رسپی

رسپی آش اسفناج با ماست موسیر؛ برای بهبود سرماخوردگی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آش اسفناج با ماست موسیر، یک غذای خوشمزه و معطر با ترکیبات تازه است. با این دستور ساده از مجله رضیم، می‌توانید غذایی گرم و سالم برای روزهای سرد تهیه کنید.

برای درست کردن آش اسفناج با ماست موسیر، ابتدا باید حبوبات (عدس، بلغور و برنج) را چند ساعت در آب خیس کنید و سپس آن‌ها را با آب قلم بپزید. در ادامه، پیاز را کمی تفت دهید و بعد به همراه سبزیجات به آش اضافه کنید. سپس مخلوط ماست موسیر و تخم‌مرغ را به آرامی به آش اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا همه چیز به خوبی بپزد. برای یادگیری کامل دستور تهیه این آش خوشمزه با ما همراه باشید.

مواد لازم جهت تهیه آش اسفناج با ماست موسیر

برای تهیه آش اسفناج با ماست موسیر به مواد زیر نیاز دارید:

اسفناج  نیم کیلوگرم
گشنیز ۲۰۰ گرم
برنج ۱/۲ پیمانه
بلغور ۱/۲ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
پیاز ۳ عدد
زرده تخم مرغ ۱ عدد
ماست موسیر ۱ قوطی کوچک
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل، زردچوبه  به میزان لازم
آب قلم ۱ لیتر

مراحل تهیه آش اسفناج با ماست موسیر

  • زمان پخت: ۳ الی ۴ ساعت
  • مناسب برای: ۴ تا ۶ نفر

مراحل تهیه آش اسفناج با ماست موسیر به شرح زیر است:

مرحله اول: خیساندن حبوبات

برای شروع، باید عدس، بلغور و برنج را چند ساعت جداگانه خیس کنید. (می‌توانید برنج و بلغور را با هم خیس کنید.)

مرحله دوم: پخت حبوبات در آب قلم

برای این آش به آب قلم نیاز دارید. وقتی آب قلم جوش آمد، عدس‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه بپزد.

سپس بلغور و برنج را اضافه کنید و درب قابلمه را بپوشانید. بگذارید حدود ۲ ساعت دیگر بپزد.

مرحله سوم: تفت دادن پیاز

در…

“““html

این فاصله پیازها را خلالی خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد از طلایی شدن پیازها مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید.

چند قاشق از پیاز داغ آماده شده را برای تزئین روی آش بردارید و کنار بگذارید. به باقی مانده‌ پیازها نعنا خشک اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت دهید.

بعد پیاز داغ آماده شده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید تا آش مجددا به پخت ادامه دهد تا زمانی که کم کم عدس و بلغور و برنج له شوند و آش لعاب بیندازد. در این مرحله می‌توانید مقداری نمک و فلفل نیز به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم: اضافه کردن سبزی‌های خرد شده

بعد از اینکه مواد آش تا حدودی له شد، سبزی‌های خرد شده را به آن اضافه کنید. نیازی به اضافه کردن آب اضافی زیاد نیست. سبزی‌ها به خودی خود آب می‌اندازند. اما اگر آب آش خیلی کشیده شده بود می‌توانید مقداری آب جوش اضافه کنید.

رسپی آش اسفناج با ماست موسیر؛ برای بهبود سرماخوردگی

بیشتر بخوانید: رسپی آش چغندر و انار

مرحله پنجم: ترکیب ماست موسیر و تخم مرغ

تا زمانی که سبزی‌ها کمی بپزند باقی مواد را آماده کنید. چند قاشق از ماست موسیر را برای تزئین روی آش بردارید و باقی آن را داخل ظرفی بریزید.

سپس زرده تخم مرغ ، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

دقت کنید که حتما هم تخم مرغ، هم ماست باید هم‌دمای محیط باشد. بعد از ینکه مخلوط زرده و ماست موسیر یکدست شد، یک ملاقه از آب آش را آهسته به آن اضافه کنید.

مواد را با هم هم بزنید و بعد مجددا یک ملاقه دیگر از آب آش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. انجام دادن اینکار به این علت است که با هم دما کردن ترکیب با آش از بریدن آش بعد از اضافه کردن ماست جلوگیری کنیم.

مرحله ششم: اضافه کردن مخلوط ماست تخم مرغی به آش

مخلوط آماده شده را به صورت تدریجی و آهسته به آش اضافه کنید و آش را هم بزنید.

مجددا برای مدت نیم الی یک ساعت دیگر اجازه دهید تا آش با حرارت خیلی ملایم به پخت ادامه دهد تا به غلظت و قوام مورد نظر برسد.

بیشتر بخوانید: رسپی آش رشته

مرحله هفتم: سرو کردن

بعد از تنظیم نمک و فلفل آش به سلیقه‌ خود می‌توانید آن را سرو کنید.

روی آش را با ترکیب کشک، ماست موسیر، نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کرده و از طعم خوب آن لذت ببرید.

نکات کلیدی در تهیه آش اسفناج با ماست موسیر

بیشتر بخوانید: رسپی آش رشته جا افتاده 

نکات کلیدی در تهیه آش اسفناج

برای تهیه آش اسفناج به نکات طلایی زیر توجه کنید:

  1. برای تهیه عصاره قلم می‌توانید از قلم گاو یا گوسفند استفاده کنید.
  2. داخل آش اسفناج از حبوبات یا سبزی آش استفاده نمی‌شود اما طبق سلیقه‌ خود می‌توانید مقداری سبزی آش یا لوبیا قرمز نیز به آش اضافه کنید.
  3. در صورتی که عصاره‌ قلم در اختیار نداشتید می‌توانید از چند عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید و یا برای داخل آش گوشت قلقلی درست کنید. البته که این آش با عصاره قلم خوشمزه‌تر است.
  4. برای طعم خوب آش، بهتر است ماست موسیر را با ماست معمولی جایگزین نکنید اما می‌توانید از ماست چکیده‌ ترش نیز استفاده کنید که باعث خوشمزه‌تر شدن آش می‌شود.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی آش اسفناج با ماست موسیر را برایتان شرح دادیم. این آش مغذی و پرخاصیت، انرژی مورد نیاز بدن شما را تامین کرده و سیستم ایمنی شما را تقویت می‌کند. پس همین حالا دست به کار شوید و این آش خوشمزه و سالم را برای خود و خانواده‌تان آماده کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا