رسپی آبگوشت متفاوت با غوره (طعمی جدید)

“`html
آبگوشت غوره یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد. این غذا با گوشت، حبوبات، غوره، گوجهفرنگی و ادویههای مختلف درست میشود و طعمی ترش و ملس دارد. در این مقاله از رضیم بلاگ رسپی آبگوشت غوره را به صورت مرحله به مرحله و با ذکر تمام نکات مهم، ارائه میکنیم.
مواد لازم جهت تهیه آبگوشت غوره
مواد لازم برای تهیه آبگوشت غوره به شرح زیر است:
گوشت گوسفندی (سردست یا ماهیچه) | ۵۰۰ گرم |
نخود | ۱ پیمانه |
لوبیا سفید | ۱ پیمانه |
سیبزمینی | ۲ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
غوره | ۲۰۰ گرم |
گوجهفرنگی | ۲ عدد |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده غلیظ | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
مراحل تهیه آبگوشت غوره
- مدت زمان آمادهسازی و پخت این آبگوشت ۲ تا ۳ ساعت است.
- مقدار مواد ذکرشده در این رسپی برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است و میتوانید با انجام یک ضرب و تقسیم ساده، مقدار مواد را بیشتر کنید.
- تهیه این آبگوشت در سطح متوسط است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
مرحله اول: آمادهسازی حبوبات
نخود و لوبیا سفید را میشوییم و در ظرف جداگانه به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس میکنیم.
سپس آب آنها را خالی کرده و حبوبات را آبکش میکنیم.
خیساندن حبوبات، کمک میکند نفخ آنها گرفته شود و سریعتر بپزند.
بهتر است در این مدت چند بار آب را عوض کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی (خورش) خوراک دال عدس
مرحله دوم: پخت گوشت
در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس پیاز خردشده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
گوشتهای خردشده را به پیازها اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
به گوشت، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
۴ تا ۵ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید و گوشت را به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بپزید تا کاملاً پخته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن حبوبات
نخود و لوبیا سفید آبکششده را به گوشت پختهشده اضافه کنید.
۲
“““html
۳ پیمانه آب دیگر به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید.
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید آبگوشت به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بپزد تا حبوبات نرم شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی آبگوشت بامیه
مرحله چهارم: اضافه کردن غوره و گوجه فرنگی
در ۳۰ دقیقه آخر پخت، غورهها را همراه با گوجه فرنگیهای خرد شده، نمک و رب گوجه فرنگی به آبگوشت اضافه کنید.
زعفران دم کرده را هم به آبگوشت اضافه کرده و به آرامی هم بزنید.
مرحله پنجم: سرو آبگوشت
پس از اینکه آبگوشت خوب پخته شد، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف سرو کنید.
آبگوشت خوشمزه شما آماده است. میتوانید آن را با نان سنگک یا نان لواش، ترشی و سبزی خوردن میل کنید.
این آبگوشت غوره را میتوانید تا ۲ تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی آبگوشت باغی به روش کرمانشاهی
نکات و فوت و فنهای تهیه آبگوشت غوره
برای درست کردن آبگوشت غوره به ۴ نکته زیر توجه کنید:
- اگر دوست دارید، میتوانید کمی دنبه برای طعم بهتر آبگوشت استفاده کنید.
- شما میتوانید از غوره تازه یا یخی در این غذا استفاده کنید.
- اگر غورهها خیلی ترش هستند، میتوانید کمی شکر به آبگوشت اضافه کنید.
- میتوانید مقداری زرشک را نیز برای تزیین آبگوشت استفاده کنید.
امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما عزیزان جذاب باشد و بتوانید با استفاده از این روش ساده، آبگوشت خوشمزهای تهیه کنید و در کنار خانواده لذت ببرید.
اگر شما هم تجربههایی دارید که باعث خوشمزهتر شدن آبگوشت میشود، خوشحال میشویم که آنها را در بخش نظرات با ما و دیگر علاقهمندان به اشتراک بگذارید.