رسپی تارت موز و شکلات؛ بهترین گزینه برای عصرانههای ناگهانی

“`html
آیا به دنبال یک دسر خاص برای یک مناسبت ویژه هستید؟ تارت موز و شکلات گزینهای عالی برای شماست. با این دستور ساده از مجله رضیم، میتوانید دسر تارت موز و شکلات خوشمزه را در خانه آماده کنید و آن را سرو نمایید.
مواد لازم برای تهیه تارت موز و شکلات
مواد لازم برای تهیه تارت موز و شکلات به این شکل است:
کره سرد | ۱۰۰ گرم |
آرد | ۲ پیمانه |
بکینگ پودر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
خامه صبحانه | ۱۰۰ گرم یا نصف پاکت |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
پودر شکر یا پودر قند | ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری (بسته به ذائقه) |
مراحل تهیه تارت شکلاتی
برای تهیه تارت موز و شکلات فقط کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تهیه خمیر تارت
کره سرد و خرد شده را با پودر قند الک شده ترکیب کنید.
سپس با کمک دو چنگال، کره و پودر قند را مخلوط کنید تا پودر قند به خوبی جذب کره شود و دیگر颗粒 دید نداشته باشید.
ادامه دهید و آرد الک شده، بکینگ پودر و نمک را خوب با هم مخلوط کنید و به کره اضافه کنید.
با نوک انگشتانتان مواد را مخلوط کنید! از کف دست برای مخلوط کردن استفاده نکنید؛ زیرا حرارت دست باعث میشود که خمیر روغن بیفتد.
ادامه دهید تا مواد به حالت شنی برسد (اگر دستگاه غذا ساز دارید، میتوانید همه این مواد را در آن بریزید و مخلوط کنید تا حالت شنی بگیرد).
مرحله دوم: اضافه کردن خامه
حالا خامه را به مواد اضافه کنید. با نوک انگشتان این مواد را مخلوط کنید تا کم کم خمیر شکل بگیرد.
خمیر را به سرعت جمع کنید، اما ورز ندهید (ورز دادن باعث ایجاد گلوتن در خمیر میشود و در نهایت خمیر سفت میشود).
مرحله سوم: استراحت خمیر
خمیر را در یک کیسه زیپدار به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شود و چسبندگی آن کاهش یابد.
نکته: میتوانید از انواع قالبهای تارت استفاده کنید. قالبهای گرد، مربعی، مستطیلی یا تک نفره معمولاً با کف جدا مناسبترند؛ زیرا خارج کردن تارت از قالب را آسانتر میکند و احتمال شکستن خمیر کم میشود.
بیشتر بخوانید: رسپی تارت لیمو با مرنگ
مرحله چهارم: انتقال خمیر به قالب
پس از استراحت خمیر، میتوانید خمیر را به دو روش در قالب تارت قرار دهید؛ این دو روش تفاوتی ندارند و فقط به راحتی شما بستگی دارد:
- روش اول: خمیر را روی میز با وردنه به ضخامت ۰.۵ سانت باز کنید؛ طول و عرض خمیر باید به گونهای باشد که کف و دیوارههای قالب را بپوشاند. بعد
“““html - به کمک وردنه T خمیر را بلند کنید و داخل قالب تارت قرار دهید. با دست، خمیر را درون قالب مرتب کنید و لبههای آن را به دیوارههای قالب بچسبانید. سپس اضافات لبهها را با دقت جدا کنید.
- روش دوم: خمیر را داخل قالب تارت بگذارید و با نوک انگشتان خمیر را به سمت دیوارهها هدایت کنید. همۀ قسمتهای خمیر را به آرامی صاف کنید و در جاهایی که خمیر بیشتر است، با فشار انگشتان آن را به سمت دیوارهها جابجا کنید. بعد از اینکه دیوارهها پوشانده شد، اضافات خمیر را از لبهها خارج کنید.
بعد از اینکه خمیر را با یکی از روشهای بالا پهن کردید، با چنگال بر روی خمیر و کف قالب چند سوراخ ایجاد کنید تا هنگام پخت خمیر نفخ نکند.
قالب را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله پنجم: پخت خمیر
فر را روی دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید و بگذارید گرم شود. سپس قالب را داخل فر بگذارید تا زمانی که خمیر تغییر رنگ داده و لبههایش طلایی شود.
هر چه خمیر طلاییتر شود خوشمزهتر و تردتر میشود؛ اما حواستان باشد که نسوزد. (زمان پخت ممکن است تا نیم ساعت طول بکشد، اما با توجه به نوع فر ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، هر چند وقت یکبار چک کنید و وقتی خمیر به رنگ دلخواه رسید، آن را از فر خارج کنید.)
مرحله ششم: خارج کردن خمیر از قالب
بگذارید خمیر کاملاً در داخل قالب خنک شود. اگر آن را در حالت گرم خارج کنید، ممکن است بشکند و زحمات شما هدر برود.
پس صبور باشید. بعد از خنک شدن، به آرامی و با احتیاط خمیر را از قالب خارج کنید؛ اگر قالب شما قابلیت جدا شدن دارد، این کار خیلی آسانتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: رسپی تارت گلابی و بادام
مواد لازم جهت تهیه مواد داخلی تارت
مواد لازم برای تهیه مواد داخلی تارت به شرح زیر است:
موز | ۱ عدد بزرگ |
شکلات | ۱۵۰ گرم |
خامه صبحانه | ۲۵۰ گرم |
رسپی مواد داخلی تارت
برای تهیه مواد داخلی تارت کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله هفتم: بنماری کردن شکلات
شکلات را به تکههای کوچکتر خرد کنید. حتماً از شکلاتی استفاده کنید که طعمش را دوست دارید تا در نهایت از نتیجه کار راضی باشید.
یک ظرف آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. سپس ظرف شکلات را روی آن قرار دهید؛ طوری که آب با ظرف شکلات تماس نداشته باشد و فقط بخار آب به آن برسد. (حالت بن ماری) گاهی شکلاتها را هم بزنید تا کاملاً ذوب شوند.
مرحله هشتم: اضافه کردن خامه صبحانه
بعد از اینکه شکلات آب شد، خامه صبحانه را به آن اضافه کنید و دوباره روی حرارت بن ماری مخلوط کنید تا یکدست و صاف شود.
مرحله نهم: انتقال موز و شکلات داخل تارت
موز را به صورت حلقهای…
“““html
برشهای موز را داخل تارت بچینید و به آرامی شکلات را روی آنها بریزید تا تارت پر شود.
حالا ظرف تارت را در یخچال قرار دهید تا شکلات و خامه کمی خودش را بگیرد.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک گلابی شکلاتی
مرحله دهم: تزیین و سرو تارت
برای تزیین تارت، میتوانید کارهای زیادی انجام دهید. از پسته و گردو بگیرید تا خمیر فوندانت با اشکال مختلف که میتواند دسر شکلاتی شما را زیباتر کند.
میتوانید از خامه به کمک ماسورهها و انواع میوهها برای تزیین استفاده کنید. حتی میتوانید از گلهای طبیعی هم برای زیبایی بیشتر تارت استفاده کنید.
پس تارت را به سلیقه خودتان تزیین و سپس سرو کنید. نوش جان!
نکات طلایی در تهیه تارت موز و شکلات
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه تارت موز و شکلات اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- اگر خمیر شما حین پخت داخل فر آب رفت و کوچک شد، یعنی حرارت دست شما یا ورز دادن بیش از حد باعث به روغن افتادن خمیر شده است.
- حتماً از کره سرد برای تهیه تارت استفاده کنید، چون این کار به جلوگیری از به روغن افتادن خمیر کمک میکند.
- اگر پودر قند نداشتید، میتوانید شکر را آسیاب کنید و الک کنید و داخل مواد بریزید. اگر شیرینی زیاد برای شما خوشایند نیست، میتوانید مقدار پودر شکر را کاهش دهید یا حتی حذف کنید تا فقط شیرینی شکلات و موز طعم تارت را بدهد.
- چون مقدار زیادی کره داخل خمیر تارت استفاده شده، بعد از قرار گرفتن در یخچال، خمیر سفتتر میشود. بنابراین کمی قبل از سرو، آن را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- خمیر تارت تا یک هفته در یخچال و یک ماه در فریزر قابل نگهداری است. فقط کافی است قبل از استفاده، آن را کمی زودتر از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- میتوانید از قالبهای تارت کوچک استفاده کنید تا سرو راحتتر باشد و تارتهای شما حالت تکنفره داشته باشد.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی تارت موز و شکلات را برایتان توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این دسر خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.