رسپی

رسپی آبگوشت متنجنه؛ نذری خوشمزه کرمانی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آبگوشت متنجنه یکی از نوع‌های آبگوشت خوشمزه است که مردم کرمان در روزهای عزاداری به عنوان نذری درست می‌کنند و ظاهری متفاوت دارد.

این نذری کرمانی شامل آبگوشت ساده با سبزیجات معطر، میوه‌های خشک گوناگون، گردو و زیره است. با یک بار چشیدن این غذا، طعم آن همیشه در ذهنتان باقی خواهد ماند.

در این مقاله بلاگ رضیم قصد داریم طرز تهیه آبگوشت متنجنه کرمانی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت متنجنه کرمان:
نخود ۳ پیمانه
لوبیا ۳ پیمانه
پیاز ۵ عدد
گوشت سر دست گوسفند ۳ کیلوگرم
دنبه ۲۰۰ گرم
سبزی (ترخون، جعفری و شنبلیله) نیم کیلوگرم
سیب زمینی ۵ عدد
برگه زردآلو ۲۰۰ گرم
برگه به خشک ۵۰ گرم
گوجه فرنگی خشک ۲۰۰ گرم
مغز گردو ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی نیم کیلوگرم
لیمو عمانی ۵ عدد
زیره ۳ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه آبگوشت متنجنه کرمان

در این بخش، طرز تهیه این غذای سنتی کرمان را با هم بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

مرحله اول: خیساندن نخود و تفت دادن پیاز

نخودها را از شب قبل خیس کنید و نیمی از آن‌ها را با دستگاه له کنید.

سپس پیازهای خرد شده را در یک قابلمه تفت دهید تا رنگش عوض شود و بعد گوشت را اضافه کنید. کمی آب بریزید و بگذارید بپزد.

زمانی که آب قابلمه کم شد، کمی فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و سپس قابلمه را تا سه چهارم پر از آب کنید.

بیشتر بخوانید: انواع ساندویچ نذری خوشمزه و کم هزینه

مرحله دوم: پختن نخود

نخودهای له شده را در قابلمه‌ای همراه با دنبه روی حرارت قرار دهید تا به…

“““html

روغن را در قابلمه ریخته و حرارت را روشن کنید. وقتی روغن داغ شد، رب گوجه فرنگی و سبزی‌های خرد شده را به آن اضافه کنید و به خوبی تفت دهید.

بعد از اینکه گوشت پخته شد، مخلوط نخود، دنبه و سبزیجات را همراه لوبیا و نیمی از نخود پخته شده به قابلمه اضافه کنید و بگذارید خوب بپزد.

مرحله سوم: اضافه کردن مغز گردو، برگه و زیره

مغز گردو را در هاون بکوبید و به آبگوشت همراه با برگه زردآلو و برگه به اضافه کنید. زیره را در آب ریخته تا خاک آن ته نشین شود و بعد از عبور از صافی به آبگوشت بیفزایید.

در پایان می‌توانید سیب‌زمینی‌ها و لیمو عمانی‌ها را به آبگوشت اضافه کنید و حرارت را ملایم نگه‌دارید تا آبگوشت خوب پخته و جا بیفتد.

رسپی آبگوشت متنجنه؛ نذری خوشمزه کرمانی

آبگوشت بعد از رسیدن به غلظت مناسب و پخت گوشت آماده سرو است. نوش جان!

بیشتر بخوانید: رسپی آبگوشت قرمه همدانی

نکات اساسی در پخت آبگوشت متنجنه کرمان

در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه آبگوشت متنجنه کرمان اشاره می‌کنیم. با ما باشید.

  • به جای برگه به، می‌توانید یک عدد به تازه خرد کنید و کمی برگه هلو هم به آن اضافه کنید.
  • برای تزئین، می‌توانید از دارچین و زعفران استفاده کنید.
  • برای پخت کامل آبگوشت، می‌توانید آن را از شب قبل روی حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی پخته و جا بیفتد.
  • حبوبات، نمک، فلفل و زردچوبه را با مقدار آب بپزید، سپس نخودهای خیس و پیاز را با خردکن مخلوط کنید و با دنبه روی حرارت بگذارید تا خوب سرخ شود و بعد سایر مواد را اضافه کنید و زمان بدهید تا پخته شود.
  • گاهی در آبگوشت متنجنه مقداری برنج نیز اضافه می‌شود؛ یک قاشق غذاخوری برنج خام کافیست که باید همراه با برگه زردآلو و سبزیجات به آبگوشت اضافه کنید.
  • برای زیباتر شدن رنگ آبگوشت، می‌توانید از گوجه خشک یا پودر گوجه استفاده کنید.
  • برای ایجاد طعم قدیمی و خوشمزه، از دیگ مسی برای پخت استفاده کنید.
  • می‌توانید از گرده لیمو به جای لیمو عمانی استفاده کنید.
  • به جای سبزیجات تازه، می‌توانید از سبزی خشک استفاده کنید.
  • در بعضی موارد برای این غذا از آرد نخودچی هم استفاده می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه آبگوشت متنجنه نذری کرمان را توضیح دادیم. این غذا که به نام‌های آبگوشت امام حسینی یا متنجون نیز شناخته می‌شود، معمولاً برای مراسم عزاداری به عنوان غذای نذری تهیه می‌شود.

نکات اساسی در پخت آبگوشت متنجنه کرمان

اگر می‌خواهید این غذای سنتی کرمان را در خانه بپزید، می‌توانید با دنبال کردن این مراحل، قدم به قدم پیش بروید و در حین تهیه آبگوشت نکات گفته شده را رعایت کنید تا طعم واقعی این غذا را بچشید.

بیشتر بخوانید: رسپی آبگوشت دودار (دوگوله دودار) اراک

سوالات متداول

در ادامه به چند سوال متداول درباره آبگوشت متنجنه کرمان پاسخ می‌دهیم. با ما همراه باشید.

برای تهیه آبگوشت متنجنه از چه ادویه‌هایی استفاده می‌شود؟

برای پخت این آبگوشت، می‌توانید از زردچوبه، فلفل سیاه، لیمو عمانی، زیره سیاه، دارچین، جوز هندی، پودر پیاز و پودر گوجه استفاده کنید.

چطور آبگوشت متنجنه خوش‌رنگ بپزیم؟

برای داشتن آبگوشت متنجنه خوش‌رنگ، به همراه رب‌گوجه، از پودر گوجه یا گوجه خشک استفاده کنید و برگه به و هلو نیز به خوش‌طعم شدن آن کمک می‌کند.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا