رسپی آش برگ چغندر؛ سنتی، خوشمزه و مغذی

“`html
آش برگ چغندر یکی از آشهای سنتی و مورد علاقه ایرانیهاست. به خاطر خواص مفیدش، این آش برای روزهای سرد مناسب است. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، طرز تهیه آش برگ چغندر را به صورت مرحله به مرحله و با تمام نکات مهمی که باید در هنگام تهیهاش بدانید، برای شما توضیح میدهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درستکردن این آش خوشمزه ابتدا باید حبوبات را بخیسانید و بپزید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه کمی تفت دهید. سپس سیر و ادویهها را اضافه کنید و بعد از اینکه عطر آنها آزاد شد، حبوبات پخته، برنج نیم دانه و سبزیهای تازه خرد شده را به همراه برگ چغندر به قابلمه اضافه کنید. مقدار کافی آب بریزید و اجازه دهید آش خوب بپزد و لعاب بیندازد. مقداری نعنا خشک را در روغن تفت داده و با کمی کشک، آش را تزیین کرده و سرو کنید. در ادامه جزئیات کامل طرز تهیه آش برگ چغندر را مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه آش برگ چغندر
برگ چغندر | ۵۰۰ گرم |
تره، جعفری، گشنیز و اسفناج | ۵۰۰ گرم |
عدس | ۱/۲ پیمانه |
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز | ۱/۲ پیمانه |
نخود | ۱/۲ پیمانه |
برنج نیمدانه | ۱/۴ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۴ حبه |
کشک | به مقدار لازم |
نعنا خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش برگ چغندر
- زمان آمادهسازی: ۶۰-۹۰ دقیقه
- مناسب برای: ۴-۵ نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی حبوبات
نخود و لوبیا را از شب قبل تمیز کرده و در آب بخیسانید. در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید.
عدس را نیز حدود ۱ ساعت قبل از پخت خیس کنید.
- برای اینکه…
“““html - حبوبات سریعتر پخته شوند و هضم بهتری داشته باشند، حتماً این مرحله را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی شلغم در خانه به ۲ روش آبپز و بخارپز
مرحله دوم: پخت حبوبات
ابتدا نخود و لوبیا را با مقداری آب در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید با حرارت کم به خوبی بپزد.
- بهتر است از ابتدا پخت این حبوبات را شروع کنید چون زمان بیشتری برای پخت نیاز دارند.
مرحله سوم: آمادهسازی پیاز، سیر و افزودن ادویهها
یک قابلمه بزرگ برای طبخ آش انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و کاراملی شوند.
پس از اینکه پیازها طلایی شدند، سیر خرد شده را اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
سپس کمی زردچوبه به پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید تا عطر و رنگ بهتری به آش بدهد.
بیشتر بخوانید: رسپی بورانی برگ چغندر
مرحله چهارم: اضافه کردن حبوبات و برنج
نخود و لوبیای پخته شده را به قابلمه پیاز و سیر اضافه کنید.
عدس و برنج نیمدانه را هم بشویید و به قابلمه اضافه کنید.
سپس چند لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که حبوبات و برنج با هم بپزند و قوام بگیرند.
- توجه داشته باشید که برنج نیمدانه به قوام و غلظت آش کمک میکند، اما اگر نمیخواهید آش خیلی غلیظ شود، میتوانید مقدار برنج را کمتر کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکوی شلغم
مرحله پنجم: اضافه کردن برگ چغندر و سبزی آش
برگهای چغندر را خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
اسفناجها را به قطعات کوچک خرد کنید.
سبزی آش را نیز با آب سرد بشویید و خرد کنید.
بعد از اینکه حبوبات و برنج نیمپز شدند، سبزی آش و برگهای چغندر را به قابلمه اضافه کنید.
در این مرحله حرارت را کمی بالا ببرید تا سبزیها و برگ چغندر سریعتر به آش اضافه شوند.
مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و اجازه دهید سبزیها به خوبی بپزند و طعم آش را بهتر کنند.
- برگهای تازه و سبز چغندر بهترین گزینه برای این آش هستند چون طعم ملایم و خواص بیشتری دارند.
بیشتر بخوانید: رسپی سوپ برگ چغندر
مرحله ششم: تهیه نعناع داغ و سرو آش
برای طعمدهی و تزیین آش، در یک تابه کوچک کمی روغن بریزید و نعناع خشک را به آن اضافه کنید.
نعناع را چند ثانیه تفت دهید تا عطر خوبی بگیرد؛ سپس آن را از روی حرارت بردارید.
بعد از پخت کامل سبزیها و حبوبات، آش را بچشید و در صورت نیاز، نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.
آش باید طعمی دلپذیر و متعادل داشته باشد.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر به آرامی بجوشد تا تمام مواد بهخوبی ترکیب شوند و طعمها با هم منتقل شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی فلافل چغندر
مرحله هفتم: سرو آش برگ چغندر
آش را در ظرف سرو بکشید و با نعناع داغ، کشک و پیاز داغ تزیین کنید.
این تزیینها علاوه بر زیبایی، طعم آش را نیز بهتر میکنند.
میتوانید مقداری کشک را با زعفران دمکرده مخلوط کرده و روی آش بریزید تا هم زیباتر شود و هم طعم لذیذتری به آن بدهد.
استفاده از کشک محلی و خوشعطر، طعم آش را بهتر کرده و از نمک زیاد بینیازتان میکند.
آش باید به آرامی پخته شود تا مواد خوب با هم ترکیب شوند و طعمدهی کاملی اتفاق بیفتد؛ بنابراین عجله نکنید و زمان کافی برای پخت بگذارید.
بیشتر بخوانید: رسپی کتلت هویج با گوشت و بدون گوشت
امیدواریم که این رسپی مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد. با رعایت این نکات و استفاده از مواد تازه، میتوانید آش برگ چغندر خیلی خوشمزه و مقوی تهیه کنید که برای روزهای سرد سال بسیار مناسب است و میتوانید با خانواده و دوستانتان نوش جان کنید.
اگر ترفندهای دیگر برای خوشمزهتر شدن این آش دارید، خوشحال میشویم که آنها را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.