رسپی ترشی سیب ترش؛ تجربهای متفاوت از طعم ترشی

“`html
ترشی سیب ترش یکی از ترشیهای خوشمزه و خاص است که ممکن است نام آن را نشنیده باشید. این ترشی با مواد ساده و در دسترس تهیه میشود و طعم ویژهای دارد. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، دستور تهیه ترشی سیب ترش را به شما آموزش میدهیم. ما با مراحل مختلف و نکات مهمی که باید بدانید، همراه شما خواهیم بود.
مواد لازم برای تهیه ترشی سیب ترش
سیب ترش | ۱ کیلوگرم |
سیر | ۵ حبه |
فلفل سبز تند | ۲ عدد |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
سرکه سیب یا سرکه سفید | ۳ تا ۴ لیوان |
سبزیجات معطر (ترخون، مرزه، نعناع) | به میزان دلخواه |
ادویه ترشی (زیره سیاه، تخم گشنیز، فلفل سیاه) | ۱ قاشق چایخوری |
دستور تهیه ترشی سیب ترش
مدت زمان آمادهسازی مواد حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و زمان انتظار برای آمادهسازی کامل ترشی ۲ تا ۳ هفته است.
با مقدار مواد ذکر شده، تقریباً ۱ کیلوگرم ترشی سیب خواهید داشت و این میزان را میتوانید بسته به نیاز خود کم یا زیاد کنید. تهیه این ترشی کار نسبتاً آسانی است.
مرحله اول: آمادهسازی سیبها
سیبهای ترش را با آب سرد بشویید و خشک کنید. سپس آنها را به شکل دلخواه خرد کنید. میتوانید آنها را حلقه حلقه یا به تکههای کوچکتر برش دهید.
نیازی به پوست کندن سیبها نیست ؛ زیرا پوست به ترشی طعمی ویژه میدهد و تردی آن را حفظ میکند. اگر نگران تغییر رنگ سیبها هستید، میتوانید آنها را برای کمی در آب نمک بخوابانید و سپس خشک کنید.
بیشتر بخوانید: زیتون پرورده چرخکرده با طعم اصیل شمالی
مرحله دوم: آمادهسازی سیر و فلفل
سیرها را بشویید و پوست کنید. هر حبه را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید. فلفلهای سبز تند را هم بشویید و به حلقههای نازک برش دهید. اگر نمیخواهید ترشی خیلی تند باشد، میتوانید دانههای فلفل را درآورید. افزودن سیر و فلفل، طعم تند و خوشعطری به ترشی میدهد.
مرحله سوم: اضافه کردن سبزیجات معطر
سبزیجات معطر مانند ترخون، مرزه و نعناع را بشویید و خشک کنید. سپس آنها را درشت خرد کنید و کنار بگذارید. این سبزیجات به ترشی طعم و عطر ویژهای میبخشند. شما میتوانید از ترکیب چند نوع سبزی معطر استفاده کنید یا فقط یک نوع را انتخاب کنید.
“`html
مرحله چهارم: آمادهسازی شیشههای ترشی
شیشههایی که میخواهید برای نگهداری ترشی استفاده کنید را با آب و مایع ظرفشویی خوب بشویید. سپس آنها را در آب جوش قرار دهید تا کاملاً ضدعفونی شوند. بعد از این کار، شیشهها را روی یک پارچه تمیز بگذارید تا خشک شوند. تمیز و خشک بودن شیشهها از پیدایش کپک یا خرابی ترشی جلوگیری میکند.
مرحله پنجم: چیدن مواد در شیشه
ابتدا مقداری از ادویههای ترشی و سبزیجات معطر را در کف شیشهها بریزید. ادویههایی مثل زیره سیاه، تخم گشنیز و فلفل سیاه میتوانند به طعم ترشی شما عمق بیشتری بدهند. اگر دوست دارید طعمهای جدیدی را امتحان کنید، میتوانید کمی دارچین یا هل هم به ترشی اضافه کنید. سپس لایهای از سیبهای خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی سیر و فلفل روی آن بگذارید. این کار را تا پر شدن شیشه ادامه دهید. سعی کنید مواد را به شکل فشرده در شیشه بچینید تا فضای خالی بین آنها نباشد و طعمها بهتر ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: با این دستور ساده، گوجه شور خانگی درست کنید
مرحله ششم: اضافه کردن سرکه
بعد از اینکه مواد را چیدید، سرکه را به آرامی روی آنها بریزید تا همه مواد را بپوشاند. میتوانید از سرکه سفید یا سرکه سیب استفاده کنید. سرکه باید تمام مواد را بپوشاند و هیچ جایی از مواد نباید بیرون از سرکه بماند. سرکه باید طعمی ملایم و معطر داشته باشد؛ اگر سرکه شما خیلی تند است، میتوانید آن را با مقداری آب جوشیده سرد شده مخلوط کنید.
مرحله هفتم: بستن درب شیشهها
بعد از اینکه شیشهها را با سرکه پر کردید، درب آنها را محکم ببندید. مطمئن شوید که دربها کاملاً بسته شده باشد تا هوا به داخل نرود. برای اطمینان بیشتر، میتوانید درب شیشهها را با یک لایه پلاستیک بپوشانید و سپس درب را ببندید.
مرحله هشتم: نگهداری ترشی
شیشههای ترشی را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. معمولاً ترشی سیب ترش بعد از ۲ تا ۳ هفته آماده مصرف است، اما هر چه بیشتر بماند، طعم بهتری پیدا میکند. بهتر است ترشیها را در دمای پایین نگهداری کنید تا طعمها بهتر با هم مخلوط شوند و ترشی مدت بیشتری بماند.
امیدواریم که رسپی فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل فوق این ترشی بسیار خوشمزه و متفاوت را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. ترشی سیب ترش اگر به درستی تهیه و نگهداری شود، میتواند تا چندین ماه در یخچال یا محل خنک بماند.