رسپی آش عدس به روش خانگی؛ با برنج، بلغور و رشته

“`html
آش عدس یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد مختلفی درست میشود. در ادامه این مقاله از رضیم بلاگ ما را همراهی کنید تا به طرز تهیه این آش لیذی آشنا شوید.
عدس | ۱ پیمانه |
ماش | ۱ پیمانه |
برنج | ۳/۲ پیمانه |
سبزی آش | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۴ عدد |
سیر | ۶ حبه |
نعنا خشک | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل تهیه آش عدس و برنج
در ادامه، مراحل تهیه آش عدس و برنج به صورت گام به گام توضیح داده شده است.
مرحله اول: شستن و خرد کردن سبزی آش
ابتدا سبزی آش را شسته و آبکشی کنید. بعد از اینکه آب آن گرفته شد، آن را روی تخته خرد کنید.
مرحله دوم: خیساندن ماش
ماش را شسته و به مدت ۲ ساعت در مقداری آب خیس کنید.
مرحله سوم: پخت عدس، ماش و برنج
در این مرحله، عدس را بشویید و همراه با ماش و مقداری آب در یک قابلمه بگذارید تا بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید یک ساعت بپزد تا عدس و ماش نرم شوند.
سپس برنج شسته شده را به همراه سبزی آش به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا بگذارید آش به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بجوشد.
بیشتر بخوانید: رسپی آش شولی کاشان
مرحله چهارم: سرخ کردن پیاز
پیازها را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن در یک تابه بریزید و پیازها را روی حرارت تفت دهید تا طلایی و سرخ شوند، سپس آنها را به آش اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی بوغدا آشی یا آش گندم زنجانی
مرحله پنجم: افزودن کشک و دیگر مواد به آش
پس از اینکه آش به خوبی جا افتاد، در انتها کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیرداغ را نیز به آن اضافه کنید.
سیب زمینی | ۱ عدد |
بلغور گندم | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
عدس | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
پیاز | ۲ عدد |
نعنا داغ | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل تهیه آش عدس و بلغور
در این بخش، نحوه تهیه آش عدس و بلغور را مرحله به مرحله برایتان شرح میدهیم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کنگر ساده و خوشمزه
مرحله اول: خیساندن عدس
عدس را به مدت دو ساعت خیس کنید. سپس آن را با مقداری آب روی حرارت بگذارید و بلغور را هم به آن اضافه کنید. حدود ۸ لیوان آب به مخلوط اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا شروع به جوشیدن کند.
مرحله دوم: درست کردن پیاز داغ
پیازها را پوست کنید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس آنها را با مقداری روغن سرخ کنید و با زردچوبه تفت دهید. بعد از سرخ شدن، پیاز را به آش اضافه کنید.
مرحله سوم: افزودن سیبزمینی به آش
سیبزمینی را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سیبزمینیهای خرد شده را به آش اضافه کنید تا باعث لعابدار شدن آن شود. درب قابلمه را بگذارید تا سیبزمینیها و سایر مواد بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته مازندرانی
مرحله چهارم: جا افتادن آش و تزیین آن
پس از ۳ ساعت جوشیدن روی شعله ملایم، آش کاملاً پخته و لعاب میاندازد. یک عدد پیاز را سرخ کنید و آن را روی آش تزئین کنید. همچنین میتوانید این آش را با کشک و نعناع داغ سرو کنید.
عدس | ۳/۴ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
سبزی آش | ۱۰۰ گرم |
رشته آشی | ۱۰۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل | به میزان لازم |
مراحل تهیه آش عدس و رشته
در این قسمت، مراحل تهیه آش عدس و رشته را به صورت گام به گام توضیح خواهیم داد.
مرحله اول: خیساندن عدس
عدس را از قبل خیس کنید و آن را در قابلمه با آب روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
مرحله دوم: سرخ کردن پیاز
پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی و خوشعطر شوند. پس از سرخ شدن، کمی نمک، زردچوبه و پودر زنجبیل به آن افزوده کنید.
“““html
بیشتر بخوانید: رسپی آش ترخینه دوغ اراک
مرحله سوم: اضافه کردن سبزی آش
در این مرحله، نصف پیاز داغ را به همراه سبزی آش خرد شده به قابلمه آش اضافه کنید و باقیمانده پیاز داغ را برای تزیین آش کنار بگذارید.
اجازه دهید تا آش به خوبی پخته و جا بیفتد. در بیست دقیقه پایانی پخت، رشته را به آش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا جا بیفتد.
حالا میتوانید آش را در ظرف مناسب سرو کرده و با پیاز داغ تزیین کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، رسپی آش عدس را به سه روش و با مواد اولیه متنوع ارائه کردیم. با رعایت نکات ذکر شده میتوانید این آش خوشمزه و سنتی ایرانی را در منزل تهیه کنید و لذت ببرید.