رسپی

رسپی باسلوق ژله‌ای برای یلدا+ نکات و فوت‌وفن ها

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

باسلوق ژله‌ای یکی از بهترین شیرینی‌های شب یلدا است که درست کردن آن در خانه بسیار راحت است. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با ۳ رسپی باسلوق ژله‌ای ساده، با آب انار و به صورت هندوانه‌ای و همچنین همه فوت‌وفن های درست کردن این شیرینی خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به رسپی

برای درست کردن باسلوق ویژه شب یلدا می‌توانید نشاسته را در آب حل کنید و بعد در قابلمه بریزید. در ادامه شکر و پودر ژله را اضافه کنید. مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید. بعد از نیم ساعت گلاب و روغن مایع را اضافه کنید و مواد باسلوق را در یک ظرف پیرکس بریزید و در یخچال قرار دهید.

برای درست کردن باسلوق با آب انار نیز می‌توانید از مقداری آب انار به جای آب در باسلوق استفاده کنید. اگر دوست دارید باسلوق هندوانه‌ای درست کنید، باید باسلوق را به ۲ رنگ قرمز و سبز آماده کنید و بعد مواد را به نوبت در قالب بریزید و در یخچال بگذارید. برای خواندن ۳ رسپی باسلوق ژله‌ای برای یلدا با جزئیات کامل می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم باسلوق ژله‌ای برای یلدا

نشاسته ذرت ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب سرد ۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
پودر ژله انار ۱ بسته

مراحل رسپی باسلوق ژله‌ای

  • مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: مواد باسلوق را ترکیب کنید

برای شروع باید نشاسته را با آب سرد ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا گلوله‌های نشاسته کاملا در آب حل شوند. در ادامه ترکیب آب و نشاسته را در قابلمه بریزید و بعد شکر و پودر ژله را مخلوط کنید.

مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا بوی خامی نشاسته برطرف و مایه باسلوق غلیظ شود. در این مرحله به هیچ عنوان شعله گاز را زیاد نکنید، در غیر این صورت بوی نشاسته از بین نمی‌رود و باسلوق شما بدطعم می‌شود.

مرحله سوم: گلاب و روغن را اضافه کنید

بعد از حدود نیم ساعت می‌توانید گلاب و روغن مایع را به قابلمه اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا مایه باسلوق غلیظ‌تر شود.

بیشتر بخوانید: رسپی باسلوق زرشک

مرحله چهارم: باسلوق را آماده کنید

در این مرحله باید یک ظرف پیرکس را چرب کنید و بعد مایه باسلوق را در آن بریزید. در ادامه سطح مواد

“““html

را صاف کنید و آن را برای ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله پنجم: باسلوق را سرو کنید

بعد از این که باسلوق کاملا سفت شد، با نوک چاقو کناره‌های آن را آزاد کنید. در یک سینی فلزی بزرگ مقداری نشاسته بریزید و بعد باسلوق را روی آن برگردانید. حالا می‌توانید باسلوق‌ها را به اندازه دلخواه برش دهید و در ظرف مناسب بچینید و سرو کنید.

باسلوق ژله‌ای با آب انار

برای درست کردن باسلوق یلدایی می‌توانید از آب انار طبیعی استفاده کنید. در این روش باید یک پیمانه آب را با نشاسته گل ترکیب کنید و در یک قابلمه بریزید. سپس آب انار و شکر را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مداوم هم بزنید تا مواد غلیظ شوند.

بعد از آن، پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب ترکیب کنید و روی حرارت بن ماری کنید و سپس در قابلمه بریزید. در آخر کره را هم اضافه کنید. شعله گاز را خاموش کنید و باسلوق را در قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا آماده شود.

رسپی باسلوق ژله‌ای برای یلدا+ نکات و فوت‌وفن ها

بیشتر بخوانید: رسپی باسلوق پرتقال به روش خانگی

باسلوق ژله‌ای هندوانه‌ای

برای درست کردن باسلوق هندوانه‌ای می‌توانید از ۲ رنگ ژله قرمز و سبز استفاده کنید. در این روش، ابتدا باسلوق قرمز را آماده کنید و در قالب بریزید. سپس باسلوق سبز را آماده کرده و بعد از چند ساعت روی باسلوق قرمز بریزید. قالب را در یخچال بگذارید و بعد از این که آماده شد، آن را برگردانید. حالا می‌توانید باسلوق‌ها را به شکل دلخواه برش دهید و در ظرف بچینید.

باسلوق ژله‌ای هندوانه‌ای

نکات و فوت‌وفن های رسپی باسلوق ژله‌ای یلدایی

در ادامه به چند نکته مفید برای خوشمزه‌تر کردن باسلوق ژله‌ای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای جلوگیری از گلوله شدن نشاسته ذرت در آب، بهتر است آن را الک کنید و سپس با آب مخلوط کنید.
  • روش درست کردن باسلوق ژله‌ای با نشاسته گل و نشاسته ذرت تفاوتی ندارد. اما اگر از نشاسته گل استفاده می‌کنید، بهتر است بعد از ترکیب کردن آن با آب سرد، آن را از صافی رد کنید و بعد مراحل دیگر را ادامه دهید.
  • در تمام مدت تهیه باسلوق، باید مواد را هم بزنید، زیرا در غیر این صورت مواد ته می‌گیرد و باسلوق خراب می‌شود.
  • برای تهیه باسلوق ژله‌ای با پودر ژلاتین، می‌توانید از هر طعم و رنگ پودر ژله‌ای که دوست دارید استفاده کنید.
  • قبل از ریختن مواد باسلوق در ظرف، حتما کف و دیواره‌های آن را چرب کنید تا راحت‌تر خارج شود.
  • برای تهیه این باسلوق می‌توانید به جای روغن، از مقداری کره نیز استفاده کنید.
  • اضافه کردن گلاب به باسلوق اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید اگر نمی‌خواهید.
  • اگر دوست دارید رنگ باسلوق شما نداشته باشد، می‌توانید از ژله آلوئه ورا استفاده کنید.
  • برای تهیه باسلوق قرمز، می‌توانید از ژله انار یا توت‌فرنگی استفاده کنید.
  • بعد از آماده شدن باسلوق با پودر ژله، می‌توانید به جای نشاسته، از پودر نارگیل یا پودر قند روی آنها بریزید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از چند رنگ ژله برای تهیه باسلوق استفاده کنید.
  • این باسلوق‌ها را می‌توانید تا چند ماه در یخچال نگهداری کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از گردو یا پسته خرد شده نیز در این باسلوق استفاده کنید. فقط به یاد داشته باشید که قبل از اضافه کردن پسته، آن را برای چند دقیقه در آب جوش بخیسانید.

“““html

  • آن را در آب یخ بگذارید تا پوست پسته‌ها جدا شود، سپس پسته‌ها را در مایه باسلوق بریزید.
  • برای فرم دادن به باسلوق ژله‌ای مجلسی، می‌توانید به جای ریختن آن در قالب، اجازه دهید مایع باسلوق کمی ولرم شود. سپس دستانتان را چرب کنید و مقداری از مایه را بگیرید و با دستان خود شکل دهید. بعد از آن، باسلوق را در پودر نارگیل یا نشاسته بغلتانید و در سینی بچینید. سپس آن را در یخچال قرار دهید تا باسلوق‌ها آماده شوند.
  • پس از آماده شدن باسلوق می‌توانید آن را به هر شکل و اندازه‌ای که می‌خواهید برش بزنید.
  • برای تهیه این باسلوق، غلظت مواد نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد.
  • برای تزیین این باسلوق یلدایی می‌توانید از دانه‌های انار و گردوی خرد شده استفاده کنید.
  • در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، بهترین روش تهیه باسلوق ژله‌ای برای یلدا معرفی شده است. امسال شب یلدا حتماً این شیرینی خوشمزه را درست کنید و از طعم آن در کنار چای و دیگر تنقلات یلدایی لذت ببرید. اگر تجربه‌ای در تهیه باسلوق ژله‌ای دارید، نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا