رسپی آش نعنا خوشمزه با کوفته قلقلی؛ به روش سنتی

“`html
آشها انواع و اقسام مختلفی دارند و از محبوبترین و سریعترین غذاها به حساب میآیند. آش نعنا هم یکی از لذیذترین آشهای بینالمللی است که عطر و طعم خوشایندی دارد. این آش هم مانند بسیاری از غذاها به روشهای مختلف تهیه میشود.
ما امروز در این قسمت از رضیم بلاگ دستور پخت آش نعنا با کوفته قلقلی را به صورت مرحله به مرحله برای شما توضیح میدهیم. پس با ما همراه باشید.
دستور پخت آش نعنا با کوفته قلقلی
مدت زمان لازم برای تهیه این آش بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه است.
مقدار مواد ذکر شده در این دستور برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است.
سختی تهیه این آش در سطح متوسط قرار دارد.
نخود | ۱ پیمانه |
برنج نیم دانه | ۱/۲ پیمانه |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۶ پیمانه |
نعنا خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
کره | ۴۰ گرم |
لیموترش | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
مرحله اول: آمادهسازی و پخت نخود
در ابتدا نخودها را تمیز و شسته، سپس با مقداری آب بخیسانید. خیساندن نخودها چند ساعت قبل از پخت باعث میشود که نفخ آنها گرفته شود و راحتتر بپزند.
سپس نخود را با ۲-۳ پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.
اجازه دهید نخودها ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزند تا نرم شوند.
مرحله دوم: آمادهسازی و پخت برنج نیمدانه
در این مرحله به برنج نیمدانه بپردازید. آن را بشویید و در قابلمهای که میخواهید آش را در آن بپزید بریزید.
مقداری آب به برنج بیفزایید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید برنج نیمدانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد و نرم شود.
اگر برنج نیمدانه در دسترس ندارید، میتوانید از برنج معمولی استفاده کنید، فقط توجه داشته باشید که زمان پخت آن بیشتر خواهد شد.
مرحله سوم: افزودن نخود
حالا نخودهای پخته شده را به قابلمه برنج اضافه کنید.
مواد را به آرامی مخلوط کنید و به مرحله بعد بروید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت بوغدا آشی یا آش گندم زنجانی
مرحله چهارم: ترکیب ماست، آرد و آبلیمو
در این مرحله آب لیمو را بگیرید. در یک تابه مناسب آرد، آبلیمو و ماست را با هم خوب ترکیب کنید تا یک مخلوط یکنواخت به دست بیاید.
اگر این مخلوط غلیظ بود، میتوانید با کمی آب آن را رقیق کنید.
تابه را روی حرارت کم قرار دهید و مدام هم بزنید تا بوی خامی گرفته شود و سس به غلظت مناسبی برسد.
مرحله
“““html
پنجم: اضافه کردن نمک و فلفل
در این مرحله، مقدار مناسبی نمک و فلفل سیاه به سس اضافه کنید و مواد را کمی با هم مخلوط کنید.
سپس این مخلوط را به محتویات آش اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید ۱۵ تا ۳۰ دقیقه همه مواد به آرامی بپزند.
مرحله ششم: تهیه کوفته قلقلی
در این مرحله میخواهیم کوفتهها را آماده کنیم. برای سرعت بهتر، به سراغ کوفتهها بروید.
پیاز را بشویید و پوست بکنید. سپس آن را با رنده ریز رنده کنید و آب آن را به خوبی بگیرید.
حالا آب پیاز، گوشت چرخکرده، نمک و فلفل سیاه را خوب ورز بدهید تا یک مخلوط یکدست درست شود.
از این مخلوط، به اندازه یک فندق جدا کنید و در دست گرد کنید. همین کار را برای همه کوفتهها تکرار کنید و به مرحله بعد بروید.
به یاد داشته باشید که این مرحله میتواند به سلیقه خودتان حذف شود.
مرحله هفتم: سرخ کردن کوفتهها
در این مرحله، کمی روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
منتظر شوید تا روغن خوب داغ شود.
حالا کوفتهها را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طلایی و سرخ شوند.
پس از سرخ شدن، کوفتهها را به محتوای آش اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی آش رشته مازندرانی
مرحله هشتم: تهیه نعنا داغ
در این مرحله به تهیه نعنا داغ بپردازیم.
کمی کره را در تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. سپس نعنا خشک را به کره اضافه کنید و به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه با حرارت کم تفت دهید تا عطر نعنا خارج شود.
مقداری از این مخلوط را برای تزیین نهایی کنار بگذارید و بقیه نعنا داغ را به محتوای آش اضافه کنید.
آش را کمی هم بزنید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزد تا همه مواد خوب جا بیفتند و آش لعابدار شود.
مرحله نهم: تزیین و سرو آش
آش خوشمزه و معطر شما آماده سرو است.
آن را در ظرف سرو بریزید و با مقداری نعنا داغ یا پیاز داغ تزیین کنید.
امیدواریم شما هم با روشی که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم توضیح دادیم، این آش خوشمزه را درست کرده و در کنار عزیزانتان لذت ببرید.