رسپی تارت کیک شکلاتی؛ طعمی که عاشقش میشوید

“`html
تارت کیک شکلاتی یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب بینالمللی است که با یک لایه بیسکویتی و فیلینگ شکلاتی درست میشود. سپس روی این فیلینگ یک لایه کیک ساده گذاشته میشود. در ادامه همراه مجله رضیم باشید تا طرز تهیه این کیک تارت خوشمزه، مناسب برای عصرانه و دورهمی را توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه کراست
برای تهیه کراست به مواد زیر نیاز دارید:
کره | ۱۵۰ گرم |
پودر قند | ۶۰ گرم |
آرد سفید قنادی (سه صفر) | ۲۰۰ گرم |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
وانیل | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
شکلات صبحانه | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه کیک
برای تهیه کیک به این مواد نیاز دارید:
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | ۱۵۰ گرم |
آرد سفید قنادی (سه صفر) | ۱۵۰ گرم |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۱ هشتم پیمانه |
مراحل تهیه تارت کیک شکلاتی
برای درست کردن تارت کیک شکلاتی مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تهیه کراست
در این مرحله باید کراست را درست کنید. اول کره را به قطعات کوچک در ظرف بریزید. (کره را چند دقیقه قبل از یخچال خارج کنید تا نرم شود).
بعد پودر قند الک شده را به آن اضافه کنید و با چنگال خوب مخلوط کنید.
سپس با همزن، مواد را به مدت یک دقیقه با دور کند هم بزنید تا همه چیز یکنواخت شود.
زرده تخممرغ و وانیل را اضافه کنید و دوباره با همزن به آرامی هم بزنید تا مخلوط یکدست شود و بعد همزن را کنار بگذارید.
مرحله دوم: اضافه کردن آرد
آرد را به آرامی روی مواد الک کنید و با نوک انگشتان مخلوط کنید تا خمیر به شکل خرده نان در بیاید.
سپس به آرامی خمیر را جمع کنید تا خمیری نرم و لطیفی به دست آید که به دست نچسبد.
توجه: نکته مهم برای تهیه خمیر تارت این است که با نوک انگشتان مواد را مخلوط کنید. از کف دست استفاده نکنید چون حرارت دست باعث ذوب شدن چربیها میشود.
همچنین خمیر تارت را بیش از حد ورز ندهید.
“““html
خمیر را ورز بدهید، وگرنه به روغن میافتد. اگر این اتفاق بیفتد، تارت بعد از پخت خشک و سخت میشود و ممکن است شکل خود را در قالب از دست بدهد و کوچکتر شود.
خمیر آمادهشده را در نایلون فریزر بگذارید و حدود نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی تارت کیک کاراملی
مرحله سوم: پهن کردن خمیر داخل قالب
برای این کیک بهتر است از قالب پای استفاده کنید، چون دیوارههای بلندتری دارد؛ قالب تارت اینجا مناسب نیست، چون دیواره آن کوتاه است و مایه کیک نمیتواند داخل آن قرار بگیرد. اگر قالب پای ندارید، میتوانید از قالب ساده استفاده کنید.
برای پهن کردن خمیر در قالب دو روش دارید:
اول اینکه خمیر را داخل قالب قرار دهید و با نوک انگشتها آن را پهن کنید. اضافات خمیر را در قسمت کنارهها با دست صاف کنید. دقت کنید که ضخامت خمیر در تمام قسمتهای قالب یکسان باشد.
در روش دوم، خمیر را در نایلون قرار دهید و با وردنه به ضخامت چند میلیمتر باز کنید. سپس با کمک نایلون آن را به قالب منتقل کنید و با نوک انگشتها خوب فیکس کنید. کنارههای خمیر را در قسمت دیوارهها صاف کنید.
بعد از فیکسشدن خمیر در قالب، با یک چنگال سطح خمیر را سوراخ کنید و قالب را داخل یخچال بگذارید.
مرحله چهارم: تهیه مایه کیک
برای تهیه مایه کیک، بکینگ پودر را به آرد سفید اضافه کرده و کاملا با هم مخلوط کنید و این ترکیب را سه بار الک کنید و کنار بگذارید.
تخممرغها و شکر را داخل ظرفی ریخته و با همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و کشدار شود. (حدود چهار الی پنج دقیقه کافی است)
سپس وانیل را به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید. بعد روغن را اضافه کرده و هم بزنید تا همه مواد یکدست شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن آرد و بکینگ پودر
مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را به مواد اضافه کنید و با لیسک و به آرامی به حالت دورانی هم بزنید تا مواد یکدست شود و هیچ گلوله آردی در آن باقی نماند.
بیشتر بخوانید: رسپی دسر تارت زردآلو
مرحله ششم: اضافه کردن مایه کیک به لایه شکلاتی
قالب را از یخچال خارج کنید و یک لایه شکلات صبحانه کف خمیر بمالید. میتوانید به جای شکلات صبحانه از مارمالاد دلخواه یا کرم کاسترد هم استفاده کنید.
مایه کیک را روی لایه شکلات بریزید و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم شده، به مدت تقریبی ۴۵ تا ۶۰ دقیقه بپزید.
زمان گفته شده تقریبی است و در فرهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. در پایان با یک سیخ چوبی تست کنید: اگر سیخ تمیز خارج شد، میتوانید قالب را از فر خارج کنید و بگذارید کاملا خنک شود. سپس آن را از قالب خارج کنید.
قالب را قبل از اینکه تارت خنک شود ترک نکنید؛ گرم بودن تارت ممکن است باعث شکستن آن شود و زحمت شما به هدر رود.
مرحله هفتم: تزیین و سرو
بعد از خارج کردن از قالب، روی کیک پودر قند الک کنید. میتوانید از انواع میوهها و سس شکلاتی هم برای تزیین استفاده کنید.
سپس کیک خوشمزهتان را برش بزنید و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی تارت لیمو با مرنگ
نکات طلایی در تهیه تارت کیک شکلاتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه تارت کیک شکلاتی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- بسته به اینکه خمیر تارت را در فصل گرم یا سرد آماده میکنید
“““html- باید کارهای مختلفی انجام دهید. در فصل گرم، بهتر است کره را مستقیم از یخچال بیرون بیاورید و داخل مواد مخلوط کنید، اما در فصل سرد، بهتر است کره را کمی قبل از استفاده از یخچال بیرون بگذارید تا نرم شود.
- همچنین بعد از اینکه خمیر تارت آماده شد، در فصل سرد میتوانید آن را بلافاصله داخل قالب بگذارید؛ اما در فصل گرم بهتر است خمیر را سی دقیقه داخل کیسه فریزری در یخچال بگذارید تا کمی استراحت کند و سپس درون قالب بریزید.
- اگر خمیر شما در حین پخت در فر آب رفت و کوچک شد، یعنی حرارت دست شما یا ورز دادن آن باعث نرم شدن خمیر شده است.
- خمیرهایی که مقدار زیادی کره دارند، به حرارت حساساند. اگر خیلی نرم شوند، در فر تغییر شکل میدهند و بعد از پخت خشک و سفت میشوند.
- خمیر تارت آمادهشده را میتوان تا چند روز در یخچال داخل کیسه زیپکیپ نگهداری کرد و کمی قبل از استفاده آن را از یخچال بیرون بیاورید تا نرم شود.
- اگر پودر قند نداشتید، میتوانید شکر را آسیاب کرده و الک کنید و به مواد اضافه کنید.
- به جای شکلات صبحانه، میتوانید از مارمالاد با طعم دلخواه یا کرم کاسترد استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما دارد.
- در درجه فر، دمای فرهای برقی باید ۲۰ درجه کمتر از دمای ذکر شده باشد.
- برای تزئین، به جای پودر قند میتوانید از سس شکلات یا میوههای مختلف استفاده کنید.
- درون کیک میتوانید از ۱۰۰ گرم آجیل خردشده مانند گردو یا فندق استفاده کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه تارت کیک شکلاتی را شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این کیک خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم بینظیر آن در کنار یک فنجان چای داغ لذت ببرید.