تغذیه سالم

راه و روش های نگهداری زنجبیل تازه در منزل (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نگهداری زنجبیل تازه

نگهداری زنجبیل : زنجبیل یک گیاه با خواص بسیار خوب است. این گیاه در آسیای جنوب شرقی رشد می‌کند و شما می‌توانید ریشه‌ی زنجبیل تازه را در تمام طول سال پیدا کنید و استفاده کنید.

مغز زنجبیل می‌تواند زرد، سفید یا قرمز باشد و عطر و طعم لذیذی دارد که به سلامتی شما کمک می‌کند.

زنجبیل سال‌هاست که در طب سنتی به عنوان یک دارو برای درمان مشکلات مختلف استفاده می‌شود.

آیا لازم است پوست زنجبیل را بکنیم؟ نه، واقعاً این کار ضروری نیست، اما شاید بخواهید که ظاهر غذای خود را زیباتر کنید.

من خودم پوست زنجبیل را با لبه یک قاشق جدا می‌کنم. پوست زنجبیل تازه آن‌قدر نازک است که واقعاً نیازی به جدا کردن آن ندارید.

زنجبیل‌های قدیمی‌تر، مثلاً آن‌هایی که در فروشگاه‌ها پیدا می‌کنید، پوست سخت‌تری دارند که شبیه کاغذ است و ممکن است بخواهید آن را جدا کنید.

اگر زنجبیل را برای مدت طولانی آویزان کنید، کمی چروک می‌شود و پوست آن با قاشق به راحتی جدا نمی‌شود. در این صورت به یک چاقوی میوه‌خوری نیاز دارید.

مواد لازم : یک تکه ریشه زنجبیل تازه و سفت

روش کار : کندن پوست زنجبیل با قاشق

یک تکه ریشه زنجبیل را با یک دست محکم نگه‌دارید و قسمت گودی قاشق را با دست دیگر بگیرید. (می‌توانید یک تکه زنجبیل جدا کنید و فقط پوست آن قسمت را بکنید) لبه قاشق را بر روی پوست زنجبیل بکشید تا پوست جدا شود.

این کار را تا جایی که فکر می‌کنید نیاز است، ادامه دهید. (زنجبیل اگر با پوست نگهداری شود، مدت بیشتری تازه می‌ماند).

روش‌های نگهداری زنجبیل تازه در منزل

برای نگهداری زنجبیل، می‌توانیم آن را به صورت خشک یا فریز شده ذخیره کنیم.

راه و روش های نگهداری زنجبیل تازه در منزل (2 نکته مهم)

فریز کردن زنجبیل

برای فریز کردن زنجبیل و استفاده از آن در فصل‌هایی که در دسترس نیست، زنجبیل تازه را داخل یک کیسه نایلونی قرار دهید، سپس هوای کیسه را خالی کرده و آن را ببندید و در فریزر بگذارید.

به این ترتیب زنجبیل برای چندین ماه تازه می‌ماند و شما می‌توانید هر بار که نیاز دارید، یک تکه از آن را بردارید، پوست بکنید و رنده کنید.

با این روش شما همیشه می‌توانید زنجبیل تازه برای تهیه چای زنجبیل داشته باشید.

خشک کردن زنجبیل

روش دیگر نگهداری زنجبیل ، خشک کردن آن و تهیه پودر زنجبیل است.

پودر زنجبیل بسیار پرکاربرد است و در بسیاری از دستورهای آشپزی و شیرینی‌پزی به کار می‌رود.

برای تهیه این پودر خوشبو و پرخاصیت، ابتدا زنجبیل را پوست کنده و سپس به صورت حلقه‌ای برش دهید. هر چه حلقه‌ها نازک‌تر باشند، زنجبیل زودتر خشک می‌شود.

حلقه‌های زنجبیل را در یک سینی بزرگ پهن کنید و در آفتاب بگذارید. برای من، زنجبیل‌ها پس از یک روز خشک می‌شوند. این زمان به شرایط آب و هوایی هر منطقه بستگی دارد. توجه کنید که نباید خیلی خشک و چوبی شوند.

شما می‌توانید مقداری از زنجبیل‌های خشک‌شده را به همین صورت نگهداری کنید و برای تهیه چای زنجبیل استفاده کنید (به جای حلقه‌های زنجبیل تازه). زنجبیل‌های خشک‌شده را آسیاب کرده و در یک ظرف دربسته و در جای خشک نگهداری کنید.

اگر به مقدار زیاد زنجبیل را پودر می‌کنید، بهتر است مقداری که نیاز دارید در ظرف دردار و در کابینت بگذارید و باقی‌مانده را بسته‌بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید تا عطر و تازگی‌اش حفظ شود.

نگهداری زنجبیل در یخچال

برای نگهداری زنجبیل تازه در یخچال، باید آن را در یک کیسه زیپ‌دار قرار دهید. یک کیسه زیپ‌دار تهیه کرده و زنجبیل را داخل آن بگذارید و سپس هوای داخل کیسه را تا حد امکان خالی کنید و در نهایت آن را در یخچال بگذارید.

اگر برای شما تهیه کیسه زیپ‌دار کمی سخت است، می‌توانید از یک دستمال کاغذی بزرگ و یک کیسه کاغذی استفاده کنید. بدین ترتیب که دستمال کاغذی را دور زنجبیل بپیچید و سپس آن را در کیسه کاغذی قرار دهید و در یخچال بگذارید.

روش‌های دیگر

“““html

نگهداری زنجبیل

روش دیگری برای حفظ زنجبیل این است که آن را با نایلون بپیچید و در یک شیشه خالی بگذارید و سپس شیشه را در یخچال قرار دهید.

قطعه‌قطعه کردن و بریدن زنجبیل به شکل چوب‌کبریت

زنجبیل دارای رشته‌های خاصی است که در راستای ریشه و تکه‌های آن قرار دارند. بعد از اینکه پوست زنجبیل را کندید، آن را به تکه‌های کوچک به شکل دایره‌های سکه‌ای برش دهید.

اگر در دستور غذا به زنجبیل ریز شده یا خرد شده نیاز دارید، زنجبیل‌های چوب‌کبریتی که در مرحله قبلی آماده کرده‌اید را به صورت عرضی برش بزنید.

رنده کردن زنجبیل

زنجبیل می‌تواند چگال و سخت باشد، بنابراین رنده کردن آن ممکن است کمی دشوار باشد. اما راه‌های مختلفی برای آماده کردن زنجبیل وجود دارد، چه از رنده استفاده کنید و چه ابزارهای دیگر آشپزخانه. ما در ادامه روش صحیح رنده کردن زنجبیل را توضیح می‌دهیم.

صحیح‌ترین روش برای رنده کردن زنجبیل

  1. پوست کندن زنجبیل: نرم بودن یا مرطوب بودن زنجبیل را بررسی کنید. زنجبیل باید سفت باشد و نباید نقطه‌های نرم داشته باشد. با دست به اطراف ریشه نگاه کنید و دنبال نقاط فاسد باشید. وقتی زنجبیل شروع به فاسد شدن می‌کند، لبه‌های آن تیره می‌شود.
  2. با چاقوی آشپزی لبه‌ها را برابر کنید: انتهای ریشه را با چاقو ببرید. برش دادن بخش کوچکی از هر طرف، کار با زنجبیل را راحت‌تر می‌کند.
  3. زنجبیل را با چاقو یا پوست‌کن سبزیجات پوست بکنید: زنجبیل را روی یک سمت بگذارید و با چاقوی تیز یا پوست‌کن بقیه پوست را بردارید. مراقب باشید که فقط مقدار کمی پوست را بکنید. همچنین می‌توانید با لبه قاشق پوست زنجبیل تازه را بکنید؛ این کار برای تکه‌هایی که با چاقو سخت برداشته می‌شوند، بهتر است.
  4. زنجبیل را فریز کنید تا پوست کندن و رنده کردن آن راحت‌تر شود: زنجبیل پوست‌کنده باید یک هفته در فریزر بماند. با سفت شدن، کندن پوست زنجبیل یخ‌زده آسان‌تر می‌شود. زنجبیل پوست‌نکنده تا سه ماه در فریزر باقی می‌ماند. قبل از پوست کندن به آن اجازه دهید کمی سرد شود. زنجبیل پوست‌کنده را می‌توان بلافاصله بعد از خروج از فریزر رنده کرد.

ریشه را در جهت مخالف دندانه‌ی رنده بکشید. با حرکات سریع عقب و جلو، زنجبیل را بر دندانه‌های فلزی بکشید. با انگشتان خود فشار یکنواختی به رنده وارد کنید تا تکه‌های زنجبیل به یک اندازه بریده شوند. از تکه بزرگ زنجبیل استفاده کنید تا دستتان به دندانه‌های رنده آسیب نبیند. برای به دست آوردن 14/3 گرم زنجبیل رنده شده، به 35/4 گرم زنجبیل خام نیاز دارید.

بیشتر بخوانید :

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا