رسپی ترشی هویج و بادمجان؛ با طعمی منحصر به فرد

“`html
ترشی هویج و بادمجان یکی از ترشیهای خوشمزه و محبوب است که به روشهای مختلفی درست میشود. ترکیب طعم شیرین و ترش بادمجان در این ترشی مزهای جذاب و خاص به وجود میآورد. در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه ترشی هویج و بادمجان را با شما در میان میگذاریم.
مواد لازم برای تهیه ترشی هویج و بادمجان
مواد لازم جهت تهیه ترشی هویج و بادمجان به شرح زیر است:
بادمجان | ۱ کیلوگرم |
سیر | ۱۰ حبه |
هویج | ۵۰۰ گرم |
آب | ۵۰۰ میلیلیتر |
سرکه سفید | ۱ لیتر |
شوید، نعنا، تره و گشنیز | به مقدار دلخواه |
نمک، فلفل، گلپر، زردچوبه و سیاه دانه | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه ترشی هویج و بادمجان
- زمان لازم برای آمادهسازی مواد اولیه بین ۲۵ تا ۳۵ دقیقه است و زمان انتظار برای آماده شدن ترشی، ۷ تا ۱۰ روز است.
- این دستور تهیه به شما ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم ترشی میدهد. میتوانید با تغییر مقدار مواد، حجم ترشی را کم یا زیاد کنید.
- درجه سختی تهیه این ترشی متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی هویج، سیر و سبزی
هویج و سیر را خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود. وقتی خشک شدند، میتوانید پوست هویج را بکنید و آن را به قطعات کوچک برش بزنید.
سیر را هم پوست کنده و به ۲ تا ۴ قسمت تقسیم کنید.
سبزیها را نیز بشویید و روی پارچه نخی قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود. سپس آنها را خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سیر ترشی یک روزه
مرحله دوم: آمادهسازی و پخت بادمجان
بادمجانها را با مقداری آب بشویید و پوست بکنید.
بادمجانها را به قطعات دلخواه خرد کنید. برای کاهش تلخی بادمجانها میتوانید:
بادمجانها را در کاسهای آب نمک برای ۸ تا ۱۲ دقیقه بخیسانید و بعد آبکشی کنید، یا
بادمجانها را در آب در حال جوش به مدت ۵ دقیقه بپزید و سپس آبکش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر
مرحله سوم: آمادهسازی سس ترشی
در یک قابلمه بزرگ، سرکه، آب، نمک، فلفل قرمز، گلپر، زردچوبه و سیاه دانه را بریزید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
مقدار ادویهها را میتوانید به سلیقه خود تنظیم کنید.
برای طعم بهتر، میتوانید از سرکه انگور یا سرکه سیب استفاده کنید.
اگر دوست دارید ترشی کمی شیرینتر شود، میتوانید مقداری شکر هم به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم: ترکیب همه مواد با هم
“““html
بادمجانهای خردشده، هویج، سیر و سبزی تازه را به داخل قابلمه اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی هفت بیجار زرد
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی کدو سبز و پیاز
مرحله پنجم: پخت ترشی
قابلمه ترشی هویج و بادمجان را روی حرارت گذاشته و منتظر بمانید تا محتویات داخل آن به جوش بیاید.
زمانی که به جوش آمد، حرارت را کم کنید و برای ۱۵ دقیقه بگذارید تا با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی فلفل تند چرخ شده
مرحله ششم: خنک کردن و انتقال به ظرف نگهدارنده
بعد از اینکه این زمان گذشت، حرارت را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذارید تا ترشی خنک شود.
ترشی آماده شده را در شیشههای تمیز و خشکی بریزید و در آنها را محکم ببندید. برای جلوگیری از کپک زدن، حتماً مطمئن شوید که شیشهها کاملاً تمیز باشند.
شیشههای ترشی را در جایی خنک و تاریک نگهداری کنید. ترشی هویج و بادمجان بعد از یک هفته آماده مصرف است.
اگر میخواهید ترشی سریعتر جا بیفتد، میتوانید آن را در یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی پیاز قرمز خلالی
امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما دوستان علاقهمند به آشپزی مفید واقع شده باشد. میتوانید با استفاده از این روش ساده و کامل، این ترشی خوشمزه را تهیه کنید و به عنوان پیشغذا، کنار غذا یا در سالاد استفاده کنید. همچنین توجه داشته باشید که این فقط یک رسپی است و میتوانید با توجه به سلیقه خود آن را تغییر دهید.