رسپی ترشی لبو + فوت و فن و نکات

“`html
ترشی لبو یکی از ترشیهای خوشمزه و پرطرفدار در فصل پاییز است که میتوانید به راحتی در خانه درست کنید. در این مقاله از مجله رضیم، دستور تهیهاش را به شما آموزش میدهیم و همچنین ۱۰ نکته مهم برای تهیه بهتر آن را معرفی میکنیم.
نگاهی سریع به دستور
ابتدا لبوها را خوب بشویید و با کمی آب بپزید. بعد از پخت، آنها را چند دقیقه در آب سرد بگذارید. سپس پوست آنها را بکنید و به دلخواه برش بزنید. ترکیب سرکه، نمک، شکر و دانه فلفل سیاه را روی حرارت بجوشانید. شیشههای تمیز را آماده کنید و یک لایه از لبوها را در آنها بریزید. سپس چند تکه سیر روی آنها بگذارید و ادامه دهید تا شیشه پر شود. در آخر، مایع داغ را روی لبوها بریزید و درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
مواد لازم برای ترشی لبو
لبو | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
دانه فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
سیر | ۳ حبه (اختیاری) |
برگ بو | ۲ عدد (اختیاری) |
سرکه سفید | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی لبو
- مدت زمان آمادهسازی مواد حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت و زمان انتظار تا تهیه نهایی ترشی ۷ تا ۱۰ روز است.
- این دستور مقدار حدود ۱ کیلوگرم ترشی به شما خواهد داد.
- تهیه این ترشی تا حدی آسان است و در سطح متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی لبوها
لبوها را در یک کاسه آب بریزید و خوب بشویید تا هر گونه کثیفی یا آلودگی روی آنها تمیز شود.
بهتر است از لبوهای سالم و براق بدون لک استفاده کنید.
لبوها را در قابلمهای مناسب بگذارید و مقداری آب اضافه کنید تا روی لبوها را بپوشاند.
قابلمه را بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس درب آن را ببندید و حرارت را کم کنید.
بگذارید لبوها به آرامی به مدت ۶۰ تا ۹۰ دقیقه بپزند تا نرم شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی کلم قرمز رستورانی
مرحله دوم: پوست گرفتن لبوها
پس از پختن، حرارت را خاموش کنید و لبوها را از قابلمه خارج کنید.
اجازه دهید کمی خنک شوند، سپس آنها را در آب سرد بگذارید.
بعد از چند دقیقه، لبوها را از آب سرد خارج کرده و به راحتی پوست آنها را بکنید.
مرحله سوم: برش زدن لبوها
لبوها را به شکل دلخواه، مثل حلقهای یا مکعبی برش بزنید و در ظرف مناسبی قرار دهید.
مرحله چهارم: تهیه سس ترشی
سرکه سفید را در قابلمهای بریزید.
به آن شکر، نمک، برگ بو و دانههای فلفل سیاه اضافه کنید و همه چیز را خوب مخلوط کنید.
اجازه دهید سس به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و ۳ تا ۴ دقیقه بگذارید تا بجوشد.
“`
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی هفت بیجار با لبو
مرحله پنجم: آماده کردن شیشههای ترشی
شیشههایی که کاملاً تمیز و خشک هستند را برای نگهداری ترشی انتخاب کنید.
اگر داخل شیشهها چربی یا آلودگی باشد، ترشی خراب میشود و کپک میزند.
مرحله ششم: چیدن لبوها در شیشهها
لبوهای برشخورده را به آرامی داخل شیشهها بچینید. اگر دوست دارید، میتوانید بین لایههای لبو، سیرهای خردشده اضافه کنید.
سس ترشی که جوشیده و گرم شده است را بر روی لبوها بریزید تا کاملاً روی آنها را بپوشاند. با تکان دادن آرام شیشه، حبابها را خارج کنید. حتماً مطمئن شوید که هیچ هوایی بین لبوها نمانده باشد.
درب شیشهها را محکم ببندید و بگذارید در دمای معمولی خنک شوند. سپس آنها را به یخچال ببرید.
ترشی لبو حداقل به یک هفته زمان نیاز دارد تا طعم بهتری پیدا کند. صبر کنید و سپس بعد از این مدت آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی برگ چغندر
نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن و خوشمزهتر شدن ترشی لبو
در ادامه چند نکته کلیدی برای درست کردن ترشی لبو بیان میشود. با ما همراه باشید.
- اگر قصد دارید ترشی مدت طولانیتری بماند، کمی آبلیمو به سرکه اضافه کنید.
- اضافه کردن کمی شکر به ترشی طعمی متعادلتر میدهد و رنگ لبو را زیباتر میکند.
- حتماً مطمئن شوید که شیشهها کاملاً خشک و تمیز هستند، زیرا رطوبت باعث کپک زدن میشود.
- قبل از بستن درب شیشه، با تکان دادن آن، مطمئن شوید که حبابهای هوا خارج شده است.
- برای طعم بهتر، از سیر، برگ بو یا ادویههای دیگری مثل فلفل سیاه استفاده کنید.
- سرکه باید گرم باشد تا از ایجاد کپک جلوگیری شود.
- برای چیدن مواد داخل شیشه از قاشق یا دستکش تمیز استفاده کنید تا از ورود آلودگی جلوگیری شود.
- کمبود نمک یا سرکه میتواند باعث کپک زدن شود.
- هرگز آب به سرکه اضافه نکنید، زیرا این کار باعث کاهش اسیدیته سرکه میشود.
- قبل از بستن درب، لبه شیشهها را با دستمال خشک کنید تا هیچ ماده یا سرکهای باقی نماند.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما که به دنیای جذاب آشپزی علاقهمند هستید، مفید واقع شود. شما با دنبال کردن این مراحل و نکات میتوانید ترشی لبو خوشرنگ و خوشمزهای تهیه کنید که کپک نداشته باشد.
اگر ترفندهای دیگری برای خوشمزهتر کردن این ترشی دارید، خوشحال میشویم آنها را در قسمت نظرات با ما و دیگر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.