رسپی آبگوشت سنتی و اصیل؛ نکات خوشمزهتر شدن آن

“`html
آبگوشت با عطر و طعم خاص خود یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ایران است. در این مقاله از مجله رضیم روش تهیه آبگوشت سنتی را به صورت گام به گام با تمامی نکات مهمی که باید بدانید، ارائه خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای تهیه این آبگوشت خوشمزه ابتدا حبوبات را خیس کنید، سپس پیاز را تفت دهید و زردچوبه را به آن اضافه کنید. بعد از آن، گوشت را نیز به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس حبوبات خیسخورده را به مواد اضافه کنید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت همه مواد را بپزید. رب گوجهفرنگی و گوجههای پوستکنده را کمی در روغن تفت داده و با سیبزمینی، نمک، فلفل و لیمو عمانی خیسخورده به آبگوشت اضافه کنید. به آن ۱ ساعت زمان بدهید تا همه چیز به خوبی بپزد و لعاب بیندازد. با ما در ادامه همراه باشید تا رسپی کامل را ببینید.
مواد لازم جهت تهیه آبگوشت سنتی
مواد لازم برای تهیه آبگوشت سنتی به این صورت است:
گوشت گوسفندی با استخوان | ۵۰۰ گرم |
نخود | ۱/۲ پیمانه |
لوبیا سفید | ۱/۲ پیمانه |
سیبزمینی | ۳ عدد |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
گوجهفرنگی | ۲ عدد |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آب | ۶ تا ۸ لیوان |
مراحل تهیه آبگوشت سنتی
- مدت زمان آماده سازی: ۴-۵ ساعت
- مناسب برای: ۲-۳ نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی حبوبات
نخود و لوبیا سفید را تمیز کرده و بشویید. هرکدام را در ظرفی جدا با مقداری آب سرد خیس کنید.
حبوبات باید حدود ۱۲ ساعت در آب سرد خیس بخورند تا نفخ آنها گرفته شود و زمان پخت کمتری نیاز داشته باشند.
در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز و ادویهها
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با مقداری روغن در قابلمه یا زودپز بریزید که میخواهید آبگوشت را در آن درست کنید.
پیازها را کمی تفت دهید تا طلایی شوند. سپس زردچوبه را به آنها اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر زردچوبه آزاد شود.
بیشتر بخوانید: رسپی آبگوشت اسفناج؛ مقوی و اصیل
مرحله سوم: افزودن گوشت
گوشت گوسفندی را پس از شستن و خرد کردن به پیازها اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. این کار باعث میشود بوی نامطلوب گوشت گرفته شود.
برای داشتن آبگوشت اصیل…
“““html
و خوشمزه، بهتر است از گوشت با استخوان مانند دنده استفاده کنید؛ زیرا این گوشت به آبگوشت طعم و چربی طبیعی میبخشد.
مرحله چهارم: اضافه کردن حبوبات
نخود و لوبیای خیس کرده را به قابلمه اضافه کنید و با مواد دیگر مخلوط کنید تا حبوبات نیز با ادویهها و گوشت و پیاز به خوبی طعمدار شوند.
سپس آب را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا مواد درون قابلمه به جوش بیاید.
پس از جوش آمدن آب، کف گوشت و حبوبات را بگیرید. کفگیری باعث میشود آبگوشت شفاف و خوشمزهتر شود.
حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را ببندید. اجازه دهید مواد به مدت ۱-۲ ساعت آرام بپزند.
بیشتر بخوانید: رسپی قلیه کدو حلوایی با عدس
مرحله پنجم: اضافه کردن گوجه و لیمو عمانی
گوجه فرنگیها را پوست بگیرید و به ۴ قسمت برش بزنید.
درون تابه کوچکی کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ آن باز شود. سپس گوجهها را به رب اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا گوجهها براق و خوشرنگ شوند.
لیمو عمانیها را با چنگال سوراخ کنید و به قابلمه اضافه کنید. لیمو عمانی به آبگوشت عطر و طعم خاصی میدهد. برای کاهش تلخی لیمو عمانی، میتوانید آن را ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید و سپس به آبگوشت اضافه کنید.
رب و گوجههای تفت داده شده و لیمو عمانی را به مواد آبگوشت اضافه کنید و همه را به آرامی مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای ساده و کاربردی برای رفع شوری آبگوشت
مرحله ششم: اضافه کردن سیبزمینی و نمک
سیبزمینیها را پس از شستن، پوست بگیرید. سپس سیبزمینیها را به صورت درسته به آبگوشت اضافه کنید.
در این مرحله مقداری نمک و فلفل نیز به آبگوشت اضافه کنید. (اضافه کردن نمک در ابتدا ممکن است باعث دیرپز شدن حبوبات شود.)
بگذارید آبگوشت به طور کامل بپزد. این مرحله حدود یک ساعت زمان نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش بورانی؛ غذای دوران صفوی
مرحله هفتم: بررسی غلظت و طعم آبگوشت
اگر حس کردید که آبگوشت خیلی رقیق است، مقداری از گوشت و نخود را له کنید و دوباره به آبگوشت اضافه کنید تا غلظت بیشتری پیدا کند.
پس از پخت کامل، آبگوشت را در دو بخش سرو کنید.
آب آبگوشت را به همراه نان سنگک و مخلفات مانند لیمو، نارنج، پیاز و سبزی خوردن سرو کنید و مواد درون آبگوشت شامل گوشت، نخود و سیبزمینی را در ظرفی جدا بکوبید و با نان یا به صورت دیزی کوبیده میل کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوفته زرشکی
بیشتر بخوانید: رسپی آبگوشت در زودپز؛ سریع و راحت
۶ نکته مهم که برای خوشمزهتر شدن آبگوشت باید بدانید
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه آبگوشت اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای پخت بهتر و طعمدهی بیشتر، آبگوشت باید با حرارت ملایم و زمان طولانی پخته شود. برای داشتن عطر و طعم عالی، آبگوشت نیاز به پخت آرام دارد. دیزیفروشها از شعلههای ملایم و مدت طولانی برای پخت آبگوشت استفاده میکنند تا تمامی طعمها به خوبی ترکیب شوند. حداقل ۴ تا ۵ ساعت پخت آهسته برای آبگوشت مناسب است.
- گوشت گوسفندی با استخوان، بهخصوص دنده و گردن، به آبگوشت طعم غنی و چربی طبیعی میدهد. استخوانها باعث میشوند که طعم و عصاره گوشت به خوبی در آبگوشت پخش شود و چربی آن طعم دلپذیری ایجاد کند.
- یکی از رازهای دیزیهای خوشطعم، استفاده از دنبه است. یک تکه دنبه کوچک به آبگوشت اضافه کنید و در زمان پخت، دنبه را هم با گوشت تفت دهید. دنبه به آبگوشت عطر و چربی خاصی میبخشد که مخصوصاً در دیزیفروشیها دیده میشود.
- در آبگوشت از ادویه زیادی استفاده نکنید تا طعم اصلی گوشت و نخود باقی بماند. میتوانید در پایان کمی زعفران دمکرده برای رنگ و عطر بیشتر اضافه کنید.
- استفاده از لیمو عمانی یکی دیگر از رازهای دیزیفروشیها است. لیمو عمانی به آبگوشت عطر و طعم ترش و لذیذی میدهد و باعث تعادل چربی و عطر گوشت میشود.
- برای اینکه طعم بهتری داشته باشید، میتوانید از ترکیبات تازه و سبزیجات در کنار آبگوشت استفاده کنید.
“““html
اصیل و همانند دیزیفروشیها، از قابلمههای سنگی یا سفالی برای پخت آبگوشت استفاده کنید. ظروف سفالی یا سنگی حرارت را به صورت یکنواخت منتقل میکنند و به ماندگاری طعمها کمک میکنند.
بیشتر بخوانید: رسپی دوغ خانگی گازدار و بدون نگهدارنده
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقهمندان به غذاهای سنتی و اصیل ایرانی قرار گرفته باشد. اگر شما در طبخ آبگوشت سنتی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.