رسپی آش ماست و لپه خوشمزه؛ به روش اصیل شمالی

آش یکی از غذاهای محبوب ایرانیهاست و تنوع آن در کشور ما بسیار زیاد است. معروفترین نوع آش، آش رشته است. در این مقاله از رضیم بلاگ میخواهیم شما را با یک آش خوشمزه و کمتری شناختهشده از ناحیه شمال ایران آشنا کنیم.
در ادامه، تمام مراحل تهیه و پخت آش ماست و لپه را به شما نشان خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش ماست و لپه
برای تهیه این آش به مواد زیر نیاز دارید:
اسفناج | ۱۰۰ گرم |
گشنیز | ۱۰۰ گرم |
تره | ۱۰۰ گرم |
جعفری | ۱۰۰ گرم |
شوید | ۱۰۰ گرم |
آب مرغ | ۳ لیوان |
لپه | یک سوم پیمانه |
پیاز درشت | ۱ عدد |
ماست چکیده | ۲ لیوان |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل پخت آش ماست و لپه
در اینجا مراحل پخت این آش را برای شما توضیح میدهیم:
مرحله اول: حبوبات را بخیسانید.
پختن آش نیاز به صبر و شکیبایی دارد. نخستین قدم برای تهیه این آش، خیساندن حبوبات است. این کار به شما کمک میکند تا نفخ حبوبات گرفته شود. شما باید از شب قبل این کار را انجام دهید. داخل یک ظرف مناسب، حبوبات را بریزید و روی آنها آب بریزید. آب باید کاملاً روی حبوبات را بپوشاند.
برای بهترین نتیجه، دقت کنید که در طول شب، چند بار آب حبوبات را عوض کنید. مثلاً یک بار شب و یک بار صبح که بیدار میشوید. در صورت امکان، قبل از استفاده، آب آنها را یک بار دیگر هم عوض کنید.
مرحله دوم: سبزیها را خرد کنید.
گام بعدی، خرد کردن سبزیهایی است که برای آش استفاده میشوند. سبزیهایی مانند شوید، تره، گشنیز و جعفری، عطر و طعم خاصی به آش میدهند.
سبزیها را به خوبی بشویید و سپس خرد کنید. سعی کنید آنها را ریز خرد کنید. اگر دستگاه خردکن دارید، کار شما آسانتر میشود. در غیر این صورت، فقط کافی است زمان بگذارید و با دقت سبزیها را خرد کنید.
“`html
را خرد کنید. سعی کنید تا جایی که میتوانید آنها را ریز کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی آش ترخینه دوغ اراک
مرحله سوم: پیاز را خرد کنید.
در این مرحله باید پیاز را خلالی خرد کنید. نیازی نیست که پیاز کاملاً در آش گم شود. بلکه درست است که باید زیر دندان احساس شود. بعد از خرد کردن پیاز، یک قابلمه مناسب انتخاب کنید.
لپه، سبزیها و پیاز خلالی شده را در قابلمه بریزید. سپس یک لیوان آب جوش، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. حالا بگذارید مواد به مدت نیم ساعت بجوشند تا سبزی آش خوب لعاب بیندازد.
مرحله چهارم: آب مرغ را اضافه کنید.
وقتی سبزیجات در مرحله قبل لعاب دادند، میتوانید آب مرغ را اضافه کنید. در مواد مورد نیاز برای تهیه آش ماست و لپه ما به آب مرغ اشاره کردهایم. اما میتوانید به راحتی عصاره مرغ آماده را هم به کار ببرید.
با تهیه عصاره مرغ، دیگر نیازی به زحمت برای ذخیره آب مرغ ندارید. چراکه تهیه آب مرغ نیاز به آبپز کردن مرغ دارد، که ممکن است وقتگیر باشد. بنابراین میتوانید از عصاره مرغ آماده استفاده کنید و نتیجهاش نیز همان خواهد بود.
بیشتر بخوانید: رسپی آش اشکنه اراک (او گرمه)
مرحله پنجم: برنج را اضافه کنید.
بعد از اینکه آب مرغ را اضافه کردید و مواد به جوش آمد، میتوانید برنج را هم اضافه کنید. برنج خیلی زود لعاب میاندازد.
پس از ۷ یا ۸ دقیقه قابلمه را چک کنید. اگر برنج لعاب داشته باشد، حرارت را خاموش کنید و بگذارید روی گاز خاموش بماند. این مرحله بسیار مهم است!
مرحله ششم: ماست را اضافه کنید.
در زمان استراحت آش، ماست چکیده را خوب هم بزنید تا یکنواخت شود. بعد از اینکه آش نیم ساعت استراحت کرد، ماست را به آن اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا یکدست شود. حالا آش شما آماده سرو است. نوش جان!
بیشتر بخوانید: رسپی آش ماش و شلغم
نکات مهم در تهیه آش ماست و لپه
در ادامه، چند نکته طلایی برای تهیه آش ماست و لپه را بررسی میکنیم. با ما باشید.
- در تهیه این آش باید از روغن استفاده نکنید، چون طعم آن را خراب میکند.
- برنج نباید کاملاً پخته و له شود. در این آش برنج باید توپر و قابل احساس باشد.
- میتوانید از دل یا جگر مرغ نیز در این آش استفاده کنید. این کار علاوه بر افزایش خاصیت آش، طعم آن را هم بهتر میکند.
آش میتواند در روزهای بیماری قوت بخش باشد. پس اگر بیمار هستید یا از فردی بیمار پرستاری میکنید، حتماً این آش را در نظر بگیرید. آش ماست و لپه بسیار مغذی و مفید است و دوره نقاهت را تسریع میکند.
امیدواریم این مقاله از مجله آشپزی رضیم به شما در تهیه این آش خوشمزه کمک کرده باشد.