می‌شود. در زمان بلوغ، آن‌ها گل‌های بزرگ و خوشبو را هر دو هفته یک بار از اواسط تابستان تا پاییز می‌شکوفه می‌کنند. هر گل فقط یک شب قابل مشاهده است. با وجود زیبایی‌های این کاکتوس، سرئوس گیاهی سریع الرشد و کم‌نیاز به مراقبت است.

سرئوس‌ها، گیاهانی از تیره بزرگ کاکتوس‌ها هستند که تیغ و خارهای فراوانی بر روی ساقه‌های بلند و کشیده دارند. زادگاه سرئوس آمریکای جنوبی است و از نظر گیاه‌شناسی، در خانواده‌ای به نام علمی سرئه CEREEAE قرار می‌گیرد.

این کاکتوس در سرزمین مادری‌اش به طور شگفت‌انگیزی بزرگ می‌شود و گاهی تا هشت متر ارتفاع می‌گیرد. گل‌ها معمولاً در تابستان ظاهر می‌شوند و اندازه‌ی آن‌ها بین پنج تا هشت سانتی متر متغیر است. این گل‌ها قیفی شکل و سفیدرنگ هستند و بسیار زیبا به نظر می‌رسند. سرئوس‌ها شامل بیش از پنجاه گونه مختلف هستند که مشهورترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • اکیوسرئوس ECHINOCEREUS
  • اریوسرئوس ERIOCEREUS
  • هلیوسرئوس HELIOCEREUS
  • پاکی‏سرئوس PACHYCEREUS
  • پروویانوس PERUVIANUS

مراقبت و نگهداری از کاکتوس سرئوس

نگهداری از سرئوس‌ ها مشابه نگهداری سایر کاکتوس‌ها است. نیازهای اصلی این خانواده شامل داشتن خاک سبک و ماسه‌ای، نور زیاد، آبیاری کم و دمای گرم و مرطوب است. اگرچه سرئوس گرما را دوست دارد، اما در فصل سرد که گیاه در حال استراحت است باید به مکان خنک‌تری منتقل شود (با دمای حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد). دما بالای ۱۰ درجه سانتی‌گراد در زمستان می‌تواند باعث گلدهی بیشتر در تابستان شود. اگر گیاه بیش از حد سرد شود، لکه‌های قهوه‌ای روی ساقه‌ها ظاهر می‌شود.

اگر در تمام فصل‌های سال در مکانی گرم نگهداری شود، گلدهی آن به تاخیر افتاده یا اصلاً گل نمی‌دهد. در تابستان می‌توانید آن را به هوای آزاد منتقل کنید تا از شرایط طبیعی بهره‌مند شود. در زمستان، بهتر است آبیاری را متوقف کنید و در اوایل بهار، هر ده روز یک بار به آن آب بدهید. به یاد داشته باشید که نگهداری سرئوس در گلدان کوچک می‌تواند باعث کاهش یا توقف در گلدهی شود. بنابراین، سعی کنید گیاه را در گلدان‌های بزرگ یا سکوهای گلخانه‌ای بکارید.

سرئوس

شرایط اکولوژیک مورد نیاز کاکتوس سرئوس

خاک:

برای نگهداری کاکتوس‏ها معمولاً از خاک خاصی استفاده می‏شود که خیلی سبک بوده و ضدعفونی شده است. اگر می‌خواهید خاک را خودتان درست کنید، کافی است دو قسمت ماسه را با یک قسمت خاک باغچه و مقدار کمی خاکبرگ مخلوط کنید و سپس آن را با آب جوش ضدعفونی کنید. همچنین، وجود روزنه در کف گلدان و سیستم زهکشی مناسب برای خروج آب‌های اضافی، برای کاکتوس‏ها بسیار مهم است.

تغذیه:

استفاده بیش از حد از مواد غذایی باعث حساسیت و آسیب‌پذیری بیشتر گیاه می‌شود. نیاز غذایی کاکتوس خیلی کم است و فقط با کمی کودهایی که فسفات دارند می‌توان آن را تقویت کرد.

روش ازدیاد و تکثیر کاکتوس سرئوس

کاکتوس سرئوس به سادگی با استفاده از قلمه ساقه تکثیر می‌شود. بهار و تابستان بهترین زمان برای این کار است. برای کاشت قلمه، از بستر سبک (که کاملاً ماسه باشد) استفاده کنید و قبل از کاشت، بستر را با آب جوش یا سموم قارچ‌کش ضدعفونی نمایید.

طریقه قلمه‌ زدن کاکتوس سرئوس

برای قلمه‌ زدن، ساقه را با چاقوی تیز ببرید و سپس قسمت‌های بریده شده را به مدت چند ساعت در سایه قرار دهید تا مایع شیری آن خارج شده و محل بریدگی خشک شود. هنگام کاشت، دقت کنید که قلمه‌ها را سر و ته نکارید.

separator line

راهنمای نگهداری و تکثیر کاکتوس سرئوس  (2 نکته مهم)

بیشتر بخوانید:

separator line

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا