راه های تشخیص ارده تاریخ مصرف گذشته ! (2 نکته مهم)

آیا ارده خراب میشود؟
روشهای شناسایی ارده سالم از فاسد، به گزارش رضیم: اگر شما هم به صبحانههای سالم و مغذی علاقهمند هستید، حتماً با ارده کنجد آشنا هستید. این محصول طبیعی، از دانههای کنجد تهیه میشود و نه تنها به خاطر طعم خاصش مشهور است، بلکه خواص زیادی دارد و به عنوان یک ماده مغذی برای بدن شناخته میشود.
به دلیل بافت متفاوت و انرژی بالای ارده، نمیتوانیم در هر وعده مقدار زیادی از آن را مصرف کنیم. به همین دلیل، معمولاً یک شیشه متوسط آن به سرعت تمام نمیشود. این موضوع ممکن است باعث نگرانی شما درباره تاریخ انقضای ارده باقیمانده شود. اما آیا ارده واقعاً فاسد میشود؟ در این مطلب از رضیم، همه پاسخهای این سؤال را ارائه دادهایم.
معمولاً هنگام خرید، ما فقط به یک شیشه کوچک بسنده نمیکنیم و مقدار زیادی از آن را برای مدت طولانی خریداری میکنیم. این مسأله باعث نگرانی ما از گذر زمان و خراب شدن ارده میشود. اما برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است قبل از اینکه درباره سالم بودن یا فاسد بودن ارده مطمئن شوید، آن را در شرایط مناسب نگهداری کنید.
بهترین مکان برای نگهداری ارده کجاست؟
مکانهای با دمای پایین بهترین محل برای نگهداری طولانی مدت ارده کنجد هستند. اگر از سفت شدن ارده در یخچال خوشتان نمیآید، پیشنهاد میکنیم آن را در خنکترین نقطه آشپزخانه نگهداری کنید. همچنین فضاهایی که دارای رطوبت هستند میتوانند علاوه بر کاهش عمر ارده، بر طعم و کیفیت آن نیز تأثیر بگذارند. به همین دلیل سعی کنید شیشه ارده را در مکانی خشک قرار دهید.
کیفیت و ماندگاری ارده تا حد زیادی به انتخاب محصول درست بستگی دارد. به عبارت دیگر، فرآیند استخراج ارده با استفاده از دستگاههای پیشرفته، باعث میشود که ارده با کیفیتتر و در نتیجه ماندگاری بیشتری داشته باشد. بنابراین این دستگاهها معمولاً در مراکز فروش تجهیزات صنعتی محبوب هستند.
چطور بفهمیم که ارده خراب شده است؟
یکی از باورهای نادرست در میان مردم این است که ارده یک ماده فاسد نشدنی است. این باور کاملاً نادرست است. ارده کنجد محصولی مغذی با ماندگاری بالا است، اما این بدان معنا نیست که میتوانید آن را برای سالها بدون نگرانی در برنامه غذایی خود قرار دهید.
در واقع، ارده کنجد که به طور طبیعی و بدون مواد نگهدارنده تهیه شده است، بین 8 تا 10 ماه قابل استفاده است. بنابراین اگر ارده را به صورت بستهبندی شده و کارخانهای خریداری کردهاید، حتماً به تاریخ تولید و انقضا روی محصول توجه کنید. اگر ارده را بدون مواد افزودنی از فروشگاههای معتبر خریدید، علاوه بر نگهداری در شرایط استاندارد، باید با علائم خرابی آن آشنا باشید تا در صورت فاسد شدن، مصرف آن را متوقف کنید.
بهتر است از فروشگاههای معتبر و با سابقه خرید کنید. فروشگاههای عرضه مواد ارگانیک معمولاً برای بهبود کیفیت و جذب مشتری، در خرید ماشینآلات آمادهسازی محصول دقت بالایی دارند. با این حال، هنگام خرید به نوع دستگاه، نظافت آن و بستهبندی نیز توجه کنید. مثلاً نگهداری ارده در بستهبندی پلاستیکی میتواند بر کیفیت آن تأثیر بگذارد.
علائم خرابی ارده؛ چگونه ارده فاسد را شناسایی کنیم؟
تشخیص ارده سالم از فاسد ممکن است دشوار باشد، زیرا هنگام خراب شدن، تغییر ظاهری چندانی ندارد. بنابراین، باید راههایی برای شناسایی ارده سالم و باکیفیت از ارده فاسد را بیاموزید. علائم خرابی ارده ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1-تغییر رنگ ارده کنجد؛ اولین نشانه غیرطبیعی بودن محصول
اولین چیزی که هنگام باز کردن در شیشه ارده ممکن است متوجه شوید، تغییر رنگ آن است. برای شناسایی این تغییر، باید رنگ قبلی ارده را به خاطر داشته باشید. هرچند رنگ نهایی محصول به نوع کنجد به کار رفته بستگی دارد، اما معمولاً ارده به رنگ کرم تا قهوهای است. اگر ارده فاسد شود، رنگ آن تغییر میکند و ممکن است زرد مایل به کهربایی به نظر برسد.
2-بوی ارده؛ اگر بوی ناخوشایندی از ارده به مشام برسد، ممکن است نشاندهنده فاسد شدن آن باشد.
“`html
تغییر بوی آشنای کنجد
اگر ارده تازه و باکیفیت را بو کنید، عطر خوشی از ترکیب روغن و کنجد به مشام شما میرسد. تشخیص فاسد شدن ارده از طریق بو، سادهترین و بهترین روش برای تست سلامت این محصول است. ارده خراب بویی ندارد و نمیتوانید به راحتی بوی کنجد را از آن حس کنید. بوی ارده بیکیفیت، بسیار تند و با حالتی صابونی است. بنابراین اگر بعد از استشمام ارده، احساس تندی در بینی خود کردید، بهتر است از مصرف آن صرفنظر کنید.
3-تغییر مزه ارده؛ قطعیترین راه تشخیص ارده خراب
چشیدن ارده، آخرین و قطعیترین روش برای مطمئن شدن از سالم یا خراب بودن آن است. پیش از مزه کردن، به سطح ظرف توجه کنید. ارده فاسد معمولاً چسبناکتر از حد معمول است. اگر این علامت زیاد واضح نبود، مقدار کمی از ارده را مزه کنید. ارده سالم بافتی نرم و سبک دارد و نیازی به جویدن ندارد.
همچنین نباید حس سوزشی در گلو ایجاد کند. نبود این نشانهها به همراه طعم تلخ و ناگوار نشاندهندهی خراب بودن ارده کنجد است. بعضی اوقات طعم تلخ به دلیل مشکلات در فرایند تهیه ارده ایجاد میشود. به همین دلیل توصیه میشود که فروشندگان قبل از خرید دستگاه روغنگیری و بررسی استاندارد آن، وقت کافی برای بررسی دستگاه اردهگیری صرف کنند تا بهترین نتیجه را از محصولات نهایی خود بگیرند.
علت ته نشین شدن ارده چیست؟ آیا ارده دوفاز لزوما فاسد است؟
یکی از سوالات رایج این است که چرا بعد از مدتی عدم استفاده، ارده حالت دوفاز پیدا میکند؟ آیا این به معنی فاسد شدن ارده است؟ جواب این است که ته نشین شدن ارده یک فرایند طبیعی است. این اتفاق به خاطر بافت خاص ارده و فرآیند تولید آن است و هیچ ارتباطی با کیفیت یا فاسد شدن آن ندارد. برای جلوگیری از دوفاز شدن، میتوانید هر چند وقت یک بار آن را با قاشق هم بزنید.
تشخیص ارده خوب چطور ممکن است؟
تشخیص ارده خوب هنگام خرید یکی از کارهای دشوار است. کیفیت ارده بیشتر به نوع کنجد و دستگاه اردهگیری بستگی دارد. کنجدها به دو دسته ایرانی و خارجی تقسیم میشوند. کنجدهای خارجی معمولاً از کشورهای پاکستان، لیبی و افغانستان وارد میشوند.
ارده کنجد ایرانی کیفیت بهتری دارد و قیمت آن هم بیشتر است. همچنین بو و رنگ ارده سادهترین و مهمترین راه برای تشخیص نوع خوب آن است. رنگ ارده طبیعی معمولاً از کرم روشن تا قهوهای روشن است. بوی ارده خوب دقیقاً بوی کنجد تازه است و بوی خراب بودن آن به سرعت قابل تشخیص است.
سایت رضیم
“`