رسپی

رسپی آش رشته خانگی+ نکات جاافتادن و خوشمزه‌تر شدن

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آش رشته یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین آش‌های سنتی است. پخت آش رشته کار چندان سختی نیست و اگر چند نکته مهم را رعایت کنید، می‌توانید آشی بسیار خوشمزه و لعاب‌دار تهیه کنید. در این مقاله از مجله رضیم به شما دستور پخت آش رشته را همراه با نکات و ترفندهای لازم خواهیم گفت.

نگاهی سریع به روش پخت

برای تهیه آش رشته، نخود، عدس و لوبیا را با آب بپزید. سپس آب و آب قلم را اضافه کنید و بگذارید به جوش بیایند. پیازها را خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس سیر، زردچوبه، نمک، فلفل و نعنا خشک را اضافه کرده و به قابلمه حبوبات بریزید. سبزی‌ها را خرد کنید و به آش اضافه کنید. بعد از آن کشک رقیق شده و رشته آشی را اضافه کنید. پس از پختن آش، ۵-۶ دقیقه بگذارید استراحت کند و سپس با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید. در ادامه رسپی کامل این آش خوشمزه را بخوانید.

مواد لازم آش رشته

نخود ۵ قاشق غذاخوری
عدس ۵ قاشق غذاخوری
لوبیا ۵ قاشق غذاخوری
آب ۴ لیوان
آب قلم ۴ لیوان
اسفناج، گشنیز، جعفری، تره و شوید ۵۰۰-۶۰۰ گرم
پیاز ۵-۶ عدد
سیر ۲-۳ حبه
زردچوبه ۲ قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
نعنا خشک ۲-۳ قاشق چای‌خوری
کشک ۱/۲ پیمانه
رشته آشی ۵۰۰ گرم
روغن به مقدار لازم

مراحل آش رشته

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۱۰۰-۹۰ دقیقه
  • مناسب برای: ۴-۵ نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی و پخت حبوبات

برای تهیه آش رشته، به ازای هر نفر ۱ قاشق نخود، ۱ قاشق عدس و ۱ قاشق لوبیا نیاز دارید.

نخود، لوبیا و عدس را تمیز کنید و از شب قبل آنها را بخیسانید.

در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید و با آب تازه بخیسانید. این کار به کاهش زمان پخت و جلوگیری از نفخ حبوبات کمک می‌کند.

در یک قابلمه بزرگ، نخود، لوبیا و عدس را همراه با مقداری آب بریزید.

آن را روی حرارت ملایم قرار دهید…

“““html

دهید و اجازه دهید تا حبوبات کاملاً بپزند. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه زمان می‌برد.

بعد از پخت، اگر آب زیاد داشتند، آن را کم کنید تا به یک حالت غلیظ برسید.

مرحله دوم: ترکیب حبوبات پخته شده، آب و آب قلم

حبوبات پخته شده را در قابلمه مناسبی که قصد طبخ آش را دارید بریزید. سپس آب و آب قلم را به حبوبات اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید که برای طعم بهتر باید مقدار آب و آب قلم شما مساوی باشد.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید حبوبات به همراه آب قلم به جوش بیایند.

بیشتر بخوانید:رسپی سوپ هویج + نکات و فوت‌و‌فن‌ ها

رسپی آش رشته خانگی+ نکات جاافتادن و خوشمزه‌تر شدن

مرحله سوم: آماده سازی پیاز و سیر

۳ عدد از پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو به صورت نگینی ریز خرد.

مقداری روغن درون تابه مناسبی بریزید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.

سپس پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا زمانی که رنگشان طلایی شود و عطر خوشایندی از آن‌ها آزاد شود.

این مرحله حدود ۵-۷ دقیقه طول می‌کشد. سیر را بشویید و پس از پوست گرفتن آن را پوره و له کنید.

پوره سیر را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر نیز آزاد شود. سیر عطر و طعم بی‌نظیری به آش می‌دهد.

مرحله چهارم: افزودن ادویه‌ها و نعنا

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

توجه داشته باشید که زردچوبه جز یکی از اصلی‌ترین ادویه‌ها در آش رشته است.

نمک را در این مرحله با احتياط و کم اضافه کنید؛ زیرا کشک و رشته‌ها خود نمک دارند و اضافه کردن نمک زیاد ممکن است آش شما را شور کند.

نعنا خشک را به ترکیب درون تابه اضافه کنید. نعنا خشک باعث می‌شود آش شما عطر خوشایندی داشته باشد.

به مدت ۲-۳ دقیقه نعنا را تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.

سپس این مخلوط را به قابلمه حبوبات که در حال جوشیدن هستند، اضافه کنید. خوب هم بزنید تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی آش ترش به روش کردها

مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن سبزی‌ها

سبزی‌های تازه را تمیز کنید. ساقه‌های ضخیم و برگ‌های پلاسیده سبزی‌ها را جدا سازید.

درون کاسه آبی بریزید و به خوبی سبزی‌ها را بشویید تا هر گونه آلودگی از آن‌ها پاک شود.

سبزی‌های شسته شده را درون آبکش بریزید و زمان دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

با کمک چاقو تیزی سبزی‌ها را به صورت ریز خرد کنید.

برای بالاتر رفتن سرعت کار می‌توانید از میکسر یا خرد کن استفاده کنید.

سبزی‌های تازه خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. سبزی‌ها را به آرامی با مواد دیگر هم بزنید تا طعم‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

مرحله ششم: آماده سازی و افزودن کشک

بعد از حدود ۱۵ دقیقه که مواد با هم جوشیدند و طعم‌ها به خوبی ترکیب شدند، ۲ قاشق کشک را با ۱/۲ پیمانه آب رقیق کنید.

این ترکیب را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی هم بزنید تا کشک به خوبی با سایر مواد ترکیب شود.

سپس اجازه دهید که آش ۵ تا ۶ دقیقه دیگر بپزد تا تمام طعم‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

برای اینکه آش غلیظ و خوشمزه‌تری داشته باشید، می‌توانید مقدار کشک را بیشتر کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی آش انار+ نکات و فوت‌وفن ها

مرحله هفتم: اضافه کردن رشته آشی

میزان رشته آش کاملاً سلیقه ای است که شما میتوانید متناسب با ذائقه و سلیقه غذاییتان آن را تنظیم کنید.

رشته آشی را به قابلمه اضافه کنید. مهم است که رشته‌ها را به آرامی داخل آش بریزید و در ۳-۵ دقیقه ابتدایی اصلاً با قاشق آش را به هم نزنید تا رشته‌ها خرد نشوند همین موضوع از خمیری شدن رشته ها و شکستن آن ها جلوگیری می کند.

حالا اجازه دهید آش برای ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر بپزد تا رشته‌ها نرم شوند و آش لعاب بیندازد.(هرچقدر رشته ها را بیشتر بپزید نرم تر می شوند پس توجه داشته باشید که مدت زمان پخت آنها را مدیریت کنید تا رشته ها له و خمیری نشوند)

وقتی رشته‌ها کاملاً نرم شدند و آش غلیظ و لعاب‌دار شد، به آن زمان دهید تا کمی جا بیفتد و طعم‌ها به طور کامل با هم ترکیب شوند.

اگر آش خیلی غلیظ شد، می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.

مرحله هشتم: آماده سازی پیاز داغ

در این زمان، ۳ پیاز باقی‌مانده را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.

در تابه‌ای جداگانه سرخ کنید تا طلایی و خوش‌رنگ شود.

“““html

شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی پیاز داغ عسلی

مرحله نهم: پخت نهایی، تزیین و سرو آش

بعد از اینکه آش کامل پخته شد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را خاموش کنید.

اجازه بدهید آش حدود ۵-۶ دقیقه روی گاز بماند تا جا بیفتد و طعم‌ها به خوبی مخلوط شوند.

سپس آش را در ظرف سرو بریزید. برای تزیین، پیاز داغ، نعنا داغ و کشک را روی آش ریخته و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی آش شله قلمکار

نکات طلایی برای خوشمزه‌تر شدن آش رشته

در ادامه چند نکته مهم برای بهتر کردن طعم آش رشته را بررسی می‌کنیم. با ما باشید.

  • استفاده از سبزی‌های تازه طعم آش را بهتر می‌کند، اما اگر در دسترس ندارید، می‌توانید از سبزیجات فریزری یا خشک شده استفاده کنید.
  • آش را باید با حرارت ملایم بپزید. پختن با حرارت زیاد می‌تواند به مواد آسیب بزند و طعم آش را تغییر دهد. وقتی آش با حرارت زیاد پخته شود، ممکن است آب آن تبخیر شده و لعاب نگیرد.
  • حبوبات را بهتر است از شب قبل خیس کنید تا بهتر پخته شوند و لعاب بدهند.
  • رشته‌ها را باید در آخرین مرحله به آش اضافه کنید تا له نشوند، در غیر این صورت آش شل می‌شود.
  • کشک یکی از مواد اصلی آش رشته است. از کشک خانگی یا با کیفیت استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
  • اضافه کردن کمی کره یا روغن حیوانی در انتهای پخت، طعم آش را غنی‌تر می‌کند.
  • پس از پخت، اجازه دهید آش کمی بماند تا جا بیفتد و مواد بهتر ترکیب شوند.
  • نمک را در مراحل آخر به آش اضافه کنید چون کشک و رشته هم نمک دارند که بر طعم آش تاثیر می‌گذارد.
  • برای عطر و طعم بهتر و لعاب بیشتر، می‌توانید از آب گوشت به جای آب ساده استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید آش رشته لعاب‌دار شود، می‌توانید مقداری گوشت چرخ‌کرده به آن اضافه کنید.
  • اگر آش شما خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
  • برای طعم بهتر، حتما مقداری نعناع داغ به آش اضافه کنید.

امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش کامل و دقیق بالا این آش خوشمزه را بپزید و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما برای پخت آش رشته از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که باعث خوشمزه‌تر شدن و لعاب بیشتر آن می‌شود، خوشحال می‌شویم آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا