رسپی تارت نارنگی + نکات و فوتوفن ها

“`html
تارت نارنگی یکی از دسرهای خوشمزه و جذاب پاییزی است که میتوان به راحتی با مواد ساده و در دسترس درست کرد. در این مقاله از مجله رضیم، دستور تهیه تارت نارنگی را به صورت مرحلهای همراه با نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید، آموزش میدهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
کره سرد را با آرد الک شده با نوک انگشتان مخلوط کنید. سپس پودر شکر، زرده تخممرغ و وانیل را بیفزایید و فقط تا وقتی که مواد مخلوط شوند بهم بزنید. کم کم آب سرد را اضافه کنید تا خمیر حالت بگیرد. خمیر را در پلاستیک بپیچید و ۲۵-۳۵ دقیقه در یخچال بگذارید. قالب تارت را کمی چرب کنید و خمیر را با وردنه باز کنید. خمیر را در قالب بذارید و روی آن کاغذ روغنی و کمی حبوبات خشک بگذارید و در فر از پیش گرم شده به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه بپزید. سپس آب نارنگی، شکر، نشاسته و پوست نارنگی را در قابلمهای مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بپزید. بعد از اینکه خنک شد، روی تارت بریزید و به مدت ۱-۲ ساعت در یخچال بگذارید. در نهایت با برشهای نارنگی و نعنا تازه تارت را تزئین کنید. جزئیات کامل تهیه این دسر پاییزی را در ادامه بخوانید.
مواد لازم خمیر تارت نارنگی
آرد سفید | ۲ لیوان |
کره سرد | ۱۵۰ گرم |
پودر شکر | ۱/۲ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
آب سرد | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
مواد لازم فیلینگ (مواد داخلی)
نارنگی تازه | ۶ تا ۸ عدد |
شکر | ۱/۲ پیمانه |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری |
آب نارنگی تازه | ۱/۲ پیمانه |
پوست رنده شده نارنگی | ۱ قاشق چایخوری |
مراحل پخت تارت نارنگی
- زمان آمادهسازی: ۲-۳ ساعت
- مناسب برای: ۴-۵ نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: ترکیب کره و آرد سفید
کره سرد را به شکل مكعبهای کوچک برش بزنید. دقت کنید که دماي کره در تهیه خمیر بسیار مهم است.
آرد سفید را ۲-۳ بار الک کنید تا هرگونه ناخالصی از بین برود. الک کردن، آرد را سبک میکند.
آرد را به کره سرد اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود.
“““html
کاسهای بردارید و با نوک انگشتانتان کره را با آرد مخلوط کنید تا به ترکیبی شبیه خرده نان برسید.
مرحله دوم: اضافه کردن پودر شکر، زرده تخممرغ و وانیل
پودر شکر، زرده تخممرغ و وانیل را به مخلوط قبلی در کاسه اضافه کنید و آنها را به هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
یادتان باشد که باید سریع عمل کنید تا کره نرم نشود و تغییر شکل ندهد.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک کریسمسی+ نکات و فوتوفن ها
مرحله سوم: اضافه کردن آب سرد
آب سرد را به آرامی به مخلوط خمیری اضافه کنید.
توجه داشته باشید که نوع آرد و جذب آب آنها متفاوت است. پس زمانی که خمیر شکل گرفت، از اضافه کردن آب بیشتر پرهیز کنید.
با احتیاط خمیر را جمع کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید.
برای جلوگیری از گرم شدن خمیر، زیاد با دست کار نکنید، فقط تا جایی که مواد خوب مخلوط شوند، بزنید.
مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر
خمیر را در یک نایلون قرار دهید و کمی آن را صاف کنید.
خمیر را به مدت ۲۵-۳۵ دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود.
این کار به منسجم شدن خمیر کمک میکند و از جمع شدن آن در فر جلوگیری میکند.
مرحله پنجم: آمادهسازی قالب تارت و فر
فر را روشن کنید و اجازه دهید به خوبی گرم شود. قالب تارت را با کمی کره چرب کنید.
خمیر را روی سطح آردپاشی شده به دور از ضخامت نیم سانتیمتر با وردنه باز کنید.
قالب تارت را روی خمیر قرار دهید و دور خمیر را به اندازه قالب برش بزنید.
با احتیاط خمیر را با کمک وردنه به قالب منتقل کنید و کمی با دست به دیوارهها فشار دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی چیزکیک پرتقال و انار یلدایی
مرحله ششم: پخت اولیه خمیر
خمیر تارت را با یک چنگال سوراخ کنید و روی آن یک کاغذ روغنی قرار دهید.
مقداری حبوبات خشک مثل لوبیا یا نخود روی کاغذ بریزید و قالب را در فر با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه برای ۱۰-۱۵ دقیقه قرار دهید.
این کار از پف کردن خمیر جلوگیری میکند و پایهای ترد برای تارت ایجاد میکند.
پس از پخت، تارت را از فر خارج کنید و بگذارید در دمای اتاق خنک شود. سپس به آرامی آن را از قالب خارج کنید.
مرحله هفتم: آماده کردن فیلینگ نارنگی
آب نارنگی، شکر، نشاسته ذرت و پوست رندهشده نارنگی را در یک قابلمه مناسب بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. برای جلوگیری از گلوله شدن نشاسته، میتوانید آن را ابتدا در کمی آب حل کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا مواد به غلظت مناسب برسند. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
مرحله هشتم: استراحت دادن به تارت
فیلینگ خنکشده را داخل خمیر پختهشده بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
مطمئن شوید که فیلینگ کاملاً خنک باشد تا خمیر تارت خیس نشود.
تارت را در یخچال قرار دهید و ۱-۲ ساعت بگذارید تا فیلینگ ببندد.
بیشتر بخوانید: رسپی فروماژ نارنگی
مرحله نهم: تزیین و سرو تارت
زمانی که فیلینگ بسته شد، میتوانید تارت را با برشهای نارنگی تازه، برگ نعنا و مغز گردو تزیین کنید.
نکات مهم برای خوشمزهتر شدن تارت نارنگی
در ادامه چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن تارت نارنگی ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
- آرد را ۲ تا ۳ بار الک کنید تا خمیر سبکتری داشته باشید.
- خمیر حتماً باید استراحت کند تا جمع نشود.
- کره باید کاملاً سرد باشد تا خمیر تارت ترد و پوک شود.
- چنگال زدن به کف خمیر یکی از ترفندهای مهم است؛ این کار از پف کردن خمیر در هنگام پخت جلوگیری میکند.
- پوست رندهشده نارنگی بوی عالی به فیلینگ میدهد.
- نشاسته ذرت باعث میشود فیلینگ غلیظ و یکدست شود، ولی اگر در دسترس ندارید، میتوانید از ژله نارنگی استفاده کنید.
- مقدار شکر را با توجه به ترشی نارنگی تنظیم کنید.
- نشاسته
- قبل از اینکه آن را به مایعات اضافه کنید، در کمی آب حل کنید.
- فیلینگ باید به طور کامل سرد باشد تا خمیر خیس نشود.
“““html
امیدواریم که این دستور پخت از مجله آشپزی رضیم برای شما، که به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی علاقه دارید، جالب باشد. با دنبال کردن این دستورالعمل و نکات مهم، میتوانید تارت نارنگی خوشمزه با عطر فوقالعادهای درست کنید و در کنار عزیزان خود از آن لذت ببرید.
اگر شما هم از ترفندهای دیگری برای خوشمزهتر کردن این تارت استفاده میکنید، خیلی خوشحال میشویم که آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.