رسپی ترشی پوست پرتقال+ نکات کپک نزدن

“`html
ترشی پوست پرتقال، یک ترشی خوشمزه و محبوب در فصل پاییز است که با کمی حوصله و مواد اولیه ساده به راحتی در خانه تهیه میشود. در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه ترشی پوست پرتقال و نکات لازم برای جلوگیری از کپک زدن آن را توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا پوست پرتقالها را پس از شستشو جدا کرده و برای کم کردن تلخی، دو بار در آب بجوشانید و سپس به مدت یک روز در آب سرد خیس کنید. پوستهای خشک شده را خلالی برش زده و با سرکه، نمک و فلفل بجوشانید. پس از چند جوش، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید مخلوط کاملاً سرد شود. در نهایت، ترشی را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و به مدت یک هفته در محلی خشک و خنک نگهداری کنید. برای مشاهده مراحل کامل تهیه ترشی پوست پرتقال، ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
مواد لازم برای ترشی پوست پرتقال
پرتقال | به مقدار لازم |
سرکه | ۲ لیتر |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی پوست پرتقال
- زمان آمادهسازی: ۶۰ دقیقه (بهغیر از زمان خیساندن پوست پرتقال)
- این مقدار مواد اولیه برای یک شیشه بزرگ یا دو شیشه متوسط ترشی پوست پرتقال کافی است.
مرحله اول: گرفتن تلخی پوست پرتقال
ابتدا پرتقالها را خوب بشویید و پوست آنها را با دقت جدا کنید. برای کم کردن تلخی طبیعی پوست پرتقال، پوستها را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. سپس پوستها را آبکش کرده و دوباره به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. بعد از آن، پوستها را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد بگذارید و چندین بار آب را عوض کنید تا تلخی کاملاً گرفته شود.
نکته: نیازی به جدا کردن قسمت سفید داخلی پوست پرتقال نیست و میتوانید از کل پوست استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ۲ رسپی رب زرشک خانگی
مرحله دوم: خلال کردن پوست پرتقال
پس از اینکه تلخی پوست پرتقالها گرفته شد، آنها را آبکش کرده و روی یک پارچه تمیز و خشک پهن کنید. بعد از اینکه پوستها کاملاً خشک شدند، آنها را به صورت خلالهای نازک یا متوسط برش دهید. مقدار پوست پرتقال مورد نیاز برای این رسپی، یک کیلوگرم است.
مرحله سوم: جوشاندن پوست پرتقال با سرکه و ادویهجات
پوستهای خلال شده را در یک قابلمه ریخته و سرکه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید مخلوط به جوش آید. پس از چند بار جوش خوردن سرکه، حرارت را خاموش کرده و بگذارید مخلوط کاملاً خنک شود.
نکته: مقدار نمک و فلفل به سلیقه شما بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی مخلوط + نکات جلوگیری از کپک زدن
مرحله چهارم: ریختن ترشی به ظرف
پس از سرد شدن کامل ترشی، آن را در شیشههای تمیز و کاملاً خشک بریزید و درب آنها را محکم ببندید.
“““html
را محکم ببندید. شیشهها را در محیطی خشک و خنک قرار دهید. پس از گذشت حدود یک هفته، ترشی کاملاً جا افتاده و آماده مصرف است.
نکات طلایی برای کپک نزدن ترشی پوست پرتقال
برای اینکه ترشی پوست پرتقال مدت طولانیتری سالم بماند و کپک نگیرد، به این نکات توجه کنید:
- یکی از مهمترین کارها برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، استفاده از قاشقهای تمیز و خشک برای برداشتن ترشی است. هرگونه چربی یا آلودگی روی قاشق میتواند باعث کپک زدن شود.
- برای اینکه ترشی پوست پرتقال مدت طولانیتری بماند و کپک نزند، از ظرف شیشهای خشک، تمیز و ضدعفونی شده استفاده کنید. ظرفهای کثیف یا مرطوب میتوانند کپک را به ترشی منتقل کنند.
- میزان سرکه باید به اندازهای باشد که حداقل یک بند انگشت بالاتر از پوستهای پرتقال قرار بگیرد. اگر مقدار سرکه کافی نباشد، احتمال کپک زدن ترشی افزایش پیدا میکند.
- برای جلوگیری از ورود هوا به ظرف، درب آن را محکم ببندید. برای اطمینان بیشتر، میتوانید قبل از بستن درب، یک نایلون روی دهانه ظرف قرار دهید.
- ترشی را در ظرفی در بسته و در مکانی خنک، خشک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
در این قسمت از مجله سبک زندگی رضیم، ما روش تهیه ترشی پوست پرتقال را به شما آموزش دادیم و نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن آن ارائه کردیم. اگر به خوردن ترشیجات در کنار غذاها علاقه دارید، این رسپی ساده را حتماً امتحان کنید.