رب آلوچه : آشنایی با دستور تهیه و کاربردهای رب آلو و سس آلو در منزل (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه رب آلوچه ترش و خوشمزه
آلو و آلوچه از میوههای خوشمزهای هستند که در تابستان به وفور یافت میشوند. این میوهها به صورت سس، رب، خشکشده و تازه در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب به طرز تهیه رب آلو، سس آلو و فواید و کاربردهای آن میپردازیم.
رب آلو همان لواشک آلوست که هنوز خشک نشده است. رنگ این رب به نوع آلوچهای که استفاده میشود، بستگی دارد و میتواند سبز، زرد یا قرمز باشد. با ما همراه باشید.
دستور تهیه صحیح رب آلو به صورت مرحله به مرحله
آلوچه یکی از میوههای خوشمزه تابستانی است که برای درمان یبوست بسیار مفید است. میتوان از رب آلوچه در کنار رب گوجهفرنگی برای طعمدار کردن غذاها و خورشها استفاده کرد و از خواص فوقالعاده آن بهرهمند شد.
رب آلوچه، یک ماده غلیظ و متمرکز از میوه آلو است که سرشار از مواد مغذی میباشد و میتواند به درمان برخی بیماریها کمک کند. برای آشنایی با خواص این ماده غذایی با ما همراه باشید.
دستور تهیه رب آلوچه خانگی
- آلوهای قرمز یا طلایی کاملا رسیده را جدا کرده و خوب بشویید.
- این آلوها را در قابلمهای بدون آب یا با کمی آب روی حرارت قرار دهید تا نرم شوند.
- اگر آلوها کاملا رسیده بودند، نیاز به آب ندارید.
- حرارت را خاموش کرده و قابلمه را بگذارید تا کمی خنک شود.
- سپس محتویات را از صافی رد کنید تا جایی که ممکن است تمام گوشت آلوها را بگیرید.
- هسته و پوستهای باقیمانده را دور بریزید.
- عصاره و گوشت آلو را دوباره روی حرارت بگذارید تا غلظت آن به حد رب گوجهفرنگی برسد.
- نکته: مرتب هم بزنید و مراقب باشید که ته نگیرد. حتما آب آن کاملا گرفته شود تا کپک نزند.
- کفهای روی آن را نیز بردارید.
- در پایان کمی نمک و روغن مایع اضافه کنید. مراقب باشید که رب خیلی شور نشود.
- اگر خیلی ترش بود و دوست نداشتید، کمی شکر اضافه کنید.
- برای نگهداری طولانیتر، باید آب آن کاملا گرفته شده و رب سفت شود وگرنه کپک میزند.
- اواخر پخت مراقب باشید نسوزد، چون رب داغ به بیرون میپرد. بهتر است آبکشی را در قابلمه بگذارید.
- پس از خنک شدن، در شیشههای تمیز و استریل بریزید.
نکات لازم جهت تهیه رب آلوچه
- رب آلو را میتوانید حداقل یک سال فریز کنید.
- اگر بلافاصله میخواهید مصرف کنید، بعد از صاف کردن نیازی به پخت مجدد ندارد.
- برای خوشرنگتر شدن رب میتوانید کمی آلبالو اضافه کنید.
- اگر رب ته گرفت، آن را به قابلمه دیگری منتقل کرده و بپزید.
دستور تهیه سس آلو خوشمزه و خوشرنگ
- آلوها را بشویید. کمی نمک روی آنها بپاشید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.
- زمانی که آلوها له شده و هسته و پوستشان جدا شد، از صافی عبور دهید.
- اگر آلوها ترش بودند، کمی شکر بریزید.
- مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و سفت شود.
- تهیه سس آلو هم شبیه رب آلو است و برای طعمدار کردن غذا استفاده میشود.
فواید فوقالعاده رب آلو و سس آلو
رب و سس آلو را برای مزهدار کردن غذاها استفاده کرده و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
- ملین و موثر در درمان یبوستهای گرم
- موثر در جذب آهن و درمان کمخونی
- کاهش فشار خون
- تقویتکننده معده
- سرشار از ویتامین C و پتاسیم
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
- تنظیمکننده عملکرد دستگاه گوارش
- صفرا بر
- کمک به دفع سموم کبدی
کاربردهای
“““html
رب آلو در آشپزی
- رب آلو مانند رب گوجه فرنگی به غذا رنگ نمیدهد، اما طعم بسیار خوشمزهای به آن اضافه میکند.
- این نوع رب از چاشنیهای مهم در غذاهای شمال کشور است.
- رب آلو برای مزهدار کردن غذاهای مختلفی مانند مرغ ترش، خوراک مرغ، انواع شکم پرها، آش، آبگوشت، خورشت فسنجان، خورشت قیمه، خوش آلو، بادمجان کباب و … استفاده میشود.
بیشتر بخوانید :
سس مارینارا : ۳ روش ساده جهت تهیه سس مارینارا ایتالیایی
دستور تهیه ی سس سالسا به روش رستورانی
دستور تهیه ی سس باربیکیو سس دودی خوشمزه
دستور تهیه جوجه کباب با رب آلو و مایونز
جوجه کباب با ماست دیگر قدیمی شده! اینجا فقط از مایونز استفاده کردهام. کمی ادویههایی که با آلو هماهنگ باشند، مانند دارچین و هل و همچنین نعنا تازه را در مایه مارینیت استفاده کردم.
مواد لازم جهت تهیه جوجه کباب با رب آلو و مایونز
- دو عدد سینه مرغ
- یک عدد پیاز متوسط
- دو قاشق غذاخوری نعناع، ریز خرد شده
- یک دوم پیمانه رب آلو
- سه قاشق غذاخوری مایونز
- یک چهارم قاشق چای خوری دارچین
- یک چهارم قاشق چای خوری پودر فلفل سفید
- یک هشتم قاشق چای خوری پودر هل
- یک دوم قاشق چای خوری نمک
دستور تهیه :
- پیاز و نعناع را خرد کنید. ادویهها را با رب آلو مخلوط کنید.
- مطمئن شوید که ادویهها به خوبی با رب مخلوط شدهاند. وقتی مطمئن شدید، مایونز را اضافه کنید.
- مرغ را به مدت دو ساعت در این مایه خوشمزه بخوابانید. دو ساعت بیشتر یا کمتر!
- میخواستم مایه مارینیت را دور بریزم، اما به نظرم نیامد و گفتم چرا که نه! پس آن را سرخ کردم و برنج را به آن اضافه کردم و خوب تفت دادم تا یک دمپخت خوشمزه بسازم.
- طرز درست کردن روی منقل نیز توضیح داده شده است. اگر سینه را مثل من از وسط نصف کنید، زمان پخت به دو دقیقه کاهش مییابد.
- مرغ آماده است؟ برای تزئین آن از رنگ رب آلو استفاده کنید. وقتی گفتم رب آلو، به من خندیدید؟!
- از ریختن رب آلو اضافی روی برنج دریغ نکنید!